|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jezioro Wdzydze na Kaszubach?
Byliście może nad jeziorem Wdzydze na Kaszubach?
Chodzi mi o to duże jezioro, które jakby łączy się z 5 czy 4 innych... Szukamy sobie rodzinnie miejsca na urlop powoli i w tym roku padło na Kaszuby Czy to jezioro jest tak czyste i piękne jak piszą? Jak tam warunki dla kajakarzy wyglądają? Czy zejścia do wody są bezpieczne dla dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jezioro Wdzydze na Kaszubach?
Dokładnie tak.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez impresse Czas edycji: 2014-01-31 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie byłam tam co prawda osobiście - niestety Kaszuby są wciąż na mojej liście "To go", więc podłączam się do tematu. O Wdzydzach akurat słyszałam sporo dobrego.
Bardziej jednak niż bezpieczne zejścia dla dzieci itd interesuje mnie cała infrastruktura. Można tam wypożyczyć jakieś sprzęty wodne, dobrze zjeść, wynająć zadbane, ładne domki w dobrej cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o ceny domków to się nie wypowiem, bo nie wiem. Z daleka wyglądają na zadbane. Można tam wypożyczać sprzęty wodne i jachty. Nawet po jeziorze pływa prom turystyczny. Odbywają się tam raz do roku regaty. W tawernie można często posłuchać szant. Nieopodal jeziora leży miasto Kościerzyna, gdzie można pójść do muzeum pociągów lub zrobić większe zapasy jedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
O wow, prom turystyczny?
Po jeziorze? Brzmi ciekawie ![]() Właśnie oglądam sobie w sieci zdjęcia z tych Wdzydz i mam nadzieję, że są aktualne, bo jezioro zapowiada się z tego co piszecie "pysznie" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moi rodzice od ponad 20 lat jeżdżą nad to jezioro, o czymś to świadczy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja też słyszałam bardzo dobre opinie na temat tego jeziora.
Sama mam je w planach na najbliższy urlop ![]() Ceny, z tego co się orientowałam dosyć przystępne. Na pewno wychodzi taniej niż np. nad morzem, no i na pewno będzie tam spokojniej. Chociaż na puste plaże też raczej nie ma co liczyć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Teraz juz trochę późno na wyprawy nad wodę - u mnie dzisiaj 3 stopnie, ziąb!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.