|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak pozbyć się rumieńców
Hej. Mam 17 lat jestem chłopakiem i mam problem z czerwonymi plamami na policzkach . Jak rano wstaje sa prawie nie widoczne a gdy wyjdę na mróz będą dużo bardziej wyraziste tak samo dzieję się jak wejdę do ciepłego pomieszczenia lub po spożyciu nawet nie wielkich ilości alkoholu także po wysiłku fizycznym nawet jak siedzę długo przed komputerem ... Poradzicie mi jakis krem lub coś z góry dzieki
![]() Edytowane przez mistis123 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak pozbyć się rumieńców
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A jakiś krem chociaż do lekkiego ich złagodzenia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dużo też leży w psychice. Mówi to posiadaczka swojego czasu okropnych buraczanych placków na twarzy jak teraz bywam blada jak ściana
![]() Musisz wzmocnić naczynka. Staraj się też unikać siedzenia przy kaloryferze dopóki problem nie zniknie
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Krem ochronny to np. krem nivea zwykły albo cicalfate avene. Przy skórze naczynkowej polecane są kosmetyki z m.in. wit C czyli np. serum flavo C. Tanszym sposobem na uzywanie wit C niz flavo C jest kupienie w aptece kropli Juvit (mają glicerynę wiec mogą się trochę lepić). To tez mozesz uzywac na noc. Nie polecam wiekszosci drogeryjnych kremów z wit.C bo one maja jej sladowe ilosci które i tak niewiele dadzą
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Poczytaj na tym blogu o Twoim rodzaju cery: http://kosmostolog.blogspot.com/2012...owa-czyli.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To sama herbata rumiankowa w takim razie. Byyle nie ciepła. Ja jestem jakaś 'inna' i próbowałam to zahartować, szczególnie umysłem no i udało się.
![]() (bardzo okropne fazy pieczenia i buraczanych policzków łagodził właśnie rumianek) Podobno glinka różowa jest na naczynka. Albo czerwona? W szafce mam właśnie taką maseczkę z jakiejś drogerii, z marion spa - z różową glinką. Trzymam ją na wyjątkową okazję czerwonych policzków która od jakiegoś roku się nie zdarza więc saszetka siedzi ![]() Mogę mówić źle, jednak u mnie problem się nasila gdy mam suchą i nie nawilżoną skórę, np teraz - czytam o tej cerze i znowu czuję wypieki.. le psychika ![]()
Do pupy z tym wszystkim skromna wymianka, głównie kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=59150636 zakończona - kwiecień Edytowane przez Alexzus Czas edycji: 2014-01-31 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie używaj żadnych kosmetyków z drogerii. Pójdź do apteki i poproś o krem do cery naczynkowej. Niektóre firmy mają całą gamę produktów do cery naczynkowej np. Avene, Iwostin. Są kremy na dzień, na noc, korygujące zaczerwienienie, na pewno coś ci doradzą. Nie myj twarzy mydłem tylko żelami lub mleczkami do twarzy. Na mróz, zimny wiatr używaj tłustych kremów ochronnych, na słońce filtrów przeciw słonecznych nawet 50. Gorące kąpiele są nie wskazane tak jak sauna i niestety alkohol też nie wskazany zwłaszcza czerwone wino. Pikantne potrawy też rozszerzają naczynka twarz robi się czerwona. Dużo tego same zakazy ale niestety nie ma innego wyjścia więc albo to olej albo się stosuj a będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Rumieńców sie nie pozbędziesz.
![]() Możesz wzmacniać skórę i unikać , eliminować czynniki, które przyczyniają sie do ich powstawania czyli gorących kąpieli, ostrych gorących potraw, stresujących sytuacji, sportu który powoduje nadmierny wysiłek, alkoholu, słońca, solarium, sauny...cóż wiem że to trudne..sama mam taki problem... Z kosmetyków jak jak juz ktoś pisał..super działają kosmetyki z Wit. C ale te drogeryjne są kiepskie bo się szybko utleniają, są drogie...polecam Flavo C Auriderm albo domowe serum na bazie kropli Juwit, bardzo wydajne...generalnie kosmetyki do skóry naczyniowej - reaktywnej. Fajnie działa krem Ruboril z Isispharmy Zajrzyj do KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...ext=1&sort=999 Warto pomyśleć o właściwej pielęgnacji cery z rumieniem bo to często wstęp do trądziku różowatego (Rosacea) https://www.google.pl/search?q=kerat...icial&tbm=isch Czasami też taki rumień występuję przy zapaleniu przymieszkowym w odmianie rubra ale w tym przypadku występuje też szorstka skóra na ramionach. Tutaj kilka zdjęć https://www.google.pl/search?q=kerat...w=1024&bih=598
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli problemem są popękane naczynka można je częściowo zamknąć. Sama zamykalam swoje. Oczywiście nie. Wszystko udało się zlikwidować. Coś tam zostało ale różnica jest znaczna i wyraźnie odczówalna.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.