|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() metamorfoza: BLOND->BARDZO CIIEMNY BRĄZ
Witam dziewczyny, mam nadzieję, że dobrze trafiłam i nie zostanę za chwile zlinczowana, za utworzenie w wątku w złym miejscu
![]() Ale do rzeczy: od wielu lat rozjaśniam włosy, co wiadomo doprowadziło je do stanu masakrycznego (że nie wspomne o przedłużaniu włosów przez fryzjerkę nieznającą się na rzeczy). Zastanawiałam się nad zmianą koloru włosów ale żadne rudości, złote, ciemne blondy lecz ciemny, głeboki brąz (prawie czarny, tylko nie tak sztuczny). I tylko coś takiego biorę pod uwagę. Myślę, że to by je odratowało. Tylko, że boję się, że będę tego żałowała, a wiem, że odwrotu już nie będzie bo wtedy doprowadzę do tego, że całkiem je stracę... Mam zielone oczy, dość jasną oprawę co mogłoby się kłócić z moim pomysłem. Karnację 'po środku', generalnie przez większość roku jestem opalona. Bardzo proszę o Wasze opinie i ewentualne propozycje.. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: metamorfoza: BLOND->BARDZO CIIEMNY BRĄZ
Bardzo niewyraźne zdjęcia, ale na podstawie pierwszego uważam, że w ciemnym brązie będzie Ci fatalnie.
Celowałabym raczej w jakiś naturalniejszy, ładny złoty blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po załączonych rysunkach trudno cokolwiek stwierdzoć, załącz wyraźne zdjęcie
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Również mam zielone oczy i cerę pośrednią, a najczęściej bladą. Farbuje czernią od kiedy pamiętam. Były okresy buntu - niszczenie, rozjaśnianie.. Miałam żółte, siwe(srebrne), zielone, czerwone, bordo, rude, blond, fioletowe, brązowe i zawsze powracałam do czerni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciach Masz bardzo jasny blond i nagły przeskok do poziomu ciemnego brązu bedzie szokiem i według mnie jasny braz będzie pasował do Twojej urody
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wg mnie powinnaś przejść stopniowo do ciemnego koloru. Być może 'po drodze' stwierdzisz, że któryś z przejściowych kolorów jest dla Ciebie idealny ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
proponuje sredni blond i tak wyjdzie duzo ciemniej,przyciemnic zawsze mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
z jednej strony możesz zaryzykować, bo z rozjaśnianych włosów farba będzie szybko się wypłukiwać. Z drugiej, tak jak dziewczyny powyżej radziły, zaczęłabym od średniego brązu, żeby nie było szoku. I tak będziesz musiała pewnie dość szybko farbować ponownie, więc bedzie łatwiej zdecydować w którą iść stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najlepiej byłoby stopniowo dochodzić do tego koloru, który chcesz ale... może najpierw spróbuj dojść do naturalnego blondu? I potem z każdym następnym farbowaniem je przyciemniać a może też się zdarzy, że spodobasz się sobie w innym kolorze włosów?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
albo zostan przy jasnym blondzie, albo czarne, w średnich i ciemnych blondach będziesz szara myszka i lipa bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
uważam że bardzo ciemny brąz to za dużo na początek
Radziłabym raczej coś nieco jeśniejszego ale na pewno kilka odcieni ciemniejszego niż masz teraz
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem ciemne kolory by Cię postarzały.. A nawet jesli pofarbujesz na ciemny brąz to po miesiącu Ci się zmyje, wiem, bo sama tak miałam. Może spróbuj z jakimiś odcieniami blondu lub jasnego brązu
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A i jeśli przefarbujesz się na ciemniejszy kolor to nie znaczy, że włosy odżyją, będą takie same jeśli chodzi o stan, tyle że inny kolor :p . Jeśli chcesz, wejdź na moją szafe (link w podpisie), jest zdjęcie jak przefarbowałam z jasnego blondu na ciemny brąz, do tego zrobiłam zabieg na włosy, ich kondycja wcale się nie poprawiła :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Sorry, że zapytam, ale byłaś może w Londynie na wakacje 2013? Bo kogoś mi przypominasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.