Okres i studniówka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 16:00   #1
vik9
Przyczajenie

Okres i studniówka

Cześć, chciałam się troszkę poradzić. Jutro mam studniówkę (nie swoją - idę jako osoba towarzysząca) i akurat wypada mi 3 dzień okresu. Patrząc po dzisiejszym dniu okresu - drugi - to nie było źle, więc liczę że i jutro nie będę miała problemu, a w sumie to nie wiem na czym polega mój problem. Boję się tego że coś się stanie i będzie widać. Mam zamiar tam być tak z 8 godzin, ale nie chce chodzić do to tych toalet. Sami wiecie - bądź nie co będą tam robić i będę głupio się czuła. Chciałam użyć tampon i podpaski w razie W, ale dzisiaj wgl nie mogłam założyć tampona - w sensie ciężko 'wchodził' i nie wiem czy jutro mi się uda.... Z moim okresem jest różnie nieraz mam 4 dni, a nieraz 5. Zazwyczaj ten gorszy jest drugi dzień, a później idzie lajtowo.
Nie wiem poradźcie cokolwiek żebym się jakoś wygodnie czuła, a nie na każdym kroku się oglądała czy nic się nie stało.
vik9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:07   #2
Pazurka
Zakorzenienie

Dot.: Okres i studniówka

Wybacz, ale kolejny problem z d..y. Trzeci dzień, więc zakładasz podpaskę czy tam tampon, w razie potrzeby idziesz do toalety, żeby zmienić. Chyba toalety nie są przez CAŁĄ studniówkę obstawione obściskującymi się parkami, bez przesady... A nawet jeśli, to wybierz taki moment studniówki, gdzie coś się dzieje i ludzie są tym zajęci...
Pazurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:09   #3
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Czemu miałabyś czuć się głupio przez zmianę tamponu, czy podpaski? Normalna sprawa przecież, co się przejmujesz tym, co ewentualnie w innych kabinach będą robić?
Tampon i podpaska to dobra opcja, ale osiem godzin to chyba i tak sporo i będziesz musiała go zmienić (nie wiem dokładnie, nie używam). Jeżeli nie będziesz mogła go zaaplikować, to pozostaną Ci tylko podpaski, czyli jedna lub dwie zmiany w ciągu imprezy.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:14   #4
JohnLena
Zadomowienie

Nie idź na studniówkę najlepiej.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:16   #5
forsvinn
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pazurka Pokaż wiadomość
Wybacz, ale kolejny problem z d..y. Trzeci dzień, więc zakładasz podpaskę czy tam tampon, w razie potrzeby idziesz do toalety, żeby zmienić. Chyba toalety nie są przez CAŁĄ studniówkę obstawione obściskującymi się parkami, bez przesady... A nawet jeśli, to wybierz taki moment studniówki, gdzie coś się dzieje i ludzie są tym zajęci...
No tak do poloneza nie ma tam nikogo...
Autorko, ja na studniówce byłam w WC z 5 razy jak nic, ot tak. Pomalować się, pobajerować z koleżankami, zmienić podwiązkę, bo miałam na złej nodze. Z toalety w sumie skorzystałam z 2 razy.
Ale statystyki.
Bierzesz torebkę, kuszące zaraz wracam i idziesz. Polecam jednak tampony, nic się za przeproszeniem nie klei do tyłka, a jeśli masz obcisła sukienkę to koniecznie.
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:17   #6
vik9
Przyczajenie

Może nie jest to wielka tragedia, ale zawsze martwię się na zapas, bo różnie to bywa. Czy to takie dziwne...XD
Stary 2014-02-13, 16:18   #7
forsvinn
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vik9 Pokaż wiadomość
Może nie jest to wielka tragedia, ale zawsze martwię się na zapas, bo różnie to bywa. Czy to takie dziwne...XD

Ale jak różnie bywa? Jeśli dobrze zakręcisz butelkę, to woda się nie wyleje
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 16:19   #8
vik9
Przyczajenie

okej, dzięki
Stary 2014-02-13, 16:22   #9
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, chciałam się troszkę poradzić. Jutro mam studniówkę (nie swoją - idę jako osoba towarzysząca) i akurat wypada mi 3 dzień okresu. Patrząc po dzisiejszym dniu okresu - drugi - to nie było źle, więc liczę że i jutro nie będę miała problemu, a w sumie to nie wiem na czym polega mój problem. Boję się tego że coś się stanie i będzie widać. Mam zamiar tam być tak z 8 godzin, ale nie chce chodzić do to tych toalet. Sami wiecie - bądź nie co będą tam robić i będę głupio się czuła. Chciałam użyć tampon i podpaski w razie W, ale dzisiaj wgl nie mogłam założyć tampona - w sensie ciężko 'wchodził' i nie wiem czy jutro mi się uda.... Z moim okresem jest różnie nieraz mam 4 dni, a nieraz 5. Zazwyczaj ten gorszy jest drugi dzień, a później idzie lajtowo.
Nie wiem poradźcie cokolwiek żebym się jakoś wygodnie czuła, a nie na każdym kroku się oglądała czy nic się nie stało.
myslalam ze masz okropne bole menstruacyjne ale nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:25   #10
Thalie_
Rozeznanie

Nie zauważyłam żeby na którejś z moich studniówek ktoś coś nadprogramowego robił w toalecie więc nie jest to powszechny problem. No chyba, że tak świat poszedł do przodu przez parę lat. I tak przez tyle godz będziesz pić, jeść, zacznie Ci się świecić buzia itp więc będziesz latać do toalety jak każdy ;-). Nie spinaj się tak to nie będzie problemów z tamponem.

Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 16:37   #11
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
dzisiaj wgl nie mogłam założyć tampona - w sensie ciężko 'wchodził' i nie wiem czy jutro mi się uda....
Jak "ciężko wchodzi" to polecam tampon z aplikatorem. Nawet pod koniec okresu wchodzi jak złoto I jakoś pewniej, bardziej higienicznie bym się czuła na Twoim miejscu przy zmianie- wiadomo, wyjściowy manicure, publiczna toaleta... średnio fajna sprawa w takiej sytuacji zmieniać tampon "ręcznie".
Tampon+podpaska to dla mnie przesada, ale ja zawsze noszę tampon+wkładka w razie czego, gdybym np. nie miała możliwości akurat zmienić. W zupełności wystarcza, nawet pierwszego (a co dopiero trzeciego) dnia.
Jeśli chodzi o komfort- dla komfortu psychicznego weź ze sobą zapas tamponów (nie chciałabyś chyba pożyczać, gdybyś np. swój jedyny wzięty na zmianę upuściła na podłogę?), podpaskę (jakby z jakichś względów było Ci jednak niewygodnie), no-spę i bieliznę na zmianę. Dla komfortu fizycznego- przed "wielkim wyjściem" weź krótki letni prysznic, zamiast gorącego (o kąpieli chyba nie trzeba wspominać?), krwawienie będzie bardziej "leniwe". No i wiadomo, nawet jeśli nie nosi się podpasek, to i tak podczas okresu do sukienki lepsza jednak bardziej zabudowana bielizna, niż jakieś stringi.

No, to baw się dobrze i uważaj na sznureczek

Edytowane przez 201609102148
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:45
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 16:38   #12
willy_nilly
Zadomowienie

Czy na tej studniówce wymagane są stroje kąpielowe? Jeśli nie, to problemu nie ma, nawet dla kobiet będących przeciwniczkami tamponów lub mających problem z ich aplikacją. Zakładam, że białej sukienki nie masz.

Na mojej studniówce nic dziwnego się w toaletach nie działo.
Nawet jeśli by się coś działo, to nie Tobie powinno być głupio a głównym bohaterom akcji.
Do wymiany podpaski nie musisz siadać na publicznej toalecie, więc nie jest to jakoś bardzo mniej higieniczne niż wymiana w domu. A już na pewno bardziej higieniczne niż noszenie jednej podpaski/tapona 8 godzin!
Całość zajmuje Ci 5 minut.

Nie wymyślaj problemów, tylko idź i baw się dobrze.

Edytowane przez willy_nilly
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:42
willy_nilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 13:10   #13
201701300922
Konto usunięte

Gdybym ja miała tylko takie problemy.

Autorko, wszystko już chyba zostało powiedziane, a okres to nie koniec świata żeby go tak przeżywać.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 13:30   #14
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Nie rozumiem istoty problemu. Użyj tamponów o większej chłonności tak na wszelki wypadek (polecam OB super, są pewne) i wymieniasz w toalecie w razie potrzeby. Dobrze wtedy też mieć w torebce chusteczkę do higieny intymnej ( są takie opakowania podróżne, malutkie). Z pewnością nie będziesz jedyna, która się będzie bawić w czasie okresu.

Nie rozumiem natomiast, co masz na myśli pisząc, że 'nie wiadomo co się będzie tam działo". Pewnie to samo, co w toaletach w innym miejscu: korzysta się, myje łapki, poprawia usta i pudruje nos.

PS.
Skrót "wgl" nie istnieje. Czy naprawdę tak ciężko wcisnąć kilka klawiszy więcej pisząc na klawiaturze QWETRTY?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 13:35   #15
xKlaudja
Zakorzenienie

Też nie rozumiem co ma się w toalecie dziać. Dziki seks w każdej z kabin?
Stary 2014-02-14, 20:21   #16
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
liczę że i jutro nie będę miała problemu, a w sumie to nie wiem na czym polega mój problem.

DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 20:44   #17
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość

Ze tez mi to umknęlo

Stary 2014-02-15, 15:21   #18
annie9
Przyczajenie

Nie spinajcie się tak, bo widzę że na tym forum coraz więcej osób tylko potrafi krytykować i nabijać się z innych, a zapewne sami nie raz mieliście jakiś problem i oczekiwaliście pomocy. Dobrze że wy jesteście tacy idealni... Dziewczyna potrzebowała trochę słów otuchy, a jak zwykle są ludzie, którzy mają jakieś 'bunty'.
annie9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 17:54   #19
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annie9 Pokaż wiadomość
Nie spinajcie się tak, bo widzę że na tym forum coraz więcej osób tylko potrafi krytykować i nabijać się z innych, a zapewne sami nie raz mieliście jakiś problem i oczekiwaliście pomocy. Dobrze że wy jesteście tacy idealni... Dziewczyna potrzebowała trochę słów otuchy, a jak zwykle są ludzie, którzy mają jakieś 'bunty'.
Ale blagam. Dziewczyna nie chce isc do wc bo beda tam zapewne uprawiac dziki seks. A poza tym ciekawi mnie jakim cudem chce wytrzymac tyle godzin bez korzystania z toalety

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości