|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okres i studniówka
Cześć, chciałam się troszkę poradzić. Jutro mam studniówkę (nie swoją - idę jako osoba towarzysząca) i akurat wypada mi 3 dzień okresu. Patrząc po dzisiejszym dniu okresu - drugi - to nie było źle, więc liczę że i jutro nie będę miała problemu, a w sumie to nie wiem na czym polega mój problem. Boję się tego że coś się stanie i będzie widać. Mam zamiar tam być tak z 8 godzin, ale nie chce chodzić do to tych toalet. Sami wiecie - bądź nie co będą tam robić i będę głupio się czuła. Chciałam użyć tampon i podpaski w razie W, ale dzisiaj wgl nie mogłam założyć tampona - w sensie ciężko 'wchodził' i nie wiem czy jutro mi się uda.... Z moim okresem jest różnie nieraz mam 4 dni, a nieraz 5. Zazwyczaj ten gorszy jest drugi dzień, a później idzie lajtowo.
Nie wiem poradźcie cokolwiek żebym się jakoś wygodnie czuła, a nie na każdym kroku się oglądała czy nic się nie stało. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres i studniówka
Wybacz, ale kolejny problem z d..y. Trzeci dzień, więc zakładasz podpaskę czy tam tampon, w razie potrzeby idziesz do toalety, żeby zmienić. Chyba toalety nie są przez CAŁĄ studniówkę obstawione obściskującymi się parkami, bez przesady... A nawet jeśli, to wybierz taki moment studniówki, gdzie coś się dzieje i ludzie są tym zajęci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Czemu miałabyś czuć się głupio przez zmianę tamponu, czy podpaski?
![]() Tampon i podpaska to dobra opcja, ale osiem godzin to chyba i tak sporo i będziesz musiała go zmienić (nie wiem dokładnie, nie używam). Jeżeli nie będziesz mogła go zaaplikować, to pozostaną Ci tylko podpaski, czyli jedna lub dwie zmiany w ciągu imprezy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() Nie idź na studniówkę najlepiej.
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Autorko, ja na studniówce byłam w WC z 5 razy jak nic, ot tak. Pomalować się, pobajerować z koleżankami, zmienić podwiązkę, bo miałam na złej nodze. Z toalety w sumie skorzystałam z 2 razy. Ale statystyki. Bierzesz torebkę, kuszące zaraz wracam i idziesz. Polecam jednak tampony, nic się za przeproszeniem nie klei do tyłka, a jeśli masz obcisła sukienkę to koniecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Może nie jest to wielka tragedia, ale zawsze martwię się na zapas, bo różnie to bywa. Czy to takie dziwne...XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
okej, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie zauważyłam żeby na którejś z moich studniówek ktoś coś nadprogramowego robił w toalecie więc nie jest to powszechny problem. No chyba, że tak świat poszedł do przodu przez parę lat. I tak przez tyle godz będziesz pić, jeść, zacznie Ci się świecić buzia itp więc będziesz latać do toalety jak każdy ;-). Nie spinaj się tak to nie będzie problemów z tamponem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tampon+podpaska to dla mnie przesada, ale ja zawsze noszę tampon+wkładka w razie czego, gdybym np. nie miała możliwości akurat zmienić. W zupełności wystarcza, nawet pierwszego (a co dopiero trzeciego) dnia. Jeśli chodzi o komfort- dla komfortu psychicznego weź ze sobą zapas tamponów (nie chciałabyś chyba pożyczać, gdybyś np. swój jedyny wzięty na zmianę upuściła na podłogę?), podpaskę (jakby z jakichś względów było Ci jednak niewygodnie), no-spę i bieliznę na zmianę. Dla komfortu fizycznego- przed "wielkim wyjściem" weź krótki letni prysznic, zamiast gorącego (o kąpieli chyba nie trzeba wspominać?), krwawienie będzie bardziej "leniwe". No i wiadomo, nawet jeśli nie nosi się podpasek, to i tak podczas okresu do sukienki lepsza jednak bardziej zabudowana bielizna, niż jakieś stringi. No, to baw się dobrze ![]() ![]() Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-02-13 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Czy na tej studniówce wymagane są stroje kąpielowe?
![]() Na mojej studniówce nic dziwnego się w toaletach nie działo. Nawet jeśli by się coś działo, to nie Tobie powinno być głupio a głównym bohaterom akcji. Do wymiany podpaski nie musisz siadać na publicznej toalecie, więc nie jest to jakoś bardzo mniej higieniczne niż wymiana w domu. A już na pewno bardziej higieniczne niż noszenie jednej podpaski/tapona 8 godzin! Całość zajmuje Ci 5 minut. Nie wymyślaj problemów, tylko idź i baw się dobrze. ![]() Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2014-02-13 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Gdybym ja miała tylko takie problemy.
![]() Autorko, wszystko już chyba zostało powiedziane, a okres to nie koniec świata żeby go tak przeżywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie rozumiem istoty problemu. Użyj tamponów o większej chłonności tak na wszelki wypadek (polecam OB super, są pewne) i wymieniasz w toalecie w razie potrzeby. Dobrze wtedy też mieć w torebce chusteczkę do higieny intymnej ( są takie opakowania podróżne, malutkie). Z pewnością nie będziesz jedyna, która się będzie bawić w czasie okresu.
Nie rozumiem natomiast, co masz na myśli pisząc, że 'nie wiadomo co się będzie tam działo". Pewnie to samo, co w toaletach w innym miejscu: korzysta się, myje łapki, poprawia usta i pudruje nos. PS. Skrót "wgl" nie istnieje. Czy naprawdę tak ciężko wcisnąć kilka klawiszy więcej pisząc na klawiaturze QWETRTY?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem co ma się w toalecie dziać. Dziki seks w każdej z kabin?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ze tez mi to umknęlo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie spinajcie się tak, bo widzę że na tym forum coraz więcej osób tylko potrafi krytykować i nabijać się z innych, a zapewne sami nie raz mieliście jakiś problem i oczekiwaliście pomocy. Dobrze że wy jesteście tacy idealni... Dziewczyna potrzebowała trochę słów otuchy, a jak zwykle są ludzie, którzy mają jakieś 'bunty'.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.