Dlaczego moja twarz nie chudnie? lipoliza... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 13:35   #1
IzaMaria
Przyczajenie

Dlaczego moja twarz nie chudnie? lipoliza...

Jak w temacie.
Od zawsze moim potwornym kompleksem była okrągłą twarz i okropne policzki. Wobec tego rok temu przeszłam zabieg usunięcia tzw. poduszki bichata, aby zniwelować problem. Pozbyłam się ok. 2 ml tłuszczyku w ten sposób.
Po ok. czterech miesiącach dodatkowo przeszłam zabieg lipolizy iniekcyjnej- było to w kwietniu. Następną lipolizę przeszłam w sierpniu.
Niestety, efekt jest... zdecydowanie minimalny, praktycznie nie do dostrzeżenia.
Jestem tym zrozpaczona... tym bardziej, że okrągłe policzki nie są powodem nadwagi- mierzę 153 cm wzrostu i ważę 41 kg. Mam 22 lata.
Mogłabym schudnąć, ale raczej wolę tego nie robić, bo zaburzy mi się koncentracja, a na to nie mogę sobie pozwolić. Poza tym już i tak utrzymanie 41 kg dla mnie to spore wyzwanie (mam tendencję do tycia, kilka lat temu ważyłam ciut więcej). Zresztą, nie wiem czy jest sens, bo waga nie ma u mnie wpływu na twarz.
Od lipoliz minęło 6 miesięcy. Ostatnio czytałam o niciach PDO, podobno istnieje szansa, że odpowiednio umiejscowione "ściągną" mi policzki. Nie byłam jednak jeszcze na konsultacjach w tej sprawie... Mialam pomysł, żeby pozbyć się zębów trzonowych (Rita Hayworth w ten sposób rzekomo wyszczupliła sobie twarz), ale dentyści nie są skorzy wyrywać zdrowe zęby z tego co się orientuję.
Proszę, jeżeli któraś z Was zna kogoś, kto poddał się większej ilości lipolizy i to pomoglo usunąć tłuszcz z policzków, napiszcie....

Edytowane przez IzaMaria
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:39
IzaMaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 17:48   #2
Kocurasek
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego moja twarz nie chudnie? lipoliza...

idź do psychologa. Ten wątek powinien być na krzywym zwierciadle.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 22:00   #3
IzaMaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
idź do psychologa. Ten wątek powinien być na krzywym zwierciadle.
Nie. Mój post nie dotyczy odchudzania, a sensu stricto- medycyny estetycznej.
IzaMaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 23:04   #4
ama
Wtajemniczenie

Może byś pokazała nam twarz? Nie wykluczam, że faktycznie masz bardzo duże te policzki, ale wydaje mi się, że sobie to raczej wyobraziłaś. Sorry, ale wyrwanie zdrowych zębów tylko po to, żeby mieć mniejsze policzki to jakaś paranoja. Czym będziesz gryźć jak nie będziesz miała trzonowych?
Generalnie to moim zdaniem powinnaś po prostu zaakceptować te policzki jakie by one nie były.
Stary 2014-02-15, 10:42   #5
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzaMaria Pokaż wiadomość
Nie. Mój post nie dotyczy odchudzania, a sensu stricto- medycyny estetycznej.
ok, ale i tak uważam, że ważysz za mało i na 99 % nie masz pucułowatych polików.
Odnośnie Twoich pytań. Lipoliza nie zadziałała, bo ona usuwa tłuszcz, którego prawdopodobnie w policzkach już nie masz.
Wyrywanie zębów jest metodą nieodwracalną, a możesz wyglądać dużo gorzej, bo twarz może się brzydko zapadać (jedna Wizażanka założyła o tym wątek).
Sama mam pucułowate poliki i wyszczuplam je makijażem (fajną metodę na to zna makijażystka Sablewskiej). Nie wolisz takiej metody?
Poza tym wiesz, że okrągłe buzie to dziecięce buzie - dłużej młode, weselsze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miranda-Kerr--HD--Wallpapers-277.jpg (137,6 KB, 51 załadowań)

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 21:24   #6
szpilkaXXX
Raczkowanie

Wstaw zdjęcia, bez tego ciężko ocenić. Może to nie tłuszcz, tylko obwisła skóra? Może masz szeroką twarz i rozrośnięte mięśnie żwaczy?

Każda twarz jest inna, bez fotek ciężko powiedzieć.
szpilkaXXX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości