|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak znaleźć sieć wi-fi na windows xp?
Hej.
Kupiłam ruter z internetem z limitem z play (bo w miejscu gdzie mieszkam nie ma linii na przewodowy bez limitów). Na innym komputerze znalazło tą sieć i wszystko działa, a u mnie nie (piszę z pożyczonego ''gwizdka''). Nie mam pojęcia jak wyszukać na moim komputerze (windows xp, oryginalny) tej sieci bezprzewodowej? Przeszukałam już masę opcji internetowych, zainstalowałam też jakiś program WeFi, który jednak mi nie działa. Instalowałam też oprogramowanie wi-fi TP LINK, ale ikonka pojawia się przekreślona i nawet nie chce się nic otworzyć. Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak znaleźć sieć wi-fi na windows xp?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak masz kartę bezprzewodową w komputerze to w kreatorze sieci spróbuj to wyszukać czy coś widzi, jak nic nie ma, to weź dobrze skonfiguruj router jeszcze raz i wtedy wyszukaj w kreatorze sieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KOTerator
|
A inne sieci komp widzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Life is a drink ...
|
Zacznijmy od tego czy to komputer stacjonarny czy laptop ?
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy instalacji Windowsa XP na lapku musiałam wszystkie sterowniki doinstalować oddzielnie. Bez nich - nawet jeśli lapek (lub komp) ma możliwość obsługi Wi-Fi i tak Wi-Fi działać nie będzie ![]() PS. To nie wina systemu, lepiej napisz jaki masz sprzęt ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-02-19 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co 5 sek zakładasz nowy temat czemu nie możesz dawać tych pytań w zbiorczym, o jakiś tytuł się starasz czy co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Masz włączoną kartę sieciową ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mam xp na moim laptopie i szukanie wifi jest możliwe tylko i wyłącznie za pobraniem (czy po prostu posiadaniem, bo jak dostałam go to już tam był, ale laptop nowy nie był). Ten program to Atheros Client Utillty. Nie wiem czy to o to chodzi i nie wiem czy to pomoże, informatykiem nie jestem, mówię jak jest u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Toshiba Atheros WLAN Client Utility 8.0.0.194.0 for XP są zestawem specjalnie dobranych sterowników, które usprawniają działanie podzesposłów zamontowanych w komputerze.
Tego rodzaju aplikacje bardzo często zajmują się obsługą urządzeń fizycznie nieistniejących . Edytowane przez Arti_6 Czas edycji: 2014-03-04 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.