19-latka traktowana jak dziecko - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 21:40   #1
brzoskwinia897
Raczkowanie

19-latka traktowana jak dziecko

Witam wszystkie mój problem polega na tym, ze mimo 19 lat moi rodzice traktują mnie jak dziecko. 2 tygodnie temu miałam studniowke. Każda z Was chciałaby wyglądać pięknie, wysokie buty, podwiazka i makijaż.. mama jest zupełnym przeciwienstwem. Kupując podwiazkę mama kazała mi ją odłożyć i natychmiast opuścić sklep. Pytałam jej dlaczego nie mogę kupić podwiązki? Odpowiedziała mi, ze i tak nie będzie widać. Moim zdaniem podwiazka to tradycja.. kilka dni po kupiłam za jej plecami podwiazke. Kolejne jest to, ze nie utrzymuje kontaktu z siostra. Siostra jest manipulantką. Kiedy pokłóci się z mamą, kręci się koło taty i tak jest odwrotnie.. łatwo jej wyciągnąć od nich pieniądze gdzie mi jest wstyd o nie poprosić...
Siostra potrafi namówić moją mamę przeciwko mnie co doprowadziło, ze moje kontakty z mamą są bardzo słabe. Kolejnym jest to, ze jestem z chłopakiem 4 lata. Jego rodzina zna mnie a moja jego i mimo tego kiedy jest 21.00 mam wracać do domu.. czuję się głupio, bo często mnie pytają znajomi o powód kiedy jestem u byłego i np. Gramy albo swietujemy. Czuje się jak dziecko pomimo 19 lat.. nawet nie czuje się jak 19-latka, ponieważ mam 154 cm i ludzie się śmieją wokół, ze niewiadomo gdzie mam biust. Mój tz potwierdza moje zdanie. Nie mam w nim wsparcia, ponieważ nie czuje się z nim dobrze. I żadne jego wsparcie nie jest dla mnie dobre.. wręcz odwrotnie. Po tym jak się do mnie zwraca czuje tylko brak szacunku. Dziękuję i pozdrawiam..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
brzoskwinia897 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 21:43   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: 19-latka traktowana jak dziecko

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia897 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mój problem polega na tym, ze mimo 19 lat moi rodzice traktują mnie jak dziecko. 2 tygodnie temu miałam studniowke. Każda z Was chciałaby wyglądać pięknie, wysokie buty, podwiazka i makijaż.. mama jest zupełnym przeciwienstwem. Kupując podwiazkę mama kazała mi ją odłożyć i natychmiast opuścić sklep. Pytałam jej dlaczego nie mogę kupić podwiązki? Odpowiedziała mi, ze i tak nie będzie widać. Moim zdaniem podwiazka to tradycja.. kilka dni po kupiłam za jej plecami podwiazke. Kolejne jest to, ze nie utrzymuje kontaktu z siostra. Siostra jest manipulantką. Kiedy pokłóci się z mamą, kręci się koło taty i tak jest odwrotnie.. łatwo jej wyciągnąć od nich pieniądze gdzie mi jest wstyd o nie poprosić...
Siostra potrafi namówić moją mamę przeciwko mnie co doprowadziło, ze moje kontakty z mamą są bardzo słabe. Kolejnym jest to, ze jestem z chłopakiem 4 lata. Jego rodzina zna mnie a moja jego i mimo tego kiedy jest 21.00 mam wracać do domu.. czuję się głupio, bo często mnie pytają znajomi o powód kiedy jestem u byłego i np. Gramy albo swietujemy. Czuje się jak dziecko pomimo 19 lat.. nawet nie czuje się jak 19-latka, ponieważ mam 154 cm i ludzie się śmieją wokół, ze niewiadomo gdzie mam biust. Mój tz potwierdza moje zdanie. Nie mam w nim wsparcia, ponieważ nie czuje się z nim dobrze. I żadne jego wsparcie nie jest dla mnie dobre.. wręcz odwrotnie. Po tym jak się do mnie zwraca czuje tylko brak szacunku. Dziękuję i pozdrawiam..

traktują cię jak dziecko bo tak się zachowujesz.
Przykładowo z tą podwiązką - mówisz do mamy, mamo chcę tę podwiązkę i kupujesz ją. A nie jakieś dziwne rzeczy za plecami, wtf.

A wzrost to już wymyślanie problemu, masa kobiet ma tyle w różnym wieku i jakoś żyje i jest traktowana normalnie więc nie wymyślaj tak samo z biustem.

Jak facet nie okazuje ci szacunku to go wymień na kogoś kto będzie to robił.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 21:45   #3
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Tylko,że o co właściwie pytasz? Skoro nie chcesz być traktowana jak dziecko musisz zawalczyć o swoje,nikt za ciebie tego nie zrobi.
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 21:45   #4
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:

To po co z nim jesteś?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 21:47   #5
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Przykładowo z tą podwiązką - mówisz do mamy, mamo chcę tę podwiązkę i kupujesz ją. A nie jakieś dziwne rzeczy za plecami, wtf.

A wzrost to już wymyślanie problemu, masa kobiet ma tyle w różnym wieku i jakoś żyje i jest traktowana normalnie więc nie wymyślaj tak samo z biustem.

No właśnie,w 100% się zgadzam. Trzeba rozwiązywać problemy,które da się rozwiązać i nie szukać problemu tam gdzie go nie ma. Nie wiem jaki jest cel tego wątku. Oczekujesz pocieszenia?
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 21:51   #6
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:

Czułabym się beznadziejnie gdybym jej nie miała.. każdy ją miał.. jakbys się czuła gdybyś miała stawać do zdjęcia a tu brak elementu, który jest tradycją? Ludzie się śmiali jak moja mama robiła wywody w sklepie.. jak miałam się zachować?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
No właśnie,w 100% się zgadzam. Trzeba rozwiązywać problemy,które da się rozwiązać i nie szukać problemu tam gdzie go nie ma. Nie wiem jaki jest cel tego wątku. Oczekujesz pocieszenia?
Proszę o radę jak zrozumieć mamę, co zrobić by mnie tak nie traktowali..

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Czułabym się beznadziejnie gdybym jej nie miała.. każdy ją miał.. jakbys się czuła gdybyś miała stawać do zdjęcia a tu brak elementu, który jest tradycją? Ludzie się śmiali jak moja mama robiła wywody w sklepie.. jak miałam się zachować?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Proszę o radę jak zrozumieć mamę, co zrobić by mnie tak nie traktowali..

Jestem z nim, bo mu wybaczylam ale się cholernie boję, ze znowu mnie źle potraktuje...

Stary 2014-02-24, 21:53   #7
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

To on Cię raz źle potraktował, czy ogólnie nie masz w nim oparcia?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 22:04   #8
brzoskwinia897
Raczkowanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45316185]To on Cię raz źle potraktował, czy ogólnie nie masz w nim oparcia?[/QUOTE]

Zrobię mały plan wydarzeń
1.było cudownie
2. Po weselu się upil i doszlo do szarpaniny, duszenia
3. Nie dawał mi odejść twierdząc ze po alkoholu nie panuje nad sobą
4. Wmawial sobie, ze kogoś mam. Wierzył komuś innemu.. Ostatecznie zerwalam.
5. On miał swoje życie a ja swoje..
6. Pogodzilismy się na wigilię.
7. Byłam z nim na studniowce i nie byl agresywny po alkoholu. Jednak na trzeźwo w tamtym tygodniu doszło do wulgarnej z jego strony rozmowy. Obraził mnie..
8. Wybaczylam. Byl u mnie ja u niego.. miło.. ale ja czuje żal po tym co pisał. Bardzo mnie to dotknęło.

Stary 2014-02-24, 22:05   #9
201605090958
Konto usunięte

Czy ja dobrze rozumiem.
Masz słabe kontakty z mamą, ale kombinujesz za jej plecami
Masz słabe kontakty z chlopakiem, ale z nim chcesz być
Masz słabe kontakty z siostrą, bo jest manipulatorką, czyli kombinuje za Twoimi plecami.

Dzieciak z Ciebie i tyle zarzucasz siostrze to, co dokładnie sama robisz, z mamą się nie dogadujesz bo Ci to wisi, natomiast posiadanie chłopaka i podwiązki urosło do rangi tego co musisz mieć i masz.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 22:08   #10
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Czy ja dobrze rozumiem.
Masz słabe kontakty z mamą, ale kombinujesz za jej plecami
Masz słabe kontakty z chlopakiem, ale z nim chcesz być
Masz słabe kontakty z siostrą, bo jest manipulatorką, czyli kombinuje za Twoimi plecami.

Dzieciak z Ciebie i tyle zarzucasz siostrze to, co dokładnie sama robisz, z mamą się nie dogadujesz bo Ci to wisi, natomiast posiadanie chłopaka i podwiązki urosło do rangi tego co musisz mieć i masz.
Nie kombinuje. Chciałam kupić podwiazke to ją kupiłam sama.. nie wisi mi to co jest między mną a moja mamą, bo kiedyś między nami było lepiej dopóki siostra nie pokłóciła się z ojcem...
Z chłopakiem jestem bo wierzę, ze jest dobrym człowiekiem

Stary 2014-02-24, 22:10   #11
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kombinuje. Chciałam kupić podwiazke to ją kupiłam sama.. nie wisi mi to co jest między mną a moja mamą, bo kiedyś między nami było lepiej dopóki siostra nie pokłóciła się z ojcem...

no co z tego skoro dla ciebie nie jest dobry
lol idę się związać z sąsiadem po segreguje śmieci i odprowadza podatek na sieroty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 22:12   #12
brzoskwinia897
Raczkowanie

[QUOTE=chwast;45316456]no co z tego skoro dla ciebie nie jest dobry
Staram się go zrozumieć. Ma strasznie zszargana psychikę stąd te akcje

Stary 2014-02-24, 22:14   #13
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, bo duszenie partnerki to obowiązkowa cecha u dobrego człowieka i kandydata na chłopaka
Zostaw chłopaka, porozmawiaj z mamą o tej podwiązce, a siostrę olewaj.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 22:15   #14
201605090958
Konto usunięte

To ile on ma lat, ze ma aż tak zszarganą sychikę i co przeżył? klasówki sprawdziany w tym wieku to normalka, natomiast Twój argument o psychice jest słaby. Osła nie usprawiedliwisz i tak będzie oslem
Stary 2014-02-24, 22:15   #15
chwast
Zakorzenienie

[QUOTE=brzoskwinia897;4531 6500]
Cytat:
no co z tego skoro dla ciebie nie jest dobry
Staram się go zrozumieć. Ma strasznie zszargana psychikę stąd te akcje

no aż nie ma sensu ci odpisywać, nie przemówisz. Tylko później nie marudź tak jak teraz jak jest źle bo wiesz no to są twoje wybory
Stary 2014-02-24, 22:20   #16
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
To ile on ma lat, ze ma aż tak zszarganą sychikę i co przeżył? klasówki sprawdziany w tym wieku to normalka, natomiast Twój argument o psychice jest słaby. Osła nie usprawiedliwisz i tak będzie oslem
Bo spotykalam sie z najlepszym kumplem. Bez gestow tylko rozmowa. Szukałam pomocy i znalazłam.. (odwazylam sie powiedziec jak mnie dusil i pomoc psychologa) i dlatego ma zszargana psychikę. Dowiedział się, ze się spotykalam od osób trzecich. Słaby powód ale ja nie mogłam mieć kolegów, na fb coś komuś napisać to już byl przypał.. 20

Edytowane przez brzoskwinia897
Czas edycji: 2014-02-24 o 22:24
Stary 2014-02-24, 22:25   #17
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Bo spotykalam sie z najlepszym kumplem. Bez gestow tylko rozmowa Szukałam pomocy u kogoś innego i znalazłam.. i dlatego ma zszargana psychikę. Słaby powód ale ja nie mogłam mieć kolegów, na fb coś komuś napisać to już byl przypał..

To jest normalne w wieku nastoletnim, ze sie poznaje roznych ludzi i z nimi rozmawia, natomiast nie jest normalne, ze w jakimkolwiek wieku kogokolwiek sie dusi.
Stary 2014-02-24, 22:26   #18
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
To jest normalne w wieku nastoletnim, ze sie poznaje roznych ludzi i z nimi rozmawia, natomiast nie jest normalne, ze w jakimkolwiek wieku kogokolwiek sie dusi.
Dla mnie to też nie jest normalne..

Stary 2014-02-24, 22:28   #19
201605300922
Konto usunięte

Prosto od ,,trudnych" rodziców, którzy Cię kontrolują idziesz w ramiona faceta, który też Cię będzie kontrolował, ma problemy z agresją, jest wobec Ciebie wulgarny i nie masz w nim wsparcia... Jak to napisała kiedyś jakaś Użytkowniczka, ,,czy Ty go dziewczyno znalazłaś rzucając kamieniem w tłum, na zasadzie - kogo trafię, to z nim będę?" - bo tak to z opisu wygląda. Jaka zszargana psychika? Nie obrażaj ludzi z prawdziwymi problemami, po prawdziwie traumatycznych przejściach z problemami takiego kolesia.

Jak się dajesz tak traktować (pozdro, jakby mnie facet RAZ szarpnął, RAZ wulgarnie do mnie powiedział, o duszeniu nie wspominam bo to dla mnie jakiś kosmos - dostałby kopa w tyłek na do widzenia, choćby był ostatnim facetem na ziemi) to się nie dziw, że i facet, i rodzice traktują Cię niepoważnie. Pomijam fakt robienia afery z podwiązki, okej - Twoja mama się nie zgodziła z bliżej nieokreślonych konserwatywnych przyczyn, ale dla Ciebie pójście bez tej podwiązki to byłoby coś strasznego, niemal na granicy śmierci cywilnej. Jak dziecko. Ja rozumiem naprawdę, jakby Ci mama kazała iść na studniówkę w spódnicy po kolana i białej bluzce z rękawami do łokci, Twoja reakcja tutaj jest mniej więcej do tego adekwatna
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 22:30   #20
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Dla mnie to też nie jest normalne..

To dlaczego dalej z nim jesteś? gdybyś była moją siostrą w życiu nie puściłabym Cię gdziekolwiek z tym chłopakiem. Miałabyś ostry szlaban z powiadomieniem rodziców oczywiście. On jest niebezpieczny i dla Twojego bezpieczeństwa musisz być traktowana jak dziecko, bo inaczej po następnej akcji może być gorzej...
Stary 2014-02-24, 22:41   #21
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Prosto od ,,trudnych" rodziców, którzy Cię kontrolują idziesz w ramiona faceta, który też Cię będzie kontrolował, ma problemy z agresją, jest wobec Ciebie wulgarny i nie masz w nim wsparcia... Jak to napisała kiedyś jakaś Użytkowniczka, ,,czy Ty go dziewczyno znalazłaś rzucając kamieniem w tłum, na zasadzie - kogo trafię, to z nim będę?" - bo tak to z opisu wygląda. Jaka zszargana psychika? Nie obrażaj ludzi z prawdziwymi problemami, po prawdziwie traumatycznych przejściach z problemami takiego kolesia.

Jak się dajesz tak traktować (pozdro, jakby mnie facet RAZ szarpnął, RAZ wulgarnie do mnie powiedział, o duszeniu nie wspominam bo to dla mnie jakiś kosmos - dostałby kopa w tyłek na do widzenia, choćby był ostatnim facetem na ziemi) to się nie dziw, że i facet, i rodzice traktują Cię niepoważnie. Pomijam fakt robienia afery z podwiązki, okej - Twoja mama się nie zgodziła z bliżej nieokreślonych konserwatywnych przyczyn, ale dla Ciebie pójście bez tej podwiązki to byłoby coś strasznego, niemal na granicy śmierci cywilnej. Jak dziecko. Ja rozumiem naprawdę, jakby Ci mama kazała iść na studniówkę w spódnicy po kolana i białej bluzce z rękawami do łokci, Twoja reakcja tutaj jest mniej więcej do tego adekwatna
Nie zrobiłam afery - tylko przemilczalam. A na drugi dzień sama kupiłam. Widzę brak szacunku do samej siebie. Nie chce nikogo obrażać ale sam ON tak mysli.. Ja szukałam ratunku.. a to, ze on wierzy innym. Np. Nie będąc z nim krecilam z innym. Okazało się ze inny mi nie pasował, bo dowiedziałam się, ze nie pisał tylko ze mną. Ucieklam a w podzięce inny napisał mojemu tz, ze sie z nim przespalam. Zrobił mi na złość, ze ucieklam.. a co tz na to? Szuka dowodów. I chce sprawdzic czy nie jestem dziewica.. upokozyl mnie, bo tyle się znamy a on wierzy innemu..

Edytowane przez brzoskwinia897
Czas edycji: 2014-02-24 o 22:42
Stary 2014-02-24, 22:43   #22
_Nula_
Przyczajenie

nie wierzę.... Dziewczyno, menopauza Ci do drzwi nie puka, więc co Ty się tak tego chłopa trzymasz? Wulgaryzmy, Duszenie, szarpanie? Masakra, nie rób z siebie desperatki, masz 19lat, to chyba nie musisz się kurczowo trzymać kolesia który Cię nie szanuję i w dodatku nie wspiera. I nie graj samarytanki jakiejś "ma zszarganą psychikę" ? bądź z nim dalej, będzie Was dwoje z tym problemem....
_Nula_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 22:46   #23
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Nula_ Pokaż wiadomość
nie wierzę.... Dziewczyno, menopauza Ci do drzwi nie puka, więc co Ty się tak tego chłopa trzymasz? Wulgaryzmy, Duszenie, szarpanie? Masakra, nie rób z siebie desperatki, masz 19lat, to chyba nie musisz się kurczowo trzymać kolesia który Cię nie szanuję i w dodatku nie wspiera. I nie graj samarytanki jakiejś "ma zszarganą psychikę" ? bądź z nim dalej, będzie Was dwoje z tym problemem....
Pogodzilismy się to jak teraz to zostawić..??? znajomi patrzą.. widzą tylko moją winę..

Stary 2014-02-24, 22:48   #24
_Nula_
Przyczajenie

Tytuł sugeruje, że ktos Cię traktuje jak dziecko, znaczy się rodzina... i za przykład podajesz temat jakiejś głupiej podwiązki, a potem na marginesie wspominasz o jakimś Kretynie, co nie okazuje Ci szacunku, nie ufa i nie wiem co jeszcze... Zupełnie się już zgubiłam w tym wątku.

Jeśli mogę coś zasugerować, jako Twoja rówieśniczka, to weź się dziewczyno do nauki do matury
Stary 2014-02-24, 22:50   #25
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
Tytuł sugeruje, że ktos Cię traktuje jak dziecko, znaczy się rodzina... i za przykład podajesz temat jakiejś głupiej podwiązki, a potem na marginesie wspominasz o jakimś Kretynie, co nie okazuje Ci szacunku, nie ufa i nie wiem co jeszcze... Zupełnie się już zgubiłam w tym wątku.

Jeśli mogę coś zasugerować, jako Twoja rówieśniczka, to weź się dziewczyno do nauki do matury
Pamiętam o tym i nie zapominam. Właśnie nie dawno skończyłam się uczyć co do tej matury.. chce ją zdać i wyjechać jak najdalej

Stary 2014-02-24, 22:55   #26
_Nula_
Przyczajenie

nie wiem czy dobrze rozumiem, Ty obawiając się reakcji znajomych będziesz tkwiła w jakimś patologicznym układzie?bo słowo związek to tu za dużo...
Dziewczyno, nie jest problemem, że rodzice Cię traktują tak, czy owak, to Ty zachowujesz się jak dzieciak, dając sobą manipulować facetowi, znajomym, przejmując się opinią innych.

Dla mnie szarpanie, duszenie, czy inne takie, to jednoznaczne z zakończeniem znajomości, tyle . Bo nie wiem jak sobie to wyobrażasz. że się zmieni, zacznie szanować, wspierać? to niech się zmieni i wtedy pojawi w Twoim życiu.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

no to na tym się skup, uwierz ja też mam problemy z rodzinką, troche inne niż Ty, ale skupiam sie na tym, żeby jak najlepiej zdać mature, że jeszcze pare miesiecy i wyjade, to jest priorytet i tyle, nie żadne rozmyślania na próżno, reszta się ułoży, co ma być- będzie
Stary 2014-02-24, 22:57   #27
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem czy dobrze rozumiem, Ty obawiając się reakcji znajomych będziesz tkwiła w jakimś patologicznym układzie?bo słowo związek to tu za dużo...
Dziewczyno, nie jest problemem, że rodzice Cię traktują tak, czy owak, to Ty zachowujesz się jak dzieciak, dając sobą manipulować facetowi, znajomym, przejmując się opinią innych.

Dla mnie szarpanie, duszenie, czy inne takie, to jednoznaczne z zakończeniem znajomości, tyle . Bo nie wiem jak sobie to wyobrażasz. że się zmieni, zacznie szanować, wspierać? to niech się zmieni i wtedy pojawi w Twoim życiu.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

no to na tym się skup, uwierz ja też mam problemy z rodzinką, troche inne niż Ty, ale skupiam sie na tym, żeby jak najlepiej zdać mature, że jeszcze pare miesiecy i wyjade, to jest priorytet i tyle, nie żadne rozmyślania na próżno, reszta się ułoży, co ma być- będzie
Dziękuję, ciocia jest obserwatorem i nie rozumie zachowania rodziców. A to, ze się kurczowo trzymam to kwestia przyzwyczajenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 22:57   #28
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Pogodzilismy się to jak teraz to zostawić..??? znajomi patrzą.. widzą tylko moją winę..

To miej w tyłku takich znajomych. Wiesz co, ten facet Twój to ma coś w sobie ze stereotypowego Araba, niedługo Cię wyśle na badania dziewictwa, żeby certyfikat dostać. No ja pier... Dziewczyno, ogarnij się. Jesteś z jakimś totalnym chamem, zerem i fagasem, otaczasz się jakimiś dziwnymi ludźmi (co to są w ogóle za ploty, że spałaś z innym, z różnymi patologiami miałam do czynienia ale takich plot bez pokrycia nigdy nie słyszałam o nikim). Zerwij z nim, przyłóż się do nauki, zdaj wysoko maturę i zwiewaj jak najdalej, od dziwnej rodzinki i dziwnego towarzystwa. Chyba, że chcesz skończyć jako żona alkoholika-przemocowca z syndromem Otella i zapędami jak talib.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-24, 23:04   #29
brzoskwinia897
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
To miej w tyłku takich znajomych. Wiesz co, ten facet Twój to ma coś w sobie ze stereotypowego Araba, niedługo Cię wyśle na badania dziewictwa, żeby certyfikat dostać. No ja pier... Dziewczyno, ogarnij się. Jesteś z jakimś totalnym chamem, zerem i fagasem, otaczasz się jakimiś dziwnymi ludźmi (co to są w ogóle za ploty, że spałaś z innym, z różnymi patologiami miałam do czynienia ale takich plot bez pokrycia nigdy nie słyszałam o nikim). Zerwij z nim, przyłóż się do nauki, zdaj wysoko maturę i zwiewaj jak najdalej, od dziwnej rodzinki i dziwnego towarzystwa. Chyba, że chcesz skończyć jako żona alkoholika-przemocowca z syndromem Otella i zapędami jak talib.
Rozbawilas mnie ale to niestety prawda..

Stary 2014-02-24, 23:16   #30
irkamirka
Raczkowanie

Autorko, czytając Twoje posty, można zauważyć jedną rzecz - Twoje życie to jeden wielki chaos, nad którym nie panujesz. Na początek warto wyznaczyć granice, których nie pozwolisz innym przekroczyć. Nie mówię o stawianiu horrendalnych wymagań, ale o zwykłym poczuciu własnej wartości, które chyba u Ciebie szwankuje. Powinnaś rozstać się z chłopakiem, bo on nie dość, że Cię dołuje, to przede wszystkim - zagraża Ci. Nie wyobrażam sobie związku z mężczyzną, który podniósł na mnie rękę.
Musisz spróbować poukładać sobie życie i wyznaczyć w nim priorytety, a w Twoim wieku najważniejsza powinna być jednak nauka, a nie byle jaka para spodni.
Rodzice traktują Cię jak dziecko, bo po trosze jesteś jeszcze dzieckiem. To tak nie działa, że z uzyskaniem pełnoletności automatycznie stajemy się dojrzali i włącza nam się tryb myślenia człowieka dorosłego. U mnie włączył się on dopiero wtedy, kiedy wyprowadziłam się i zaczęłam życie na własny rachunek. Postaraj się spojrzeć na niektóre sprawy z dystansem, bo możliwe, że pod wływem emocji wyolbrzymiasz problemy lub wręcz sama je sobie stwarzasz. Powodzenia
irkamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości