|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pękanie paznokci wzdluz plytki
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pękanie paznokci wzdloz plytki
nikt nie wie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
mi tez pekaja paznokcie wzdluz plytki, ale na paznokciach u stop, nie znam powodow i nie wiem jak to leczyc. nic z nimi nie robie, nie wyginam we wszystkie strony /:|/, juz jak paznokiec rosnie to jest pekniety, taka jego natura chyba...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no wlasnie ale u mnie sie to rak zadarlo gdzies w wakacje i mam takie 2-3 pazurki.. co z tym zrobiC? jak narazie 2 razy w tyg piluje paznokcie i mam nadzieje ze to odrosnie ale cos narazie nie chce :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Mi na stopach tak pękają i już mi się pare zagoliło ale jeden pazur nie chce za chiny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny ale numer
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mam ten sam problem tyle, że z jednym kciukiem. Ledwie troszkę odrośnie - juz pęka. Ostatnio wpadłam na pomysł (nie wiem czy przypadkiem nie głupi
![]() Nie chcę robić tipsów - zresztą na jeden paznokieć to chyba nie bardzo można. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moja mama ma pękniety paznokcieć na środkowym paluszku, uderzyla nim dosc mocno gdy bylam jesczez w jej brzuchu i pekl niemilosiernie.. kazde dotkniecie np. wlosow bylo zwiazane z niewyobrazalnym bolem... macierz paznokci jest uszkodzony wiec nawet jakiekolwiek sicagania paznokcia nie mają sensu.. dlatego od 6 lat jest bardzo zodowolona nosicielką akryli... pozdrawiem i polecam ten sposob
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
P.s. na paznokcie u stop tez mozna zakladac akryle ( co do zeli nie wiem), chociaz polecam to tylko w sezonie letnim bo wtedy nie ma problemu ze wzgledu na odkryte obuwie... Kurcze wyszla taka mala propaganda
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko czy ten paznokieć nie będzie dodatkowo osłabiony? Jak będzie wyglądał, gdy już się rozmyślę i zechcę zrezygnować? Sorry, że tak mędzę, ale do tej pory temat tipsów, akryli itp był mi całkowicie obcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu Paula wystawiala zdjecie pazurkow i w zyciu bym nie powiedziala, ze niektore sa naturalne a niektore pokryte zelem...
Dodatkowo ich na pewno nie zniszczy... bo zel czy akryl sam w sobie nie niszczy pazurkow... tylko trzeba sie wybrac do naprawde dobrej specjalistki ktora zna sie na tym co robi... bez wzgledu na to do jak dobrego salonu pojdziesz to koszt i tak prawdopodobnie nie przewyzszy 10 gora 15 zł... ![]() p.s. te fotki dotyczyły jakiegos lakieru z inglotu.. poszukam i wstawie ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Znalazłam!!! Pozwolę sobie tutaj je wstawić
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1142858427 jeszcze raz wielkie ukłony w stronę Pauli ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mnie pękał w ten sposób paznokieć na palcu wskazującym jak byłam w przedszkolu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mi podczas wypadku paznokieć złamał się wzdłuż. Myślałam że jak odrośnie będzie wszysyko ok. Ale czym więcej odrastał, tym bardziej był rozdwojony. Był to paznokieć u nogi więc udałam się z tym do podologa. Kilka mięsięcy pochodziłam z tipsikiem i już jest wszystko ok. Tyle, że to nie był tak zwyczajnie zrobiony tips. 2 dni po zrobieniu strasznie mnie to ciągnęło. Na początek pani skleiła mi płytkę jakimś specjalnym paseczkiem i dopiero na to tips. Co 3 tygodnie tego tipsa mi zdejmowała i nakładała wszystko od nowa. Opłaciło się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dot.: pękanie paznokci wzdluz plytki
Witam. W medycynie chińskiej za stan paznokci odpowiada krew(Xue Wątroby) Słaba krew słabe paznokcie. Silna krew paznokcie lśniące, różowe, nie pękające itd. Jeżeli komuś pękaja paznokcie to ma problem z wątrobą. A jeżeli ma problem z wątrobą to może mieć również problem z emocjami, z trawieniem, z miesiączkowaniem, ze stanem wzroku( zaczerwienienia śluzówki lub całego oka) , ze ścięgnami i więzadłami. Terapia polega na wzmacnianiu, oczyszczaniu, uspokajaniu Krwi Wątroby. Pzdr. Sławek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.