Urlop w hotelu spa gdzieś w Europie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-18, 17:24   #1
betisz2007
Przyczajenie

Urlop Z Dziecmi All Inclusive

Co polecacie mi???Jaki kraj??Jaki hotel. chodzi mi o to zeby byly atrakcje dla dzieci, slizgawki, baseny, club dla dzieci, no i jak to wyglada z bagazam, ile na osobe , ile na dziecko itd.

i bagaze podreczne co moge wziasc a co nie.

dzieki skarby
betisz2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 21:09   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Urlop Z Dziecmi All Inclusive

kazdy w miare cywilizowany kraj.
szukasz dalej hotel z katalogi,sieci,zbierasz opinie
atrakcje dla dzieci sa praktycznie wszedzie
bagaz dowiadujesz sie na stronach linii z ktorymi lecisz

nikt ne poda ci oferty, samemu trzeb zadecydowac gdzie sie chce leciec.

a najlepiej skorzystac z powszechnie dostepnych wyszukiwarek i stron biur podrozy.

a zeby nie bylo ze zle odpowiedziam to polecam np. bora bora.
pasuje?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 13:50   #3
agnieszka.zg
Raczkowanie

GG do agnieszka.zg

mi by pasowało Bora Bora ...hehe
ale tak na poważnie zdecydowaliśmy się na Tunezję hotel Prima Life Safa właśnie ze względu na to że na swoim terenie ma atrakcje dla dzieci typu zjeżdzalnie no i oczywiście opcja All .wylatujemy 30 czerwca
agnieszka.zg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 07:59   #4
paula78
Zakorzenienie

zapomnialm dodac ze trzeba tez bra pod uwage klimat w jaki sie jedzie ,szkoda brac rocznika do egiptu w sezonie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-18, 17:39   #5
karolka-bobasek
Zadomowienie

GG do karolka-bobasek

Cyz ten Hotel prima Life Safa to w Hammamet-yasmin?
Bo jak tak to ja bylam tam z chłopakiem rok temu we wrzesniu, tylko ze wszyscy mowili na ten hotel poprostu safa

Hotel ogolnie okej, rok temu nie bylo tam ai, bo od listopada chyba remontowali go i nie wiem jak teraz wyglada ogolnie wrazenie niezle no jak na 3*, bylismy z dwojka znajomych, staly trik w tym hotelu to to ze moga wam wcisnac jakis pokoik niebyt, nasi znajomi niestety taki trafili, bez okna, lozko nie poslane, bez tv a mial byc, ubikacja malo sprzatnieta itd..jest to ich sztuczka stala zeby dostac jakies 10-20dolców...
nie siadajcie przy stolikach uslanych kwiatkami-te sa dla osob ktore daly duzy napiwek teraz pewnie przy opcji AI bedzie inaczej ale przedtem pizza przy basenie kosztowla 4dt a jak przyszlo do zaplaty to kelner ci wmawial ze to ta za 5dt hehe ale to sie nie am co nimi przejmowac bo nie ma sensu, oni juz tacy sa. Plaza jest ladna, jak ja bylam, to juz niestety bar przyhotelowy nie dzialal.. Do hotelu przyjezdza duzo czechow, oni sie strsaznie zachowuja przy jedzeiu, bija sie jakby im mialo braknac jest sporo kobitek ktore chadzają topless - rowniez w stringach, bez wzgledu na ilosc dzieci... to moze byc troche krepujace, bo nie kazdy ma ochote to ogladac ale coz..plaze tez sa przepelnione toplessem wiec nikt na to nie zwraca uwagi. Napoje zimne przy sniadaniu to nie soki (przynajmniej tak bylo) tylko cos w rodzaju naszego polskiego tanga kelnerzy mili, choc bardzo czesto licza na napiwek. trudno im sie jednak dziwic, skorooni zarabiaja naprawde bardzo marne pieniadze. Hotel ma fajne animacje, jak ja bylam, to animatorow bylo kilki, jedna polska -lulu, ale juz jej chyba nie bedzie w tym roku. Animatorzy sympatyczni, troche nachalni, bo podchodza do kazdego, ale mili facetow to wkurza troche, bo oni bardzo lubia zagadywac do kobiet itd ale spoko, da sie zyc jak widza mezatke to sa mili i gadaja, ale staraja sie nie podrywac dzieci maja sie gdzie wyszalec, jest basenik dla nich specjalnie nie wiem jak jest teraz, tak bylo w zeslym roku pieniadze najlepiej wymieniac w banku ktory jest calkiem niedaleko od hotelu, jak wyjdziesz to na prawo jakies 300m natomiast jak pojdziecie w lewo, to jakis kawalek za hotelami sa stragany z pamiatkami i knajpka, jedyna w jakiej znajdziecie piwo inne niz tamtejsza celtia warto jechac na sahare na dwa dni, fantastyczna wycieczka, naprawde nie wiem jak z dziecmi. Ogolnie hotel oceniam na 3, czysto, jedzieni znosne, jak na tan standart ktory byl to bylo okej mam jakies zdj jesli bedziesz chcial to ci podesle, choc teraz napewno duzo fajniej jest, bo po remoncie, i duzo drozsze wycieczki z tego co sie orientowalam

aha, co do bagazu, to mozesz wziasc najlepiej jakas wode do samolotu, podreczny swetr, jakies drogiazgi, hustki, leki, aparat itd..ja zapakowalam to co mi sie juz nie zmiescilo do torby-np wielka kosmetyczke jakbyscie kupili szisze to w drodze powrotnej nie pakuj jej do podrecznego-albo rozbierz z metalowych czesci, bo cie zatrzymaja

aa, i nie mdlej po tyg jak usłyszysz po raz tysięczny: "dobra dobra zupa z bobra" hehehe
Stary 2009-07-20, 13:28   #6
Dociakowa
Zadomowienie

Urlop z Tż

Witajcie dziewczyny..i chłopcy

Razem z Tż nigdy jeszcze nie bylismy na wakacjach sami,tylko we dwójkę. (jestesmy razem3,5roku). Zawsze jechaliśmy z kimś(bo taniej,weselej) a w tym roku chcielibyśmy
( na ok 7 dni może mniej) wyjechać gdzieś sami...

Znalazłam w internecie oferty weekendowe w Spa dla Dwojga, bardzo ciekawy pomysł jednak kosztowałoby to nas (za parę) jakieś 900zł plus koszty dojazdu i ew. inne wydatki..

Myśleliśmy o tym, żeby wyjechać nad morze.. Tylko pytanie: gdzie? Szukam miejsca gdzie będziemy mieli co robić, i nie będzie drogo.. może ktoś z Was był na takim romantycznym( lub mniej romantycznym) wypadzie??? Co polecacie??

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 14:05   #7
erha
Zakorzenienie

Dot.: Urlop z Tż

Proponuję góry, z takim chodzeniem od schroniska do schroniska. Męczące, ale satysfakcja i piękne widoki gwarantowane. Jeśli koniecznie musi być nad morzem, to proponuję wyjazd na Bornholm. Dojazd nie jest taki drogi, musiałabyś się zorientować ile kosztuje prom na wyspę (jest kilka firm, promy startują z różnych miast na polskim wybrzeżu), rowery można tam wypożyczyć, jeśli się nie chce brać własnych, można wziąć namiot lub coś wynająć. Wysepka jest czysta i malownicza, więc gorąco polecam
erha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 21:12   #8
Shiim
Raczkowanie

CHORWACJA
Shiim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 06:23   #9
Dociakowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shiim Pokaż wiadomość
CHORWACJA
no tak..ale w Polsce ;>

->
Stary 2009-07-21, 08:34   #10
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Mazury.

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 08:54   #11
Dociakowa
Zadomowienie

szukamy jakiejś miejscowości nad morzem gdzie są jakieś atrakcje.. nie chcemy tylko lezc na plazy

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez .ups Pokaż wiadomość
Mazury.
gdzie warto jechać?co zobaczyć? co tam w ogóle mozna robić nigdy jeszcze nie byłam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez erha Pokaż wiadomość
Proponuję góry, z takim chodzeniem od schroniska do schroniska. Męczące, ale satysfakcja i piękne widoki gwarantowane. Jeśli koniecznie musi być nad morzem, to proponuję wyjazd na Bornholm. Dojazd nie jest taki drogi, musiałabyś się zorientować ile kosztuje prom na wyspę (jest kilka firm, promy startują z różnych miast na polskim wybrzeżu), rowery można tam wypożyczyć, jeśli się nie chce brać własnych, można wziąć namiot lub coś wynająć. Wysepka jest czysta i malownicza, więc gorąco polecam

Bornholm..? musze to przemysleć

->

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 18:09   #12
Super Girl
Rozeznanie

Ja polecam Sopot. Tam zawsze będziecie mieli co robić, bo jest mnóstwo lokali, knajpek (m.in. na plaży), kino plenerowe na plaży, kluby, różne atrakcje przy molo. Poza tym jest blisko do Gdańska i Gdyni, a tam: stare miasto, we wrześniu Jarmark Dominikański, można też zwiedzić port. A jednocześnie można też po prostu poplażować.
Super Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 19:29   #13
Malinn
Zakorzenienie

urlop we wrzesniu- ceny?

orientujecie sie jak z cenami we wrzesniu w krajach basenu m. srodziemnego?

Moge jechac od polowy wrzesnia dopiero... teraz ceny przyznam nie dla mnie.. chce poczekac... pierwszy raz planuje podroz sama, nie mam zadnej orientacji w cenach i last minute... do dyspozycji mam niewiele ponad 1000 i nie wiem czy darowac sobie juz teraz urlop bo za te kwote nie ma nic..czy jest szansa na znalezienie czegos? Moze, ktoras z was jest lepiej zorientowana... bo ja niestety wcale...
Stary 2009-07-25, 18:02   #14
Princeska87
Zakorzenienie

Dot.: urlop we wrzesniu- ceny?

Cytat:
Napisane przez Malinn Pokaż wiadomość
orientujecie sie jak z cenami we wrzesniu w krajach basenu m. srodziemnego?

Moge jechac od polowy wrzesnia dopiero... teraz ceny przyznam nie dla mnie.. chce poczekac... pierwszy raz planuje podroz sama, nie mam zadnej orientacji w cenach i last minute... do dyspozycji mam niewiele ponad 1000 i nie wiem czy darowac sobie juz teraz urlop bo za te kwote nie ma nic..czy jest szansa na znalezienie czegos? Moze, ktoras z was jest lepiej zorientowana... bo ja niestety wcale...
spokojnie dasz radę pojechać napisz tylko troszkę więcej szczegółów, czyli jaki kraj najbardziej by Cię interesował, na ile dni masz urlop, jakie wyżywienie i na co chcesz być głównie nastawiona na wyjeździe - samo leżenie na plaży, czy też zwiedzanie? Miejscowość raczej spokojna, czy turystyczno-imprezowa?
Pozdrawiam
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 18:16   #15
Malinn
Zakorzenienie

Hmmm kraj obojetnie Basen m.srodziemnego

urlopu mam 3 tyg ale mysle ze ok tyg jak da rade to 2 tyg a reszta jest mi obojetna

Wyzywienie tez oczywiscie najlepiej zeby bylo w cenie Ale bylam juz na wyjezdzie bez i tez dalo sie przezyc bez wiekszych problemow

Generalnie wielkich wymagan nie mam Chce jechac i odpoczac

Edytowane przez Malinn
Czas edycji: 2009-07-25 o 18:17
Malinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 18:30   #16
Kalina34
Raczkowanie

GG do Kalina34 Send a message via Skype™ to Kalina34

Spokojnie dasz radę. Już teraz w szczycie sezonu mozna wyhaczyć z LAST jakies porządne 3* z wyzywieniem za ok 1000 zł, we wrzesniu jak zwykle bedzie lekko taniej
Pozdr
Kalina34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 18:58   #17
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalina34 Pokaż wiadomość
Spokojnie dasz radę. Już teraz w szczycie sezonu mozna wyhaczyć z LAST jakies porządne 3* z wyzywieniem za ok 1000 zł, we wrzesniu jak zwykle bedzie lekko taniej
Pozdr
dokładnie, we wrześniu spadną lekko ceny jeszcze i na super lasta możesz się szykować skoro jesteś zdecydowana na wakacje i raczej Ci wszystko obojętne co i jak

Malinn kraj może wybrać najlepiej ten, w którym we wrześniu będzie najcieplej? Czy raczej wolisz chłodniejszą pogodę?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

zobacz sobie Bułgarię z Rainbow Tours w necie
czy np. na stronie wakacje.pl ceny na prawdę przystępne
Stary 2009-07-25, 19:00   #18
Malinn
Zakorzenienie

najwazniejszym kryterium jest dla mnie cena bo akurat mam bardzo ograniczony budzet

myslalam o tunezji/egipcie ale nie wiem jak z cenami bedzie albo grecja/bulgaria
Stary 2009-07-25, 19:10   #19
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
najwazniejszym kryterium jest dla mnie cena bo akurat mam bardzo ograniczony budzet

myslalam o tunezji/egipcie ale nie wiem jak z cenami bedzie albo grecja/bulgaria
np. na stronie wakacje.pl tak jak pisałam są fajne ceny. Grecja także, np. na Riwierę Olimpijską.
Jeśli Cię interesuje to wejdź tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...132219&page=25
wątek o Paralii, dużo dziewczyn jedzie to może Ci podać konkretne ceny i biura podróży.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Tunezja i Egipt np. na 7dni około znajdziesz, tutaj na wakacje.pl w okolicach 1300zł HB
Grecja już od 800zł ale wtedy często bez wyżywienia. Bardzo tanio wychodzi Grecja autokarem, wtedy możesz nawet pomyśleć o 2 tygodniach za trochę ponad 1000 zł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 20:09   #20
Malinn
Zakorzenienie

Dzieki wielkie Wolalabym cos samolotem ale ostatecznie autokar tez przezyje bede szukac we wrzesniu na razie chcialam sie zorientowac czy w ogole warto sie nastawiac na cokolwiek
Stary 2009-07-25, 20:13   #21
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki wielkie Wolalabym cos samolotem ale ostatecznie autokar tez przezyje bede szukac we wrzesniu na razie chcialam sie zorientowac czy w ogole warto sie nastawiac na cokolwiek
oczywiście, że warto
jak coś znajdziesz fajnego daj znać
Stary 2009-07-25, 20:40   #22
Malinn
Zakorzenienie

Wlasnie przegladałam wycieczki do tunezji ale last minute lipcowe Niby cos do 1000 pokazuje mi sie na stronie... ale zawsze trzeba doliczyc oplaty lotniskowe i roznice kursowe czyli dodatkowe 400zl.... i tak sie zastanawiam, czy we wrzesniu spadna na tyle, zeby sie zmiescic w okolicach tego 1000 ze wszystkim(?)
Stary 2009-07-25, 21:11   #23
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie przegladałam wycieczki do tunezji ale last minute lipcowe Niby cos do 1000 pokazuje mi sie na stronie... ale zawsze trzeba doliczyc oplaty lotniskowe i roznice kursowe czyli dodatkowe 400zl.... i tak sie zastanawiam, czy we wrzesniu spadna na tyle, zeby sie zmiescic w okolicach tego 1000 ze wszystkim(?)
nie wszędzie są dopłaty, teraz bardzo popularna jest gwarancja niezmienności ceny i w cenie zawarte jest wszystko. Dopłaty najczęściej są wliczone i szukaj tych wycieczek gdzie są ceny pełne ze wszystkim.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 21:12   #24
Malinn
Zakorzenienie

hmmmm musze sie im dokladniej widze przyjrzec
Stary 2009-07-25, 21:27   #25
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmm musze sie im dokladniej widze przyjrzec
było dużo takich ofert przed sezonem i na początku sezonu, żeby ludzie się 'złapali', bo mało kto to doczytuje. W środku sezonu - teraz i we wrześniu raczej nie ma takich opcji, bo to są już najczęściej lasty, które chcą po prostu sprzedać
Stary 2009-07-27, 21:57   #26
aliccia
Raczkowanie

Ja ze swoich poszukiwań mogę się podzielić tą ofertą: http://www.okservices.pl/offer_88_5922.html taniutko (w moim upatrzonym terminie) bo 769z obiadokolacjami, na śniadania można coś tanio kupić w supermarkecie a i kebab w miasteczku nie jest mega drogi
Na 99% decyduje się na nią, nie oczekuje luksusów tylko ładną pogode więc mi coś w tym stylu w zupełności wystarczy.
Stary 2009-07-27, 22:11   #27
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliccia Pokaż wiadomość
Ja ze swoich poszukiwań mogę się podzielić tą ofertą: http://www.okservices.pl/offer_88_5922.html taniutko (w moim upatrzonym terminie) bo 769z obiadokolacjami, na śniadania można coś tanio kupić w supermarkecie a i kebab w miasteczku nie jest mega drogi
Na 99% decyduje się na nią, nie oczekuje luksusów tylko ładną pogode więc mi coś w tym stylu w zupełności wystarczy.
Polecam Paralię Ci Malinn i wyżej podawałam Ci już link, na prawdę świetne miejsce wakacyjne
a oferty są, tak jak tutaj aliccia pokazała, tylko trzeba troszeczkę w necie poszukać. A jak nie masz do tego głowy, czasu, ani ochoty to idź do BP, określ cenę i Ci znajdą co chcesz
Stary 2009-07-28, 08:20   #28
Malinn
Zakorzenienie

oooo dzieki wielkie Chyba na cos takiego sie wlasnie zdecyduje w sumie 2 tyg w niezlej cenie wychodzi a jeszcze te obiadokolacje wliczone w cene

Alccia a kiedy ty sie wybierasz? W razie czego opowiesz mi jak bylo etc? Mnie pasuje druga polowa wrzesnia najbardziej
Stary 2009-07-28, 11:00   #29
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
oooo dzieki wielkie Chyba na cos takiego sie wlasnie zdecyduje w sumie 2 tyg w niezlej cenie wychodzi a jeszcze te obiadokolacje wliczone w cene

Alccia a kiedy ty sie wybierasz? W razie czego opowiesz mi jak bylo etc? Mnie pasuje druga polowa wrzesnia najbardziej
tutaj dziewczyny jadą http://www.wizaz.pl/forum/showthread...132219&page=25
to poczytaj sobie i będziesz wiedzieć wszystko o hotelu itd.
Stary 2009-07-28, 11:04   #30
Malinn
Zakorzenienie

dzieki zaraz poczytam ale mnie skusilyscie teraz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości