Dekoloryzacja czy rozjaśnianie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 18:08   #1
Ewelina369
Raczkowanie

Dekoloryzacja czy rozjaśnianie?

Witam,m mam pytanie tj. w temacie chciałabym zapytać co radzicie zrobić aby wrócić do mojego naturalnego koloru - dekoloryzację, czy rozjaśnianie?
W skrócie opowiem historię mojego malowania
kolor naturalny: ciemny/średni mysi blond
co przeszły włosy (w miarę chronologicznie opiszę - ale nie wszystko co się z nimi działo bo jednak 5 lat już maluję i nie sposób z pamiętać ): pasemka, malowanie na brąz (wielokrownie), blond, brąz, blond, po tygodniu na ciemn brąz - czarny, po tygodniu kolejnym rozjaśnianie do średniego brązu, blond, brąz itd.
zabiegi w ciągu ostatniego roku: od ponad roku maluję na ciemny brąz (nie czarny) włosy farbą fryzjerską, ostatni raz całe włosy malowałam hm w maju 2013r., potem w lipcu i listopadzie tylko odrosty robiłam (całych włosów nie malowałam), w listopadzie również miałam robione prostowanie keratynowe w celu odbudowy włosów, do tej pory nic więcej z nimi nie robiłam
długość odrostu: 5-7cm

Czytałam informacje na ten temat ale zawierały one informacje głównie co do farby palette itd. nic konkretnego, a z tego co mi wiadomo akurat one ciężko schodzą.

Więc co byście radziły zrobić w moim przypadku? Dodam jeszcze, że mam dosyć długie włosy za biust, gdzieś do talii i jak każdej zależy mi na jak najmniejszym zniszczeniu włosów, aby się nie połamały i nie skróciły, bo jak takie coś wchodzi w grę to albo czekam aż może kiedyś farba mi się spłucze bardziej, albo zostanę już brunetką hehe.
Ewelina369 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 18:44   #2
SceneQueene
Zakorzenienie

Dot.: Dekoloryzacja czy rozjaśnianie?

zrobiłabym dekoloryzację na farbowaną część- pomijając odrost. pamiętaj o zabezpieczeniu po zabiegu przed ciemnieniem.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 21:31   #3
Ewelina369
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
zrobiłabym dekoloryzację na farbowaną część- pomijając odrost. pamiętaj o zabezpieczeniu po zabiegu przed ciemnieniem.
A da się w taki sposób zrobić dekoloryzację? i w jaki sposób zabezpieczyć włosy przed ciemnieniem? Poza tym czy przy tym zabiegu nie spalą mi się włosy? i czy wgl. kolor "ruszy"?
Ewelina369 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 11:24   #4
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewelina369 Pokaż wiadomość
A da się w taki sposób zrobić dekoloryzację? i w jaki sposób zabezpieczyć włosy przed ciemnieniem? Poza tym czy przy tym zabiegu nie spalą mi się włosy? i czy wgl. kolor "ruszy"?
wszystko zalezy od fryzjerki - ja bym doradzala robienie tego w kawalkach (w sensie kilka sesji rozjasniajacych) jesli masz naprawde dlugie wlosy - nie jestem do konca pewna czy to rozjasnianie czy dekoloryzacja ale moja kolezanka tak zeszla z czerni do blondu i jej wlosy wygladaja dobrze (bo ja z ''jednorazowymi'' akcjami mam zle wspomnienia) - a tak bedziesz widziala jak wlosy reaguja
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 16:27   #5
SceneQueene
Zakorzenienie

Da się- po prostu pomijasz odrosty.
Zabezpieczenie- szampon zakwaszający, płukanie po zabiegu w occie jabłkowym, położenie na kwadrans najjaśniejszej blond farby.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 12:25   #6
Miluchova
Zadomowienie

dekoloryzacja. Dekoloryzatory nie ruszają naturalnego koloru włosów, więc tutaj bez obaw z odrostami się nic nie stanie. Dopiero jak deko przestanie dawać może wejść w grę rozjaśniacz, z tym, że tutaj już trzeba uważać na naturalny odrost, bo możesz zrobić sobie wulkan.
Miluchova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości