|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Dekoloryzacja czy rozjaśnianie?
Witam,m mam pytanie tj. w temacie chciałabym zapytać co radzicie zrobić aby wrócić do mojego naturalnego koloru - dekoloryzację, czy rozjaśnianie?
W skrócie opowiem historię mojego malowania kolor naturalny: ciemny/średni mysi blond co przeszły włosy (w miarę chronologicznie opiszę - ale nie wszystko co się z nimi działo bo jednak 5 lat już maluję i nie sposób z pamiętać ): pasemka, malowanie na brąz (wielokrownie), blond, brąz, blond, po tygodniu na ciemn brąz - czarny, po tygodniu kolejnym rozjaśnianie do średniego brązu, blond, brąz itd.zabiegi w ciągu ostatniego roku: od ponad roku maluję na ciemny brąz (nie czarny) włosy farbą fryzjerską, ostatni raz całe włosy malowałam hm w maju 2013r., potem w lipcu i listopadzie tylko odrosty robiłam (całych włosów nie malowałam), w listopadzie również miałam robione prostowanie keratynowe w celu odbudowy włosów, do tej pory nic więcej z nimi nie robiłam długość odrostu: 5-7cm Czytałam informacje na ten temat ale zawierały one informacje głównie co do farby palette itd. nic konkretnego, a z tego co mi wiadomo akurat one ciężko schodzą. Więc co byście radziły zrobić w moim przypadku? Dodam jeszcze, że mam dosyć długie włosy za biust, gdzieś do talii i jak każdej zależy mi na jak najmniejszym zniszczeniu włosów, aby się nie połamały i nie skróciły, bo jak takie coś wchodzi w grę to albo czekam aż może kiedyś farba mi się spłucze bardziej, albo zostanę już brunetką hehe.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dekoloryzacja czy rozjaśnianie?
zrobiłabym dekoloryzację na farbowaną część- pomijając odrost. pamiętaj o zabezpieczeniu po zabiegu przed ciemnieniem.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A da się w taki sposób zrobić dekoloryzację? i w jaki sposób zabezpieczyć włosy przed ciemnieniem? Poza tym czy przy tym zabiegu nie spalą mi się włosy? i czy wgl. kolor "ruszy"?
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
(bo ja z ''jednorazowymi'' akcjami mam zle wspomnienia ) - a tak bedziesz widziala jak wlosy reaguja
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Da się- po prostu pomijasz odrosty.
![]() Zabezpieczenie- szampon zakwaszający, płukanie po zabiegu w occie jabłkowym, położenie na kwadrans najjaśniejszej blond farby.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
dekoloryzacja. Dekoloryzatory nie ruszają naturalnego koloru włosów, więc tutaj bez obaw z odrostami się nic nie stanie. Dopiero jak deko przestanie dawać może wejść w grę rozjaśniacz, z tym, że tutaj już trzeba uważać na naturalny odrost, bo możesz zrobić sobie wulkan.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

): pasemka, malowanie na brąz (wielokrownie), blond, brąz, blond, po tygodniu na ciemn brąz - czarny, po tygodniu kolejnym rozjaśnianie do średniego brązu, blond, brąz itd.

(bo ja z ''jednorazowymi'' akcjami mam zle wspomnienia
) - a tak bedziesz widziala jak wlosy reaguja