Zwiedzanie irlandzkiej przyrody - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 10:31   #1
irena51
Raczkowanie

Zwiedzanie irlandzkiej przyrody

Witam Wizazanki i goście tu zaglądających,Mam możliwość zwiedzania tego kraju prawie co rok .Mam tam dzieci więc przy okazji załapuję się na wycieczki po tym kraju,Przyroda na tej wyspie jest bardzo zbliżona do przyrody Wysp brytyjskich,Jednym słowem taka sama.Jest tam mnóstwo rosnących Rhododendronów zarówno szlachetnych jak i dzikich.Są inne -pięknę krzewy ,które tam nie wymarzają.Irlandczycy nie wiedzą prawie co to zamiecie,i zaspy snieżne,Np w tym roku wcale nie mieli śniegu,Postaram się pokazać to co miałam możliwość ujrzenia na żywo,

Zamek -teraz hotel w Kenmare.Hrabstwo Kerry(Irlandia pd)

Azalia

codzienny widok na drodze,Tu owce chodzą wszystkich farmerów razem.Są oznakowane..Zimują również w górach.

Góry Kerry Nad spadzistymi poboczami wzdłóż drogi są takie murki

Narodowy park Irlandii

Wszystkie.kościoły o starsze zabytki są z takiej skały.

widok na miasteczko Kenmare.Na pierwczym planie wszędobylski Kolcolist

góra Torc-jedna z wyższych gór w górach Kerry

Odpływ oceanu-odsłaniają się skały

podwodne skały.

wodospad Torc

Wycieczki z Niemiec w Parku Narodowym kilarney dzikie fuksje ciągnące się kilometrami wzdłóż drogi. dzikie Rhododendrony również usłne wzdłuż dróg w Irlandii pd

tu rosnące dziko wzdłuż wybrzeża oceanu-a właściwie zatoki oceanu

samosiejka Rh-w zaroślach

dzikorosnące na polanie w lesie

samosiejka RH w górach-na skałach

Laurowiśnia

narodowe piwko Irlandczyków.-takie sobie...mniej gorzkie dla mnie może być

jukki nowozelandzkie-zwane palmą irlandzką trochę poprzemarzały w 2010 roku.

[URL=http://www.fotosik.pl][/URL Mahonia-jedna z odmian

Gunera

CDN w najbliższym czasie .Dziś starałam się skupić na przyrodzie i krajobrazie.Została stolica -Dublin....trochę urbanistyki-typu budowle.puby

Edytowane przez irena51
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:35
irena51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 11:56   #2
Inna_Mi
Raczkowanie

Dot.: Zwiedzanie irlandzkiej przyrody

Irlandia jest cudna, w zeszłym roku spędziłam miesiąc w Killarney (mam wrażenie, że rozpoznaję część miejsc ze zdjęć) i się zakochałam w tej okolicy
Inna_Mi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 16:33   #3
201703061208
Konto usunięte

piękne zdjęcia, laurowiśnię mam w ogrodzie (mój chomiś zjadał jej kwiatki. Irlandia jest pod względem przyrody, krajobrazów i klimatu europejskim odpowiednikiem Nowej Zelandii dlatego też zawsze bardzo mi się podobała
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 02:25   #4
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Irena, ładne zdjęcia .
Gdzie jest dokładnie ten kościół?

Jak będziesz jeszcze raz w IRL, polecam Mt. Errigal . County Donegal jest piękne i warte zobaczenia .
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 06:32   #5
irena51
Raczkowanie

Witaj .Kochana wybieram się w drugiej połowie Maja...i muszę zapisać te miejscowości...Jeżeli leżą w pobliżu lub w hrabstwie Cork lub Kerry.Jadę na kwitnące Rhododendrony...w pobliże Kilarney.
Stary 2014-04-03, 15:11   #6
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez irena51 Pokaż wiadomość
Witaj .Kochana wybieram się w drugiej połowie Maja...i muszę zapisać te miejscowości...Jeżeli leżą w pobliżu lub w hrabstwie Cork lub Kerry.Jadę na kwitnące Rhododendrony...w pobliże Kilarney.
Hrabstwo Donegal jest w maju piękne. Bardzo długo się jedzie, bo drogi są pagórkowate, ale jak znajdziesz czas, to naprawdę warto.
Przy okazji możesz wstąpić do Irlandii Północnej, bo to po drodze.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 10:47   #7
irena51
Raczkowanie

Chciałam jeszcze Mohery zobaczyć zobaczę gdzie mnie dzieci zawiozą ale to będę miała na uwadze.A Irlandia Północna też ma dzikie RH(rhododendrony)

Edytowane przez irena51
Czas edycji: 2014-04-04 o 10:48
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości