|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z biurem podróży
Witam
![]() ![]() godne zaufania? I czy wiecie coś o biurze: hubtour, busferie, tradic intro, olimp, eco tour, gandalf travel? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
mOLDerator
|
Dot.: Problem z biurem podróży
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tych co wymieniłaś kojarzę tylko Olimp (głównie z wyjazdów narciarskich) ale nie jestem na bieżąco w branży więc reszta to albo jakieś świeżynki albo małe lokalne biura. Tu warto się zastanowić czy to wystarczy by sprostać takiemu zadaniu jak organizacja wyjazdu 7+7, co jest przecież olbrzymim przedsięwzięciem i nawet doświadczeni się na tym temacie rozkładają...
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z opiniami na temat biur podróży w internecie jest ten zasadniczy problem, że z reguły piszą je niezadowoleni. Jeżeli ktoś jest zadowolony, to nie musi wylewać swoich frustracji na forum... Słyszałam kiedyś o Gandalfie, ale nie umiem sie wypowiedzieć. Najlepiej sprawdzić samemu... Jest ryzyko, jest zabawa
![]() Osobiście nie lubię jeździć z biurami, wolę jeździć sama. Wtedy mam zwiedzanie i wypoczynek kiedy chcę. Wystarczy dobry przewodnik. Np. przewodniki globtrotera są bardzo dobre, mają wiele praktycznych info. Kupuję książkę, jadę np. do takiej Macedonii i wiem wszystko, co potrzebuję. Dodatkowo mają grupę na fb i tam pomagają w organizacji. Naprawdę super sprawa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Szczerze - nigdy nie rozumiałem chęci korzystania z biur podróży. Przecież to ogranicza i wcale nie jest tańsze niż samodzielna organizacja wyjazdu. Jeśli chcę wyjechać:
1. znajduję hotel (najpierw, przed organizacją wyjazdu! To bardzo ważne), 2. kupuję bilet autokarowy (pociągiem nie jeżdżę, bo polskie odcinki są zabójcze, a na samoloty mnie nie stać, poza tym pierdzielenie się z kontrolą butów i bagażu mnie upadla), 3. pakuję się i jadę. Prosta sprawa - kiedy masz Internet i strony hoteli czy stronki z biletami pod ręką, naprawdę nie zajmuje to więcej czasu niż wycieczka do biura podróży i próba wyłuskania z ich bullszitu wartościowych ofert. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=JuanSanchezRamirez; 45725410]Szczerze - nigdy nie rozumiałem chęci korzystania z biur podróży. Przecież to ogranicza i wcale nie jest tańsze niż samodzielna organizacja wyjazdu.
[QUOTE/] Niekoniecznie. zdarzają się perełki-lasty, w których cenie sama byś nie dała rady, bo biura mają wynegocjowane niższe ceny. Ja lubię kupić taniego lasta, a ograniczona się nie czuję, bo zaoszczędzone pieniądze wydaję na zwiedzanie okolicy na własną rękę. Np. niedawno Itaka miała Tunezję z wyżywnieniem all w naprawdę super hotelu za 790 zł (!) (byłam, widziałam, mogę poświadczyć własną krwią ![]() Z biur zdecydowanie polecam właśnie Itakę, z Rainbow też byłam zadowolona - leciałam z nimi na lasta do Czarnogóry, a potem na własną rękę zwiedziłam kawał półwyspu lokalną komunikacją, wyszło taniej niż podobna eskapada autem ![]() EDIT Jeśli chodzi o bliższe kraje, to oczywiście najbardziej opłaca się jechać samemu, ale to dla mnie oczywista oczywistość. ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2014-03-25 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Poza Europę jeszcze nie wyjeżdżałem, więc nie wiem, ale tak czy inaczej z lastami jest jeden problem - mogą być albo może ich nie być.
![]() Poza tym też korzystam z promocji. Hotele mają ich sporo poza sezonem (przydaje się też fart: kiedy byłem w Niemczech, wynająłem tani hotel - okazał się, że akurat mój pokój miał jakiś problem, więc... zakwaterowali mnie w LEPSZYM hotelu za tę samą cenę). Bilety można kupić tanio (w wakacje wybieram się do Francji, kupiłem bilet na autokar tam i z powrotem za ok. 350 zł - bez porównania z lotniczymi). Generalnie byłbym w stanie wyjechać do każdej części Europy za 600 zł (licząc nocleg + bilet, ale nie licząc żarła), co moim zdaniem jest kwotą całkiem niezłą. Świetną wręcz, jeśli cenisz sobie swobodę. P.S. Czy biura podróży nie bankrutowały ostatnio całymi falami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
600 zł za tygodniowy pobyt? Myślę, że np. w Skandynawii byłoby ciężko. Ceny, które podałam są już z wyżywieniem. Jeśli chodzi o bankructwa, dlatego właśnie polecam duże i sprawdzone, z gwarancjami ubezpieczeniowymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W 2011 roku samodzielnie organizowany 10-dniowy wyjazd wyniósł mnie 1600 zł/os. Z biletami, noclegami, jedzeniem, przejazdami (zrobiliśmy prawie 1000 km) i pamiątkami z podróży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Z tym demonizowaniem samolotów bym nie przesadzała, wystarczy zerknąć na mlecznepodróże albo fly4free, przewodniki globtrotera czasem coś rzucą... Jest sporo internetowych forów dotyczących lowcostowych podróży. Np. na przełomie lutego/marca byłam z narzeczonym na Malcie i w Bolonii - cała wycieczka trwała 10 dni (5 dni na Malcie i 5 dni w Bolonii) i za wszystko (z żarciem, noclegami, transportem itp., nie liczę wydatków na zachcianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jestem z centrum Polski, więc mogę polecić biuro podróży w Łodzi - BIS. Dwa razy wyjeżdżałam dzięki nim (raz Grecja i raz Chorwacja) - nie zawiodłam się na nich póki co.
![]() ![]() Edytowane przez Cytryna83 Czas edycji: 2014-06-23 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
wiesz, biuro, które wymieniasz są raczej małymi biurami, ostatnio czytałam artykuł w Rzeczpospolitej na temat ratingów bp i raczej nie kojarzę ich nazw z tego tekstu. Moim zdaniem lepiej zdecydować się na jakieś duże biuro, przynajmniej wiesz, że pojedziesz na wakacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja korzystałam ze stenaline http://www.stenaline.pl/do-szwecji . Oprócz dojazdu nad morze polskimi drogami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos biur, w tej chwili są tak tanie loty do Norwegii i Szwecji (można nawet upolować za 75 zł w dwie strony), plus na miejscu infrastruktura jest tak przyjazna turyście - wszystko doskonale skomunikowane i oznaczone, że raczej nie zdecydowałabym się na wyjazd z biurem - bo i po? Co innego Tunezja, tu biura miewają naprawdę perełki cenowe, zwłaszcza poza głównym sezonem, a oprócz tego niektórzy turyści czują się po prostu pewniej w kraju arabskim w momencie, gdy mają wyjazd zorganizowany i rezydenta na miejscu. Już polecałam Itakę i mogę to z czystym sumieniem powtórzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.