|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
VENITA - Farba bez amoniaku Multi Color
Chciałabym użyć tej farby, a przeczytałam same dobre opinie na Wizażu, ale zastanawia mnie jej skład i czym się różni od normalnych farb? Bez amoniaku, to znaczy? Mam cienkie i delikatne włosy więc nie chcę sobie ich dodatkowo zniszczyć.
Na stronie producenta nie ma podanego składu, jest tylko napisane: "Venita Multi Color to pielęgnacyjna farba do włosów, wzbogacona o naturalne olejki: Arganowy i Macadamia, o właściwościach odżywiających, nawilżających i regenerujących włosy. Efektem koloryzacji są włosy miękkie, nawilżone i pełne blasku. Farba Multi Color stosowana regularnie zapewnia głębszy kolor oraz poprawia jego trwałość. - Nie zawiera: amoniaku, parabenów, silikonów i rezorcyny - Wzbogacona o naturalne olejki: Arganowy i Macadamia - Przyjemny zapach podczas aplikacji - Paleta 12 intensywnych odcieni" Ale znalazłam zdjęcie opakowania ze składem więc może ktoś umie to rozszyfrować i powiedzieć szczerze co jest warty ten produkt. Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: VENITA - Farba bez amoniaku Multi Color
Założyłam ten wątek, bo pytałam o farbę Venita, ale już nie pytam, bo zauważyłam, że recenzje na Wizażu tej farby są kompletnie niewiarygodne i zgłaszam to do moderatorów żeby coś z tym zrobili. Farba ma super opinie, proszę sobie kliknąć w każdą opinię, która ma 5 gwiazdek i zobaczyć, że piszą je osoby, które mają jedną lub dosłownie parę recenzji z czego prawie wszystkie mają jeszcze recenzje kosmetyków firmy Venita, dziwny zbieg okoliczności, to piszą na pewno pracownicy tej firmy. Szkoda, że takie rzeczy tu się dzieją, dla mnie Wizaż traci na wiarygodności, przez to, że pozwala na takie akcje.
Edytowane przez Ewelina79 Czas edycji: 2014-03-25 o 01:56 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: VENITA - Farba bez amoniaku Multi Color
Chętnie poczytałabym opinie o tej farbie, bo z pewnością jeszcze do niej wrócę.
Mnie niedawno uratowała tyłek. Chciałam samodzielnie rozjaśnić farbowane włosy, a potem pokryć wszystko ciemnym blondem z Garniera. Efekt? Włosy we wszystkich kolorach tęczy. Niestety Garnier nie poradził sobie z pokryciem rudości. Miałam więc na głowie blond, kasztan, burgund, marchewkę i nawet pojawiały się jakieś czarne kosmyki przy twarzy. Horror! Na szczęście tą farbą udało mi się sprawić, że znów wyglądam jak człowiek . Odcień "brąz" pokrył moje włosy bez żadnego problemu. Uzyskałam naprawdę śliczny, chłodny odcień. Dodatkowo farba w ogóle nie szczypała w oczy i nie śmierdziała (brak amoniaku), więc za to duży plus.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

. Odcień "brąz" pokrył moje włosy bez żadnego problemu. Uzyskałam naprawdę śliczny, chłodny odcień. Dodatkowo farba w ogóle nie szczypała w oczy i nie śmierdziała (brak amoniaku), więc za to duży plus.