![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() jak myslicie dziala czy nie dziala?*NAUKA*
Ehh dziewczyny powiem Wam ze ja juz nie wiem co sie ze mna dzieje, czytam notatki np z historii 5 razy pozniej staram sobie sama wszystko powtarzac i nie umiem
![]() ![]() jak myslicie to dziala czy to tylko bujdy? Tam pisza ludzie ze dziala ehhh ale ja jakos nie wiem.... W sumie 10 zł moglabym sprobowac, moze to mi jakos pomoze ehh. Pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak myslicie dziala czy nie dziala?*NAUKA*
Moim zdaniem to totalna bzdura.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja zawsze byłam i raczej już będę zdania, że jeśli się do czegos nie przysiądzie i najnormalniej w świecie nie nauczy to żadne "cudeńka" nam nie pomogą także...nie wierze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Radze Ci porzadnie się przysiąść do nauki i poprostu wkuwać pewne rzeczy na pamięć albo brać to na logike, mówić własnymi słowami bo według mnie to nic innego nie pomoże Ci zapamiętać historii. A co do czytania po kilkanascie razy notatek hmm wszyscy nauczyciele tak mówią że nalezy przeczytać i wiedza sama wchodzi do glowy a dla mnie to kompletna ściema, moze zapamiętam coś z tego ale będzie to jakaś 1/10 materiału który musze umieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie wierzę w takie cuda, za to wierzę w powtórki i aktywną naukę - czyli podkreślanie na kolorowo, zaznaczanie na marginesie itp.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja w to nie wierzę
![]() |
#7 |
Mrs Mrau
|
ehhh bzdura bzdura bzdura
ps.Ze też to ktoś kupuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja bym tego programu nigdy nie kupiła, ale z pełnym przekonaniem powiem, że mozna nauczyc sie uczyć. Sama jestem tego przykładem. Mam w domu kolekcje książek Buzana, która odmieniła moje życie w każdym jego aspekcie. Potrafię dzięki nim szybko czytać, nawet książkę dziennie (ale jeszcze ćwiczę - mój kumpel czyta wiele więcej i szybciej). Potrafię robić supernotatki, których nauczenie się nie zajmuje wiele czasu i które są kolorowe i przyciągają wzrok. Potrafię zapamiętywać niesłychanie szybko i efektywnie najróżniejsze rzeczy.
Nadal wszystkie techniki nie mam opanowane zbyt dobrze, bo jestem poniekąd nowicjuszką. Wiele osób już zaraziłam a sama zostałam zarażona przez osobę, która jest w Buzanowych technikach mistrzem - bynajmniej w moich oczach. Obcy język w kilka miesięcy, zapamietanie kilkuset wyrazów w kilka minut, kilka książek dziennie... to jest wszystko możliwe. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wspomagacze chyba nic nie zdziałają jak się nie ma chęci....
W tym roku miałam 5 poważnych egzaminów. Wiedziałam że jeśli tego nie zdam, wszystko pójdzie na marne... Przysiadłam.Wmówiłam sobie że dam radę... I dałam!Trzeba uwierzyć w siebie i po prostu usiąść z dupą i się najnormalniej w życiu nauczyć, ale nie tak żeby wykuć, zdać i zapomnieć, bo to żaden rezultat... Powodzenia ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Przeczytałam to dokładniej...
Zamówię i Ci napiszę jak to działa... 10 złotych to nie majątek a i przy okazji zobaczymy wiarygodność... Gdyby kosztowalo więcej raczej bym nie uwierzyła...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A to Ci pech- aukcja zakończona.
No trudno- zostało silne zakuwanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Iff: co to dokładnie za książka, nigdy o niej nie słyszałam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Kochana, systematyczność, systematycznosć i jeszcze raz systematyczność
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- "Pamięc na zawołanie" - "Mapy myśli" - "Podręcznik szybkiego czytania" To trzy ksiązeczki, które zmieniły moje życie. Połączenie technik zebranych w tych trzech książeczkach, to gwarantowany sukces. Ja jeszcze ich do końca nie przerobiłam, a już są takie efekty, że ciężko w to uwierzyć. ![]() ![]() ![]() "Mapy myśli" to najłatwiejsza i najprzyjemniejsza książeczka - szybko się ją przerabia. "Pamięc na zawołanie" i "Podrecznik szybkiego czytania" to pozycje ciut trudniejsze i wymagające większego wkładu w ćwiczenie technik w nich opisanych. Wszystkie trzy łączą się w niesamowitą pomoc dla ludzi, którzy chcą lubić się uczyć i chcą wykorzystywać swój mózg lepiej, niż dotychczas. ![]() Mam też "Potęgę rozumu" i "Rusz głową" Buzana. "Rusz głową" to taki wstęp do tych trzech pozycji, które wymieniłam na początku. Są w nim streszczone cele i najprostsze metody z tych książek; ja przeczytałam "Rusz głową" ale jeśli ktoś zamierza przeczytać całe trzy książki ("Mapy mysli" "Szybkie czytanie" i "Pamięć") to nie ma sensu tej kupować - takie moje zdanie. "Potęga rozumu" to uzmysłowienie czytelnikowi, ile możemy zyskać, jeśli nauczymy się "współpracować" z naszym mózgiem i wykorzystywać jego półkule do świadomego kierowania swoim zachowaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prawda! Uczę się z lekcji na lekcję i sprawdziany to naprawdę pestka. Tylko, że przed każdym sprawdzianem czytam wszystko jeszcze raz i dodatkowo robię notatki dla siebie samej... Poprzez pisanie utrwala się informacja
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... Edytowane przez Juda Czas edycji: 2005-10-05 o 09:06 Powód: poprawka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja wierzę w techniki które pomagają sie uczyć
![]() Mam książkę o podstawach szybszej nauki i szybszego czytania, muszę jej poszukać to podam autora ![]() Jest też mowa o relaksie - lepiej się uczy, kiedy jest się naprawdę odprężonym, mózg szybko przyswaja informacje. Oraz o muzyce ![]() ![]() Mapy myśli mogą być fajne, ale trzeba się nauczyć je robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spadam na zajęcia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
http://bwgen.terramail.pl/
tutaj masz to samo. tylko trzeba zdobyc odpowiednie presety. a czy to dziala to nie wiem. moze cos tam daje. wiadomo, ze lopata do glowy nie nalozy, ale moze faktycznie pomoze sie skupic. trudno powiedziec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75242 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przeczytam na pewno
![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...2&page=2&pp=30 Tu jest zarówno o cenach jak i o czasie i trudności opanowania technik. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
sprobuj sie skontaktowac z osobami ktore zakupily tan produkt jezeli sa zadowolone to warto kupic ja mysle ze to moze dziala na zasadzie placeba a jak nadal bedziesz miala problemy to proponuje zakupic sobie preparaty z apteki pomagaja wyprobowalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie działa niestety
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
studiuję psychologie i w jakiejś madrej ksiażce na egzamin przeczytałam, że jeśli nie potrafisz się skupić na nauce, czytaniu itp i zaczynasz myśleć o różnych innych rzeczach, tzn że TWÓJ MÓZG SIĘ NUDZI
![]() ![]() i to rzeczywiście się sprawdza, polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja niewiem czy to działa czy nie... ale mysle sobie ze to moze jest na zasadzie placebo (niewiem czy dobrze to porownuje ale co tam) wierzysz w działanie i że ci napewno pomoze... dlatego skupiasz sie i lepiej nauka ci wchodzi do głowy....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
echh ja chyba zainwestuję w książki o których pisze iff
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do efektu placebo - nie wiem, czy piszecie to odnośnie Buzana, ale hm... Buzan raczej nie działa na psychikę i nie każe Ci wierzyć w siebie. On opisuje metody, które bazują na bilogicznej budowie i zdolnościach mózgu oraz naszego organizmu. Nie są to teksty w stylu: "uwierz w siebie, a mózg się odblokuje". To są sprawdzone metody, techniczny ich opis i sposób działania. Jasne że jeśli ktoś w ogóle w to nie wierzy, to osiągnięcia nie będą zadowalające, bo nie można się czegoś nauczyć, jeśli się jest od razu negatywnie nastawionym. Ja nie jestem bezkrytyczna - na początku nie chciałam wierzyć w takie cuda, a teraz moje życie uczelniane jest proste a nauka nie jest nauką. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.