|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Biuro podróży - Fun club czy BUT?
Mam pytanie do osób, które miały styczność z którymś z tych biur podróży. Zastanawiam się nad obozem- Hiszpania- Lloret de Mar+ Zwiedzanie Paryża i Disneyland, lub Włochy -Rimini. Bardziej skłaniam się do tego pierwszego, bo więcej atrakcji, a cena jest średnio o 300-400 zł wyższa. Które z tych biur polecilibyście mi bardziej? I w ogólr jedzie ktoś może tam gdzie ja z któregoś z tych biur?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biuro podróży - Fun club czy BUT?
Rok temu byłam na obozie w Lloret z biura Atas. I było cudowniee
![]() ![]() PS: odnośnie zapytania o Funclub. To osobiście nie korzystalam z ich usług,ale znajomi byli i zachwalali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie znam zadnego z tych biur, ale generalnie sa to chyba tylko posrednicy ktorzy sprzedaja wycieczki wiekszych biur podrozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Oba biura mają profile na FB -> zapytaj ich klientów jak było.
Czytałam, kiedyś opinie, że takie objazdówki są dość męczące, to jednak podróż autokarem, więc żebyś się nie zdziwiła. Ja osobiście wybrałabym jednak samolot - nieco drożej ale jaka oszczędność czasu i komfort. Niezależnie od decyzji życzę udanych wakacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja jako nauczyciel znam biuro But z organizacji zielonej szkoły i paru wycieczek. Generalnie nauczyciele byli naprawdę zadowoleni i uczniowie również dlatego jak będę wysyłać swoje dziecko gdzieś na obóz to chyba własnie z tym biurem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To nie są pośrednicy tylko organizatorzy. Polecam Ci Hiszpanię, napewno nie będziesz się nudzić, jedno i drugie biuro jest standardowe, ale mogę Ci polecić inne które też mam sprawdzone
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A no właśnie, cenna uwaga -> zdecydowanie lepiej jest podpisać umowę i negocjować z samym organizatorem zamiast z kolejnym pośrednikiem, który wydłuża niestety sprawę w sytuacji ew. reklamacji czy innych problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale piszesz głupoty. Cena u organizatora i nie pośrednika tylko "agenta turystycznego" jest taka sama i jest to zaostrzone przepisami w umowie między organizatorem, a biurami. Co masz na myśli wydłuża sprawę w sytuacji gdy jest reklamacja albo inne problemy ??? Przecież tak czy siak składasz reklamację do tego organizatora który organizuje to, a biuro nie ma tu nic do gadania. Organizator ma czas na odpowiedź do miesiąca czasu na reklamację, a ty wmieszałaś tu jeszcze agenta
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie pisze głupot, bo sama byłam w takiej sytuacji, gdzie po wyjeździe do Turcji (akurat z zupełnie innego biura) borykałam się z pośrednikiem, który znacznie wydłużał sprawę i jak się okazało, wycieczka u niego miała nieco inną cenę niż gdzie indziej.
W moim przypadku "pośrednik" z którym byłam początkowo w bezpośrednim kontakcie (jak było dobrze, to było dobrze) a potem przestał odbierać telefon i unikał udzielenia odpowiedzi lub wskazówek co mamy w problemowej sytuacji zrobić. Dodzwonienie się do biura podróży graniczyło z cudem a czas uciekał… także z całym szacunkiem ale nie pisze bzdur i proszę byś w przyszłości nieco zmieniła sposób zwracania sie do innych forumowiczów, bo czasami psuje to atmosferę… Co do biur wymienionych w wątku, to są one chyba jeszcze "kameralne" w porównaniu z innymi molochami z zagranicznym kapitałem i choćby z tego względu decydowałabym się na ich ofertę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obozów to trochę inaczej wygląda niż wczasy dla dorosłych ludzi. Trzeba patrzeć pod względem opieki i zapewnionych atrakcji. Tak na marginesie obóz to nie jest objazdówka, a podróż autokarem dla osób młodych to nie jest męcząca jazda można się zintegrować z innymi obozowiczami na samym wstępie. A jak będzie się tak pisać młodym ludziom że lepiej lecieć samolotem niż autokarem bo podróż męcząca itd.. to w przyszłości Ci młodzi ludzie naprawdę będą strasznie wybredni, a cena np. między obozem samolotem a autokarem do Hiszpanii to różnica 600 - 700 zł, a nawet więcej.
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Mnie się wydaje że taka podróż autokarem dla młodzieży, studentów którzy wybierają się na obóz organizowany to największa frajda. Zawsze taka fajna pierwsza forma integracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
W 2012 r. bylem w Lloret de Mar z Buta i z całego serca polecam to biuro kadra mi sie trafiła mega świetna do tego ludzie z którymi jechałem byli prze świetni . Pozdrawiam Kadre jak i wszystkich ludzi z obozu 26.07-06.08.2012 r. Hotel Frigola biuro But
![]()
Lloret de Mar 26.07-06.08.2012 r. BUT ![]() Jastarnia 12.07-25.07.2013 r. ![]() Złote Piaski 29.08-01.09.2014 r. ![]() Wakacje 2015 ? Lloret de Mar ? Studencki ? Kto chętny ? Pisać Propozycje na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.