|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wiosenne przebudzenia i samoświadomość
Cześć Dziewczyny!
W ramach wiosennego "przebudzenia" doszłam do wniosku, że dobrze by było poznać swój własny wygląd i być go bardziej świadomą. Czy możecie mi pomóc określić mój typ kolorystyczny, kształt twarzy, poradzić w kwestii makijażu i fryzury? Teraz mam krótkie włosy i chcę je zapuszczać, ale właściwie nie wiem czy bardziej pasują mi długie, czy krótkie. Myślę też o tym, żeby zrobić sobie jaśniejsze refleksy na włosach, zdecydowanie nie chcę farbować całości. Załączam sporo zdjęć, w różnych długościach i różnym świetle, żebyście miały porównanie. 1. Opalam się ciężko, najpierw na czerwono, potem pojawia się lekki brąz. 2. Mam zielone oczy, , ale dużo osób się nad nimi dziwiło i nie potrafiło jednoznacznie tego koloru określić. Kiedyś usłyszałam, że moje oczy mają kolor mokrych kamieni ![]() ![]() 3. Nie mam piegów, ale mam około miliona pieprzyków 4. Cera - jestem raczej blada i różowa, wpadam w brzoskwiniowy kolor (tak mi się wydaje). Rumienie się na różowy kolor. 5. Naturalny kolor włosów widać na wszystkich zdjęciach, nigdy ich nie farbowałam, ale w zależności od światła wypadają popielato/rudawo/złotawo/brązowo. 6. Kolor ust też widać na wszystkich zdjęciach ![]() 7. Czuję się dobrze w ciepłych kolorach, ale nie wiem czy to nie kwestia osobistych preferencji. W szarościach, w niebieskim itp. czuję się odrobinę blado. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wiosenne przebudzenia i samoświadomość
Witaj !
![]() ![]() Wydaję mi się że masz ciepły typ urody. Pomysł z jasnymi refleksami jest bardzo fajny, trochę Cię rozpromieni, no w każdym razie, ja bym na pewno zmieniła ten kolor, bo trochę ci w nim giną oczy ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz jeśli chodzi o make-up : ![]() nie wiem jaki masz typ cery, ale wydaję mi się, że w zupełności ci starczy jakiś bardzo lekki rozświetlający podkład, jeżeli chodzi o oczy, to spróbuj rozświetlić oczy w wewnętrznych kącikach jakimś jasnym perłowym cieniem, i wytuszować rzesy. Nutka różu też ci nie zaszkodzi. I koniecznie jasno beżową krędkę poza granice górnej wargi !!!! do tego jakis delikatny blyszczyk ![]() To moje rady, i odczucia,ale nie jestem jakąś profesjonalistką..... więc wizażanki ! nie zabijcie mnie jak coś źle napisałam jestem nowicjuszką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o podniesienie włosów u nasady, myślę o tym żeby kupić tę piankę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sc-wlosow.html . Sporo się o niej nasłuchałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
w nieco dłuższych ci chyba lepiej (1. zdjęcie). ale kolor bym zostawiła, nie warto męczyć włosów, twój kolor jest fajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej, też myślę, że w dłuższych lepiej, doradziłabym Ci grzywkę - ja sama dziś byłam u fryzjera na małej wiosennej odnowie i wróciłam w grzywką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Hej! Też skłaniam się ku dłuższym, a teraz mam dobry start do intensywnej pielęgnacji i może uda mi się wyhodować piękną, długą grzywę <3. Mój kolor włosów wydaje mi się taki nijaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do koloru, to może wypróbuj hennę? to jedyne na co sama się odważyłam. koloru jakoś specjalnie nie zmieniła, dodała jednak trochę głębi i byłam zadowolona, chociaż efekt był minimalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A ja proponuję jednak zrobić delikatne refleksy wokół twarzy, bo rozświetliły by ją. Szczególnie jeśli masz jasną cerę i ciężko się opalasz. I do tego lekko rozjaśnione końcówki dodałby efekty naturalnie rozjaśnionych włosów. Ale niezbyt rzucające się w oczy, dosłownie 1-2 tony jaśniejsze. W załącznikach propozycja. W obu długościach pasuje Ci, więc jak wolisz dłuższe to zapuszczaj.
Jeśli chodzi o makijaż to myślę że delikatny. Lekki krem bb albo podkład rozświetlający, trochę brzoskwiniowego różu, rozświetlacz na kości policzkowe. Górną linię rzęs obrysowałabym kredką brązową i lekko roztarła. Wytuszować rzęsy i może balsam do ust z lekkim kolorem albo błyszczyk. To takki lekki dzienny makijaż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Chciałam jeszcze dodać, że możesz zainspirować się Lauren Conrad która ma podobny typ urody- zielone oczy ale nie takie oczywiste, brzoskwiniowy odcień skóry, ciemny blond/jasny brąz włosy. Zawsze ma refleksy we włosach i przeważnie makijaż w brzoskwiniowych odcieniach, lekki i świetlisty, nieprzytłaczający. Twoje brwi mają ładny kształt, ale można by je wypełnić delikatnie kredką żeby były gęściejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mam wrażenie, że mamy bardzo podobny typ kolorystyczny - moje włosy też co światło, to inne, oczy jakieś takie ni to zielone, ni to szare, nikt nie wie jakie i nie potrafię kompletnie określić swojego typu:C
Zrobiłam Ci "wianuszki" z kolorów kilku typów, porównaj sobie i spróbuj stwierdzić, w którym wydaje Ci się twoja twarz najbardziej harmonijna ![]() Na moje niezbyt wprawne oko, pasuje Ci zarówno paletka Soft autumn i Warm spring, ale ja się nie znam:P Lepiej się czujesz w kolorach żywych i czystych, czy raczej takich lekko "zakurzonych", pudrowych? To by ci chyba najlepiej powiedziało, czy raczej szukać Twojego typu w Wiosnach, czy w Jesieniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.