nie mogê jechaæ do ch³opaka :( - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-04-09, 23:38   #1
soliyo
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Unhappy

nie mogê jechaæ do ch³opaka :(

Mam 17 lat i moi rodzice nie pozwalaj± mi jechaæ do ch³opaka, który ma lat 19. Argumentuj± to tym, ¿e mieszka On daleko (35km ode mnie) i ¿e mam odpu¶ciæ go sobie i znale¼æ kogo¶ innego kto bêdzie mieszka³ bli¿ej. Strasznie siê pok³ócili¶my, bo obieca³am mu, ¿e przyjadê w sobotê, a dzi¶ po rozmowie z mam± okaza³o siê,¿e nie mogê. Chcê jechaæ do niego tylko na kilka godzin, nie chcê tam spaæ ani nic z tych rzeczy. On by³ u mnie ju¿ kilka razy i ja u niego raz.. Nie podoba im siê on, poniewa¿ jest niski, szczup³y i ubiera siê jak ci ch³opacy których zalicza siê do"peda³ów" w dzisiejszych czasach. Znam go 6 miesiêcy, ale jeste¶my razem od 2 tygodni, choæ ju¿ jako¶ w lutym siê zbli¿yli¶my do siebie i oboje chcieli¶my byæ razem tylko troszkê skomplikowana sytuacja by³a. Ale nie o to tutaj chodzi. Rozmowy z mam± typu "nie jestem ju¿ dzieckiem" i "dlaczego ka¿da inna osoba mo¿e a ja nie?" nie pomagaj±. Odpowied¼ brzmi zawsze "nie i koniec, nie masz 18 lat, nie jeste¶ pe³noletnia" itd. Ju¿ robiê wszystko, codziennie siê uczê, sprz±tam w domu, jestem mi³a i robiê wszystko o co mnie poprosz± tylko po to ¿eby móc jechaæ, a oni dalej s± na nie. Co mam zrobiæ?
soliyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-09, 23:55   #2
adytruu
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 889
Dot.: nie mogê jechaæ do ch³opaka :(

kiedy skonczy³a¶ 17 lat? pociesze Cie - juz niebawem (oj czas leci, leci szybko) bedziesz pe³noletnia i wtedy mama nie bedzie mog³a Ci zabronic.
35 kilometrów daleko? u nas jest odleg³o¶æ 100km, a tego nie odczuwamy..
poza tym.. to Ty sie masz z nim umawiac, czy rodzice? ja rozumiem, jakby nie odpowiada³ im bo pije, jest wulgarny czy w jakis sposob niebezpieczny dla Ciebie i majacy zly wp³yw, ale ze im sie nie podoba, bo jest szczup³y ;o? wspo³czuje Ci tej sytuacji..
powiem tak - jak chlopak jest fajny i porzadny z charakteru, zalezy Ci na nim, to nie odpuszczaj, w koncu niebawem bedziesz pe³noletnia.
adytruu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 00:06   #3
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 23 776

Cytat:
Napisane przez soliyo Poka¿ wiadomo¶æ
Mam 17 lat i moi rodzice nie pozwalaj± mi jechaæ do ch³opaka, który ma lat 19. Argumentuj± to tym, ¿e mieszka On daleko (35km ode mnie) i ¿e mam odpu¶ciæ go sobie i znale¼æ kogo¶ innego kto bêdzie mieszka³ bli¿ej. Strasznie siê pok³ócili¶my, bo obieca³am mu, ¿e przyjadê w sobotê, a dzi¶ po rozmowie z mam± okaza³o siê,¿e nie mogê. Chcê jechaæ do niego tylko na kilka godzin, nie chcê tam spaæ ani nic z tych rzeczy. On by³ u mnie ju¿ kilka razy i ja u niego raz.. Nie podoba im siê on, poniewa¿ jest niski, szczup³y i ubiera siê jak ci ch³opacy których zalicza siê do"peda³ów" w dzisiejszych czasach. Znam go 6 miesiêcy, ale jeste¶my razem od 2 tygodni, choæ ju¿ jako¶ w lutym siê zbli¿yli¶my do siebie i oboje chcieli¶my byæ razem tylko troszkê skomplikowana sytuacja by³a. Ale nie o to tutaj chodzi. Rozmowy z mam± typu "nie jestem ju¿ dzieckiem" i "dlaczego ka¿da inna osoba mo¿e a ja nie?" nie pomagaj±. Odpowied¼ brzmi zawsze "nie i koniec, nie masz 18 lat, nie jeste¶ pe³noletnia" itd. Ju¿ robiê wszystko, codziennie siê uczê, sprz±tam w domu, jestem mi³a i robiê wszystko o co mnie poprosz± tylko po to ¿eby móc jechaæ, a oni dalej s± na nie. Co mam zrobiæ?
raczej nic nie zrobisz, mówi± nie bo nie to trudno. Wiele osób mia³o w tym wieku takie problemy. No spokojnie nie musisz chyba jechaæ do niego teraz, spotkajcie siê u ciebie. Przecie¿ nic siê nie stanie jak przez rok nie bêdziesz u niego tak czesto jak on u ciebie.
Ja np gdy pozna³am t¿ i mia³am 16 lat to nie mog³am u niego nocowaæ choæby by³± domówka - mimo, ¿e mieszka 10 przystanków krótkich ode mnie W sensie pieszo spokojnym krokiem to jakie¶ pó³ godziny drogi. Wiele razy i tak to robi³am, ale pó¼niej mia³am gnój nieziemski - tobie tego nie polecam, nie bêdê demoralizowaæ nikogo.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-04-10 o 00:07
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 08:14   #4
Ineczka33
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 042

A ch³opak do ciebie? Zauwa¿y³am, ze czasami taka opcja w ogóle nie jest brana pod uwagê. Czy ch³opak nie mo¿e odwiedziæ ciebie?
Stary 2014-04-10, 08:41   #5
bleuclair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 092

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Poka¿ wiadomo¶æ
A ch³opak do ciebie? Zauwa¿y³am, ze czasami taka opcja w ogóle nie jest brana pod uwagê. Czy ch³opak nie mo¿e odwiedziæ ciebie?
Przecie¿ Autorka napisa³a,¿e ch³opak by³ u niej ju¿ kilka razy. Jak siê postawisz to mo¿e byæ tylko gorzej, staraj siê przekonywaæ jeszcze rodziców do swoich racji,umówcie siê ¿e bêdziesz ci±gle pod telefonem i nie wrócisz np przed 20.Pogadaj szczerze z ch³opakiem, jak mu zale¿y na Tobie powinien zrozumieæ sytuacjê.
bleuclair jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 09:03   #6
Dagunia
Komplikatorka

Wiadomo¶ci: 20 289

Powiedz, ¿e idziesz do kole¿anki na ca³y dzieñ albo jedziecie w plener a wsiadaj w poci±g/busa i jed¼ do ch³opaka. Masz 16 lat a nie wiesz jak siê robi ? Naucz siê ¿ycia
Stary 2014-04-10, 09:14   #7
Cattivo
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 906

Cytat:
Napisane przez Dagunia Poka¿ wiadomo¶æ
Powiedz, ¿e idziesz do kole¿anki na ca³y dzieñ albo jedziecie w plener a wsiadaj w poci±g/busa i jed¼ do ch³opaka. Masz 16 lat a nie wiesz jak siê robi ? Naucz siê ¿ycia
Tak, akurat w tym dniu, kiedy chcia³a jechaæ do ch³opaka i mówi³a im o tym od dawna. Bardzo z³y pomys³.

Autorko, je¶li ch³opakowi zale¿y, to da radê przez ten ostatni rok przyje¿d¿aæ do Ciebie. I teraz te¿ niech to zrobi, ale posied¼cie trochê z Twoimi rodzicami, ¿eby lepiej go poznali. Je¶li go polubi±, jest wiêksza szansa, ¿e pozwol± na to, aby¶ to Ty pojecha³a. Na razie widzê, ¿e s± na nie z powodu jego wygl±du, wnioskujê wiêc, ¿e nie mieli okazji z nim porozmawiaæ.
Cattivo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 11:36   #8
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Straszni rodzice, zabraniaæ córce spotykaæ siê z ch³opakiem, bo nie mia³ tyle szczê¶cia i nie jest wielki i wysportowany. Autorko skoro Twoi rodzice tak stawiaj± sprawê i nie szanuj± Twoich uczuæ przez swoje widzimisie, to w sobotê udawaj ¿e idziesz na zakupy do miasta, wsiadaj w autobus i jed¼ do ch³opaka. W±tpiê ¿eby za rok nagle cudownie zmienili zdanie bo stuknê³o Ci 18 lat, wtedy wyci±gn± kolejny argument- jeste¶ na naszym utrzymaniu. Ja na Twoim miejscu jeszcze spróbowa³abym z nimi porozmawiaæ i próbowaæ ich zawstydziæ. Co z nich za ludzie i rodzice, którzy oceniaj± Twojego ch³opaka tylko przez pryzmat tego, ¿e natura posk±pi³a mu tego czy owego. Je¿eli do nich nie dotrze, to po prostu ich ok³amuj i jed¼, mo¿e wtedy do nich dotrze jak tragicznie s± ich zasady wychowawcze.
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 12:16   #9
GrumpyCat
Wredny kotecek

Wiadomo¶ci: 11 245

Cytat:
Napisane przez adytruu Poka¿ wiadomo¶æ
kiedy skonczy³a¶ 17 lat? pociesze Cie - juz niebawem (oj czas leci, leci szybko) bedziesz pe³noletnia i wtedy mama nie bedzie mog³a Ci zabronic.
Pe³noletnia nie oznacza doros³a, je¶li chce robiæ co chce niech siê po skoñczeniu tych "magicznych" 18 lat wyprowadzi i sama utrzymuje, wtedy pogadamy

Cytat:
GrumpyCat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 12:30   #10
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Poka¿ wiadomo¶æ
Pe³noletnia nie oznacza doros³a, je¶li chce robiæ co chce niech siê po skoñczeniu tych "magicznych" 18 lat wyprowadzi i sama utrzymuje, wtedy pogadamy

Nie powiesz mi, ¿e Ty w wieku 16 lat s³ucha³a¶ siê we wszystkim rodziców. Nie ka¿e jej jechaæ na noc do obcego faceta tylko jak autorka napisa³a chce jechaæ na parê godzin do swojego ch³opaka, którego nawet znaj± rodzice. 35 km to jakie¶ 15-20 min samochodem wiêc zak³adam 30-40 min poci±giem.
Stary 2014-04-10, 12:31   #11
Stookrotka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 412

Jak skoñczysz 18 lat to bêdzie nowy argument, póki Cie utrzymujemy i z nami mieszkasz to masz siê nas s³uchaæ
Ja bym siê postawi³a, powiedzia³a po prostu ¿e jadê, jedziesz za jakie¶ w³asne zaoszczêdzone pieni±dze czy rodzice musz± Ci daæ na bilet?
Postaraj siê zeby rodzice lepiej poznali faceta, bêd± mieli mniej w±tpliwo¶ci ¿e jeste¶ bezpieczna itp...
Ja w Twoim wieku k³ama³am i jecha³am i tak, ale nie polecam
Stookrotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 12:34   #12
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nie powiesz mi, ¿e Ty w wieku 16 lat s³ucha³a¶ siê we wszystkim rodziców. Nie ka¿e jej jechaæ na noc do obcego faceta tylko jak autorka napisa³a chce jechaæ na parê godzin do swojego ch³opaka, którego nawet znaj± rodzice. 35 km to jakie¶ 15-20 min samochodem wiêc zak³adam 30-40 min poci±giem.
Nie nigdy nie ok³amywa³am rodziców, nie by³am ¿adn± zbuntowan± nastolatk±. Tak wiem dziwneeee
S± ze sob± ca³e 2 tyg, rodzice maj± prawo byæ nieufni, mo¿e jak go lepiej poznaj± to to siê zmieni.
Stary 2014-04-10, 12:37   #13
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Nie nigdy nie ok³amywa³am rodziców, nie by³am ¿adn± zbuntowan± nastolatk±. Tak wiem dziwneeee
S± ze sob± ca³e 2 tyg, rodzice maj± prawo byæ nieufni, mo¿e jak go lepiej poznaj± to to siê zmieni.
Nie wa¿ne ¿e s± 2 tyg, ale napisa³a ¿e by³ kilka razy u niej wiêc rodzice go znaj±.

Zbuntowan± nastolatk± te¿ nie by³am, ale zdarza³y siê ró¿ne sytuacje w których rodzice nie do koñca znali prawdê.
Ale fakt dziwne to co napisa³a¶
Stary 2014-04-10, 12:39   #14
Lina9213
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 742

Zawsze gdy czytam takie posty dziêkujê za to, ¿e mam takich rodziców jakich mam. Nie rozumiem takiego zabraniania. Gdyby to by³ jaki¶ demoralizuj±cy Ciê typek, ale z tego co piszesz to normalny ch³opak. Nie ma tu dobrego rozwi±zania. Musisz przemy¶leæ co jest dla Ciebie wa¿niejsze. Ciê¿ko jest mi co¶ doradziæ bo nigdy nie by³am w takiej sytuacji.

Albo nie pojedziesz i bêdziesz siê czu³a ¼le z tym, ¿e rodzice a¿ tak bardzo ingeruj± w Twoje ¿ycie, albo pojedziesz i narazisz siê na ich gniew.
Lina9213 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 12:43   #15
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nie wa¿ne ¿e s± 2 tyg, ale napisa³a ¿e by³ kilka razy u niej wiêc rodzice go znaj±.

Zbuntowan± nastolatk± te¿ nie by³am, ale zdarza³y siê ró¿ne sytuacje w których rodzice nie do koñca znali prawdê.
Ale fakt dziwne to co napisa³a¶
Nawet ona go jeszcze nie zna Bo nie da siê gogo¶ poznaæ w pó³ roku
Stary 2014-04-10, 13:26   #16
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Cytat:

Nie trzeba byæ zbuntowan± nastolatk±, ¿eby mieæ swoje zdanie, swoje uczucia, oraz aby nie uwa¿aæ rodziców za wyrocznie. Gdyby Tobie rodzice powiedzieli "nie mo¿esz spotykaæ siê z tym ch³opakiem, bo ma za du¿e uszy". Powiedzia³aby¶ "tak mamo, masz jak zwykle racjê, pos³ucham Ciê bo nie jestem taka jak inne zbuntowane nastolatki, oraz nie jestem w stanie w wieku 17 lat sama siê utrzymaæ i jednocze¶nie chodziæ do szko³y"?
Ja bym wola³a ¿eby moje dziecko ze mn± rozmawia³o i ca³e ¿ycie szanowa³o moje zdanie (i z wzajemno¶ci±), a nie spakowa³o siê w wieku 18 lat ¿eby skrobaæ ryby w Holandii pokazuj±c mi ¶rodkowy palec, ¿eby móc spotykaæ siê z ch³opakiem który nie jest tak wysoki jak ja bym tego chcia³a.
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 13:38   #17
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emma8 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie trzeba byæ zbuntowan± nastolatk±, ¿eby mieæ swoje zdanie, swoje uczucia, oraz aby nie uwa¿aæ rodziców za wyrocznie. Gdyby Tobie rodzice powiedzieli "nie mo¿esz spotykaæ siê z tym ch³opakiem, bo ma za du¿e uszy". Powiedzia³aby¶ "tak mamo, masz jak zwykle racjê, pos³ucham Ciê bo nie jestem taka jak inne zbuntowane nastolatki, oraz nie jestem w stanie w wieku 17 lat sama siê utrzymaæ i jednocze¶nie chodziæ do szko³y"?
Ja bym wola³a ¿eby moje dziecko ze mn± rozmawia³o i ca³e ¿ycie szanowa³o moje zdanie (i z wzajemno¶ci±), a nie spakowa³o siê w wieku 18 lat ¿eby skrobaæ ryby w Holandii pokazuj±c mi ¶rodkowy palec, ¿eby móc spotykaæ siê z ch³opakiem który nie jest tak wysoki jak ja bym tego chcia³a.
Tak, tak i jeszcze raz tak! Ja nigdy nie us³ysza³am, ¿e jak bêdê mia³a 18lat to wtedy mogê decydowaæ za siebie. Tata nigdy mi nie powiedzia³, ¿e jak bêdê sama mieszka³a i siê utrzymywa³a to wtedy moje zdanie bêdzie siê liczy³o. To s± takie bzdety, ¿e ja nie wiem jak rodzice mog± stosowaæ takie argumenty.
Stary 2014-04-10, 13:38   #18
Madaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 750

ale rodzice g³upotê robi±, potem bêd± siê dziwiæ czemu córka k³amie, robi schadzki potajemnie co gorsza jak szybko z domu wyfrunie do ch³opaka.

W twoim wieku ró¿ne g³upoty przychodzi³ mi do g³owy i pewnie w takiej sytuacji w przysz³o¶ci nie pyta³a bym o zgodê rodziców.
Trochê buntu, próbowa³abym postawiæ na swoim. W koñcu o nic z³ego nie prosisz.
Madaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 13:42   #19
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Poka¿ wiadomo¶æ
ale rodzice g³upotê robi±, potem bêd± siê dziwiæ czemu córka k³amie, robi schadzki potajemnie co gorsza jak szybko z domu wyfrunie do ch³opaka.

W twoim wieku ró¿ne g³upoty przychodzi³ mi do g³owy i pewnie w takiej sytuacji w przysz³o¶ci nie pyta³a bym o zgodê rodziców.
Trochê buntu, próbowa³abym postawiæ na swoim. W koñcu o nic z³ego nie prosisz.
To jest prawda. Przymusem, restrykcjami za wiele siê nie zdzia³a dobrego, a nawet mo¿na doprowadziæ do buntu i oporu ze strony dziecka.
Stary 2014-04-10, 13:49   #20
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Nawet ona go jeszcze nie zna Bo nie da siê gogo¶ poznaæ w pó³ roku
Id±c Twoim tokiem rozumowania nigdy nie poznasz cz³owieka, bo Twojemu mê¿owi po 25 latach ma³¿eñstwa mo¿e co¶ odwaliæ i wsadzi Ci nó¿ w serce podczas snu

Nie wiem czy doczyta³a¶, ale:
- autorka chce jechaæ w dzieñ na parê godzin
- by³a ju¿ u niego kilka razy.
Gdyby pozna³a faceta przez internet i jecha³a do niego pierwszy raz na weekend to sama bym mówi³a ¿eby da³a spokój, ale w takim wypadku nie widzê zagro¿enia. Zreszt± id±c 50 metrów od domu mog± ciê zgwa³ciæ - nie popadajmy w paranoje.
Stary 2014-04-10, 14:24   #21
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 513

Wed³ug mnie to g³ównym problemem nie jest to, czy ona tam mo¿e jechaæ, czy nie i ile to jest kilometrów, tylko to, ¿e ch³opak nie wygl±da jak ich wymarzony ch³opak dla córki. Wiêc skoro ju¿ teraz tak do tego podchodz±, to potem bêd± robiæ problemy na ka¿dym kroku.
Donatella_Rosa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 15:35   #22
Lina9213
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donatella_Rosa Poka¿ wiadomo¶æ
Wed³ug mnie to g³ównym problemem nie jest to, czy ona tam mo¿e jechaæ, czy nie i ile to jest kilometrów, tylko to, ¿e ch³opak nie wygl±da jak ich wymarzony ch³opak dla córki. Wiêc skoro ju¿ teraz tak do tego podchodz±, to potem bêd± robiæ problemy na ka¿dym kroku.
To fakt, masz racjê. Jest to dziwne podej¶cie do wygl±du, aczkolwiek moja babcia te¿ kiedy¶ mi tru³a, ¿e ten ch³opak to taki niski (3cm ni¿szy by³) i ¿e ja to powinnam mieæ wysokiego ch³opaka. Nie zwraca³am uwagi na gadanie i byli¶my ze sob± 4lata. Wiêc to chyba do niej powinien nale¿eæ wybór.
Stary 2014-04-10, 23:51   #23
Pantegram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 013

Cytat:
Napisane przez Lina9213 Poka¿ wiadomo¶æ
To fakt, masz racjê. Jest to dziwne podej¶cie do wygl±du, aczkolwiek moja babcia te¿ kiedy¶ mi tru³a, ¿e ten ch³opak to taki niski (3cm ni¿szy by³) i ¿e ja to powinnam mieæ wysokiego ch³opaka. Nie zwraca³am uwagi na gadanie i byli¶my ze sob± 4lata. Wiêc to chyba do niej powinien nale¿eæ wybór.
Oczywi¶cie, przecie¿ to ona bêdzie z tym ch³opakiem ¿y³a, a nie jej rodzice. Ja w ogóle nie rozumiem sensu takiego zrzêdzenia rodziców na wygl±d ch³opaka. Nawet gdyby mieli siê ziêcia wstydziæ, to przy odrobinie oleju w g³owie moim zdaniem powinni ugry¼æ siê w jêzyk. Zastanawiam siê, jak czuliby siê tacy rodzice, gdyby okaza³o siê, ¿e wymarzony pod wzglêdem wygl±du i manier ziêæ w zaciszu domowym bije ich córkê Mam nieodparte wra¿enie, ¿e niektórym to by³oby wszystko jedno, wszak licz± siê pozory dla dalszej rodziny i s±siadów

Najgorsze, ¿e znam z autopsji tak± parê. Dziewczyna bardzo ³adna, inteligentna, zaradna, wiêc rodzice pewnie marzyli, ¿e wyrwie zniewalaj±co przystojnego i bogatego go¶cia, a ona zakocha³a siê w niepozornym z wygl±du informatyku. Ok, go¶æ jest niski (ale nie ni¿szy od niej), mia³ wystaj±cy brzuszek i ³ysinê, ale te¿ inteligencjê i dobry zawód. A skoro inteligentna i atrakcyjna laska zdecydowa³a siê z nim byc, to znaczy, ¿e musia³ te¿ byæ dobrym partnerem. Ale co z tego, dla rodziców by³a wa¿niejsza prezencja ch³opaka i boczyli siê o to dobre 2 lata... dopóki para nie pojecha³a razem na wesele, na którym wszyscy zaczêli tego ch³opaka chwaliæ (¿e inteligentny, sympatyczny i takie tam). Dopiero wtedy do rodziców dotar³o, ¿e nie musz± siê ziêcia wstydziæ i go zaakceptowali
I tego samego ¿yczê autorce.
Pantegram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 19:08   #24
201605021613
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 628

Niektórzy niestety s± bardzo podatni na uwagi innych, s±siadów, dalszej rodziny. Moja kole¿anka ze studiów ma bardzo m±drego ojca. Jej rodzice mieszkaj± na wsi, kole¿anka od kilku lat nie mieszka w domu rodzinnym, tylko czêsto przyje¿d¿a w odwiedziny, zostaje na weekend. Kiedy¶ najbli¿sza ich s±siadka zaczepi³a ojca kole¿anki i mówi: ta pana starsza córka, taka ³adna, a takiego ma brzydkiego mê¿a''. na to ojciec kole¿anki odpowiedzia³, ¿e nie zwraca na to uwagi, je¶li córce taki pasuje, to jemi i innym nic do tego.

I takich ludzi w³a¶nie ceniê.
201605021613 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-12, 22:53   #25
67eve
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 325

Sama mia³am surowych rodziców, czêsto oberwa³am rózg± po ³apach. Ale w kwestii relacji z ch³opakami moi rodzice byli bardzo wyrozumiali i ufni w m± odpowiedzialno¶æ. Powinna¶ twardo z nimi porozmawiaæ.
67eve jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-12 22:53:16

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.