Ma³o kontaktu z ch³opakiem przy odleg³o¶ci 40km... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-04-10, 22:38   #1
Jedwab93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Ma³o kontaktu z ch³opakiem przy odleg³o¶ci 40km...

Witajcie! Chcia³abym siê wam wygadaæ bo smutno mi siê dzi¶ zrobi³o jak kolejny raz nie uda³o nam siê z ch³opakiem pogadaæ.. Jeste¶my razem 10 miesiêcy, ja studiujê dziennie, mój ch³opak pracuje (s± to prace np na ró¿nych budowach, od pn do pi±tku/soboty) W dodatku dzieli nas jakie¶ 40km, on mieszka na wsi i dojazd nie jest za cudowny, jego auto du¿o pali a busy je¿dz± do¶æ rzadko.

Zwykle widujemy siê w ¶rody od 18 do 20.40 bo wtedy ma ostatniego busa do siebie (w prawie ka¿d± ¶rodê po pracy jest w moim mie¶cie (obowi±zki) ale wolny jest dopiero od tej 18) i w weekendy np w niedzielê od rana do wieczora albo np pó³tora dnia/dwa dni jesli nie pracuje w sobotê. To jest ca³e nasze widywanie siê ostatnio.. Przez telefon rozmawiamy tylko np 20-40 minut raz na kilka dni, tak poza tym s± smsy w stylu "kocham "

Wczoraj mój ch³opak w pracy by³ tylko do ok. 11, ale pó¼niej mia³ kilka rzeczy do zrobienia w domu wiêc siê nie zobaczyli¶my. Mi z kolei wczoraj uda³o mi siê za³atwiæ pewn± bardzo wa¿n± dla mnie sprawê, napisa³am mu o tym smsa bo nie chcia³am mu przeszkadzaæ w obowi±zkach. Mia³am nadziejê ¿e chocia¿ popo³udniu przez telefon uda siê pogadaæ... No i mijaj± godziny, 19, 20 i nic. Ja na 20.30 by³am umówiona z kole¿ank±. Ch³opak zadzwoni³ o 21, pogada³am dos³ownie 2-3 minuty bo jak jestem u kogo¶ w go¶ciach nie bêdê siê przecie¿ rozgadywaæ z ch³opakiem... Ja od kole¿anki wysz³am o 22.40 dzwoni³am do niego jeszcze w autobusie ale pewnie ju¿ spa³.

Dzisiaj rano do niego napisa³am, wymienili¶my ze dwa smsy, pó¼niej pracowa³ do 18, zadzwoni³ na chwilkê oko³o 19 gdy by³ ju¿ prawie pod domem ale wtedy wraca³ z pracy ze swoimi dwoma kolegami wiêc te¿ ciê¿ko o normaln± rozmowê, pogadali¶my wiêc jakie¶ 3 minuty i tyle. W domu by³ wiêc gdzie¶ po 19, pewnie zrobi³ sobie co¶ do jedzenia, umy³ siê itp. Ja nic do niego ju¿ nie pisa³am bo nie chcia³am siê narzucaæ. O 22.30 napisa³ do mnie na gg, pogadali¶my z 15 minut i oboje doszli¶my do wniosku ze trzeba i¶æ siê myæ i spaæ bo jeste¶my zmêczeni. Ale ja teraz w sumie nie mog³am zasn±æ....

Wiem mo¿e to wygl±daæ tak ¿e go rozliczam z jego czasu ale kurde jak wesz³am na w±tek i jak czyta³am ¿e dziewczyny widuj± siê z ch³opakami np 3 razy w tygodniu plus normalnie rozmowy przez telefon i ¿e to dla nich rzadko to sobie my¶lê kurcze ja bym tak chcia³a tak "rzadko"....

Ja widzê jego zaanga¿owanie - sam pyta czy np zobaczymy siê w weekend, jak ju¿ siê widzimy jest meega czu³y, dba o mnie, w wielu sprawach mi pomaga itp... Rozumiem te¿ ¿e jego praca jest ciê¿ka, a dojazd ponad godzina w jedn± stronê robi swoje ale ja z ró¿nymi kole¿ankami mam czasem wiêkszy kontakt ni¿ z w³asnym ch³opakiem..... ;/

Czasem czujê siê nie wa¿na dla niego, bo np. nie dosta³am g³upiego tulipana na dzieñ kobiet. W porzadku, móg³ nie obchodziæ tego ¶wieta. Napisa³am mu wiêc w smsie ¿e dla mnie to wa¿ny dzieñ i chcia³abym ¿eby kupi³ mi nawet z tym opó¼nieniem symboliczngo tulipana za 2z³ .... I co? jest kwiecieñ a tu dalej nic... Ja mu piszê ¿e co¶ jest dla mnie wa¿ne a on o tym zapomina (?) I ca³y czas mam w g³owie jak kiedy¶ powiedzia³ mi ¿e "dla by³ych siê bardziej stara³" (w sensie kupowa³ czesciej ni¿ mi kwiaty itp ale ¿e zawsze ¼le siê to koñczy³o dla niego i ¿e teraz ju¿ nie chce siê staraæ a¿ tak bo ma do tego uraz)

Z jednej strony jest dla mnie wspania³y, w wielu sprawach mi bardzo pomóg³, by³ wsparciem, sam z siebie naprawi³ w moim wynajmowanym pokoju wiele rzeczy zeby ³atwiej mi siê mieszka³o, odnosi siê do mnie z szacunkiem, dba ¿ebym siê nie przeziêbi³a, ale jako¶ tak ostatnio coraz mniej pewnie czujê siê w tym zwi±zku. ;/

Od razu zaznaczam - poruszamy ten temat w rozmowie, niby oboje chcemy wiecej kontaktu. Ale dzi¶ np. napisa³ mi " te¿ mia³em nadziejê ze pogadamy ale widzisz jak wysz³o"...

Dziewczyny co wy o tym wszystkim s±dzicie?

Edytowane przez Jedwab93
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:31
Jedwab93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 22:50   #2
Gosia_93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23
Dot.: Ma³o kontaktu z ch³opakiem przy odleg³o¶ci 40km...

Powinna¶ pogadaæ z nim o tym . Powiedzieæ ze skoro nie mo¿ecie siê widywaæ codziennie to postaraæ czê¶ciej rozmawiaæ mo¿e przez skype? telefon.
Gosia_93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 22:50   #3
lulka19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 833

Jak d³ugo jeste¶cie razem? Jak na system pracy Twojego faceta, i Twoje studia to wasz kontakt wygl±da bardzo dobrze. Mnie i mojego tz dzieli nieca³e 30 km a widujemy siê tylko 2 dni w tygodniu sobota i niedziela.

Co do telefonów to jakie¶ 4-5 dziennie ¶rednio po 10 min.
lulka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 23:00   #4
Jedwab93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak d³ugo jeste¶cie razem? Jak na system pracy Twojego faceta, i Twoje studia to wasz kontakt wygl±da bardzo dobrze. Mnie i mojego tz dzieli nieca³e 30 km a widujemy siê tylko 2 dni w tygodniu sobota i niedziela.

Co do telefonów to jakie¶ 4-5 dziennie ¶rednio po 10 min.
Jeste¶my razem 10 miesiêcy.

No w³asnie nie wydaje mi siê ¿eby to wygl±da³o bardzo dobrze u mnie.. Ty ze swoim facetem widujesz siê 2 dni w tyg (podejrzewam ze ca³e) plus codziennie prawie godzina rozmowy przez telefon. A u mnie to jest ¶roda zaledwie 2,5 h i nieca³a niedziela i raczej ma³o rozmów telefonicznych..

Tym bardziej ¿e w zimie nie pracowa³, mia³ co prawda obowi±zki w domu i w moim mie¶cie ale widywali¶my siê podobnie do tego co jest teraz... powodami by³ np ten kiepski dojazd, obowi±zki w domu (ci±gle mu co¶ wypada³o) albo ja mia³am du¿o nauki na studia.

Ogólnie mi chodzi o to ¿e ja czasem nie czujê siê jakbym by³a w zwi±zku.. Na prawdê wiêcej czasu spêdzam z kole¿ankami ni¿ z w³asnym ch³opakiem... (!)

Edytowane przez Jedwab93
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:13
Stary 2014-04-10, 23:04   #5
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518

Cytat:
Napisane przez Jedwab93 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie! Chcia³abym siê wam wygadaæ bo smutno mi siê dzi¶ zrobi³o jak kolejny raz nie uda³o nam siê z ch³opakiem pogadaæ.. Jeste¶my razem 10 miesiêcy, ja studiujê dziennie, mój ch³opak pracuje (s± to prace np na ró¿nych budowach, od pn do pi±tku/soboty) W dodatku dzieli nas jakie¶ 40km, on mieszka na wsi i dojazd nie jest za cudowny, jego auto du¿o pali a busy je¿dz± do¶æ rzadko.

Zwykle widujemy siê w ¶rody od 18 do 20.40 bo wtedy ma ostatniego busa do siebie (w prawie ka¿d± ¶rodê po pracy jest w moim mie¶cie (obowi±zki) ale wolny jest dopiero od tej 18) i w weekendy np w niedzielê od rana do wieczora albo np pó³tora dnia/dwa dni jesli nie pracuje w sobotê. To jest ca³e nasze widywanie siê ostatnio.. Przez telefon rozmawiamy tylko np 20-40 minut raz na kilka dni, tak poza tym s± smsy w stylu "kocham "

Wczoraj mój ch³opak w pracy by³ tylko do ok. 11, ale pó¼niej mia³ kilka rzeczy do zrobienia w domu wiêc siê nie zobaczyli¶my. Mi z kolei wczoraj uda³o mi siê za³atwiæ pewn± bardzo wa¿n± dla mnie sprawê, napisa³am mu o tym smsa bo nie chcia³am mu przeszkadzaæ w obowi±zkach. Mia³am nadziejê ¿e chocia¿ popo³udniu przez telefon uda siê pogadaæ... No i mijaj± godziny, 19, 20 i nic. Ja na 20.30 by³am umówiona z kole¿ank±. Ch³opak zadzwoni³ o 21, pogada³am dos³ownie 2-3 minuty bo jak jestem u kogo¶ w go¶ciach nie bêdê siê przecie¿ rozgadywaæ z ch³opakiem... Ja od kole¿anki wysz³am o 22.40 dzwoni³am do niego jeszcze w autobusie ale pewnie ju¿ spa³.

Dzisiaj rano do niego napisa³am, wymienili¶my ze dwa smsy, pó¼niej pracowa³ do 18, zadzwoni³ na chwilkê oko³o 19 gdy by³ ju¿ prawie pod domem ale wtedy wraca³ z pracy ze swoimi dwoma kolegami wiêc te¿ ciê¿ko o normaln± rozmowê, pogadali¶my wiêc jakie¶ 3 minuty i tyle. W domu by³ wiêc gdzie¶ po 19, pewnie zrobi³ sobie co¶ do jedzenia, umy³ siê itp. Ja nic do niego ju¿ nie pisa³am bo nie chcia³am siê narzucaæ. O 22.30 napisa³ do mnie na gg, pogadali¶my z 15 minut i oboje doszli¶my do wniosku ze trzeba i¶æ siê myæ i spaæ bo jeste¶my zmêczeni. Ale ja teraz w sumie nie mog³am zasn±æ....

Wiem mo¿e to wygl±daæ tak ¿e go rozliczam z jego czasu ale kurde jak wesz³am na w±tek i jak czyta³am ¿e dziewczyny widuj± siê z ch³opakami np 3 razy w tygodniu plus normalnie rozmowy przez telefon i ¿e to dla nich rzadko to sobie my¶lê kurcze ja bym tak chcia³a tak "rzadko"....

Ja widzê jego zaanga¿owanie - sam pyta czy np zobaczymy siê w weekend, jak ju¿ siê widzimy jest meega czu³y, dba o mnie, w wielu sprawach mi pomaga itp... Rozumiem te¿ ¿e jego praca jest ciê¿ka, a dojazd ponad godzina w jedn± stronê robi swoje ale ja z ró¿nymi kole¿ankami mam czasem wiêkszy kontakt ni¿ z w³asnym ch³opakiem..... ;/

Czasem czujê siê nie wa¿na dla niego, bo np. nie dosta³am g³upiego tulipana na dzieñ kobiet. W porzadku, móg³ nie obchodziæ tego ¶wieta. Napisa³am mu wiêc w smsie ¿e dla mnie to wa¿ny dzieñ i chcia³abym ¿eby kupi³ mi nawet z tym opó¼nieniem symboliczngo tulipana za 2z³ .... I co? jest kwiecieñ a tu dalej nic... Ja mu piszê ¿e co¶ jest dla mnie wa¿ne a on o tym zapomina (?) I ca³y czas mam w g³owie jak kiedy¶ powiedzia³ mi ¿e "dla by³ych siê bardziej stara³" (w sensie kupowa³ czesciej ni¿ mi kwiaty itp ale ¿e zawsze ¼le siê to koñczy³o dla niego i ¿e teraz ju¿ nie chce siê staraæ a¿ tak bo ma do tego uraz)

Z jednej strony jest dla mnie wspania³y, w wielu sprawach mi bardzo pomóg³, by³ wsparciem, sam z siebie naprawi³ w moim wynajmowanym pokoju wiele rzeczy zeby ³atwiej nam siê mieszka³o, odnosi siê do mnie z szacunkiem, dba ¿ebym siê nie przeziêbi³a, ale jako¶ tak ostatnio coraz mniej pewnie czujê siê w tym zwi±zku. ;/ Dzi¶ np. napisa³ mi " te¿ mia³em nadziejê ze pogadamy ale widzisz jak wysz³o"...

Podejrzewam, ¿e wiele par, które nie mieszkaj± razem widuje siê tylko w weekendy - takie ¿ycie, praca, studia itd. Czasami jak siê ma du¿o zajêæ i jest siê zmêczonym po ca³ym dniu, to nawet nie chce siê wychodziæ na spotkania, ale raczej po³o¿yæ do ³ó¿ka i odpocz±æ
Ja tam siê trochê nie dziwiê Twojemu facetowi, ¿e nie ma ochoty na d³ugie rozmowy po ca³ym dniu ciê¿kiej pracy. Poza tym chyba i tak odzywa siê kiedy mo¿e, chocia¿ na chwilê. Widzê, ¿e Ciê nie olewa w ¿adnym wypadku. A po 22 pewnie marzy jedynie o tym, ¿eby ju¿ i¶æ spaæ, bo musi rano wstaæ wiêc co ma zrobiæ? Rozmawiaæ z Tob± godzinê, a nastêpnego dnia w pracy chodziæ niewyspany?
Co takiego wa¿nego masz mu do powiedzenia ka¿dego dnia, ¿e chcia³aby¶ z nim codziennie prowadziæ d³ugie rozmowy? Nie mo¿esz tego zrobiæ jak siê widzicie?

I ¿eby nie by³o, ¿e nie wiem o czym piszê. Te¿ siê widujê z T¿-tem tylko w weekendy, bywa³o, ¿e nawet nie w ka¿dy weekend, ale np. co dwa.

Co robisz na co dzieñ? Studiujesz, pracujesz?
Stary 2014-04-10, 23:12   #6
Gosia_93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Ja mogê wam jedynie pozazdro¶ciæ Mój jest w Anglii jedynie co nam pozostawa³y to weekendy poniewa¿ on pracuje i jak wraca to jest u nas 1 w nocy a za to ja rano jestem w pracy i jak wracam to on ju¿ jest w pracy.Czasem w dzieñ siê udaje pogadaæ z 15 min jak ma przerwê w pracy . Nie powiem ¿e jest lekko ale jako¶ ¿yjemy....
Gosia_93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 23:14   #7
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 359

Czepiasz siê bez powodu Dzwoni, pisze, interesuje siê, a ty tylko narzakasz.
Jak ja nie mieszka³am razem z ch³opakiem to te¿ widywali¶my siê 1-2 razy w tygodniu, a rozmowy nigdy nie trwa³y d³u¿ej ni¿ 30minut. O czym ty by¶ chcia³a telefonicznie codziennie przez 60minut rozmawiaæ?
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 23:16   #8
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 50 575

Nie wiem jak± macie sytuacjê mieszkaniow±.. ja te¿ jestem w takim zwi±zku gdzie T¯ mieszka ok 25km ode mnie.. to nie 40 ale porównywalnie.. i te¿ jeste¶my ze sob± ok 10 miesiêcy (od 3 lipca a znamy siê od maja) i dosyæ wcze¶nie ja zaczê³am u niego nocowaæ bo siê zwyczajnie nie op³aca³o je¼dziæ na 2-3h.. paliwo i busy kosztuj±..

nie rozumiem dlaczego w dzieñ kiedy koñczy³ pracê o tej 11 nie mog³a¶ do niego pojechaæ busem i spêdziæ z nim czasu nawet jak on mia³ obowi±zki.. ja bêd±c u T¯-a te¿ wiem, ¿e ma obowi±zki jak por±banie drzewa czy zrobienie czego¶ w domu czy na podwórku ale jadê do niego i mu pomagam.. razem spêdzamy czas a wieczory spêdzamy ze znajomymi i ca³a noc jest dla nas.. rano mogê siê ulotniæ do szko³y czy co¶..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 23:18   #9
adytruu
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 890

moim zdaniem przesadzasz i to gruuuubo...
nas dzieli jakie¶ 60 km... ja studiuje dziennie, on pracuje (ma do¶æ wymagajaca, ciezka prace, ale wolne weekendy) wiec widujemy sie w soboty i niedziele tylko.
Co do kontaktu - rzadko dzwoni, bo ja srednio lubie rozmawiac przez telefon, wole pisac - piszemy po kilka smsow dziennie, streszczajac nasz dzien i piszac jak sie czujemy. jak ma gorszy dzien w pracy bywa ze odezwie sie dopiero wieczorem i pisze ze pada i musi isc spac - ja to rozumiem, takie zycie i uwierz mi, ze mnóstwo par ktore nie mieszkaja razem ma tak samo, nawet jak mieszkaja w tym samym miescie, nie mowiac juz o odleg³osci..
wy macie dobry kontakt moim zdaniem i robisz z ig³y wid³y..
adytruu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-10, 23:24   #10
Jedwab93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez syklamen Poka¿ wiadomo¶æ
Podejrzewam, ¿e wiele par, które nie mieszkaj± razem widuje siê tylko w weekendy - takie ¿ycie, praca, studia itd. Czasami jak siê ma du¿o zajêæ i jest siê zmêczonym po ca³ym dniu, to nawet nie chce siê wychodziæ na spotkania, ale raczej po³o¿yæ do ³ó¿ka i odpocz±æ
Ja tam siê trochê nie dziwiê Twojemu facetowi, ¿e nie ma ochoty na d³ugie rozmowy po ca³ym dniu ciê¿kiej pracy. Poza tym chyba i tak odzywa siê kiedy mo¿e, chocia¿ na chwilê. Widzê, ¿e Ciê nie olewa w ¿adnym wypadku. A po 22 pewnie marzy jedynie o tym, ¿eby ju¿ i¶æ spaæ, bo musi rano wstaæ wiêc co ma zrobiæ? Rozmawiaæ z Tob± godzinê, a nastêpnego dnia w pracy chodziæ niewyspany?
Co takiego wa¿nego masz mu do powiedzenia ka¿dego dnia, ¿e chcia³aby¶ z nim codziennie prowadziæ d³ugie rozmowy? Nie mo¿esz tego zrobiæ jak siê widzicie?

I ¿eby nie by³o, ¿e nie wiem o czym piszê. Te¿ siê widujê z T¿-tem tylko w weekendy, bywa³o, ¿e nawet nie w ka¿dy weekend, ale np. co dwa.

Co robisz na co dzieñ? Studiujesz, pracujesz?
No w³a¶nie chcia³abym poznaæ ró¿ne opinie czy np nie mam za bardzo wyimaginowego obrazu zwi±zku... Bo z jednej strony wiem, ¿e siê przeciez nie rozdwoi a z drugiej tak jak pisa³am jak nie mia³ przez jaki¶ czas pracy z widywaniem siê by³o prawie tak samo jak teraz... poza tym to normalne ¿e jak siê jest z kim¶ w zwi±zku to chce siê tego codziennego kontaktu wiêcej niz kilka smsów dziennie no i np wczoraj chcia³am siê podzieliæ z nim t± moj± rado¶ci±, sukcesem, bardzo to prze¿ywa³am, to by³o dla mnie wa¿ne a " wysz³o jak wysz³o" ...

Studiujê dziennie. Ale dochodzi jeszcze taka kwestia ¿e chcia³abym sobie dorobiæ w weekendy.. Tylko wtedy widywaliby¶my siê pewnie nie wiem, raz w tygodniu na te 2,5 h to ju¿ ca³kiem bezsens...

My¶la³am o tym wspólnym zamieszkaniu ale to jest mój pierwszy ch³opak, ja mam dopiero 20 lat, jeste¶my razem dopiero 10 miesiêcy, do tego dochodz± jeszcze inne kwestie w które nie chcê siê zag³êbiaæ...
Stary 2014-04-10, 23:30   #11
Konto usuniête

ale nikt ci nie ka¿e z nim mieszkaæ.. rozumiem, ¿e to pierwszy ch³opak ale jakie¶ nocowanie od czasu do czasu w wieku lat 20 to chyba nie jaki¶ wielki problem? no chyba, ¿e mieszkacie z bardzo zaborczymi rodzicami..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 23:34   #12
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
No w³a¶nie chcia³abym poznaæ ró¿ne opinie czy np nie mam za bardzo wyimaginowego obrazu zwi±zku... Bo z jednej strony wiem, ¿e siê przeciez nie rozdwoi a z drugiej tak jak pisa³am jak nie mia³ przez jaki¶ czas pracy z widywaniem siê by³o prawie tak samo jak teraz... poza tym to normalne ¿e jak siê jest z kim¶ w zwi±zku to chce siê tego codziennego kontaktu wiêcej niz kilka smsów dziennie no i np wczoraj chcia³am siê podzieliæ z nim t± moj± rado¶ci±, sukcesem, bardzo to prze¿ywa³am, to by³o dla mnie wa¿ne a " wysz³o jak wysz³o" ...

Studiujê dziennie. Ale dochodzi jeszcze taka kwestia ¿e chcia³abym sobie dorobiæ w weekendy.. Tylko wtedy widywaliby¶my siê pewnie nie wiem, raz w tygodniu na te 2,5 h to ju¿ ca³kiem bezsens...

My¶la³am o tym wspólnym zamieszkaniu ale to jest mój pierwszy ch³opak, ja mam dopiero 20 lat, jeste¶my razem dopiero 10 miesiêcy, do tego dochodz± jeszcze inne kwestie w które nie chcê siê zag³êbiaæ...
No to ja chyba mam nienormalny zwi±zek, bo mi te kilka sms-ów dziennie wystarcza. A nawet czasami jak i tych kilku sms-ów nie ma to ¿yjê i mam siê dobrze.
Stary 2014-04-10, 23:36   #13
Jedwab93
Przyczajenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;45983268]

nie rozumiem dlaczego w dzieñ kiedy koñczy³ pracê o tej 11 nie mog³a¶ do niego pojechaæ busem i spêdziæ z nim czasu nawet jak on mia³ obowi±zki.. ja bêd±c u T¯-a te¿ wiem, ¿e ma obowi±zki jak por±banie drzewa czy zrobienie czego¶ w domu czy na podwórku ale jadê do niego i mu pomagam.. razem spêdzamy czas a wieczory spêdzamy ze znajomymi i ca³a noc jest dla nas.. rano mogê siê ulotniæ do szko³y czy co¶..[/QUOTE]

Z tym, ¿e ja TE¯ mam obowi±zki . Napisa³am wcze¶niej ze studiujê. W ostatni weekend pomog³am mu w pracach w domu, ale nie moge przeciez do niego je¼dziæ gdy mam zajêcia na uczelni

Co do nocowania to tak - ja u niego czasem zostajê na noc.

Mo¿e i siê czepiam ale to nie bez przyczyny po prostu czujê sie czasem dla niego niewa¿na, szczególnie po tym dniu kobiet jak mu powiedzia³am ¿e zalezy mi na g³upim tulipanie za dwa z³ a on mimo ze mia³ nie jedn± okazjê by go kupiæ ola³ t± moj± potrzebê.. Po prostu pamiêtam jego tekst ¿e dla by³ych bardziej siê stara³... I co, z tego powodu ¿e one ¼le go traktowa³y ja mam przez to pokutowaæ ....? ;/

Edytowane przez Jedwab93
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:43
Stary 2014-04-10, 23:44   #14
Konto usuniête

Cytat:
Z tym, ¿e ja TE¯ mam obowi±zki . Napisa³am wcze¶niej ze studiujê. W ostatni weekend pomog³am mu w pracach w domu, ale nie moge przeciez do niego je¼dziæ gdy mam zajêcia na uczelni

Co do nocowania to tak - ja u niego czasem zostajê na noc.

Mo¿e i siê czepiam ale to nie bez przyczyny po prostu czujê sie czasem dla niego niewa¿na, szczególnie po tym dniu kobiet jak mu powiedzia³am ¿e zalezy mi na g³upim tulipanie za dwa z³ a on mimo ze mia³ nie jedn± okazjê ola³ t± moj± potrzebê.. Po prostu pamiêtam jego tekst ¿e dla by³ych bardziej siê stara³... I co, z tego powodu ¿e one ¼le go traktowa³y ja mam przez to pokutowaæ ....? ;/
to na zajêciach na uczelni masz czas ¿eby z nim pogadaæ godzinê czasu?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

a w³a¶nie co do tego tulipana.. ja bym siê cholernie obrazi³a za brak czegokolwiek z okazji dnia kobiet. mój T¯ by³ w delegacji ale jak przyjecha³ to mia³am super kolacjê przy ¶wiecach zupe³nie z zaskoczenia bo siê nie spodziewa³am czego¶ takiego bo przez telefon mówi³ co¶ o jakiej¶ wycieczce samochodowej (mia³am sobie jakie¶ miasto wybraæ).. mo¿liwe ¿e Ciê nie traktuje powa¿nie pod tym wzglêdem.. ale kontakt macie w miarê mo¿liwy jak dla mnie..
Stary 2014-04-10, 23:55   #15
Jedwab93
Przyczajenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;45983373]to na zajêciach na uczelni masz czas ¿eby z nim pogadaæ godzinê czasu?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

a w³a¶nie co do tego tulipana.. ja bym siê cholernie obrazi³a za brak czegokolwiek z okazji dnia kobiet. mój T¯ by³ w delegacji ale jak przyjecha³ to mia³am super kolacjê przy ¶wiecach zupe³nie z zaskoczenia bo siê nie spodziewa³am czego¶ takiego bo przez telefon mówi³ co¶ o jakiej¶ wycieczce samochodowej (mia³am sobie jakie¶ miasto wybraæ).. mo¿liwe ¿e Ciê nie traktuje powa¿nie pod tym wzglêdem.. ale kontakt macie w miarê mo¿liwy jak dla mnie..[/QUOTE]

Nie. Mi chodzi o to ¿e jak jest np na 19 w domu to najpierw zje, umyje siê, porobi co¶ w domu. Zajmie mu to powiedzmy godzinê. I od 20 do np. 22.30 ma juz czas wolny, na odpoczynek itp. Czy w takiej sytuacji wygospodarowanie na rozmowê 20-30 minut codziennie (a nie raz na kilka dni) to na prawdê wg was a¿ tak strasznie du¿o....?

Edytowane przez Jedwab93
Czas edycji: 2014-04-10 o 23:57

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 00:16   #16
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

ja bym siê poczu³a dziwnie, gdyby ch³opak stwierdzi³, ¿e dla mnie nie chce mu siê tak staraæ jak dla by³ych....

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 02:20   #17
Meadow
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 277
GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
ja bym siê poczu³a dziwnie, gdyby ch³opak stwierdzi³, ¿e dla mnie nie chce mu siê tak staraæ jak dla by³ych....
ja bym sobie wtedy totalnie odpu¶ci³a...

mój mieszka na S³owacji, ~300km, widzimy siê co 1-3 miesiêcy na 1-3 tygodni, ale jak ka¿dy jest u siebie, to codziennie jak wraca z pracy rozmawiamy na skype do koñca dnia... jak s± obowi±zki to go z godzinê nie ma, czasem wiêcej.
Widzisz.. do ka¿dego zwi±zku trzeba znale¼æ osobne rozwi±zanie w 4 oczy, ale oboje musz± siê staraæ i siê wzajemnie s³uchaæ z uwag±, inaczej zawsze kto¶ bêdzie nieszczê¶liwy, a nie wszystko da siê rozwi±zaæ tak, jakby siê chcia³o.

Edytowane przez Meadow
Czas edycji: 2014-04-11 o 02:26
Meadow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 06:57   #18
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 395

Cytat:

Z jednej strony jest dla mnie wspania³y, w wielu sprawach mi bardzo pomóg³, by³ wsparciem, sam z siebie naprawi³ w moim wynajmowanym pokoju wiele rzeczy zeby ³atwiej mi siê mieszka³o, odnosi siê do mnie z szacunkiem, dba ¿ebym siê nie przeziêbi³a, ale jako¶ tak ostatnio coraz mniej pewnie czujê siê w tym zwi±zku. ;/

Od razu zaznaczam - poruszamy ten temat w rozmowie, niby oboje chcemy wiecej kontaktu. Ale dzi¶ np. napisa³ mi " te¿ mia³em nadziejê ze pogadamy ale widzisz jak wysz³o"...

Ja jednak uwa¿am jak poprzedniczki ,wed³ug mnie przesadzasz.Ja by³am w zwi±zku z facetem ,który mieszka³ 100 km ode mnie ,do tego studiowa³ i pracowa³ ,tak¿e równie¿ widywali¶my siê jedynie w weekendy.Co prawda w tygodniu rozmawiali¶my trochê d³u¿ej ni¿ wy, pewnie dlatego ¿e jego praca by³a trochê l¿ejsza i po 16 by³ ju¿ w domu.Piszesz ¿e twój T¿ pracuje na ró¿nych budowach,wiec pewnie dlatego jest taki zapracowany i zmêczony rozmawia³a¶ z nim mo¿e na temat zmiany tej pracy? Je¿eli znalaz³by co¶ lepszego ,pewnie i wam by³oby ³atwiej utrzymywaæ jaki¶ kontakt. Chyba ¿e ona zamierza przez ca³e ¿ycie pracowaæ fizycznie i siê wykoñczyæ ? Porozmawiaj z nim jak najszybciej
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 07:22   #19
MaRtUhA
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 420
GG do MaRtUhA

Moim zdaniem wygospodarowanie kilku minut na sms b±d¼ rozmowê, to nie jest wielki wyczyn. Mo¿e ja jestem jaka¶ dziwna, ale gdy jeszcze nie mieszka³am z T¯, studiowa³am 2 kierunki i dorabia³am 3 dni w tygodniu i serio nie wyobra¿am sobie jak mo¿na nie znale¼æ chwili na chocia¿by krótk± rozmowê lub sms.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 08:09   #20
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 748

Zwi±zek na odleg³o¶æ wymaga dbania o kontakt. Je¶li obojgu wystarczy, ¿e siê napisze jednego-dwa smsy dziennie, to ok, nie ma problemu, ludzie maj± ró¿ne potrzeby i oczekiwania. Ale je¶li jedna strona siê czuje zaniedbana, a druga strona przyznaje, ¿e w poprzednich zwi±zkach dawa³a z siebie wiêcej, ale teraz nie ma na to ochoty, to sorry, ale ostatnie co mam ochotê powiedzieæ, to to, ¿e autorka przesadza.

Autorko, moim zdaniem nie zale¿y mu na Tobie tak, jak zale¿eæ powinno. Samochód du¿o pali? To po co ma taki samochód, ¿eby sta³ pod domem? Jako¶ nie chce mi siê wierzyæ, ¿e w ogóle tego samochodu nie odpala. Dzwoni jak nie mo¿e rozmawiaæ - to po co w ogóle dzwoni? Nie mo¿e zadzwoniæ jak wysi±dzie z tego samochodu i siê z kolegami rozstanie? Brzmi to tak, jakby dzwoni³ specjalnie wtedy kiedy gadaæ nie mo¿e, ¿eby¶ mu za d³ugo "nie zawraca³a g³owy".

Poza tym wiesz. Je¶li w zwi±zku ci±gle czujesz "nie chcê mu siê narzucaæ", to ewidentnie co¶ tu nie gra.
Mnie by siê nie chcia³o w takim zwi±zku byæ.
Stary 2014-04-11, 08:23   #21
syklamen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Zwi±zek na odleg³o¶æ wymaga dbania o kontakt. Je¶li obojgu wystarczy, ¿e siê napisze jednego-dwa smsy dziennie, to ok, nie ma problemu, ludzie maj± ró¿ne potrzeby i oczekiwania. Ale je¶li jedna strona siê czuje zaniedbana, a druga strona przyznaje, ¿e w poprzednich zwi±zkach dawa³a z siebie wiêcej, ale teraz nie ma na to ochoty, to sorry, ale ostatnie co mam ochotê powiedzieæ, to to, ¿e autorka przesadza.
Tu akurat siê zgodzê: te¿ bym siê poczu³a ma³o wa¿na, gdyby mi facet tak± rzecz oznajmi³.
To prawda te¿, ¿e wszystko zale¿y od pary, ja np. nie potrzebujê codziennych rozmów przez telefon po 20-30 min., ani te¿ przegadania ca³ego wieczoru z moim facetem. Ale je¿eli kto¶ tak robi, to ok, jego sprawa.
Stary 2014-04-11, 08:46   #22
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez MaRtUhA Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem wygospodarowanie kilku minut na sms b±d¼ rozmowê, to nie jest wielki wyczyn.
Jezu a¿ sobie przypomnia³am jak ja tak mówi³am do eksa. A pó¼niej widzia³am jak pisze sobie smski z jakimi¶ innymi lasencjami a mi nie odpisuje nic albo pisze, ¿e nie ma czasu Bo bez kitu smsa mo¿na napisaæ nawet robi±c porann± kupê no ale jak siê nie ma czaaaasu no to hmm
Stary 2014-04-11, 09:21   #23
Wikolek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 304

Mój ch³opak mieszka ode mnie 30 km tak¿e podobna odleg³o¶æ jak w twoim przypadku. Mnie od pocz±tku zastanawia jedna rzecz, czemu na pocz±tku nie powiedzia³a¶, ¿e chcia³aby¶ spotykaæ siê czê¶ciej (je¶li ju¿ o tym pisa³a¶ to przepraszam, przegapi³am )? W naszym przypadku sytuacja wygl±da nastêpuj±co - mój ch³opak pracuje w tygodniu od 8 do 17 jako mechanik, w weekendy studiuje. Dwa razy w weekend koñczy o pó¼nych godzinach (ko³o 21). Ja natomiast studiuje dziennie i mam teraz taki plan, ¿e siedzê 4 dni w tygodniu te¿ praktycznie ca³y dzieñ na uczelni. My jednak spotykamy siê ZAWSZE, choæby siê wali³o i pali³o, dwa razy w tygodniu. No i wiadomo, ¿e przy takim rozk³adzie dnia nasze spotkanie w tygodniu trwa maksymalnie 3 godziny. Je¶li nie mamy nauki czy innych obowi±zków to zdarzaj± nam siê tygodnie ¿e widujemy siê nawet co drugi dzieñ. No ale mój ch³opak nie mówi mi, ¿e szkoda mu na benzynê ¿eby do mnie dojechaæ... Tak samo, codziennie piszemy na czacie na fb, nie lubiê za bardzo rozmów telefonicznych. Czyta³am, ¿e powiedzia³ ci wprost, ¿e bardziej siê stara³ dla swoich by³ych czy ¿e nawet g³upiego tulipana nie dosta³a¶. My¶lê, ¿e w tym miejscu tkwi problem i o tym powinna¶ z nim porozmawiaæ. Bo szczerze mówi±c, nie spêdzacje moim zdaniem wcale tak ma³o czasu (o ile mu nie zakomunikowa³a¶, ¿e potrzebujesz wiêcej uwagi)

Tak¿e nie rozumiem czemu uwa¿asz, ¿e odezwanie siê do w³asnego chlopaka to narzucanie siê...
Wikolek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 09:27   #24
MaRtUhA
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 420
GG do MaRtUhA

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;45985318]Jezu a¿ sobie przypomnia³am jak ja tak mówi³am do eksa. A pó¼niej widzia³am jak pisze sobie smski z jakimi¶ innymi lasencjami a mi nie odpisuje nic albo pisze, ¿e nie ma czasu Bo bez kitu smsa mo¿na napisaæ nawet robi±c porann± kupê no ale jak siê nie ma czaaaasu no to hmm [/QUOTE]
Mia³am o tej kupie napisaæ, no ale wyprzedzi³a¶ mnie
Stary 2014-04-11, 10:00   #25
Jedwab93
Przyczajenie

Ja tak sobie teraz my¶lê ¿e rzeczywiscie a¿ tak ma³o czasu razem nie spêdzamy... Tyle ¿e widocznie po prostu uwiera mnie strasznie ten jego tekst ze o by³e stara³ siê bardziej i ten dzien kobiet... Chyba po prostu przez to szukam pretekstów ¿eby po¶wiêci³ mi wiecej uwagi..

A odnosnie tego ¿e stara³ sie bardziej o by³e to rozmawialismy o tym i jego odpowied¼ by³a taka ¿e on juz po prostu nie ma potrzeby siê a¿ tak bardzo staraæ, zrazil siê do tego bo w poprzednich zwi±zkach sie stara³ i zawsze koñczy³o sie tym ze to on najbardziej cierpia³ i zauwa¿y³ ze ta strona ktora bardziej sie stara pozniej jest skrzywdzona... I powiedzial tez ¿e jak byl m³odszy (teraz ma 26 lat) mial wiecej energii i przez to byl bardziej kreatywny, a ze teraz przez ró¿ne problemy nie ma juz tylu pomys³ów np na wspólne spêdzanie czasu, robienie niespodzianek itp.

Ja siê teraz zastanawiam co z tym zrobiæ... Bo nie mam zamiaru cale ¿ycie byc w zwi±zku w ktorym ch³opak doszed³ do wniosku ¿e nie warto sie staraæ o mnie jak o kobietê...
Stary 2014-04-11, 10:07   #26
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A odnosnie tego ¿e stara³ sie bardziej o by³e to rozmawialismy o tym i jego odpowied¼ by³a taka ¿e on juz po prostu nie ma potrzeby siê a¿ tak bardzo staraæ, zrazil siê do tego bo w poprzednich zwi±zkach sie stara³ i zawsze koñczy³o sie tym ze to on najbardziej cierpia³ i zauwa¿y³ ze ta strona ktora bardziej sie stara pozniej jest skrzywdzona... I powiedzial tez ¿e jak byl m³odszy (teraz ma 26 lat) mial wiecej energii i przez to byl bardziej kreatywny, a ze teraz przez ró¿ne problemy nie ma juz tylu pomys³ów np na wspólne spêdzanie czasu, robienie niespodzianek itp.
To niech bêdzie singlem, albo znajdzie sobie partnerkê, która nie bêdzie potrzebowa³a tyle uwagi, ile Ty potrzebujesz.
Dla mnie to co on mówi, to bzdura nie argumenty. Jasne, zmieniamy siê, dojrzewamy, zmienia siê nasze podej¶cie do zwi±zków i tak dalej, ale ¿adne do¶wiadczenie nie pozwala nam na to, ¿eby w kolejnym zwi±zku mieæ w odw³oku potrzeby partnera. A Ty mu mówisz wprost czego potrzebujesz (jak z tym kwiatkiem na Dzieñ Kobiet), a on to i tak olewa. To nie jest brak kreatywno¶ci, tylko wpupiemanie.
Stary 2014-04-11, 10:50   #27
szakal165
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 812

A co s±dzicie o facecie, który mieszka jakie¶ 34 km ode mnie i nie widujemy siê od walentynek? Do skre¶lenia? Zakoñczyæ "to"?
szakal165 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 10:52   #28
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez szakal165 Poka¿ wiadomo¶æ
A co s±dzicie o facecie, który mieszka jakie¶ 34 km ode mnie i nie widujemy siê od walentynek? Do skre¶lenia? Zakoñczyæ "to"?
Dlaczego siê nie widzieli¶cie tyle czasu?
Stary 2014-04-11, 11:04   #29
szakal165
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 812

Nie wiem.
Sytuacja jest taka, ¿e w jego rodzinie jest ojciec alkoholik. I zazwyczaj to spêdzali¶my czas u mnie, choæ on nie ma prawka ani ja (ale mam mo¿liwo¶æ dojechaæ do niego lub przywie¼æ go do siebie, to naprawdê nie problem). Widzieli¶my siê minimum 2 razy w miesi±cu, od walentynek on nic nie proponuje, czujê ¿e chyba to ju¿ nie jest zwi±zek, nawet moje uczucia nieco os³ab³y.
Fakt, pracuje czêsto w soboty ale mimo to na pocz±tku nawet w niedzielê przyje¿d¿a³. Teraz pisze, ¿e cieszy go, ¿e siostra do niego na 3 miesi±ce przyjecha³a, czujê siê porzucona i zapomniana. Poza tym jak mia³ woln± sobotê to pojecha³ r±baæ drzewo i kopaæ ogród. Rozumiem, ¿e ma obowi±zki ale zauwa¿y³am, ¿e rodzina jest na pierwszym miejscu dla niego. Dwa razy musia³am odwo³aæ osobê, z któr± doje¿d¿a³am do niego, bo jego ojciec siê upi³ i awanturowa³, raz on nie przyjecha³, bo ba³ siê mamê zostawiæ sam±.
Wspomina³ mi, ¿e chce wyjechaæ za granicê (siostry facet wyjecha³ na pocz±tku kwietnia i mo¿e go po jakim¶ czasie tam zabraæ) i w zwi±zku z tym kompletnie to chyba siê rozpadnie

Edytowane przez szakal165
Czas edycji: 2014-04-11 o 11:11
szakal165 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-11, 11:06   #30
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Jak to nie wiesz? Nie rozmawiali¶cie o tym? Nie pyta³a¶ kiedy siê spotkacie? Nie pojecha³a¶ do niego?

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-11 23:43:27

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.