|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Metamorfoza chłopaka w mężczyznę
Cześć!
Postanowiłem założyć ten temat, ponieważ chciałbym usłyszeć od was parę porad, które pozwolą mi w swoim wyglądzie coś zmienić. Może nawet więcej niż coś, bo mam już prawie 21 lat, a wyglądam jak 17-latek. Z jednej strony to plus, bo wiele osób robi wszystko, aby wyglądać młodziej, ale jest to momentami bardzo uciążliwe. Mam własną firmę i nikt nie traktuje mnie poważnie. UBIÓR: Na co dzień noszę t-shirty, bluzy, rurki i trampki. Ubieram się młodzieżowo i pewnie to też mnie odmładza. Myślę więc, by zacząć od garderoby. Jakie ciuchy kupować, by wyglądać poważniej? FRYZURA: To chyba najbardziej mnie odmładza. Mam średniej długości czarne włosy, zresztą to można zobaczyć na zdjęciach, które dołączyłem w załącznikach. :P Chciałbym zmienić fryzurę, ale nie mam kompletnie pomysłu na jaką, zaproponujecie coś? Noszę taką fryzurę, bo mam strasznie wysokie czoło i to mój kompleks. :X ZAROST: Golę się codziennie, bo z wąsem czy brodą naprawdę mi nie do twarzy. Taki dziewiczy wąsik wygląda naprawdę paskudnie u mnie. Co jeszcze powinienem zmienić w sobie, by wyglądać bardziej męsko? |
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Metamorfoza chłopaka w mężczyznę
dobrze zacząłeś, sam wiesz juz dobrze, co trzeba zmienić, więc latwiej bedzie Ci się z tym pogodzić.
Jesli bedziesz zalatwial sprawy firmowe - ubieraj przynajmniej marynarkę, to dodaje powagi i elegancji. jakaś ciemna dobrze skrojona i do tego pasująca koszula. nie wiem czym się zajmujesz, moglbys sie pochwalić, bo strój można przegiąć w drugą stronę, bo np grafik chodzący w gajerze pod krawatem z teczką wyglądałby równie śmiesznie jak finansista w trampkach ![]() no i zmień fryzurę.,, faktycznie masz lagodne rysy twarzy, pewnie wyostrzą się z wiekiem. trzeba zrobić najbardziej męską fryzure jak to tylko możliwe - krótkie włosy, góra nieco dłuższa, tak, zeby mozna bylo je modelować w razie potrzeby. jak nie masz pelnego zarostu, to sie jednak gol, bo to źle wygląda. http://www.fryzury-galeria.net/Image...zczyzn-188.jpg |
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do ubrań, polecam na spotkania służbowe etc. znaleźć sklepy, gdzie ubiera się większość biznesmenów, np. Peek&Cloppenburg (to nie jest reklama jak coś) czy Zara ma też świetny dział męski. |
|
|
|
|
#4 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nawet podoba mi się, zobaczymy, jak będę w niej wyglądać. ^^Dzięki Holly85! Cytat:
)Cytat:
A propos fryzurki, którą załączyłaś to w piątek najprawdopodobniej pokażę ją fryzjerowi. ![]() Cytat:
![]() Dzięki!
|
||||||
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam za dwa posty pod rząd, ale nie mogę wcześniejszego edytować, a chciałem pokazać wam, jak wyglądam 'oficjalnie'. Jest aż tak źle? :P
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest źle, ale może być dużo lepiej :P Kup lepiej skrojony garnitur. Długo myślałam, że garnitur taki jak masz na zdjęciu jest super, cacy. A potem poznałam chłopaka, który na coś chodził w garniturach z Peeka i to było niebo i ziemia, jak wygląda dobrany, elegancki, modny garnitur.
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki, zajrzę na pewno do tego sklepu, ale w Peek ceny pewnie wysokie są? :X
A i byłem jeszcze w okularach z grubą czarną oprawką na spotkaniu, więc to pewnie też + dla 'poważności'. |
|
|
|
#8 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Fajny z Ciebie facet, tylko przez te włosy wyglądasz strasznie niechlujnie i mało męsko. Obetnij je, kup parę porządnych, prostych jeansów (nie rurek), jakąś klasyczną koszulę, skórzany pasek, ewentualnie zegarek i będzie dobrze. Na co dzień jeansy plus T-shirt czy jakaś luźniejsza koszula, trampki jak najbardziej na plus. Jak wrócisz od fryzjera to się pokaż
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Pokaż się koniecznie w nowym imidżu
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Zetnij te włosy i idz na siłownie nabierz masy i mięśni.
Poźniej w seweterkach i koszulach będziesz fajnie wyglądać
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Te włosy sprawiają, że wyglądasz jak dziecko.
|
|
|
|
#13 |
|
Biała Dama
|
Tak jest, fryzura do wymiany, a garnitur wygląda jakby był za duży. W dobrym garniaku można chodzić długie lata, o ile się nie zmieni sylwetka, więc warto zainwestować
|
|
|
|
#14 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Masz jakieś fotki? Być może w naturalnym wyglądałbyś poważniej hmm... a może zwyczajnie lepiej Druga sprawa- źle dobrany podkład, potrzebny ci jaśniejszy, o ile w ogóle potrzebny, to akurat sam wiesz lepiej.Cytat:
|
||
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Zrób coś z tymi włosami. Dziewczyny proponowały fajne fryzury. Garnitur rzeczywiście masz za duży,zniekształca sylwetkę. No i chyba niezbyt pasują ci ciemne kolory. Podpinam się do pytania o naturalny kolor włosów.
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Marynarkę miałem szytą na miarę, ale to było już ze trzy lata temu...
Siłownia, heh, myślałem właśnie o tym ostatnio, karnet kupiłem we wrześniu ale jakoś nigdy nie było na to czasu... Też o niej myślałem ostatnio, w przyszłym tygodniu chcę pójść pierwszy raz no i od przyszłego tygodnia wchodzi też dieta na masę.Dobrzy jesteście, nie sądziłem, że zauważycie fluid. Tym bardziej na zdjęciu, propsy. Na następnych zakupach kupię jaśniejszy. ![]() A mój naturalny kolor to ciemny blond i nie, nie będę wyglądał w nim lepiej. Wszyscy bez wyjątku, którzy widzieli mnie na żywo po zmianie koloru stwierdzili, że teraz jest o niebo lepiej. Do naturalnego na pewno nie wrócę, ewentualnie mogę zmienić na ciemny brąz, bo też miałem. A zdjęcia... Lepiej nie. Serio. ![]() Dziękuję wszystkim za porady, nie sądziłem, że będzie aż taki duży odzew. Fryzjer czeka mnie we wtorek, jestem już umówiony.
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
chryste powiedz po co facet używa podkładu? bez obrazy, ale w realu widać na pewno, ze malujesz czymś twarz. ja to widzę u każdej kobiety czy jest czymś wymalowana czy nie... ? na tych zdjeciach ciezko poznać, bo kiepska jakość.. serio, po co Ci to?
chcesz być traktowany poważnie to oprócz ścięcia włosów przestań je też farbować. dużo ciemniejszy kolor od naturalnego (oraz cery i oprawy oczu) pogarsza wygląd nie tylko dziewczynom, bo przytłacza twarz. bez obrazy, ale gdybym zobaczyla takiego kontrahenta też bym go nie potraktowała poważnie. mam nadzieję, że nie poczujesz się urażony, tylko podejdziesz do tego rozsądnie. dla powagi stroju: np zapinanie marynarki: *nigdy nie zapinamy dolnego guzika, ten na samym dole pozostaje rozpięty, chyba, ze jest to marynarka dwurzędowa. w przypadku gdy mamy 1 guzik w marynarce - zapinamy go wg zasad stawania i siadania. *nie zapinamy też marynarki, jeśli nie mamy pod nią krawata. *marynarkę zapinamy gdy stoimy i rozpinamy gdy siedzimy. *do spodni, a już zwłaszcza eleganckich facet musi zawsze mieć pasek *do eleganckich spodni zawsze ciemne skarpetki (ogólnie lepiej nosić ciemne) *buty ciemniejsze od koloru spodni. itd. poczytaj np savoire vivre stroju bardzo pomaga dobrze dobrać sobie ubrania ![]() pokaż nam się po zmianie fryzury
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
może zetnij tę dziecinną fryzurkę..
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- w ogóle to farbujesz włosy? |
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Hahaha. Wczoraj byłem u fryzjera.
Zaniosłem mu zdjęcie fryzurki, którą zaproponowała TheUnlike. A obciął mnie tak, jak widać na załączonym zdjęciu...
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nie zamieni Cię w modela z makijażem
![]() Na pewno jest lepiej niż wcześniej, ciężko powiedzieć więcej skoro uwielbiasz nam wrzucać tragiczne jakościowo zdjęcia
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Fryzjer spartolił - do takich fryzur to już fachowcy
![]() Ale i tak podoba mi się o WIELE WIELE bardziej niż te wcześniejsze. |
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem kiedy ludzie na tym forum nauczą się, że zdjęcie to podstawa... z tego co widać wyglądasz o wiele lepiej, a to, że fryzura odrobinę odstaje od założenia, może wynikać z kształtu czaszki. nie kazdy fryzjer ma wyobraźnię jak Einstein.
Daj sobie miesiąc i idź do innego fryzjera i poproś o zwyczajną męską fryzurę. Serio wyglądasz teraz na te 20 lat.! |
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Jest o wiele lepiej niż wcześniej
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie lepiej! i rzeczywiście, jeśli chcesz wyglądać doroślej to siłownia tylko i wyłącznie. Pamiętaj tylko, żeby z tym nie przesadzić
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Postanowiłem założyć ten temat, ponieważ chciałbym usłyszeć od was parę porad, które pozwolą mi w swoim wyglądzie coś zmienić. Może nawet więcej niż coś, bo mam już prawie 21 lat, a wyglądam jak 17-latek.
Z jednej strony to plus, bo wiele osób robi wszystko, aby wyglądać młodziej, ale jest to momentami bardzo uciążliwe. Mam własną firmę i nikt nie traktuje mnie poważnie. 

)
A propos fryzurki, którą załączyłaś to w piątek najprawdopodobniej pokażę ją fryzjerowi.