Dziewczyna się nie stara.. proszę o porady - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 21:35   #1
merci203
Przyczajenie

Dziewczyna się nie stara.. proszę o porady

Witam wszystkich..
Założyłem tu konto i napisałem, ponieważ widziałem podobne wątki do mojego problemu sercowego choć mój jest specyficzny i prosiłbym o pomoc... Wszystko zaczęło się od wspólnego chodzenia do szkoły, na początku spojrzenia, oczka i tak się zaczęło pisanie, spacery aż w końcu postanowiliśmy być razem. Od początku znajomości, nawet gdy nie byliśmy razem starałem się JA, choć "niby" wiedziałem, że jej zależy choć tego nie okazuje, m.in przez to były kłótnie bo czułem się poprostu źle. Teraz wszystko się nasiliło, jesteśmy ze sobą cztery miesiące, kłóćimy się często, czuje się źle przez bardzo głupie rzeczy, które powinny być normalnością.. m.in Ja mówie jej "Kocham Cię", Ja nigdy tego słowa od niej nie usłyszałem, zawsze słysze "ja Ciebie też" "Też Cię kocham", nigdy pierwsza nie napisze-z tym też nie jest fajnie, przy kumplach-jakiś wypad, wspólna impreza, jeżeli rozmawiamy na jakiś temat nigdy nie przyznaje mi racji, zawsze jest po stronie znajomych -niby spoko, każdy ma swoje zdanie, ale, żeby mnie negowała przy znajomych? Mojej dziewczynie często piszę słodkie sms, czy Ja takowe otrzymuje? niee. Na dodatek spotkań też jest ciekawa sprawa, muszę się dosłownie prosić, szukać wolnego terminu aby się chwile spotkać..Jak dla mnie spędzenia wspolnie czasu powinno być przyjemnością i powinny się starać obydwie strony a nie tylko Ja.. Co o tym sądzicie? dalej tłumić się w tym związku?
merci203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 21:53   #2
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Dziewczyna się nie stara.. proszę o porady

a czy kiedykolwiek powiedziałeś jej, że Twoim zdaniem mało się stara, że tez może wychodzić z inicjatywa i oczekujesz tego od niej?
nie? to sama się nie domyśli nawet, jeśli kocha.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 22:08   #3
raita
Zakorzenienie

Jak komuś włazisz do dupy, to sie nie dziw, że w dupie Cię ma.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 22:33   #4
Individualist
Rozeznanie

No właśnie, dobre pytanie czy ona wie że dla Ciebie to problem? Porozmawiaj z nią o swoich wątpliwościach i obserwuj zmiany. Jeśli Cię nie zadowolą to przecież nikt na siłę Cię do niej nie przywiązał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-15, 22:37   #5
adytruu
BAN stały

Cytat:
Napisane przez merci203 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich..
Założyłem tu konto i napisałem, ponieważ widziałem podobne wątki do mojego problemu sercowego choć mój jest specyficzny i prosiłbym o pomoc... Wszystko zaczęło się od wspólnego chodzenia do szkoły, na początku spojrzenia, oczka i tak się zaczęło pisanie, spacery aż w końcu postanowiliśmy być razem. Od początku znajomości, nawet gdy nie byliśmy razem starałem się JA, choć "niby" wiedziałem, że jej zależy choć tego nie okazuje, m.in przez to były kłótnie bo czułem się poprostu źle. Teraz wszystko się nasiliło, jesteśmy ze sobą cztery miesiące, kłóćimy się często, czuje się źle przez bardzo głupie rzeczy, które powinny być normalnością.. m.in Ja mówie jej "Kocham Cię", Ja nigdy tego słowa od niej nie usłyszałem, zawsze słysze "ja Ciebie też" "Też Cię kocham", nigdy pierwsza nie napisze-z tym też nie jest fajnie, przy kumplach-jakiś wypad, wspólna impreza, jeżeli rozmawiamy na jakiś temat nigdy nie przyznaje mi racji, zawsze jest po stronie znajomych -niby spoko, każdy ma swoje zdanie, ale, żeby mnie negowała przy znajomych? Mojej dziewczynie często piszę słodkie sms, czy Ja takowe otrzymuje? niee. Na dodatek spotkań też jest ciekawa sprawa, muszę się dosłownie prosić, szukać wolnego terminu aby się chwile spotkać..Jak dla mnie spędzenia wspolnie czasu powinno być przyjemnością i powinny się starać obydwie strony a nie tylko Ja.. Co o tym sądzicie? dalej tłumić się w tym związku?
nie chce Cię martwić, ale 4 miesiące to bardzo krótko, przez pierwsze pół roku, jak nie wiecej, teoretycznie powinno być sielankowo, pierwsze kłótnie, problemy zaczynaja sie zwykle później (i nie zawsze). Najgorszej wyglada to ze nie ma czasu na spotkania.. (chyba ze serio nie ma)
po ile wy macie lat?
adytruu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 22:51   #6
Magdallen
Zakorzenienie

A może dla niej to za wcześnie na wyznania miłości, więc tylko Ci odpowiada, bo głupio by było milczeć. Ja tak miałam. W końcu samo przyszło.

Co do reszty - powiedz jej to. Niektóre dziewczyny żyją w przekonaniu, że to facet powinien wychodzić z inicjatywą.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 23:49   #7
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

A ja się nie dziwię jej trochę np. tego, że nie wyznaje ci uczucia. "Kocham cię" to dla niektórych duże słowa i nie lubią ich rzucać od tak, a 4 miesiące to naprawdę krótko Sama pamiętam, jak po pół roku były facet powiedział, że mnie kocha. Ode mnie na te słowa musiał poczekać jeszcze kolejne pół - tyle, że oprócz słów są jeszcze inne sprawy: gesty, czyny. U twojej dziewczyny jakoś tego nie ma, przynajmniej według tego, co piszesz.

Najlepiej powiedz jej to, co tutaj napisałeś.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 08:08   #8
merci203
Przyczajenie

Sprawa wygląda tak; pomiędzy nami już były dwa trudne momenty, nie mogłem tego znieść i chciałem się rozstać bo rozmawialiśmy o nas, że każdy się postara, żeby okazywała trochę uczuć, że chce widzieć, że jej zależy ale nic się nie zmieniło, dwa razy odpusciłem i byliśmy(jesteśmy dalej razem. Sądzę, że Ona poczuła i wie, że się mocno zaangażowałem i może wszystko. Teraz się pokłócilismy, nie rozmawiamy, nie piszemy drugi dzień, Ja wiem, że Ona pierwsza nie napisze. Co robić?
Stary 2014-04-16, 09:28   #9
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawa wygląda tak; pomiędzy nami już były dwa trudne momenty, nie mogłem tego znieść i chciałem się rozstać bo rozmawialiśmy o nas, że każdy się postara, żeby okazywała trochę uczuć, że chce widzieć, że jej zależy ale nic się nie zmieniło, dwa razy odpusciłem i byliśmy(jesteśmy dalej razem. Sądzę, że Ona poczuła i wie, że się mocno zaangażowałem i może wszystko. Teraz się pokłócilismy, nie rozmawiamy, nie piszemy drugi dzień, Ja wiem, że Ona pierwsza nie napisze. Co robić?
Nic. Daj jej trochę przestrzeni i możliwości, żeby za Tobą zatęskniła.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 10:13   #10
Agus8794
Raczkowanie

Bez sensu. 4 miesiące razem a problemy jakby mieli przynajmniej 20 lat stażu małżeńskiego
nawet to zabawne ..
Agus8794 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 10:16   #11
201803290936
Konto usunięte

Reanimujesz trupa i dziwisz się, że zimny. Tak to wg mnie wygląda. Niebawem zacznie śmierdzieć, jak to trup.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 10:33   #12
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Jak komuś włazisz do dupy, to sie nie dziw, że w dupie Cię ma.
Mysle tak samo. Dziewczyna widocznie jest w zwiazku z Toba bo tak wyszlo. I co ma odpwiadac? Ja to sie dziwie ze po 4 miesiacach od razu chcesz zeby ktos mowil ze Cie kocha czlowieku.. Wtedy motyle w brzuchu i glupota siada na glowe.. To nie jest byle okreslenie. Kochac kogos to kochanie jego wad . A jak Ty mozesz znac czy odczuc jako tskie jej wady ? Ty nic o niej jeszcze nie wiesz i nie masz pojecia jak sie zachowa w danej sytuacji a naduzywasz tego okreslenia.

Ona po prostu nic do Ciebie nie czuje

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 11:22   #13
drabinadonieba
Przyczajenie

Cytat:
Witam wszystkich..

Może ona po prostu sie wstydzi ? Nie pomyślałeś, że moze miec jakiś uraz lub po prostu to nie przychodzi jej z łatwością. Może bardzo chc Ci powiedzieć, że Cię kocha, ale nie może się na to zebrać ? Wiem, że tak może być ponieważ też tak zachowywałam sie wobec mojego chłopaka. Nie potrafiłam okazać mu swoich uczuć. Moze porozmawiaj z nią normalnie, moze ma jakiś problem o którym boi się powiedzieć ? Spróbuj ! Ale najważniejsze jest to, żebyś nie wywierał presji i nie kłócił sie z nią

Powodzenia !
drabinadonieba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 11:45   #14
Gregorius_
BAN stały

Porozmawiaj z nią o tym poważnie, że związek to nie tylko facet starający się.

Jeśli tego nie zrozumie to znajdź taką, dla której normalne będzie to, że do tanga trzeba dwojga, a że nie wystarczy tylko "leżeć i pachnieć".
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 13:35   #15
kasienna
Przyczajenie

Ona Ciebie nie chce i traktuje jako dodatek, może żeby się pokazać z kimś w towarzystwie. Chyba jeszcze nie dojrzała do takiego związku, o jakim Ty marzysz. Kobiety generalnie są bardziej wylewne i jak się zakochają, zainteresowanie ze strony mężczyzny, którego obdarzyły uczuciem jest jak balsam dla duszy. Sam piszesz, że się 'tłamsisz' w związku. Zycie jest zbyt krótkie, by tracić czas na tego typu rzeczy. w imię czego?
kasienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 16:42   #16
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

No słuchaj, tu po prostu wychodzi jakieś niedopasowanie... Ty oczekujesz dużego okazywania czułości a ona nie chce Ci tego dać -albo ma inne potrzeby albo nie czuje do Ciebie tego samego co Ty. Jesteście ze sobą zaledwie 4 miesiące i już macie trudne momenty, nie jeden trudny moment. Zazwyczaj to jest po prostu wyznacznik tego, że nic z tego nie będzie i ludzie się rozstają, ale wy ciągniecie to dalej. Naprawdę jest ci dobrze w tym związku? Musisz się zastanowić, bo jeśli jest ci źle, to dlaczego z nią jesteś? Bo ją kochasz? Za co? Za to, że jest ładna, czy za coś jeszcze?
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 17:07   #17
Magdallen
Zakorzenienie

4 miesiące związku i jest źle?

Chyba się powtórzę, ale uważam, że pierwsze miesiące związku są dobrym czasem na to, żeby sprawdzić, czy się do tej drugiej osoby pasuje. Jak nie, to po prostu nie i koniec związku. Kłótnie na tym etapie nie wróżą nic dobrego na przyszłość.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2014-04-16 o 17:08
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 17:13   #18
adytruu
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
4 miesiące związku i jest źle?

Chyba się powtórzę, ale uważam, że pierwsze miesiące związku są dobrym czasem na to, żeby sprawdzić, czy się do tej drugiej osoby pasuje. Jak nie, to po prostu nie i koniec związku. Kłótnie na tym etapie nie wróżą nic dobrego na przyszłość.
dokładnie.. przez pierwsze miesiace zazwyczaj jest sielankowo i sweetaśnie jesli cos ma z tego być (a i to nie zawsze jest w 100% wyznacznikiem niestety).
autorze czemu z nia szczerze nie pogadasz?
adytruu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 18:37   #19
merci203
Przyczajenie

dziękuje, każdą odpowiedz sobie przeanalizowałem i nakreśliłem co mam robić. Rozmawiałem z moją dziewczyną wcześniej o tym co jest pomiędzy nami, niby mieliśmy coś zmienić a i tak wychodziło to samo z jej strony, teraz z nią rozmawiałem i zobaczymy co wniesie nowego, jeżeli nic-poprostu to zakończę, w końcu po co sobie psuć humor, chodzić wiecznie wkurzonym bo nie wiem na czym stoje przez to, że nic nie mówi o uczuciach a tym bardziej nie robi. jeszcze raz dzięki! temat do zamknięcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 23:51   #20
moemoe
Rozeznanie

Cytat:
dziękuje, każdą odpowiedz sobie przeanalizowałem i nakreśliłem co mam robić. Rozmawiałem z moją dziewczyną wcześniej o tym co jest pomiędzy nami, niby mieliśmy coś zmienić a i tak wychodziło to samo z jej strony, teraz z nią rozmawiałem i zobaczymy co wniesie nowego, jeżeli nic-poprostu to zakończę, w końcu po co sobie psuć humor, chodzić wiecznie wkurzonym bo nie wiem na czym stoje przez to, że nic nie mówi o uczuciach a tym bardziej nie robi. jeszcze raz dzięki! temat do zamknięcia
Dobra decyzja, powodzenia!
Stary 2014-04-20, 00:10   #21
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

a może jest typem, któremu cięzko mówić o uczuciach i je pokazywać?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości