|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyna się nie stara.. proszę o porady
Witam wszystkich..
Założyłem tu konto i napisałem, ponieważ widziałem podobne wątki do mojego problemu sercowego choć mój jest specyficzny i prosiłbym o pomoc... Wszystko zaczęło się od wspólnego chodzenia do szkoły, na początku spojrzenia, oczka i tak się zaczęło pisanie, spacery aż w końcu postanowiliśmy być razem. Od początku znajomości, nawet gdy nie byliśmy razem starałem się JA, choć "niby" wiedziałem, że jej zależy choć tego nie okazuje, m.in przez to były kłótnie bo czułem się poprostu źle. Teraz wszystko się nasiliło, jesteśmy ze sobą cztery miesiące, kłóćimy się często, czuje się źle przez bardzo głupie rzeczy, które powinny być normalnością.. m.in Ja mówie jej "Kocham Cię", Ja nigdy tego słowa od niej nie usłyszałem, zawsze słysze "ja Ciebie też" "Też Cię kocham", nigdy pierwsza nie napisze-z tym też nie jest fajnie, przy kumplach-jakiś wypad, wspólna impreza, jeżeli rozmawiamy na jakiś temat nigdy nie przyznaje mi racji, zawsze jest po stronie znajomych -niby spoko, każdy ma swoje zdanie, ale, żeby mnie negowała przy znajomych? Mojej dziewczynie często piszę słodkie sms, czy Ja takowe otrzymuje? niee. Na dodatek spotkań też jest ciekawa sprawa, muszę się dosłownie prosić, szukać wolnego terminu aby się chwile spotkać..Jak dla mnie spędzenia wspolnie czasu powinno być przyjemnością i powinny się starać obydwie strony a nie tylko Ja.. Co o tym sądzicie? dalej tłumić się w tym związku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Dziewczyna się nie stara.. proszę o porady
a czy kiedykolwiek powiedziałeś jej, że Twoim zdaniem mało się stara, że tez może wychodzić z inicjatywa i oczekujesz tego od niej?
nie? to sama się nie domyśli nawet, jeśli kocha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak komuś włazisz do dupy, to sie nie dziw, że w dupie Cię ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No właśnie, dobre pytanie czy ona wie że dla Ciebie to problem? Porozmawiaj z nią o swoich wątpliwościach i obserwuj zmiany. Jeśli Cię nie zadowolą to przecież nikt na siłę Cię do niej nie przywiązał.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
po ile wy macie lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A może dla niej to za wcześnie na wyznania miłości, więc tylko Ci odpowiada, bo głupio by było milczeć. Ja tak miałam. W końcu samo przyszło.
Co do reszty - powiedz jej to. Niektóre dziewczyny żyją w przekonaniu, że to facet powinien wychodzić z inicjatywą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja się nie dziwię jej trochę np. tego, że nie wyznaje ci uczucia. "Kocham cię" to dla niektórych duże słowa i nie lubią ich rzucać od tak, a 4 miesiące to naprawdę krótko
![]() Najlepiej powiedz jej to, co tutaj napisałeś.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Sprawa wygląda tak; pomiędzy nami już były dwa trudne momenty, nie mogłem tego znieść i chciałem się rozstać bo rozmawialiśmy o nas, że każdy się postara, żeby okazywała trochę uczuć, że chce widzieć, że jej zależy ale nic się nie zmieniło, dwa razy odpusciłem i byliśmy(jesteśmy dalej razem. Sądzę, że Ona poczuła i wie, że się mocno zaangażowałem i może wszystko. Teraz się pokłócilismy, nie rozmawiamy, nie piszemy drugi dzień, Ja wiem, że Ona pierwsza nie napisze. Co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Bez sensu. 4 miesiące razem a problemy jakby mieli przynajmniej 20 lat stażu małżeńskiego
![]() nawet to zabawne .. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Reanimujesz trupa i dziwisz się, że zimny. Tak to wg mnie wygląda. Niebawem zacznie śmierdzieć, jak to trup.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mysle tak samo. Dziewczyna widocznie jest w zwiazku z Toba bo tak wyszlo. I co ma odpwiadac? Ja to sie dziwie ze po 4 miesiacach od razu chcesz zeby ktos mowil ze Cie kocha czlowieku.. Wtedy motyle w brzuchu i glupota siada na glowe.. To nie jest byle okreslenie. Kochac kogos to kochanie jego wad . A jak Ty mozesz znac czy odczuc jako tskie jej wady ? Ty nic o niej jeszcze nie wiesz i nie masz pojecia jak sie zachowa w danej sytuacji a naduzywasz tego okreslenia.
Ona po prostu nic do Ciebie nie czuje
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może ona po prostu sie wstydzi ? Nie pomyślałeś, że moze miec jakiś uraz lub po prostu to nie przychodzi jej z łatwością. Może bardzo chc Ci powiedzieć, że Cię kocha, ale nie może się na to zebrać ? Wiem, że tak może być ponieważ też tak zachowywałam sie wobec mojego chłopaka. Nie potrafiłam okazać mu swoich uczuć. Moze porozmawiaj z nią normalnie, moze ma jakiś problem o którym boi się powiedzieć ? Spróbuj ! ![]() ![]() Powodzenia ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Porozmawiaj z nią o tym poważnie, że związek to nie tylko facet starający się.
Jeśli tego nie zrozumie to znajdź taką, dla której normalne będzie to, że do tanga trzeba dwojga, a że nie wystarczy tylko "leżeć i pachnieć". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ona Ciebie nie chce i traktuje jako dodatek, może żeby się pokazać z kimś w towarzystwie. Chyba jeszcze nie dojrzała do takiego związku, o jakim Ty marzysz. Kobiety generalnie są bardziej wylewne i jak się zakochają, zainteresowanie ze strony mężczyzny, którego obdarzyły uczuciem jest jak balsam dla duszy. Sam piszesz, że się 'tłamsisz' w związku. Zycie jest zbyt krótkie, by tracić czas na tego typu rzeczy. w imię czego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
No słuchaj, tu po prostu wychodzi jakieś niedopasowanie... Ty oczekujesz dużego okazywania czułości a ona nie chce Ci tego dać -albo ma inne potrzeby albo nie czuje do Ciebie tego samego co Ty. Jesteście ze sobą zaledwie 4 miesiące i już macie trudne momenty, nie jeden trudny moment. Zazwyczaj to jest po prostu wyznacznik tego, że nic z tego nie będzie i ludzie się rozstają, ale wy ciągniecie to dalej. Naprawdę jest ci dobrze w tym związku? Musisz się zastanowić, bo jeśli jest ci źle, to dlaczego z nią jesteś? Bo ją kochasz? Za co? Za to, że jest ładna, czy za coś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
4 miesiące związku i jest źle?
![]() Chyba się powtórzę, ale uważam, że pierwsze miesiące związku są dobrym czasem na to, żeby sprawdzić, czy się do tej drugiej osoby pasuje. Jak nie, to po prostu nie i koniec związku. Kłótnie na tym etapie nie wróżą nic dobrego na przyszłość. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2014-04-16 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
autorze czemu z nia szczerze nie pogadasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dziękuje, każdą odpowiedz sobie przeanalizowałem i nakreśliłem co mam robić. Rozmawiałem z moją dziewczyną wcześniej o tym co jest pomiędzy nami, niby mieliśmy coś zmienić a i tak wychodziło to samo z jej strony, teraz z nią rozmawiałem i zobaczymy co wniesie nowego, jeżeli nic-poprostu to zakończę, w końcu po co sobie psuć humor, chodzić wiecznie wkurzonym bo nie wiem na czym stoje przez to, że nic nie mówi o uczuciach a tym bardziej nie robi. jeszcze raz dzięki! temat do zamknięcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a może jest typem, któremu cięzko mówić o uczuciach i je pokazywać?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.