Sport, a w³osy...? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-04-21, 13:39   #1
xsweetmonsterx
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Sport, a w³osy...?

Hej, mam pytanie. Æwiczê ju¿ od ponad miesi±ca na rzezbe brzucha, ud i po¶ladków. Teraz mam zamiar wprowadziæ ujemny bilans kaloryczny. Tzn, dziewczyna w moim wieku (18 lat) powinna dziennie przyswoiæ 2500-2700 kcal, ja mam zamiar tylko 2000. Czy takie od¿ywianie mo¿e negatywnie wp³yn±æ na stan moich w³osów? Dodam, ¿e mam zamiar je¶æ bardzo du¿o warzyw i owoców, ktore bogate s± w witaminy, jednak nie chce ryzykowac, bo walcze z zapuszczaniem w³osów, a s± one 'zniszczone z natury' nie chce zrobiæ im krzywdy.
xsweetmonsterx jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-21, 14:17   #2
Michalina83
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690
Dot.: Sport, a w³osy...?

My¶lê ¿e je¶li bêdziesz jad³a na poziomie 2000 kcal to twoim w³osom nie powinno siê staæ nic z³ego. Gorzej jakby¶ zesz³a poni¿ej 1500 przy æwiczeniach. Oczywi¶cie je¶li nie zamierzasz wprowadzaæ jakich¶ ekstremalnie d³ugich wysi³ków fizycznych. Pamiêtaj te¿ ¿e dieta powinna byæ dobrze przemy¶lana ¿eby nie zrobiæ sobie krzywdy. Nie wystarczy je¶æ du¿o warzyw i owoców i my¶leæ ¿e wszystko bêdzie w porz±dku, trzeba zadbaæ o to ¿eby dostarczyæ do organizmu odpowiedni± ilo¶æ bia³ka t³uszczy i wêglowodanów które powinny siê zawieraæ w tych 2000 kcal.
Michalina83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-22, 15:23   #3
fitnesowapani
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 269

To zale¿y te¿ od tendencji organizmu np. do wypadania w³osów, je¶li masz w³osy s³abe z tendencj± do wypadania to jak kolezanka wyzej napisa³a, same owoce i warzywa to moze byc za ma³o, czasem wystarczy, ¿e jakiego¶ sk³adnika jest mniej w diecie i w³oski zostaj± na szczotce. Zw³aszcza teraz wiosn± gdy du¿o osób narzeka na wypadanie w³osów, by³abym ostro¿na...
fitnesowapani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-22, 15:49   #4
Michalina83
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 690

apropo wypowiedzi fitnesowapani to ja jeszcze chcia³am co¶ dodaæ. To nie musi byc wcale brak ¿adnego sk³adnika a zwyczajny stres. Ja siê boryka³am z wypadaj±cymi w³osami przez 1,5 roku kiedy to nie mog³am znale¼æ pracy i robi³am wszystko je¶li chodzi o wzmocnienie w³osów, tabletki wzmacniaj±ce, ¿elazo, magnez, zdrowe od¿ywianie, jakie¶ od¿ywki, pielêgnacje i na wiele siê to nie zdawa³o. Dopiero jak znalaz³am robotê to w³osy mo¿e nie koniecznie od¿y³y ale przesta³y tak bardzo wypadaæ.
Michalina83 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-22, 16:54   #5
fitnesowapani
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 269

Tak, wiem. Wypadanie w³osów mo¿e mieæ rózne pod³o¿a. Tylko zazwyczaj lekarze zaczynaj± pytanie od "czy pani siê odchudza? Czy te¿ zmieni³a dietê na mniej kaloryczn±? " Wypadanie w³osów to obszerny temat.
Oby tylko ¿adnej z Wizazanek ten problem nie dotyczy³
fitnesowapani jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-22 17:54:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.