|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Odnawianie butów farbą w lakierze
Cześć,
Czy któraś z Was próbowała kiedyś pomalować stare buty ze sztucznej skóry farbą w aerozolu? ![]() ![]() Znalazłam nawet tutorial w którym ktoś farbował buty na taki kolor, jaki ja chciałabym uzyskać ( turkusowy). Wiecie może gdzie kupic taki lakier w sensownej cenie?? ![]() widziałam lakiery w ofercie leroymerlin, ale mieli w ofercie raczej podstawowe kolory.. No i nie wiem czy taki lakier nie zniszczy buta? Będę wdzieczna za wszelkie rady! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odnawianie butów farbą w lakierze
Podejrzewam, że farba się wykruszy... Hm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się że nie będzie to dobre rozwiązanie, bo farba może odpaść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Werniks do butów zdecydowanie odradzam, potrafi się wykruszać i jest tłusty, więc do butów przyczepią się pyłki. Poszukaj sobie w sklepach dla szewców, albo na allegro farby do skóry, farby szewskiej do butów. Ja tak farbowałam swoje buty ze ślubu na czarno. Dopiero po 1,5 roku gdzieś zaczęła się przy szwach ścierać farba, ale dużo w nich chodzę, a zamalować można jeszcze raz. I polecam malowanie pędzlem o miękkim włosiu, tak ze 3 cienkie warstwy położyć (każda musi wyschnąć) żeby jednolicie pokryła buty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
buty skórzane (nawet z ekologicznej) trzeba farbowac tylko farbą do skóry !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.