|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
podziękowania
Dajecie każdemu z rodziców osobno coś czy wspólnie? My myślimy nad karafkami dla ojców i kwiatem z wygrawerowaną doniczką dla mam i do tego dyplom wspólny z wypisanymi podziękowaniami?
http://allegro.pl/podziekowania-dla-...155868508.html A chrzestnym rodzicom coś dajecie czy tylko dziękujecie? I kiedy na weselu robicie podziękowania? Nie chcemy aby wyszła z tego jakaś szopka, tańczenie w kółeczku itp. Chcemy puścić jakąś śliczną muzykę w tle, coś z tekstem podziękowań i w tak tego wygłosić nasze podziękowania i wręczyć upominki, a potem dalsza część wesela. Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
PeeeMaa!
|
Dot.: podziękowania
my nie mamy podziękowań, po weselu coś wymyślimy specjalnego dla rodziców.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
my nagrywamy teledysk
i dajemy albumy od dzieciństwa do sesji narzeczeńskiej z wolnym miejscem na zdjęcia ślubne
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi rodzice są rozwiedzeni, więc wspólny prezent odpadał. Mamy dostały pierścionki z KRUKA, a ojcowie i kochana babcia zegarki Plus oczywiście kwiaty dla mam i babci. Byłam też na weselu, gdzie para zrobiła teledysk ślubny i wyszło wspaniale. Potem dali kwiaty
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż ma dwoje rodziców ale ja mam "zestaw" mama babcia i dziadziuś więc dziadków też nie wyobrażam sobie nie wyróżnić w podziękowaniach bo pełnili mi rolę rodziców bardzo często ale dałam im niedawno na dzień babci i dziadka taki album ze zdjęciami dwóch wnuczek od małego do teraz no i było też kilka zdjęć z moim tż tam więc im planuję dać mniejszy album z samą sesją narzeczeńską i wolnym miejscem na zdjęcia ślubne, mam nadzieję że się ucieszą
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Moim rodzicom chcieliśmy dać dąb ponieważ u nich na działce za każdego członka rodziny jest posadzony dąb. Tata TŻ jest kawoszem więc dostanie tę kawę z kupy lisa
(bardzo o niej marzy) a dla jego Mamy nic jeszcze nie zostało wymyślone choć ona sugeruje kwiaty
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślałam o czymś praktycznym, te karafki są świetne, ale wiem że u moich rodziców by tylko stała i się kurzyła, u teściów pewnie podobnie.
Myślę nad ramkami czy albumami na zdjęcia, które będą czekać na zdjęcia ze ślubu |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Karafka fajna rzecz. Moja mama z siostrą kupiły swoim rodzicom (a moim dziadkom
) na rocznicę ślubu. Z grawerem oczywiście
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
My wiele rzecyz bedziemy robić z przymrużeniem oka;-) rezygnujemy z oczepin, z weselnych konkursow itp- Podziekowania beda- ale chcemy zaskoczyc naszych bliskich;-) czyli rodzicow TZ moja mame i matke chrzestna ( bo w duzym stopniu mnie wychowała) - oni beda sie spodziewac pewnie kwiatow i teledysku- bo na ostatnich 4 weselach gdzie bylismy w rodzinie- taka wlasnie byla konwencja
Dlatego my tak troche na wesolo- zamowimy im u sprawdzonego Pana pod Krakowem statuetkę Oscara( zamawialam juz kiedys dla kolezanki i jest niezla) z dedykacją dla najlepszego taty mamy itp;-))))))))) i zrobimy do tego prezentację jak na oscarach;-) |
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46353692]Haha super pomysł
[/QUOTE]Ja nie byłam przekonana dopók nie zobaczyłam tego Oscara na zywo- i już wtedy wiedziałam, że to wykorzystam;-) Moj TZ smieje sie, że poprosimy o rozlozenie wczesnej chwile czerwonego dywany;-) i kazdy bedzie musial przejsc- odebrać swoją nagrodę i powiedzieć dwa slowa do mikrofonu;-) Będzie ubaw;-))))))))))) |
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() może czerwony dywan zbędny ale te parę słów do mikrofonu będą ok
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Damy im spersonalizowane kosze (np. alkohol (tata Tż), kawe, (moja mama)różne rzeczy, do tego jakieś kwiaty doniczkowe bo mamy lubią Twój pomysł na podziękowania jest ok |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice są po rozwodzie, więc daliśmy 3 podziękowania w formie książki dla mojej mamy, dla mamy męża (jest wdową) i dla mojego ojca oraz po bukiecie kwiatów dla mam.
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie się zawsze najbardziej podobały nieszablonowe, najlepiej samodzielnie robione prezenty. Znajomi ostatnio zrobili trochę w amerykańskim stylu film na rzutniku, który oglądali wszyscy goście, taki w połowie wzruszający, a w połowie zabawny - to wyszło całkiem fajne, a do tego wręczyli rodzicom wydrukowane na prawdziwych kartkach na świadectwa żartobliwe dyplomy ze śmiesznymi przedmiotami, które zaliczali kończąc "szkołę rodzicielską", i sami wymyślili wszystkie przedmioty, których nazwy były pełne aluzji do wydarzeń z dzieciństwa, a rodzice czytali je na głos gościom, super! Widziałam jeszcze w sieci kiedyś, że ktoś zrobił przedstawienie, w którym młodzi najpierw grali jednych rodziców, a potem drugich - też z wzruszającym i żartobliwym tekstem. Świetne na wesele, a nagrane można potem oglądać wiele razy. Odważne, ale właśnie takie rzeczy są najlepsze, osobiste, niepowtarzalne Nie wiem, jak można poprzestawać na koszach czy statuetkach, kiedy wokół tyle świetnych pomysłów.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

(bardzo o niej marzy) a dla jego Mamy nic jeszcze nie zostało wymyślone choć ona sugeruje kwiaty
13.03.2008

) na rocznicę ślubu.