|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pojawiające się wypuklenie na brzuchu
Witam. Ostatnio zauważyłam u siebie, że jak leże opierając się o coś (nie taka pozycja do końca leżąca) to czuje jak coś na brzuchu wyskakuje mi powyżej pępka lub obok niego. Jest to wtedy takie wypuklenie, które mogę przycisnąć palcami i wtedy to tak jakby wraca na swoje "miejsce" albo przysunąć trochę w inne miejsce na brzuchu. Jest to dla mnie dziwne i trochę niepokojące. Czy także tak macie i co to właściwie jest? Nie wiem czy wcześniej tak miałam, ponieważ dopiero od jakiegoś czasu zaczęłam obserwować swój brzuch.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pojawiające się wypuklenie na brzuchu
Nie brzmi to za dobrze i radzę jak najszybciej udać się z tym do lekarza. Im szybciej tym lepiej, będziesz miała wtedy pewność.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
To ciąża
![]() a tak powazie, to idz do lekarza, bo faktycznie jest to niepokojące i to bardzo. |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
a tam niepokojace, jesli sie chowa, nie jest bardzo twarde to zapewne tluszczak. W tej okolicy najczesciej wlasnie wystepuja tluszczaki.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dodam, że to nie jest stale wyczuwalne i nie pojawia się na dłuższy czas. Wyczuję to może dwa lub trzy razy na dzień. Nie jest twarde (nic przypominające kształt okrągły jak np. guz). Czasami się to pojawia tak jakby 5 cm nad pępkiem. Czy to może być po prostu coś z układu pokarmowego (jelita czy coś)? Bardzo się martwię, a lekarza mam dopiero w piątek -,-'
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Przylaczam sie do pytania. Czasem tez mam cos takiego
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo drobna przepuklinka. Tez nie groźne, ale warto wszyć "łatkę", żeby się z wiekiem /czasem/dzwignięciem czegoś nie rozlazło na większe. Choć jak zmienia miejsce to raczej tłuszczak. Pokazać lekarzowi, nie panikować, ale i nie udawać że nie ma.
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
a nie dźwigałaś nic ostatnio?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza, który stwierdził, że są to po prostu jelita, które gdy są pełne w taki sposób u mnie się "zachowują". Wykluczył przepuklinę, tłuszczaki i inne guzy czy też zgrubienia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.