![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje uczucie się wypaliło.
Przyszedł taki czas, że i ja założyłam drugie konto na wizażu, specjalnie na potrzeby tej historii.
Powiem szczerze że jestem załamana. Jestem z chłopakiem 4 lata, od dwóch mieszkamy razem. I naprawdę nie wiem co mam teraz zrobić. Zaznaczę, że jest to mój pierwszy poważny związek, ja mam 21 lat, on 22. Od jakiegoś czasu czuję że przestało mi zależeć. Nie pociąga mnie tak jak kiedyś. Nie mam ochoty na pocałunki i dotyk. W sferze seksu nigdy nie było specjalnych fajerwerków, a teraz to w ogóle jest beznadziejnie. Wiem że powinnam to skończyć, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie naszego rozstania. Jestem tak przyzwyczajona do jego obecności w moim życiu, że utrata go byłaby dla mnie wielkim ciosem. Jest moim najlepszym przyjacielem, i wiem że jest we mnie strasznie zakochany. Do tego wszystkiego dochodzi fakt, że zauroczyłam się w koledze z pracy. Gdybym naprawdę kochała mojego chłopaka, to chyba nie mogłabym zauroczyć się innym? Nie wiem co zrobić. Boję się że popełnię błąd zostawiając go. Jest naprawdę super facetem, dba o mnie, stara się, adoruje, i w dodatku jest strasznie przystojny. Mamy mnóstwo pięknych wspomnień. Z drugiej strony, kiedy widzę "tego drugiego" to miękną mi kolana. Nie wiem nawet czy jest mną zainteresowany, ale w sumie nie o to chodzi. Doradźcie mi proszę. Dać nam jeszcze szansę? Spróbować przeczekać? Czy po prostu być szczerą i rozstać się? Edytowane przez lisek4433 Czas edycji: 2014-05-11 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje uczucie się wypaliło.
Jeśli jesteś pewna, że to nie jest chwilowe i Twoje uczucia do obecnego chłopaka się nie zmienią to ja bym się rozstała. Będąc z nim na siłę zmarnujesz sobie i jemu życie. Zostawiając go dasz mu chociaż szanse aby ktoś inny go naprawdę pokochał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie chodzi o to, że wcale nie jestem pewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
W takim razie nikt Ci nie doradzi dobrze póki nie jesteś pewna własnych uczuć i tego czego chcesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Jeżeli nie jesteś pewna to przemyśl wszystko na spokojnie, nie podejmuj pochopnych decyzji. Bo zauroczyć się można bo to "coś" nowego, coś co ciekawie, ale nie podejmuj decyzji z tego powodu. Podejmij ją kiedy przemyślisz czy kochasz czy nie. Z drugiej strony jeżeli w łóżku wam się nie układa to ja wróżę, że i tak będziesz szukała czegoś innego. Więc może nie ciągnij tego długo, bo chłopak pewnie żyje w nieświadomości i myśli, że jest wszystko okej. Może zasygnalizuj mu, że coś się dzieje, pogadajcie sobie. Z doświadczenia wiem, że takie nagłe decyzje bez wspomnienia wcześniej, że coś się psuje są jak dostanie pałą przez łeb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Od jakiegoś tygodnia bardzo rzadko ze sobą rozmawiamy, spędzam mnóstwo czasu poza domem bo boję się spojrzeć mu w oczy. Z tym seksem to raz jest lepiej, raz gorzej, w sumie ja dopiero od kilku miesięcy czuję jakąkolwiek potrzebę seksu, wcześniej mógłby on dla mnie nie istnieć. Jutro jadę do mamy na wino, muszę sobie z nią spokojnie porozmawiać na ten temat.
Pomyślałam że dobrze by nam zrobiło gdybyśmy zamieszkali osobno. Może wtedy dowiedziałabym się co tak naprawdę czuję, bo póki co to jestem pełna wątpliwości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Może musisz się zdystansować. Każdego czasami nachodzą wątpliwości, sama niedawno byłam w sytuacji, że to mój facet potrzebował chwili na pomyślenie. Ja się do niego nie odzywałam i szybko zatęsknił, od razu wiedział co czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mialam to samo, tylko ze zwiazek byl trzyletni. Tez nie wyobrazalam sobie rozstania, ale sie rozstalam i jestem szczesliwa. Takze ja radze tego nie przedluzac, bo wiem co czujesz i co z tego w koncu wyjdzie
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Tez miałam takie dylematy, z tym, że u mnie było inaczej, facet nieodpowiedzialny i nie ma za grosz szacunku. Po prostu się zepsuło, bo ja się zmieniłam, dorosłam, a on został gdzieś w tyle. Dałam sobie kilka miesięcy, by zobaczyć czy da się to ratować. Nie dało. Nie było czego. Zmarnowane miesiące.
Także przemysl to dokładnie, z każdej strony. Wysłane z Aries 785 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
My kobiety mamy ten problem, ze najbardziej pociąga nas to co jest nieznane. Na podstawie tego co napisałaś moge stwierdzić tylko ze poprostu sie znudzilas swoim przewidywalnym facetem. Kolega z pracy jest nowy, tajemniczy i po prostu inny dlatego sie w nim zauroczylas ale nie jest wyjątkowy, mogło trafić na każdego. Dziewczyny Ci tu radzą abyś zostawiła chłopaka ale ja uważam ze bardzo będziesz tego żałowała... oj bardzo. Dlatego może po prostu porozmawiaj z nim szczerze, zmieńcie cos, nie bój sie! Wyjedźcie razem, cos zaplanujcie, zgodz sie na jakiś jego pomysl. Wtedy zauważysz jaki Twój przystojniak jest super i dlaczego sie z nim zwiazalas, bo chyba juz zapomniałaś
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Za szybko wskoczyłaś w tak poważny związek i to się mści. Młodość ma swoje prawa, a Ty wskoczyłaś w ciepłe kapcie mieszkania z facetem (w sumie przypadkowym, bo ile się wie o sobie i życiu w wieku 17 lat? niewiele). Na pewnym etapie życia coś takiego jest super (bo człowiek z czasem potrzebuje stabilizacji), natomiast na innym przyspiesza wypalenie związku. Z tego, co piszesz to wcale nie jest tak, że "nagle" się zepsuło, bo namiętności brakowało od dawna. A to nie jest normalne w przypadku kilkuletniego związku w dodatku młodych ludzi. Facet jest w Tobie zakochany, Ty w nim nie. Facetowi zależy, Tobie już nie. To się nie uda. Może reanimujesz trupa na chwilę, ale ile życia będzie przed nim? Max kilka miesięcy. I tu nie chodzi o to, aby próbowała wskoczyć w kolejny związek. Tu chodzi o zakończenie tego, który już nie daje satysfakcji. A wiesz dlaczego szczególnie kobiety powinny kończyć nieudane związki? Bo zachodzą w ciążę. Chcesz sobie zrobić życiowego zonka pt. miałam się z facetem już właściwie rozstać, ale chwila zapomnienia, szkoda mi się go zrobiło i dramat: wpadliśmy? Chyba nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zauroczenia to wydaje mi się, że zdarzają się one, choć nie powinny, nawet jeśli jesteśmy w stałym związku. Zauroczenie zauroczeniem, to nie jest miłość, zauroczenie bardzo szybko mija. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy faktycznie od jakiegoś czasu już nic nie czujesz do swojego partnera, czy przestało Ci zależeć jak na horyzoncie pojawił się ten "drugi" . W zupełności zgadzam się ze stwierdzeniem, że ciągnie Nas ludzi do nowego, nieznanego, zakazanego. Czyli w Twoim przypadku do nowego chłopka. Czy On jest taki wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju? Nie wiem. Czy wato zakończyć dla Niego swój związek? Bardzo często tak Nam się wydaje, dlatego, że nie jest on po prostu tą osobą do której codziennie wracamy. Już sam fakt, że nie jest Twoim facetem może być pociągający. Jeśli, czegoś Ci brakuje związku, jesteś nieszczęśliwa, partner ciągnie Cię w dół i mimo rozmów nic w Waszym związku się nie zmienia - to rozstań się z Nim, bo to nie rokuje dobrze na przyszłość i bez sensu żebyście oboje w tym dalej tkwili (on pewnie w nieświadomości, że jest źle). Natomiast jeśli to zauroczenie jest motorem, który Cię napędza do tych rozterek to ja bym sobie dała na wstrzymanie, usiadła i wszystko porządnie przemyślała. Oczywiście może się zdarzyć że zakończysz związek i będziesz z "nowym" szczęśliwa. Jednak często gęsto kończy się to kolejnym wątkiem pod tytułem "Zdradziłam partnera, co mam teraz zrobić, bo nie chce się z Nim rozstawać". Usiądź, uspokój hormony i porządnie przemyśl. Lekko martwiący jest jednak ten brak namiętności między Wami w sypialni, to zazwyczaj do niczego dobrego nie prowadzi, bo jest o ważny element związku. Jak nie dla jednej, to drugiej strony....
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że to tylko zauroczenie tym kolega z pracy. Jestes już ze swoim tż parę lat, do tego dochodzi mieszkanie razem. Może powinniście zrobić coś by podgrzać trochę wasze uczucia? Ja bym nie rezygnowała z tego związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam 21 lat a czuję się jak wieloletnia mężatka znudzona swoim życiem. Cytat:
Tylko że ta rutyna przyszła niedawno i znienacka. Wcześniej mimo że mieszkaliśmy razem, często wychodziliśmy na imprezy, do kina, spędzaliśmy dużo czasu razem, było mi z nim cudownie- wielkiej namiętności nie było, ale mimo tego niczego mi nie brakowało. Ale mój facet ostatnio zaczął ostatnio coś przebąkiwać o zaręczynach, a mnie ogarnęła panika. Tak, powtarzam że nie mam żadnych planów wobec kolegi z pracy, jeśli rozstanę się z chłopakiem to nie zamierzam wchodzić w żaden inny związek. Po prostu chcę uporządkować jakoś życie, dowiedzieć się czego czuję i czego chcę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Tak jeszcze pomyślałam, że może autorko szukasz przygody bo Twój chłopak to ten pierwszy chłopak? Miałam taką koleżankę - 3-letni związek, oni zakochani po uszy w sobie, trochę się kłócili bo to dwa wybuchowe charakterki były i nagle się zaczęło psuć bo ona miała jakieś poczucie, że się "nie wyszalała" bo to jej pierwszy, bo nigdy nie była z nikim innym. Oczywiście się rozstali. Myślałaś kiedyś tak, że ciekawe jak to jest być z kimś innym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, próbujcie to reanimować, tylko że jak się chce coś reanimować, to partner się przede wszystkim musi dowiedzieć, że macie problemy, bo pewnie żyje w całkowitej lub częściowej nieświadomości. Myślę, że niestety nie masz porównania z w pełni udanym (na wszystkich płaszczyznach, łącznie z namiętnością) związkiem i dlatego do tej pory było w miarę OK. Ktoś Ci się spodobał i poczułaś to coś, czego Ci w związku brakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Trafne spostrzeżenie, zgadzam się z tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Jesteś z nim z przyzwyczajenia, ale podświadomie szukasz już czegoś innego. Jesteś bardzo młoda. Nie wiem w czym problem. Widać to nie on...nie ten jedyny. Młode dziewczyny nie powinny zbyt szybko wiązać się na poważnie, bo z doświadczenia wiem, że takie coś nie wypala, trzeba się nauczyć kim się jest, czego się oczekuje od życia itd. Dziewczyna w wieku 20 lat raczej tego nie wie. Ja nie wiedziałam. Mój ówczesny wybranek, też miał poważne plany i bardzo mnie kochał, ale co z tego? Po pewnym czasie zrozumiałam, że to nie to. Tak bywa uczymy się poprzez doświadczenia. Jesteś w stanie w jakim często są żony z wieloletnim stażem, przyzwyczajenie... a jesteś młoda, bardzo młoda. Znam przypadek, mam taki w rodzinie, gdzie dziewczyna w takich wątpliwościach jak Twoje ciągnęła związek 9 lat a i tak to się skończyło rozstaniem, teraz żałuje, że nie miała odwagi tego wcześniej zakończyć. Też związała się w wieku 20 lat. Teraz mówi, że nie wiedziała czego oczekiwać od życia na tamtym etapie, po latach spojrzenie się zmienia. Priorytety się zmieniają, to jest naturalne. CZekała aż odnajdzie znów pasję w tym związku, co było marzeniem ściętej głowy bo nie była już dziewczynką a kobietą z innymi oczekiwaniami. Poza tym naprawdę warto w życiu mieć porównanie. Bo jest Ci z nim dobrze, ale może poznasz kogoś z kim będzie Ci cudownie i mimo rutyny, nie zaczniesz mieć wątpliwości. Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-12 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Czytając twój post autorko mam wrażenie jakbym czytała o sobie 3 lata temu
![]() ![]() ![]() I tobie autorko polcam rozstanie, tak to już jest z takimi miłościami młodzieńczymi, rzadko kiedy trwają wiecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Powiem tak, taka jest ludzka natura. A jak jest w długotrwałych związkach? Jesteśmy tylko ludźmi i nic nienormalnego, że pociąga nas nowe, nieznane. Nawet w małżeństwach mąż czy żona lubi być adorowana/y przez kogoś innego, co nie znaczy, że zauroczenie może zniszczyć związek, nie zawsze. Trzeba tylko samemu decydować czy pozostanie to na etapie zauroczenia i samego "patrzenia" czy będziesz brnąć w to dalej.
A co do beznadziei w związku, nudy- rozmawiałaś szczerze z facetem? On zna twoje wymagania, potrzeby? Wie czego oczekujesz i czego pragniesz? Uwierz, że szczera rozmowa często bardzo dużo daje. Facetom trzeba wszystko mówić, bo sam się nie domyśli, że coś jest nie tak i zaprzątasz sobie głowę nudą w związku ![]() Edytowane przez czarna19999 Czas edycji: 2014-05-12 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Jedyne co możesz zrobić, to upewnić się, że to nie chwilowe. Jeżeli ta pewność będzie - odejdź. W przeciwnym wypadku obydwoje będziecie cierpieć. Ty wzdychając do innego, on, bo nie kochany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
I najważniejsze jest to abyś z nim porozmawiała, była z nim szczera bo to nie fair jak odejdziesz tak nagle (bo sie znudzilas) i nawet możesz faceta doprowadzić do depresji. Nie myśl tylko o sobie, facet tez człowiek... Może jakby on wiedział co sie dzieje to by Ci pomógł? Przecież to najbliższa Ci osoba, nie wiem czemu traktujesz go tak z boku: "ej patrzcie na niego, co mam z nim zrobić?"
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
może dobrze by Wam zrobiło czasowe rozstanie? taki urlop bez siebie na miesiąc lub 2? Tylko nie mogłabyś się z nikim spotykać, tak żebyś poczuła czy Ci zależy na Twoim chłopaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc Twoim tokiem rozumowania wszystkie poważne związki powinny rozpoczynać się grubo po 20 stce, a udowodnione jest, że większość par jest razem od czasów studiów, liceum, a mniejszość poznaje się później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do to the beast. Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2014-05-12 o 18:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Przecież gdyby pisała, że jest super szczęśliwa to nie doradzałabym jej rozstania, bez przesady lol Udowodnione jest.... uczucia to nie statystyki i badania, to że ktoś z kimś jest od ilus tam lat nie znaczy, że jest szczęśliwy.\\ I proszę Cię związek w wieku 20 lat tak akurat???? to jest jakaś sztywna zasada kiedy się powinno zawierać związek?? przecież tu nie chodzi, o to że ma 20 lat to nie ważne czy jej dobrze z facetem czy nie i powinna z nim zostać bo tak wypada...Ma czas jest młoda niech szuka tego odpowiedniego. Człowiek powinien zawierać poważny związek kiedy jest na to gotowy i nie ma wątpliwości co do partnera. Dla każdego to inny czas. I podtrzymuję swoje zdanie, że większość 20-latek nie jest gotowa na poważne związki. Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-12 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Kochana autorko bylam w sytuacji w ktorej teraz Ty sie znajdujesz.I od razu Ci mowie SKONCZ TO JAK NAJSZYBCIEJ!!!!!!Bylam w zwiazku prawie 3 lata a gdzies pol roku meczylam sie w tym zwiazku.Myslalam,ze mi przejdzie.A tak samo wkurzala mnie jego obecnosc,nie chcialam zeby mnie nawet przytulal.Do tego te jego zachowanie doprowadzalo mnie czasami do szalu.W koncu przyszedl dzien,ze powiedzialam KONIEC.Teraz jestem z partnerem,przy ktorym jestem szczesliwa i gdybym miala drugi raz podjac taka decyzje zrobilabym jeszcze raz to samo!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Druga sytuacja:Kolezanka byla w zwiazku 5 lat i mieszkali juz razem.Uczucie zgaslo i zakonczyla swoj rozdzial.Teraz jest zareczona z innym i jest mega szczesliwa ![]() Wiec decyzja nalezy do Ciebie.Mam nadzieje,ze pomoglam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.