![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Listopad- Grudzień 2014 - cz. IIWitamy w II części naszego wspaniałego wątku!!!
Zapraszamy wszystkie dziewczyny, spodziewające się maluszka w listopadzie na rozmowy o ciąży, porodzie, macierzyństwie i życiu ! (link do I części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=746485) ![]() ![]() ![]() Lista: modnisia86 ♥28 lat, ♥TP 30. X-1.XI, ♥drugie dziecko, ♥Płeć- sloneczko_1201 ♥Asia, 26 lat, ♥TP 30.X, ♥pierwsze dziecko, ♥chłopiec Rosalie01 agatkaa1♥Monika, 28 lat, ♥TP 31.X ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- LolaMontez ♥Monika, 30 lat, ♥TP 2.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥dziewczynka Kostka09 ♥Karolina, 35 lat, ♥TP 2. XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- czekoladka21 ♥Ania, 32 lata, ♥TP 2.XI, ♥drugie dziecko, ♥dziewczynka Dominika ~Olya~ ♥Olga, lat 26, ♥TP 02.XI, ♥pierwsza dziecko ♥Płeć- Yenna30 ♥Bogna, 30 lat, ♥TP 04.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- Kasia427 ♥Kasia, 27 lat, ♥TP 4.XI ♥trzecie dziecko, ♥dziewczynka Sara tiera ♥31 lat, ♥TP 6.XI, ♥drugie dziecko ♥dziewczynka Indra83 ♥Kasia, 31 lat, ♥TP 7.XI, ♥drugie dziecko, ♥dziewczynka magdula87 ♥Magda, 27 lat, ♥TP 7.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- Beata Marcina ♥Beata ♥TP 8.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- begie13 ♥TP 8.XI, ♥drugie dziecko, ♥dziewczynka Zanet84 ♥29 lat, ♥TP 08.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- martha330 ♥Marta, 28 lat, ♥TP 9.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥dziewczynka Frau Gisela ♥Agnieszka, 28 lat, ♥TP 9.XI, ♥drugie dziecko ♥Płeć- ♥Agata, lat 28, ♥TP 10.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- manieczka1 ♥Monika, 30 lat, ♥TP 11.XI ♥pierwsze dziecko, ♥chłopiec Franciszek silesianna ♥Ania, 30 lat, ♥TP 13.XI, ♥drugie dziecko ♥Płeć- melleczka ♥23 lata, ♥TP 13.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- york222 ♥Kasia, 29 lat, ♥TP 14.XI, ♥drugie dziecko, ♥chłopiec Wojtuś esti87 ♥Estera, 27 lat, ♥TP 15.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- Aleksandrettaa ♥Aleksandra 29 lat, ♥TP 17.11, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- happywomen ♥Emilia, 26 lat, ♥TP 18.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥chłopiec fiorella22 ♥Martyna, 28 lat, ♥TP 18.XI, ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- edzka1104 ♥Edyta, 27 lat, ♥TP 19.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- Futbolowa ♥Klaudyna, 26 lat, ♥TP 20.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- Aleaa_ ♥Ola, 18 lat, ♥TP 23.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- justynaw1982 ♥Justyna, 32 lata, ♥TP 23.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- alekaz1 ♥Ola, 27 lat, ♥TP 25.XI, ♥pierwsze dziecko ♥Płeć- Keithlyn ♥ Aga, 25 lat, ♥ TP 25.XI ♥pierwsze dziecko, ♥Płeć- ela_86 ♥Ela, 28 lat, ♥TP 26.XI ♥drugie dziecko, ♥Płeć- anuszka21 ♥Ania, 23 lata, ♥TP 27.XI, ♥dziecko drugie, ♥Płeć- Kiara_kier ♥Kiara, 24 lata, ♥TP 2.XII, ♥pierwsze dziecko, ♥chłopiec promolcia-mama aniołka ![]() kika527- mama aniołka ![]() Juanita2406- mama aniołka ![]() izotropia- mama aniołka ![]()
1 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 1 do 4 tygodnia. (1t 1d - 3t 6d) 2 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 5 do 8 tygodnia. (4t 1d - 7t 6d) 3 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 9 do 13 tygodnia. (8t 1d - 12t 6d) II TRYMESTR 4 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 14 do 17 tygodnia. (13t 1d-16t6d) 5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t1d-21t6d) 6 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 23 do 27 tygodnia.(221d -26t6d) III TRYMESTR 7 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 28 do 31 tygodnia. (27t 1d - 30t 6d) 8 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 32 do 35 tygodnia. (31t 1d - 34t 6d) 9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d)
http://promobaby.pl/ http://www.osesek.pl/ http://www.zapytajpolozna.pl/
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-06-28 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014 - cz. II
Witam w nowej części
![]()
#3 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, tez jestem listopadowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku.
Cytat:
![]() Ja robiłam tylko usg genetyczne.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
#6 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym wątku
![]() Nawiązując do rozmowy z ostatniej strony starego wątku - zgadzam się z Indrą83 - jak dla mnie H&M to sieciówka, która mocno przesadza z cenami, a ubrania naprawdę nie są tam powalającej jakości. Ja mam nadzieję, że w sukienki, spódnice i tuniki zaopatrzy mnie mama, która naprawdę świetnie szyje i już szuka dla mnie jakichś inspiracji. Jedynie na spodnie 'kupne' się skuszę - najlepiej jakieś legginsy i bojówki, strasznie nie lubię dżinsów.
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak wiem, tylko można jeszcze zrobić test PAPPA, a tego już nie robiłam.
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się w nowym wątku ![]() Co do tego rowerka to myślałam nad Puky ewentualnie nad tańszym Kettler Ale ten puky jest o 2 cm niższy co jest ważne bo córka nie jest wysoka. Tylko ta cena i jeszcze kask trzeba dokupić. Kurczę kiedyś bez kasków się jeździło... Mierzylismy ja do pierwszego lepszego biegowego w Tesco i do podłoża sięgała czubkami palców, posadzilismy ja na takim z pedalami to mimo moich wysiłków nie miała pojęcia co robić. Myślę że nie ma jeszcze tyle siły żeby pedalowac :/ Niestety mój mąż, jego rodzice i moi nie uznają takich rowerkow i nie są zbyt chętni do zakupu biegówki... A ja myślę że to super rozwiązanie i może wystarczy jej na dwa lata, potem kupi się jej z pedalami a biegowy będzie dla drugiego dziecka. Do wczoraj byłam pewna co do biegówki ale taki mi mętlik robią w głowie ze samą już nie wiem... Kasiu super że już jesteś w domu! Jak z plamieniem? Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Ja robiłam i usg i test, ale tak wyszło, że moja ginekolog skierowała mnie do programu prenatalnego, gdzie robią komplet, mogłabym się bez tego testu obejść, wyniki mam dopiero 04.06, ale niespecjalnie czekam i się nie stresuje. W piątek mam wizytę u mojej ginekolog, chcę zabrać synka, bo trochę ostatnio zmiękł i już tak nie jest na nie w kwestii rodzeństwa, obiecałam mu, że zobaczy dzidziusia w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi też lekarka proponowała test (mimo dobrego usg), ale nie był mi on do niczego potrzebny.
#12 |
Wtajemniczenie
|
Begie, spróbuj przekonać rodzinke, że jak córka nie radzi sobie z pedałami, to nie polubi roweru i będzie stał tylko, albo wiecznie będą ją pchać na nim i się denerwować. A kask przyda się na dłużej, nie jest obowiązkowy, ale chyba dobrze, jak córka będzie od małego nabierać dobrych nawyków. Teraz jest mała i nie poszaleje bardzo, ale potem to czasem serce staje, mój syn przynajmniej testuje już ile może sobie pozwolić na rowerze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Agatka, u mnie tak samo, test i usg w pakiecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak chcą żeby jeździła na rowerze to na biegowym, bo ja w lato z brzuchem nie będę jej pchać, kręcić rękami pedalami i męczyć się żeby parę cm przejechala , a nikt inny z nią na rower nie będzie w tygodniu chodzić. A tak w ogóle to szybko nam poszła 1 cz. Wątku ![]() Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz akurat nie plamię, w nocy mi więcej poleciało ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Witam się w drugiej części
![]() Szybko zleciało te 5000 postów ;-)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale wam zazdroszcze tych ciążówek z hm..kurcze w tej mojej dziurze to nic nie ma...muszę daleko jeździc ale o tam i tak nie bede miała wyjścia :/ właśnie dzisiaj oficjalnie odstawiam stare spodnie (ukochane jeansy) bo po całym dniu ganiania to brzunia mnie rozbolał od nich...witajcie legginsy hahaha ![]() Kasiu super że jesteś już w domku mam nadzieję że bezie coraz lepiej ![]() Justana1984 Witaj !!! Ja bedę miała usg+ krew ale dopiero 19 aaaaaa...masakra jak się stresuje ![]()
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jednak mamy prostą nazwe ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
begie13 mój syn też nie miał siły na rower z pedałami. Zresztą mój ojciec akurat wtedy pracował w Niemczech i tam wszystkie mały dzieci na biegówkach jeździły- u nas to jeszcze nie było takie znane. Więc jak mu taki zakupił to wszyscy się dziwili gdzie ma pedały. Teraz to już taki standard i myślę, że super rozwiązanie dla małych dzieci. No i na pewno bezpieczniejsze niż rower, na rowerze dopóki dziecko nie nauczy się porządnie hamować- to prędkość często jest nie do opanowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Tiera, ja na biegowym rowerze też widziałam takiego szaleńca, dobrze się umiał rozpędzić. Aż po mnie dreszcze przeszły
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#20 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Już drugi wątek? Masakra, jak to leci, do porodu wypadną jeszcze dwa - po jednym na trymestr ;-)
Co do rowerów, to też myślałam jakiś czas o biegowym dla M., ale w ubiegłym roku nie dosięgała jeszcze nogami, kiedy próbowała na takim od kuzyna, a teraz kiedy o nim mówiłam, teściowa powiedziała, że była świadkiem, jak maluch się tak rozpędził, że matka za nim ledwo nadążyła i było o krok od tragedii i wzięłam sobie poprawkę na ten pomysł. Zwykłym jeszcze nie da rady, a chcemy ją zarazić jednak pasją, z resztą bardzo lubi rowery i nawet dziś stanęła przy rowerze od jakiegoś pana i z rozmarzeniem patrzyła mówiąc do mojej mamy, że taki by chciała, ale póki co zdecydowaliśmy się na lepszą hulajnogę, bo świetnie sobie na niej radzi a jednak łatwiej ją chwycić niż na tym biegowym. Jeśli chodzi o ciuchy, kupiłam dziś w LC Waikiki krótkie gacie ciążowe za 53 pln i koszulkę piękną za 24 pln. Mają tam w miarę przystępne ceny nawet w tych ciążowych rzeczach. H&M potwierdzam, śmiech na sali, już przy pierwszej ciąży to zauważyłam, choć nie ukrywam, że udało mi się tam na wyprzedaży upolować koszulki z rozpinanymi klipsami (teraz dwupak kosztuje 99,9 :-/) za jakieś cztery dychy i służyły mi i w ciąży i potem przy karmieniu i koszulę w prążki, którą uwielbiałam do czasu, aż nie postanowiłam jej wyprasować zbyt gorącym żelazkiem i rozszedł mi się materiał więc teraz zastanawiam się czy nie wyciąć całkiem rękawów, żeby jakoś jednak uratować tą bluzkę ;-) a teraz uwaga uwaga, moja przygoda dnia, jeśli nie miesiąca, a może i roku: jadę sobie jadę autem. Przepisowo. Z dzieckiem w aucie. Światła. Dwa pasy. Lewy tylko prosto, prawy prosto i ostry prawoskręt. Ja na lewym pasie. Na prawym pasie dwa tiry. Pierwszy skręca i wjeżdża na mój pas więc ja hamuję pozwalając mu przejechać i ratując siebie przed staranowaniem. Auto za mną wjeżdża we mnie. Zatrzymuję się, wychodzę z auta. Patrzę na uszkodzenia. Pan za mną na mnie z mordą, że dlaczego się zatrzymałam, że mu zniszczyłam auto, że widać, że dziesięć lat jeżdżę, bo nie umiem jeździć i że mam sobie jechać bo mojemu autu nic nie jest. Momentalnie zaczęła mnie boleć głowa bo i uderzyłam o zagłówek i byłam w stresie. Kiedy dojechałam do celu (na szczęście niedaleko) minął mi chyba szok i tak zaczęłam płakać, nie wiem, czy z przerażenia, czy ze złości czy co, że nie umiałam się uspokoić. Na szczęście zadzwonił do mnie ślubny i po prostu po mnie i po dziecia przyjechał więc nie musiałam już jechać z trzęsącymi się nogami jako kierowca. Tak więc moje drogie, pamiętajcie, jak ktoś w Was wjedzie to jest WASZA!!!!! wina. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ja tez sie witam w nowym watku, mam internet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się witam w nowym wątku ![]()
Razem od 16,04,2012 ![]() Edytowane przez alekaz1 Czas edycji: 2014-05-12 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Witam się w drugiej części
![]() Begie - fajne są te rowerki biegowe. Widziałam pare dzieciaczków szlejących na nich ![]() Kasia - mam nadzieję, że już będzie spokojniej u Ciebie ![]() Byłam u lekarza i okazało się, że pobieranie krwi na tą tristomię21 miałam za wcześnie. Dziś mijają dwa tygodnie więc już jest za późno, żeby powtórzyć. Dostałam skierowanie na to samo badanie w II trymestrze. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Begie, ktoś wstawił gazetkę z Lidla na wątek. Przeglądam ją właśnie i widzę, że będą te rowerki biegowe za 111 zł.
#24 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że można się rozpędzić na rowerze biegowym ale chodzi o początki kiedy dziecko jest jeszcze mało stabilne - inaczej to się po prostu kontroluje.
Kupiłam spodnie z h&m rurki, i takie z prostymi nogawkami- ale używki na allegro. Myślałam, że nie trafię z rozmiarem, a jednak pasują rewelacyjnie. U nas nie ma ciążowych ciuszków w H&M są C&A, ale są tragiczne, jakby jakieś odrzuty |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Też witam się w nowym wątku
![]() ![]()
#26 |
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Szybko to zleciało. W H&M ciuchy są różne, ale w normalnych cenach kupuję tam tylko spodnie rurki i są mega trwałe (kolory itp.) w porównaniu np. do C&A ale bluzki to kupuję tylko jak są wyprzedaże bo ceny są kosmiczne..tak jak i ciążowe. Chyba wybiorę się też do lidla ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-05-12 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na nowym wątku
![]() Ja już po usg, wszystko jak w najlepszym porządku, zdjęcia jakoś nie mam, bo przy każdej próbuje zaczynał się ruszać i rozmazane ![]() Serduszko ładnie bije, więc wyszłam spokojna. Kolejna wizyta za miesiąc i mamy zaproszenie z TŻtem ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Ja też nie kupuję w H&M, przynajmniej narazie ceny mnie odrzucają. Póki co taram się kupować odzież raczej uniwersalną - luźniejsze bluzki, tuniki lub odcinane pod biustem. Przynajmniej narazie w takie się mieszczę, nie wiem jak duży brzuszek mi urośnie ![]() Dla dziewczyn z okolic Katowic - polecam targ w Będzinie, sporo fajnych spodni na szerokiej miękkiej gumie, i w przystępnych cenach ![]() I też coś słyszałam od koleżanki o tym, że w Biedronce w maju ma być odzież ciążowa, ale nie wiem kiedy. Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-05-12 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
witam się i ja w II części watku
![]() mysle ze będzie więcej niż 3-4 części bo się rozkręcimy im bliżej będzie terminow ![]() Cytat:
fajnie,ze masz kogos z maszyna kiedyś moja mama szyla, miała tradycyjnego starego Łucznika, ale to dawno było. zalowalam nawet ze sama się nie nauczyłam szyc, choć podstawowej obsługi maszyny ![]() ja chyba tez postanowiłam ze stricte ciążowych nie kupuje jednak, a szersze i będzie git ![]() teraz poluje na skorzane polbuty a la balerinki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam sie w nowym wątku ![]() Te trgginsy czy jak to sie tam nazywa. H&m kupiłam, fajne ![]() ![]() ![]() Aleaa super, ze wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-05-12 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.