WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 17:11   #1
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Wakacje 2014

Hej
Chciałabym w przyszłe wakacje spędzić jakoś niebanalnie czas myślałam nad Camp America ale niestety wymaga to ogromu wolnego czasu, co w moim przypadku jest niewykonalne, więc rozważyłam inne opcje na dłuuugi i ciekawy wyjazd! Fajnym pomysłem jest workcamp oraz wolontariat zagraniczny. Płacimy jedynie za bilet lotniczy i jakies wpisowe i mozemy cieszyc sie pobytem w obcym kraju, poznac nowych ludzi i kulture, przy okazji pomagając na rzecz jakiejś organizacji! Od dawna marzy mi się również podróż po krajach Ameryki Łacińskiej, szczególnie Gwatemala i Belize
Jeśli ktoś byłby zainteresowany takim wyjazdem to dajcie znać razem zawsze raźniej!
Również chętnie wysłucham jakichś opinii na ten temat, może ktoś z was już przeżył taką przygodę lub jeśli macie jakieś inne ciekawe propozycje na oryginalne dalekie wakacje za niewiekie pianiądze to z chęcią poczytam!
Stary 2013-08-17, 01:07   #2
Marla32
Zadomowienie

Dot.: Wakacje 2014

Ja z chęcią się podłączę pod temat zawsze chciałam spędzić wakacje właśnie w podobnym stylu. Mam nadzieję, że będą to właśnie te w 2014 Ogólnie w czerwcu 2014 kończę swoją szkołę kosmetyczną i nie mam co zrobić ze swoim losem, może to by był jakiś nowy początek ?
Stary 2013-08-17, 08:39   #3
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Nowy początek pełen wrażeń fajnie byloby zobaczyć świat za oceanem, poznać nowych ludzi i kulturę nawet samodzielna podróż w jakieś miejsce w Stanach by mnie satysfakcjonowała New York, Floryda, Kalifornia!! Ale póki co nie mam z kim, a sama do Usa raczej nie polecę.. Hehe
Stary 2013-08-17, 18:52   #4
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IBelieveInDreams Pokaż wiadomość
Nowy początek pełen wrażeń fajnie byloby zobaczyć świat za oceanem, poznać nowych ludzi i kulturę nawet samodzielna podróż w jakieś miejsce w Stanach by mnie satysfakcjonowała New York, Floryda, Kalifornia!! Ale póki co nie mam z kim, a sama do Usa raczej nie polecę.. Hehe
Sama już byłam w USA, ale mieszkałam u rodziny i wszędzie mnie obwozili, więc się nie liczy
Stary 2013-08-17, 19:57   #5
maria004
Raczkowanie

Odp: Wakacje 2014

Melduje, ze rowniez jestem zainteresowana !
maria004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 11:30   #6
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marla32 Pokaż wiadomość
Sama już byłam w USA, ale mieszkałam u rodziny i wszędzie mnie obwozili, więc się nie liczy
Jak to się nie liczy? :P oczywiście, że się liczy.. fajnie jest mieć jakąś rodzine w USA, wtedy zawsze można pojechać w odwiedziny hehe
A w jakim stanie byłaś, jeśli można wiedzieć? dużo zwiedziłaś? i jak długo czekałaś na wizę?
Stary 2013-08-19, 18:54   #7
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
Jak to się nie liczy? :P oczywiście, że się liczy.. fajnie jest mieć jakąś rodzine w USA, wtedy zawsze można pojechać w odwiedziny hehe
A w jakim stanie byłaś, jeśli można wiedzieć? dużo zwiedziłaś? i jak długo czekałaś na wizę?
W Michigan, New Jersey i New York, ale zwiedzałam tylko w okolicy.
Jeśli chodzi o wizę to od momentu wizyty w ambasadzie do kiedy przyszedł mi paszport do domu trwało ok. miesiąca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 21:46   #8
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marla32 Pokaż wiadomość
W Michigan, New Jersey i New York, ale zwiedzałam tylko w okolicy.
Jeśli chodzi o wizę to od momentu wizyty w ambasadzie do kiedy przyszedł mi paszport do domu trwało ok. miesiąca
ale super!! zazdroszczę :P
Stary 2013-08-21, 10:00   #9
Marla32
Zadomowienie

To jak dziewczyny jakieś pomysły ?
Stary 2013-09-06, 20:33   #10
Shizza
Raczkowanie

w sumie workcampem to i ja jestem zainteresowana :P a z jaką organizacją chcesz jechać? Jeden świat czy jakąś inną ?
USA 2012 <33
Bułgaria <333
Shizza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 07:05   #11
womanontheway
Raczkowanie

ja mam podobne marzenia na 2014 ale bardziej chcialabym isc w strone praktyk w Dubaju- zobaczymy
marzy mi sie podróz gdzies daleko w przyszle lato. Moge przeznaczyc wakacje. I tak mysle, i mysle i zbieram pieniadze. Zobaczymy

Ameryka Poludniowa- cudownie . moje marzenie to Boliwia

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-23, 15:15   #12
Wichita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez womanontheway Pokaż wiadomość

Ameryka Poludniowa- cudownie . moje marzenie to Boliwia
Moje też
Byłam już w paru innych krajach Ameryki Łacińskiej, ale w Boliwii jeszcze nie - a zawsze właśnie o tym kraju marzyłam.

Gwatemala wspomniana w pierwszym poście jest genialna do nauki języka
Pamiętam, że za ok. 150 dolarów tygodniowo miałam: mieszkanie u lokalnej rodziny, 30 godzin zajęć indywidualnych i trzy posiłki dziennie

Edytowane przez Wichita
Czas edycji: 2013-09-23 o 15:17
Wichita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-23, 15:55   #13
IBelieveInDreams
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wichita Pokaż wiadomość
Moje też
Byłam już w paru innych krajach Ameryki Łacińskiej, ale w Boliwii jeszcze nie - a zawsze właśnie o tym kraju marzyłam.

Gwatemala wspomniana w pierwszym poście jest genialna do nauki języka
Pamiętam, że za ok. 150 dolarów tygodniowo miałam: mieszkanie u lokalnej rodziny, 30 godzin zajęć indywidualnych i trzy posiłki dziennie

serio? byłaś w Gwatemali?? i jak było? byłaś samodzielnie czy przez jakąś organizacje? 150 dolców tygodniowo za nocleg, wyżywienie i nauke języka to bardzo mało! ale pewnie bilet kosztował majątek..
Stary 2013-09-23, 17:06   #14
Marla32
Zadomowienie

Cytat:
serio? byłaś w Gwatemali?? i jak było? byłaś samodzielnie czy przez jakąś organizacje? 150 dolców tygodniowo za nocleg, wyżywienie i nauke języka to bardzo mało! ale pewnie bilet kosztował majątek..
Właśnie, opowiadaj jak było
Bo ja nie wiem za co w ogóle się zabierać i od czego zacząć, a później obudzę się z ręką w nocniku
Stary 2013-10-10, 23:29   #15
Wichita
Raczkowanie

Cytat:
Byłam w Gwatemali kilka lat temu. Bilet - akurat trafiłam na promocję - kosztował ok. 2400zł z Londynu. Byłam ogólnie w Ameryce Łacińskiej 4 razy i zawsze trafiałam na bilety, które były dosyć fajne cenowo - nigdy więcej niż 2600zł. W tym roku niestety się nie udało więc zmieniłam kontynent.

Byłam samodzielnie, tzn. ja wszystko organizowałam, ale zabrałam ze sobą znajomych - w różnych konfiguracjach zwiedziliśmy Gwatemalę, Belize, Honduras i Nikaraguę. Był to mój pierwszy wyjazd do Ameryki Łacińskiej więc na wszelki wypadek zaczęłam od tygodnia w szkole - żeby nie było zbyt turystycznie, nie wybrałam popularnej wśród Amerykanów Antigua, ale miasto bardziej na północ: Xela (Quezaltenango) co okazało się strzałem w 10, a ceny też były niższe. Do szkoły chodziłam też w Nikragui, było fajnie, ale Gwatemala pod tym względem jest the best

Jak załatwiłam: kupiłam bilet, potem przewodnik, potem zarezerwowałam szkołę, a potem już jakoś poszło.

Hiszpańskojęzyczne kraje to mój ulubiony kierunek ponieważ uwielbiam hiszpański - i jeśli ktoś się wybiera to fajnie jest albo tu się poduczyć, albo tam zacząć od szkoły. Nie odpowiem na pytanie jak tam jest z angielskim, bo wyjeżdżając znałam już język na poziomie dosyć zaawansowanym - ale zdarzyło mi się pomagać ludziom, którzy nie mogli się dogadać po hiszpańsku.

Byłam jeszcze później w Meksyku (każdy znajdzie tam coś dla siebie, bo atrakcji full, jedzenie dobre, a podróżuje się tak łatwo jak po Europie - trochę drożej, ale można trafić na fajne loty od nas) - tu też byłam z towarzystwem.

Moim absolutnym top one jest Kolumbia po której podróżowałam sama i samodzielnie (najbardziej towarzyscy i przyjaźni ludzie, fajny język, bardzo różnorodny kraj, ale niezbyt tanio).
Tanio jest w Ekwadorze, gdzie też się dobrze podróżuje.
Byłam jeszcze na Kubie - drogo w stosunku do tego co sie dostaje. Hawana super, ogólnie mieszane uczucia - ale dla kogoś kto nie ma szans cokolwiek pamiętać z socjalizmu to niezła lekcja historii.

No a marzę o Boliwii - zawsze była marzeniem nr 1 - ale tak jakoś wyszło, że mi nie po drodze...
Wichita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-16, 13:04   #16
greenb
Przyczajenie

A ja polecam wyjazd do [ciach] . Jest tam bardzo wiele ciekawych miejsc które można odwiedzić i poznać ten piękny zakątek Europy.
Więcej znajdziesz w Wikipedii.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-10-17 o 12:29
greenb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 21:51   #17
Tusiek921
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja również jestem zainteresowana jakimś wyjazdem na wakacje, najlepiej w formie wolontariatu i najlepiej gdzieś daleeeeko niedługo pykną mi 22 latka i dlatego chciałabym w końcu zrobić coś dla siebie, pozwiedzać świat, poznać nowych ludzi no i ambitnie spędzić czas, a nie tylko siedzieć w domu..
Od jakiegoś czasu przeglądam strony z ofertami wolontariatów/ workcampów itp, i mam nadzieję że uda mi się znaleźć coś fajnego. Czasu jest jeszcze sporo, ale warto się już porozglądać
Pozdrawiam!
Stary 2013-11-10, 16:03   #18
oskar90
Raczkowanie

Hej wszystkim ja rownież planuje wyjazd... mysle o Ibizie w t 2014 bo w Lloret de mar bylem 4 razy

zastanawiam sie rownież nad party camp Pag Zrce Beach w Chorwacjii

Planuje spedzic imprezowo wakacje Bylby ktos chetny na taki wyjazd?
oskar90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 14:26   #19
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wichita Pokaż wiadomość
Byłam w Gwatemali kilka lat temu. Bilet - akurat trafiłam na promocję - kosztował ok. 2400zł z Londynu. Byłam ogólnie w Ameryce Łacińskiej 4 razy i zawsze trafiałam na bilety, które były dosyć fajne cenowo - nigdy więcej niż 2600zł. W tym roku niestety się nie udało więc zmieniłam kontynent.

Byłam samodzielnie, tzn. ja wszystko organizowałam, ale zabrałam ze sobą znajomych - w różnych konfiguracjach zwiedziliśmy Gwatemalę, Belize, Honduras i Nikaraguę. Był to mój pierwszy wyjazd do Ameryki Łacińskiej więc na wszelki wypadek zaczęłam od tygodnia w szkole - żeby nie było zbyt turystycznie, nie wybrałam popularnej wśród Amerykanów Antigua, ale miasto bardziej na północ: Xela (Quezaltenango) co okazało się strzałem w 10, a ceny też były niższe. Do szkoły chodziłam też w Nikragui, było fajnie, ale Gwatemala pod tym względem jest the best

Jak załatwiłam: kupiłam bilet, potem przewodnik, potem zarezerwowałam szkołę, a potem już jakoś poszło.

Hiszpańskojęzyczne kraje to mój ulubiony kierunek ponieważ uwielbiam hiszpański - i jeśli ktoś się wybiera to fajnie jest albo tu się poduczyć, albo tam zacząć od szkoły. Nie odpowiem na pytanie jak tam jest z angielskim, bo wyjeżdżając znałam już język na poziomie dosyć zaawansowanym - ale zdarzyło mi się pomagać ludziom, którzy nie mogli się dogadać po hiszpańsku.

Byłam jeszcze później w Meksyku (każdy znajdzie tam coś dla siebie, bo atrakcji full, jedzenie dobre, a podróżuje się tak łatwo jak po Europie - trochę drożej, ale można trafić na fajne loty od nas) - tu też byłam z towarzystwem.

Moim absolutnym top one jest Kolumbia po której podróżowałam sama i samodzielnie (najbardziej towarzyscy i przyjaźni ludzie, fajny język, bardzo różnorodny kraj, ale niezbyt tanio).
Tanio jest w Ekwadorze, gdzie też się dobrze podróżuje.
Byłam jeszcze na Kubie - drogo w stosunku do tego co sie dostaje. Hawana super, ogólnie mieszane uczucia - ale dla kogoś kto nie ma szans cokolwiek pamiętać z socjalizmu to niezła lekcja historii.

No a marzę o Boliwii - zawsze była marzeniem nr 1 - ale tak jakoś wyszło, że mi nie po drodze...
Zazdroszczę i podróży i znajomości hiszpańskiego. Mnie kwestia językowa nieco odstrasza od tego rejonu. A na liście marzeń w czołówce plasuje się duecik Peru-Boliwia.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 17:25   #20
Sinatra777
Przyczajenie

Wakacje 2014 z Party Camp

Witam wszystkich chciałbym wam polecić ofertę wakacji Summer Part Camp 2014, wszystkie opcje wyjazdów znajdziecie pod tym linkiem http://www.rezerwacje.partycamp.pl/g12/GP-AGUZ, a jeśli wybierzecie jakąś z nich to wpiszcie ten kod: GP-AGUZ dzięki któremu otrzymacie 60zł zniżki na wyjazd. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
Między innymi : Chorwacja, Hiszpania, Bułgaria, Grecja. Już od 989zł
Sinatra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 19:48   #21
Melissa86
Zakorzenienie

WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :)

Witam.

W skrócie:
- szukam miejsca na urlop
- najlepiej gdzieś w Europie
- warunek konieczny - ładne plaże + dobre imprezy
- miejsca podobnego do południa Majorki - kiedyś byłam w El Arenal (wakacje życia )i teraz szukam czegoś podobnego
- wybieram się z koleżanką
- hotel - będziemy w nim tylko spać i się kąpać, wyżywienie - wystarczą śniadania, resztę możemy we własnym zakresie - hotel nie jest tu najważniejszy (w sensie wyposażenia) - oby było czysto
- cena - myślę,że max 2000zł za osobę
- lot samolotem
- z biurem podróży
- mile widziane jakieś fajne atrakcje do zwiedzenia: aquapark, oceanarium/delfinarium itp.

Chodzi mi o konkretne miejscowości w konkretnym państwie/wyspie.

Podsumowując: ma być słonecznie, gorąco, z piękną plażą i cudną wodą oraz bogatym życiem nocnym.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2014-05-23 o 19:50
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 13:56   #22
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :)

To w takim razie może warto przejść się do biura podróży to od razu zaproponują konkretne oferty. Takich miejsc jest na serio dużo. Mi osobiście od razu na myśl przychodzi Agia Napa, ale tak na serio praktycznie każde miasteczko leżące nad Morzem Śródziemnym będzie tętniło życiem. Jest również Bułgaria i Złote Piaski, Kanary, teneryfa i można by tak wymieniać i wymieniać

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2014-05-24 o 13:57
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 16:12   #23
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
To w takim razie może warto przejść się do biura podróży to od razu zaproponują konkretne oferty. Takich miejsc jest na serio dużo. Mi osobiście od razu na myśl przychodzi Agia Napa, ale tak na serio praktycznie każde miasteczko leżące nad Morzem Śródziemnym będzie tętniło życiem. Jest również Bułgaria i Złote Piaski, Kanary, teneryfa i można by tak wymieniać i wymieniać
No właśnie z tym się absolutnie nie zgodzę. Np. północ Majorki odwiedzają głównie emeryci czy rodziny z dziećmi, bo jest tam spokojnie i cicho, oczywiście jednocześnie pięknie i malowniczo. Także takie rejony mnie nie interesują.

Oczywiście, że wybieram się do biura podróży, jednak chcę najpierw zrobić wstępne rozeznanie.

Także jeśli ktoś ma konkretne miejscowości do polecenia, to z góry dziękuję.
Stary 2014-05-24, 16:44   #24
Malgos_12
Zakorzenienie

Jeździłam na prawdę sporo i nie widziałam nigdy żaby jakieś takie miasteczko umierało np o północy bez względu kto przeważał w danej okolicy, ale jeśli szukasz takiego typowego dla młodych ludzi to zerknij na Agia Napę na Cyprze (bo w takim razie to dokładnie taki tym miejsca jakiego szukasz); Złote Piaski w Bułgarii; Lloret de Mar lub Benidorm w Hiszpanii, chyba cała Ibiza; Magaluf na Teneryfie; Zrce w Chorwacji; Gumbet - Turcja - ale wiadomo każde miejsce będzie różniło się cenowo
Stary 2014-05-24, 16:55   #25
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeździłam na prawdę sporo i nie widziałam nigdy żaby jakieś takie miasteczko umierało np o północy bez względu kto przeważał w danej okolicy, ale jeśli szukasz takiego typowego dla młodych ludzi to zerknij na Agia Napę na Cyprze (bo w takim razie to dokładnie taki tym miejsca jakiego szukasz); Złote Piaski w Bułgarii; Lloret de Mar lub Benidorm w Hiszpanii, chyba cała Ibiza; Magaluf na Teneryfie; Zrce w Chorwacji; Gumbet - Turcja - ale wiadomo każde miejsce będzie różniło się cenowo
Dziękuję - dokładnie o coś takiego mi chodziło.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2014-05-24 o 16:57
Stary 2014-05-24, 16:58   #26
Malgos_12
Zakorzenienie

a proszę bardzo, ale wierz mi czasami nie warto skreślać jakiejś mniejszej i mniej znanej miejscowości chociaż oczywiście można sobie takie zostawić na wakacje na emeryturze hahaha
Stary 2014-05-24, 17:02   #27
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
a proszę bardzo, ale wierz mi czasami nie warto skreślać jakiejś mniejszej i mniej znanej miejscowości chociaż oczywiście można sobie takie zostawić na wakacje na emeryturze hahaha
Póki co mam ochotę na imprezowe miejscowości żyjące 24 godziny na dobę.
Stary 2014-05-27, 20:15   #28
7sweety7
Rozeznanie

mysle ze podobaloby ci sie:

Ibiza: saint Antony albo Playa den Bossa (wbrew pozorom nie cala Ibiza jest imprezowa, bo to jest przepiekna wyspa i sa tez miejscowosci typowo dla rodzin z dziecmi, polecam pojezdzic po roznych plazach na wyspie sa cudowne), bardziej mi sie podoba saint Antony, ladniejsza plaza i fajna promenada, no i cudowny zachod slonca przy cafe mambo gdzie wszyscy sie zbieraja wieczorem.

Teneryfa: Playa de las Americas
Hiszpania: Lloret del Mar
Kreta; Malia (ale oprocz imprez nic tam nie ma)
Stary 2014-05-27, 21:05   #29
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
mysle ze podobaloby ci sie:

Ibiza: saint Antony albo Playa den Bossa (wbrew pozorom nie cala Ibiza jest imprezowa, bo to jest przepiekna wyspa i sa tez miejscowosci typowo dla rodzin z dziecmi, polecam pojezdzic po roznych plazach na wyspie sa cudowne), bardziej mi sie podoba saint Antony, ladniejsza plaza i fajna promenada, no i cudowny zachod slonca przy cafe mambo gdzie wszyscy sie zbieraja wieczorem.

Teneryfa: Playa de las Americas
Hiszpania: Lloret del Mar
Kreta; Malia (ale oprocz imprez nic tam nie ma)
Dzięki piękne.
A co do Ibizy - zmieszczę się w 2000zł (nie licząc tego,co wezmę ze sobą)?
Stary 2014-05-28, 22:09   #30
7sweety7
Rozeznanie

Ibiza jest najdrozsza z tych miejsc, zalezy ile lot by kosztowal.
Na miejscu tez jest drogo
Najtaniej wyjdzie LLoret chyba bo jest mnowstwo lotow do barcelony.
Na miejscu na Teneryfie wydaje mi sie najtaniej.

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości