![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
łączenie wątków
Mam pytanie: jaki jest sens łączenia nowego wątku z takim sprzed kilkunastu lat? Ja rozumiem zbieżność tematyki, ale to lekka przesada. Chciałabym żeby ktoś się do tego ustosunkował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: łączenie wątków
Tak myślę i myślę i nie mogę wymyślić powodu, dla którego łączenie takich wątków byłoby czymś złym
![]() Masz coś konkretnego na myśli? Oprócz "wątek jest stary", co zresztą jest kwestią względną ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
No tak, że wątek jest stary i skoro powstał tak dawno, to nie widzę sensu wyciągania go. Bo tak naprawdę wszystkie wątki można spiąć w jedno, tylko po co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
Ale wyciąganie wątku, to tak naprawdę wyciąganie, odświeżanie tematu, którego dotyczył. Ty odświeżyłaś ten temat w innym wątku, równie dobrze można było to zrobić pisząc posta w tym wcześniejszym wątku - a w zasadzie nawet lepiej, bo po co 2 wątki na te same tematy? Dlatego połączenie ich wydaje mi się słuszne
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Najwidoczniej moja wyszukiwarka nie sięga wątków sprzed 11 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
na przekór do celu
|
Zdarza się
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jak uruchomić wyszukiwarkę do czasów zamierzchłych?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
na przekór do celu
|
Tak samo jak do czasów współczesnych
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ehem szkoda tylko że jeden moderator zdążył mnie za to zrąbać, no ale dobra, dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wcześniej pisałaś o wygranej, więc założyłam, że wiesz, iż istnieje taki wątek ![]() [https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post46600028 Moje uzasadnienie: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=169] Masz prawo nie zgadzać się z decyzją osoby, która połączyła wątki, oczywiście; Tylko znasz uzasadnienie moderacji dlaczego tak się stało, a my nie znamy Twojej argumentacji, dlaczego uważasz to za niedobre. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- O ile są o jednym i tym samym, a połączenie ich nie spowoduje sajgonu chronologicznego, to i owszem, łączyłabym jak leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Uwazam ze to niedobre bo watki 10+ sa przeterminowane nawet jak sa o podobnej tematyce to nawet wyszukiwarka mi nie zawsze je znajduje. Idac tym tropem wiekszosc dyskusji mozna sklei bo przez kilkanascie lat miliardy watkow sie powtarza
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
na przekór do celu
|
Wizażowa wyszukiwarka to często gęsto nawet tych aktualnych nie pokazuje
![]() ![]() Ja staram się sklejać wszystkie wątki o tej samej tematyce, nie ważne z którego roku są, nie ma granicy, kiedy wątek jest "przeterminowany", a kiedy nie ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama odgrzebałaś ten "stary" wątek rok temu ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=108 da się? da się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
No i w tym rzecz. Ze stary odgrzewany watek najczesciej zdycha pod dwoch postach;- p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ja jestem za łączeniem wątków - żyłka mi pęka, jak widzę dziesiąty wątek powstały w trakcie jednego miesiąca z pytaniem "jak nawilżyć włosy", a w nim odpowiedzi "użyj wyszukiwarki/jest już taki wątek". Jakby to wszystko połączyć, to o wiele łatwiej byłoby znaleźć ten konkretny wątek, w którym są odpowiedzi na pytania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Jak nawilzyc wlosy to temat tak obszerny ze gdyby strescic go do jednego watku to po prostu by pekl:- p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Wiesz dobrze jak wyglada forum fryzjerskie. Watek blondynek ma kilkadziesiat czesci ale trzeba sie przekopac przez tysiace postow offtopu zeby znalez porade
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-05-31 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ty mówisz całkiem powaznie z tym przeszukiwaniem wątków czy żartujesz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
na przekór do celu
|
Ale się dyskusja rozwinęła.
Czy kwestia połączenia wątku drabineczki już jest wyjaśniona? Moim zdaniem tak: mamy obowiązek łączyć wątki o identycznych tematach, bez względu na datę ich założenia, bo nie funkcjonuje takie określenie jak "przeterminowany wątek". Wyjątkiem jest sytuacja, gdy oba wątki założone są w nakładającym się na siebie czasie i posty z jednego i drugiego połączyłyby się naprzemiennie. To, czy będzie się w nim toczyła dalej dyskusja czy nie, zależy od popularności tematu, żadna Wizażanka przecież nie mówi: "O, fajny temat, ale pierwszy post jest sprzed 10 lat, więc nie będę się odzywać, chociaż chce". Wyszukiwarka działa raz lepiej raz gorzej, więc nie dziwi nas, że ktoś nie mógł wyszukać starszego wątku na ten sam temat - ale to żadna zbrodnia, łączymy i jest ok. Opcja "Przeszukaj wątek" za to działa całkiem w porządku, sama często z niej korzystam i żyję, nie rozumiem w czym problem z nią? Trzeba się trochę zaangażować w znalezienie dla siebie odpowiedzi w wątku. Czy jeszcze drabineczko masz jakieś wątpliwości? Tak to wszystko działa i trzeba to zaakceptować, my nic z tym nie zrobimy, więc albo weźmiesz to na klatę, albo próbuj interweniować u adminów, aby poprawili możliwości techniczne forum - czego i tak osobiście nie zrobią, tylko będą musieli zorganizować właściwych do tego ludzi, więc sprawa wymaga większego zachodu.
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Nie no ok:- p ja juz wszystko wiem wg mnie te dywagacje odnosnie przeszukiwania watkow sa totalnie bez sensu i jesli mozna to prosilabym o zamkniecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzeniona
|
Łączenie niektórych wątków przypomina mi myślenie: "Połączę wątek z pytaniem o sukienkę na komunię siostry i pytaniem o sukienkę na imprezę, bo tu i tu chodzi o sukienkę".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wystarczy zgłosić, że chyba jednak nie bardzo się ze sobą łączą, na pewno jeszcze raz modzi prześwietlą sytuację i może odłączą ![]() ja np. miałam u siebie wątek, który mi pasował jako doklejka do już istniejącego, ale po zgłoszeniu przez użytkowniczki jednak je rozłączyłam ![]() zamiast narzekać, trzeba współpracować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Shonyen. W pełni się zgadzam. Zawsze można spojrzeć na sprawę drugi raz.
![]() Dopisane: Trzeba jednak używać zp, albo pw jeżeli wiadomo kto połączył. --- Oficjalnie potwierdzam, że oba wątki, o których wspomniałaś Drabi (wygrana i gimby nie znajo) zostały zbiorowo zatwierdzone do połączenia. Decyzja jest ostateczna.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-05-31 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
na przekór do celu
|
Nic dodać, nic ująć
![]() Także podkreślam to, co pisze Sublime: wątki waszym zdaniem źle połączone zgłaszajcie przez zp. Gdy będziecie narzekać na połączenie w wątku, bardzo możliwe, że modzi w ogóle się nie dowiedzą, iż coś jest nie tak...
![]() |
![]() |
#29 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
A ja mam pytanie trochę z ciekawości. Dlaczego wątki na podróżnym zostały połączone ? Chodzi mi akurat tutaj o Grecję oraz inne wyspy... nagle z wielu wątków każdy osobny o innej wyspie został złączony w jeden ogólny Grecji... Oczywiście w innych przypadkach tez tak jest.
![]() Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2015-07-09 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Administrator
|
Możesz podać przyklad takiego wątku połaczonego z różnych, ktory powstał teraz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.