|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Torebka - problem !
Hej dziewczyny ! piszę tu do was z pomocą .Nie wiem gdzie, do jakiego tematu to "wkleić" wiec wybrałam to miejsce moze któraś będzie wiedziała co zaradzić. Otóż, jakieś pół roku temu kupiłam kremową torebkę, wszystko było w niej jak należy , wszystkie torebki trzymam w szafie i dziś wybierając się do rodziny wyjęłam ją a tam.... DZIWNE PLAMY! ok. 2 tygodnie temu nosiłam ją i nic podobnego nie było a problem wygląda tak jak na zdjeciach. Próbowałam zmyć to zmywaczem do paznokci, zwykłą wodą, wodą z płynem do naczyń i nic! to wygląda jakby to było wtopione w torebkę.... nie wiem czy to po prostu coś w torebce jest takiego ze to wychodzi czy jak no nie mam pojecia. Moze wy macie jakiś podobny problem... szkoda mi jej bo bardzo mi się podoba a tu takie cos.... na jednym boku i to na całym nawet na uchu... jak macie jakieś pomysły, piszcie !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torebka - problem !
Torebkę trzymałaś w szafie z innymi ciemnymi? Torebki z ekoskóry często łapią kolor od drugiej z którą się dotykają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak była obok czarna torebka;( a da sie to jakoś usunąć? albo chociażby troszkę odbarwić zeby to nie było aż tak widoczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że się nie da
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
kurcze
![]() a może jakieś sposoby na zafarbowanie torebki na inny kolor xd chociażby czarny?;> skoro ubrania da się farbować to moze i torebke? bo mi jej strasznie szkoda... niedawno ja kupiłam i co ..wyrzucic?;< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi w pierwszej chwili to wyglądało jak pleśń, ale jak by mogla w szafie zapleśnieć torebka? więc to chyba zafarbowanie, ja bym na Twoim miejscu spróbowała cifem czy domestosem jak niczym innym nie puszcza
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Albo kup spray biały i zasprejuj to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
według mnie to nie da się jej już uratować :/
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
spróbuj szczoteczką do zębów i mydłem zwykłym wyczyścić ewentualnie proszkiem do prania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
miałam podobny problem z torebką ze skóry naturalnej. Mydło czy proszek do prania raczej nie pomogą, a domestosem i cifem zniszczysz torebkę. Ja w akcie desperacji kupiłam na allegro farbę do skór. W komplecie z farbą był środek do odtłuszczania skóry przed farbowaniem - i dzięki niemu zniknęły odbarwienia (nie musiałam farbować). Nazywa się to "ACETON do rozcieńczania lakieru do skóry eko i odtłuszczania powierzchni przed lakierowaniem" firmy Renoskór. Poszukaj na all. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję ! sprawdzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witam ponownie, kupiłam polecany mi aceton nic nie pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Witaj ja miałam podobny problem z kurteczką białą. Udało mi się wyczzyścić. Użyłam:http://8a.pl/impregnaty/srodek-nikwa...zacy-do-obuwia, do czyszczenia a potem zaimpregowałam: http://www.bdsklep.pl/kiwi-75ml-sspo...plynie,id-5825 i pomogło. Mam nadziejję że pomogłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam firmę, która zajmuje się produkcją torebek i my do czyszczenia używamy benzyny, którą kupuje się w aptece w takiej butelce jak od syropu, ale szczerze mówiąc nie pamiętam żeby kiedykolwiek udało nam się zmyć plamę z lakierowanej eko skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czyli co mi pozostało, żeby torebka była dalej w użyciu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.