|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Brak ciąży :(
Witam wszystkich ..
W kolejnym miesiącu rozczarowanie . Zdecydowałam się na drugie dziecko. Mijają miesiące i nic. Jestem zła na siebie że tak się nakręcam jak nastolatka i przez to chyba mam urojone objawy ciąży.Bolące powiększone piersi i delikatne bóle brzucha to takze mogą byc chyba objawy przed miesiączką ale z jednej mojej piersi jak ściskam mocno wydostaje się kilka kropel wydzieliny .. co to moze byc?? Zrobiłam test dzisiaj - negatywny. Ponoć po 6 dniach od zapłodnienia wykrywa ciążę a dziś własnie minął 6 dzien. Czy za wczesnie jednak? Dalej mam się łudzić że jestem w ciąży? Okres mam dostać 10 czerwca jeszcze trochę czasu zostało i nie wytrzymam tak długo czekac .. byłam tez u lekarza ginka ale on jeszcze nie jest w stanie nic zobaczyc mimo ze robił usg ginekologiczne. Ale jestem zdrowa i mogę śmiało się starać o dziecko. Mówił żeby kochac sie normalnie i liczyc tych dni bo tak na prawdę nie wiemy kiedy dokładnie one są i owulacja. Temperaturę mierzyłam niestety tylko kilka dni rano i było 37 st. Ach chcę się wyżalić i tyle ![]() Online |
|
|
|
|
#2 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Brak ciąży :(
Testy z moczu wykrywają ciążę najwcześniej 6 dni od zapłodnienia, a nie od stosunku. W ulotce powinna być informacja, że test należy wykonać najwcześniej 14 dni po stosunku lub w dniu spodziewanej miesiączki.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie za wcześnie na test. Dziś jest 2 czerwiec, a okres ma być 10 czerwca.
Test najwcześniej za 8 dni. Wyluzuj trochę.... I nie rób testów ponad tydzień przed okresem, bo po 1- na 100% wyjdą negatywne po 2- szkoda kasy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
hormon HCG jest wyłapywany po zagnieżdżeniu zarodka w macicy, co może trwać nawet 14 dni. Także spokojnie z tym testowaniem
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
w zajsciu w ciaze wazna role odgrywa psychika, jesli bedziesz sie bardzo stresowac tym, ze nie jestes jeszcze w ciazy, to bedzie trudniej, wyluzuj troche, a bedzie dobrze
a test dobrze jest powtorzyc za pare dni, ja pamietam ze jak zrobilam pierwszy to kreski prawie nie bylo, na kolejnym za tydzien byla znacznie wyrazniejsza, wiec spokojnie czekaj i oczywiscie powodzenia!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje dziewczyny za wsparcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

. Zdecydowałam się na drugie dziecko. Mijają miesiące i nic. Jestem zła na siebie że tak się nakręcam jak nastolatka i przez to chyba mam urojone objawy ciąży.Bolące powiększone piersi i delikatne bóle brzucha to takze mogą byc chyba objawy przed miesiączką ale z jednej mojej piersi jak ściskam mocno wydostaje się kilka kropel wydzieliny .. co to moze byc?? Zrobiłam test dzisiaj - negatywny. Ponoć po 6 dniach od zapłodnienia wykrywa ciążę a dziś własnie minął 6 dzien. Czy za wczesnie jednak? Dalej mam się łudzić że jestem w ciąży? Okres mam dostać 10 czerwca jeszcze trochę czasu zostało i nie wytrzymam tak długo czekac .. byłam tez u lekarza ginka ale on jeszcze nie jest w stanie nic zobaczyc mimo ze robił usg ginekologiczne. Ale jestem zdrowa i mogę śmiało się starać o dziecko. Mówił żeby kochac sie normalnie i liczyc tych dni bo tak na prawdę nie wiemy kiedy dokładnie one są i owulacja. Temperaturę mierzyłam niestety tylko kilka dni rano i było 37 st. 

I nie rób testów ponad tydzień przed okresem, bo po 1- na 100% wyjdą negatywne po 2- szkoda kasy.
a test dobrze jest powtorzyc za pare dni, ja pamietam ze jak zrobilam pierwszy to kreski prawie nie bylo, na kolejnym za tydzien byla znacznie wyrazniejsza, wiec spokojnie czekaj