|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
przytyć, przytyć..
Tak jak w temacie - mój główny cel to PRZYTYĆ.
Wzrost : 160cm Waga: na chwilę obecną 48 (2 miesiące temu 46) W końcu postanowiłam wziąść się za siebie a nie tylko siedzieć i użalać się. Ćwiczę regularnie od 2 miesięcy w Pon Śr i Pt. Jako początkująca postanowiłam że zacznę od treningu ogólnorozwojowego (ze wskazaniem na mase oczywiście). Kupiłam też odżywki by trochę się wspomóc mianowicie Storm i Shock Teraphy firmy Universal. Co do diety.. szczerze mówiąc próbowałam już tysiąc razy ustalać sobie dietę ale nigdy nie potrafiłam jej trzymać. Tak więc krótko - jem tyle ile dam rady. Staram się jeść dużo ryżu, makaronu, nabiału, drobiu itd. I mam pytanie - jak długo trzymać się tego treningu ogólnorozwojowego? Bo czytałam na różnych forach, że po około 3 miesiącach powinno się już ćwiczyć inaczej, tzn 3 razy w tyg z tym że trenować poszczególne partie ciała tylko raz w tygodniu. Zamieszczam zdjęcia efektów. To po lewej to zdjęcie z poprzednich wakacji (wiem, straszne) a te 2 po prawej to efekt 2 miesięcy regularnego treningu. Oczywiście to nie jest jeszcze to czego oczekuje, ale wszystko jest na dobrej drodze
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przytyć, przytyć..
nie wiem ile masz lat ,ale po 30 łatwiej ci będzie przybrać na wadze
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
24
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
hej! chętnie podejmę z Tobą wyzwanie!
od ok miesiąca zaczęłam porządnie jeść: duże porcje, zawsze zdrowo, dużo owoców warzyw i nabiału (; również zaczęłam ćwiczyć, jednak mniej intensywnie, na początek 2xw tygodniu po ok 20 min, głównie pośladki, nogi i ręce
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jem wszystko co najbardziej kaloryczne ale i tak utrzymuję wagę, próbowałam wszystkiego, taka przemiana materii, taka budowa, tyle ![]() Ale jest jeden plus, te które mają sexy krągłości będą w wieku 40 lat grube my będziemy wtedy sexy zadbanymi paniami także spokojnie i radzę zaakceptować i pokochać siebie MAŁE JEST PIĘKNE !
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
no ba!
jaki masz cel? ja bym chciała na dobry początek tak z 5 kg ![]() fajnie by było ułożyć wspólnie jakiś jadłospis
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jeśli można to ja też chciałabym dołączyć. Mam 19 lat, przy wzroście 168 cm ważę 48 kg. Od pewnego momentu staram się jeść tyle ile mogę, ale to nie daje żadnych efektów. Nie ćwiczyłam tak jak założycielka wątku. Jedyne moje ćwiczenia to Mel B na pupę i brzuch, żeby przed wakacjami wyładniał .
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Autorko, z tego co ja czytałam, to trening ogólnorozwojowy to około rok powinien trwać . Wcześniej nie ma sensu robić splitów, o które pytasz .
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mi się udało przytyć parę kilo, mimo ogromnej aktywności fizycznej. Ograniczyłam kardio (mniej biegam, skupiam się na siłowym), jadłam jak trzech chłopów razem wziętych, dużo owoców, orzechów (masło orzechowe <3), niestety mięsa (nie lubię), makaronu i dało radę! Teraz jest z czego rzeźbić
Trudno jest wykraczać poza bilans "zdrowymi" kaloriami, ale da się.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Mion, ależ dobrze usłyszeć takie słowa
![]() aż chce się jeść!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny bardzo podoba mi sie ten wątek o tyciu bo tez mam zamiar wlaczyc cwiczenia... Ja tez jestem bardzo szczupla kiedys udalo sie mi przytyc 4 kg ale wydaje mi sie ze to bylo dosc idiotyczne bo opychalam sie pączkami, 7daysami i na to pilam jeszcze jakies jogurty do picia i tak dzien w dzien.... obiad naturalnie ogromny.. a na wieczor cos specjalnego 2 talerze zupy a na to kubek mleka
oczywiscie w celach rozepchania zoładka nie powiem udalo sie bo na prawde pozniej organizm sam sie domagal wiecej jedzenia i czulam sie niezle z ta waga ale szybko stres zrobil swoje i zjadl moje 4 kg... Chcialabym do tego wrocic ale bardziej z glowa Czyli treningi: http://www.cwiczenianaposladki.p l/cw...a-na-posladki/ - ja akurat potrzebuje na nogi i posladki dlatego ze mam mega chude nogi a jak tylam to tylko rece i biust a nie chce wygladac jak marchewa... Czytalam kiedys ze jak chcecie przytyc i cwiczyc to trzeba jesc weglowodany przed i po treningu...ja mam jeszcze odzywke bialkowa ktora pomoze w zbudwaniu miesni.... a i co jest mega wazne nie mozna cwiczyc codziennie jesli chcesz nabrac masy bo spalisz miesnie trzeba odczekac dzien lub 2 jesli masz zakwasy jesli nie to jedziesz z koksem Mam nadzieje ze za miesiac bede miala sie czym pochwalic... Buziaki
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Co tu tak cicho???? Jak tam laski
ja kilo w gore buzki
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja nadal nic, a wręcz wydaje mi się że chudne
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.