Zestaw na wesele ze spódnicą dla puszystej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-08, 21:31   #1
_Justysia_
Przyczajenie

Zestaw na wesele ze spódnicą dla puszystej?

Cześć Dziewczyny

W lipcu wybieram się na wesele i zastanawiam się nad założeniem szyfonowej spódnicy o długości maxi (konkretnie takiej<ciach>Prawie w ogóle nie noszę spódnic i sukienek i nie wiem czy taka spódnica pasuje do mojej sylwetki, ale bardzo mi się podobają. Mam 168 cm wzrostu, mam figurę w kształcie klepsydry, duży biust, dość wyraźna talia, szerokie biodra, duży tyłek i masywne nogi. Ubrania noszę przeważnie w rozmiarze 48-50. Buty chciałabym założyć takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka są bardzo wygodne i mam nadzieję przetańczyć w nich całą noc Na górę chciałabym założyć bluzkę z krótkim rękawkiem i dekoltem kopertowym, coś takiego tylko nie czarna http://co kupic.pl/produkt/Bluzka-kopertowa Myślałam o zestawie czekoladowa spódnica, beżowa lub cappuccino bluzka, czarne buty i czarna lub beżowa kopertówka. Ewentualnie zamiast czekoladowej spódnicy to czarna.

Bardzo Was proszę o opinię czy taki zestaw będzie pasował dla osoby w dużym rozmiarze. Najbardziej chodzi mi o spódnicę.

Pozdrawiam
Justyna

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:52 Powód: nieopłacona reklama
_Justysia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 08:42   #2
mogg
Zakorzenienie

Dot.: Zestaw na wesele ze spódnicą dla puszystej?

A nie lepiej pomyśleć o sukience ?? odciętej gdzieś w granicach pępka ? myślę że byłaby bardziej stosowna na taką uroczystość niż spódnica
Teraz jest moda na długie sukienki

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-06-09 o 10:16
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 10:03   #3
pani_smith
Zakorzenienie

a mi się ta spódnica średnio, za bardzo boho, za mało elegancka. w ogóle nie jest zła, ale nie na wesele, tym bardziej przy pełnej figurze.
nie wiem, jaki kolor rozważasz, ale ten czekoladowy, co się wyświetlił, spowoduje, że stracisz wszelkie kobiece kształty i będziesz wyglądać, jak duże brązowe coś w kształcie walca.

jeśli na wesele chcesz założyć dłuższą kieckę, to wybrałabym coś bardziej przezroczystego. bardzo mi się podoba efekt spódnicy mini-midi przysłoniętej tiulem i myślę, że w czymś takim wyglądałabyś o niebo lepiej. wierzchni materiał będzie znacznie lżejszy niż w tej, co pokazałaś, a "prześwitujące" nogi nie pozostawią złudzeń, że masz biodra.

kopertowa góra moim zdaniem też jest nieszczęśliwa, marszczenia na brzuchu nie podobają mi się i wcale nie ukrywają tego, co powinny. ale jeśli jest gładka... no byc może, nie przepadam za takim krojem. klasyczne V z dużą biżuterią byłoby lepsze.

i zdecydowane jaśniejsze kolory. to ślub a nie pogrzeb, aby występować w smutnej czerni czy brązach. one wcale

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 11:40   #4
Jeannee
Zakorzenienie

Ja też proponuję sukienkę
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 19:49   #5
_Justysia_
Przyczajenie

Dziękuję za wasze opinie
Niestety muszę założyć coś całkowicie zakrywającego nogi, ponieważ po wypadku mam na łydce widoczną bliznę długości ok. 20 cm i szerokości 3 cm a zestaw spódnica i bluzka brałam pod uwagę, bo wydawało mi się, że w takim zestawieniu brzuch będzie mniej widoczny.
Co do sukienek to czy mogłybyście polecić mi jakiej konkretne wzory?

Pozdrawiam
Stary 2014-06-10, 07:09   #6
sarahstyle
Przyczajenie

Ja uwazam ze spódnica i bluzka jako pomysł nie jest złe, ale poatawilabym zdecydowanie na ten zestaw w jednym kolorze..nie wiem jaki masz typ urody ale super sprawdza sie w duzych rozmiarach szmaragdowa zieleń, turkus, szafir, orange, zrezygnuj raczej z bluzki kopertowej o wiele lepszym rozwiazaniem jest dekolt v, spodnica musi byc poszerzana od bioder, lekka tkanina, kolor to podstawa...czesto mam do czynienia z takimi sywetkami , wiec jesli nie chcesz sukienki, to postaw na zestaw w jednym kolorze to wydluża i wysmukla..polecam uszyc na miarę..pozdr
sarahstyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 14:18   #7
_Justysia_
Przyczajenie

Jestem brunetką, mam proste, długie (prawie do połowy pośladków) włosy, zielono szare oczy z przewagą zielonego.
Sarahstyle czyli taka spódnica jak<ciach>pasowałaby do mojej figury? Jaka by była najlepsza bluzka, oprócz tego, że z dekoltem V? Bardziej przy ciele czy luźniejsza? Chyba skorzystam z rady i uszyję na miarę, bo ciężko jest mi dobrać coś gotowego. Orientujecie się jaki to może być koszt uszycia spódnicy i bluzki na miarę? Mieszkam pod Warszawą.

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54 Powód: nieopłacona reklama
Stary 2014-06-10, 15:15   #8
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Justysia_ Pokaż wiadomość
Jestem brunetką, mam proste, długie (prawie do połowy pośladków) włosy, zielono szare oczy z przewagą zielonego.
Sarahstyle czyli taka spódnica jak<ciach>pasowałaby do mojej figury? Jaka by była najlepsza bluzka, oprócz tego, że z dekoltem V? Bardziej przy ciele czy luźniejsza? Chyba skorzystam z rady i uszyję na miarę, bo ciężko jest mi dobrać coś gotowego. Orientujecie się jaki to może być koszt uszycia spódnicy i bluzki na miarę? Mieszkam pod Warszawą.
Koszt podobny do kupna, sądzę, że ok 100zł spódnica, bluzka może troszkę mniej.
Moim zdaniem zestaw jaki zaproponowałaś na początku jest ok. Skoro Ty się masz w tym czuć dobrze, to nie ma co na siłę szukać innych rozwiązań

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 15:19   #9
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Justysia_ Pokaż wiadomość
dokładnie taki typ spódnicy bardzo fajnie się spisuje przy okrąglejszej sylwetce! :P

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54 Powód: nieopłacona reklama
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 05:20   #10
sarahstyle
Przyczajenie

Ta spódnica jest bardzo fajna..tylko pamiętaj, ze jest krojona z koła..to super wygląda i nie pogrubia w przypadku rozm do 42..ty pisałas ze asz większy..może lkepszym rozwiązaniem będzie klosz lub cięta z podkroju..tak aby w pasie było gładko..a nizej ładnie okalało bioderka..co do zamowienia gotowych rzeczy...przy nietypowej sylwetce ryzyko ze cos bedzie nie tak jest spore..polecam jednak uszyć zgodnie z wymiarami własnymi..wiekszosc rzeczy w skepach int jest szyta na standardy..
Koszt...hm..mysle ze minimalnie wiekszy od tego co bys kupiła online.
Stary 2014-06-11, 19:45   #11
_Justysia_
Przyczajenie

Hej Dziewczyny
Zdecydowałam się na spódnicę i bluzkę. Byłam dziś wstępnie u krawcowej i koszt uszycia to do 150 zł + szyfon, bo podszewkę mam w domu. Dziś też zdjęła miarę. Jutro mam iść jeszcze raz, bo krawcowa ma wyliczyć ile materiału mam kupić. Zaproponowała, że ona kupi materiał, ale wolę sama się tym zająć
Zdecydowałam się na taką górę, ale bez zakładki tylko dekolt V. Ta sukienka bardzo mi się podoba i gdyby nie moja blizna na łydce to bym rozważała uszycie takiej

Waham się jeszcze między takim krojem spódnicy:

A takm:

I między kolorem bordo jak na pierwszym zdjęciu i fioletem jak dół sukienki na ostatnim zdjęciu. Jak myślicie, który kolor lepszy?

Pozdrawiam

Edytowane przez _Justysia_
Czas edycji: 2014-06-11 o 19:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-11, 23:02   #12
pani_smith
Zakorzenienie

2 doł mi się bardziej podoba, przynajmniej na zdjęciu.
ten 1 wygląda na taki odwrócony kielich, coś jak kiecka do tańców standardowych ;/

kolor dobierz do twojej karnacji i typu urody, ale niezależnie od tego bordo odradzam, bo mocno postarza.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 08:46   #13
sarahstyle
Przyczajenie

Jesli chodzi o krój spódnicy to 2 zdecydowanie,ale czerwienie i im pocgodne niestety poszerzaja,w takim rozmiarze..wybierz inny kolor..do typu urody koniecznie...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Ja bym postawiła na szafir albo szmaragdową zieleń..
Stary 2014-06-13, 21:08   #14
_Justysia_
Przyczajenie

Byłam dziś w W-wie w 6 sklepach z tkaninami w poszukiwaniu szyfonu. Myślałam, że jest to dość popularny materiał i nie będzie problemem kupienie go. W 3 z 6 sklepów nie było go w ogóle, a w 3 sklepach był dostępny szyfon po 3-4 kolory, ale akurat takie kolory jak biały, kremowy, czarny, miętowy, pastelowy róż i ciemny granat. A miałam dziś zawieźć materiał do krawcowej. Zostało mi tylko alle..., ale jak na złość przez kilka godzin była przerwa techniczna. Na szczęście udało mi się chwilę przed przerwą znaleźć sprzedawcę i dogadać się z nim telefonicznie, że wyśle mi materiał bez kupna na alle... i za pobraniem. Jutro ma przyjechać kurier.
Co do koloru to zdecydowałam się na kolor ze wzornika Pantone 19-4050 tpx. Okazało się, że w bordowej sukience na weselu będzie moja przyszła teściowa, więc głupio byśmy wyglądały obie w jednym kolorze Co do zieleni to nie mam w ogóle ubrań w tym kolorze, bo źle się w nim czuję.

Mam jeszcze do Was pytanie, co by pasowało na wierzch do takiego kompletu? Bolerko czy żakiet?

Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości