|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zestaw na wesele ze spódnicą dla puszystej?
Cześć Dziewczyny
W lipcu wybieram się na wesele i zastanawiam się nad założeniem szyfonowej spódnicy o długości maxi (konkretnie takiej<ciach>Prawie w ogóle nie noszę spódnic i sukienek i nie wiem czy taka spódnica pasuje do mojej sylwetki, ale bardzo mi się podobają. Mam 168 cm wzrostu, mam figurę w kształcie klepsydry, duży biust, dość wyraźna talia, szerokie biodra, duży tyłek i masywne nogi. Ubrania noszę przeważnie w rozmiarze 48-50. Buty chciałabym założyć takie http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka są bardzo wygodne i mam nadzieję przetańczyć w nich całą noc ![]() Bardzo Was proszę o opinię czy taki zestaw będzie pasował dla osoby w dużym rozmiarze. Najbardziej chodzi mi o spódnicę. Pozdrawiam Justyna ![]() Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-11 o 09:52 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zestaw na wesele ze spódnicą dla puszystej?
A nie lepiej pomyśleć o sukience ?? odciętej gdzieś w granicach pępka ? myślę że byłaby bardziej stosowna na taką uroczystość niż spódnica
![]() Teraz jest moda na długie sukienki ![]() Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-06-09 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a mi się ta spódnica średnio, za bardzo boho, za mało elegancka. w ogóle nie jest zła, ale nie na wesele, tym bardziej przy pełnej figurze.
nie wiem, jaki kolor rozważasz, ale ten czekoladowy, co się wyświetlił, spowoduje, że stracisz wszelkie kobiece kształty i będziesz wyglądać, jak duże brązowe coś w kształcie walca. jeśli na wesele chcesz założyć dłuższą kieckę, to wybrałabym coś bardziej przezroczystego. bardzo mi się podoba efekt spódnicy mini-midi przysłoniętej tiulem i myślę, że w czymś takim wyglądałabyś o niebo lepiej. wierzchni materiał będzie znacznie lżejszy niż w tej, co pokazałaś, a "prześwitujące" nogi nie pozostawią złudzeń, że masz biodra. kopertowa góra moim zdaniem też jest nieszczęśliwa, marszczenia na brzuchu nie podobają mi się i wcale nie ukrywają tego, co powinny. ale jeśli jest gładka... no byc może, nie przepadam za takim krojem. klasyczne V z dużą biżuterią byłoby lepsze. i zdecydowane jaśniejsze kolory. to ślub a nie pogrzeb, aby występować w smutnej czerni czy brązach. one wcale
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też proponuję sukienkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wasze opinie
![]() Niestety muszę założyć coś całkowicie zakrywającego nogi, ponieważ po wypadku mam na łydce widoczną bliznę długości ok. 20 cm i szerokości 3 cm ![]() Co do sukienek to czy mogłybyście polecić mi jakiej konkretne wzory? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja uwazam ze spódnica i bluzka jako pomysł nie jest złe, ale poatawilabym zdecydowanie na ten zestaw w jednym kolorze..nie wiem jaki masz typ urody ale super sprawdza sie w duzych rozmiarach szmaragdowa zieleń, turkus, szafir, orange, zrezygnuj raczej z bluzki kopertowej o wiele lepszym rozwiazaniem jest dekolt v, spodnica musi byc poszerzana od bioder, lekka tkanina, kolor to podstawa...czesto mam do czynienia z takimi sywetkami , wiec jesli nie chcesz sukienki, to postaw na zestaw w jednym kolorze to wydluża i wysmukla..polecam uszyc na miarę..pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jestem brunetką, mam proste, długie (prawie do połowy pośladków) włosy, zielono szare oczy z przewagą zielonego.
Sarahstyle czyli taka spódnica jak<ciach>pasowałaby do mojej figury? Jaka by była najlepsza bluzka, oprócz tego, że z dekoltem V? Bardziej przy ciele czy luźniejsza? Chyba skorzystam z rady i uszyję na miarę, bo ciężko jest mi dobrać coś gotowego. Orientujecie się jaki to może być koszt uszycia spódnicy i bluzki na miarę? Mieszkam pod Warszawą. Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem zestaw jaki zaproponowałaś na początku jest ok. Skoro Ty się masz w tym czuć dobrze, to nie ma co na siłę szukać innych rozwiązań ![]() Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-11 o 09:54 Powód: nieopłacona reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ta spódnica jest bardzo fajna..tylko pamiętaj, ze jest krojona z koła..to super wygląda i nie pogrubia w przypadku rozm do 42..ty pisałas ze asz większy..może lkepszym rozwiązaniem będzie klosz lub cięta z podkroju..tak aby w pasie było gładko..a nizej ładnie okalało bioderka..co do zamowienia gotowych rzeczy...przy nietypowej sylwetce ryzyko ze cos bedzie nie tak jest spore..polecam jednak uszyć zgodnie z wymiarami własnymi..wiekszosc rzeczy w skepach int jest szyta na standardy..
Koszt...hm..mysle ze minimalnie wiekszy od tego co bys kupiła online. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Zdecydowałam się na spódnicę i bluzkę. Byłam dziś wstępnie u krawcowej i koszt uszycia to do 150 zł + szyfon, bo podszewkę mam w domu. Dziś też zdjęła miarę. Jutro mam iść jeszcze raz, bo krawcowa ma wyliczyć ile materiału mam kupić. Zaproponowała, że ona kupi materiał, ale wolę sama się tym zająć ![]() Zdecydowałam się na taką górę, ale bez zakładki tylko dekolt V. Ta sukienka bardzo mi się podoba i gdyby nie moja blizna na łydce to bym rozważała uszycie takiej ![]() ![]() Waham się jeszcze między takim krojem spódnicy: ![]() A takm: ![]() I między kolorem bordo jak na pierwszym zdjęciu i fioletem jak dół sukienki na ostatnim zdjęciu. Jak myślicie, który kolor lepszy? Pozdrawiam ![]() Edytowane przez _Justysia_ Czas edycji: 2014-06-11 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
2 doł mi się bardziej podoba, przynajmniej na zdjęciu.
ten 1 wygląda na taki odwrócony kielich, coś jak kiecka do tańców standardowych ;/ kolor dobierz do twojej karnacji i typu urody, ale niezależnie od tego bordo odradzam, bo mocno postarza.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o krój spódnicy to 2 zdecydowanie,ale czerwienie i im pocgodne niestety poszerzaja,w takim rozmiarze..wybierz inny kolor..do typu urody koniecznie...
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Ja bym postawiła na szafir albo szmaragdową zieleń.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Byłam dziś w W-wie w 6 sklepach z tkaninami w poszukiwaniu szyfonu. Myślałam, że jest to dość popularny materiał i nie będzie problemem kupienie go. W 3 z 6 sklepów nie było go w ogóle, a w 3 sklepach był dostępny szyfon po 3-4 kolory, ale akurat takie kolory jak biały, kremowy, czarny, miętowy, pastelowy róż i ciemny granat. A miałam dziś zawieźć materiał do krawcowej. Zostało mi tylko alle..., ale jak na złość przez kilka godzin była przerwa techniczna. Na szczęście udało mi się chwilę przed przerwą znaleźć sprzedawcę i dogadać się z nim telefonicznie, że wyśle mi materiał bez kupna na alle... i za pobraniem. Jutro ma przyjechać kurier.
Co do koloru to zdecydowałam się na kolor ze wzornika Pantone 19-4050 tpx. Okazało się, że w bordowej sukience na weselu będzie moja przyszła teściowa, więc głupio byśmy wyglądały obie w jednym kolorze ![]() Mam jeszcze do Was pytanie, co by pasowało na wierzch do takiego kompletu? Bolerko czy żakiet? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.