|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
CZY zeby przytyc trzeba jesc wiecej WEGLOWODANOW czy Bialka?
Zeby szybciej przytyc to trzeba jesc wiecej weglowodanow czy bialka? i ajkie produkty zawieraja najwiecej weglowodanow, a ktory produkt bialka najwiecej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: CZY zeby przytyc trzeba jesc wiecej WEGLOWODANOW czy Bialka?
WEGLOWODANY NA PRZYTYCIE BO TO CUKRY, a od Bialka sie chudnie, bo cukry tylko moga sie zamienic w tluszcz!! lepiej cwicz z ciezarkami a masy nabierzesz i cialo bedzie lepiej wygladac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hmmm wg mnie powinnac jesc wiecej bialka i do tego cwiczyc na silowni.
Lepiej miec miesnie niz tłuszcz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
powinno się łączyć białko z węglowodanami, jeżeli chcesz przytyć w sam tłuszcz to wystarczy nadmiar węglowodanów, jeżeli chcesz zbudować masę mięśniową najlepiej użyć proporcji 4:1. Dla przykładu, aby 10 gram białka się wchłonęło, potrzebujesz energii z 40 gram węglowodanów
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja na diecie odchudzającej miałam ustalone przez dietetyka że na obiad jem np. 1/3 woreczka BRĄZOWEGO RYŻU 100 g mięsa i ile chcę warzyw.
Mój chłopak jest na diecie na przytycie i na obiad je 1 i 1/3 woreczka BIAŁEGO RYŻU, 100 g mięsa i warzyw ile chce (ale generalnie jak ma zjeść tyle ryżu, to tych warzyw już nie je za dużo, bo zwyczajnie nie ma miejsca). Różnica na naszych dietach polega głównie na ilości węglowodanów (ja minimalnie, on bardzo dużo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Lubię takie "badania naukowe": ochotników dzieli się na 3 grupy: jedna je białka, druga węgle, trzecia tłuszcze. Okazuje się, że najwięcej tyją ci, co jedzą węgle. Magia, poezja. Jedzmy węgle! Jak przypomnę sobie źródło, to wrzucę, żeby nie było ,że wymyślam.
![]() Na drugim miejscu oczywiście tłuszcze, a na samym końcu białko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ktoś jest zbyt szczupły do trybu zycia i ilości zjadanego pokarmu, to przede wszytkim nalezy wykluczyć choroby tarcycy, pasozyty, nietolerancje pokarmowe :alergie, celiaklię. A jesli wszytko Ok, to wdrozyć więcj sportu i więcej jedzenia, ale nie bez sensu że napucha sie kogoś ryżem białym mało nie peknie więc ogranicza warzywa (genialny pomysł po prostu ![]() najłatwiej zwiekszac masę na mieszance tłuszczu z weglowodanami ale MUSI im towarzyszyć także białko. Przy odrobinie gimnastyki da sie skomponowac diete zdrową, gęstą (nie trzeba zjadać wielkich porcji) smaczną i budująca zdrowe ciało. Ale konieczny jest sport! Mięsnie od samej diety nie rosną, a bez mięsni to jest flak na szkielecie. Natomiast nie pojawią sie niedobory, galopująca próchnica pomimo prewencji, zniszczone nerki, artretyzm, osteoporoza, anemia, stłuszczenie watroby, tradzik, depresje pochodzące z niedoborów w diecie (!!!!) choroby wieńcowe, itp. atrakcje będące wynikiem złego odżywiania. głupie diety, głupio się kończą. A konsekwencje sa ZAWSZE , tylko niestety pojawiaja sie sporo później. :/
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2014-06-16 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja polecałabym zwiększenie ilości spożywanych kalorii w ciągu dnia. Dieta musi być zbilansowana, czyli trochę białka, trochę węglowodanów itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ale ja tylko odpowiedziałam na pytanie, zawarte w temacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.