CZY zeby przytyc trzeba jesc wiecej WEGLOWODANOW czy Bialka? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-11, 02:36   #1
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

CZY zeby przytyc trzeba jesc wiecej WEGLOWODANOW czy Bialka?

Zeby szybciej przytyc to trzeba jesc wiecej weglowodanow czy bialka? i ajkie produkty zawieraja najwiecej weglowodanow, a ktory produkt bialka najwiecej ?
Czlowiek Istota Marna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 20:09   #2
foxy313
Raczkowanie

Dot.: CZY zeby przytyc trzeba jesc wiecej WEGLOWODANOW czy Bialka?

WEGLOWODANY NA PRZYTYCIE BO TO CUKRY, a od Bialka sie chudnie, bo cukry tylko moga sie zamienic w tluszcz!! lepiej cwicz z ciezarkami a masy nabierzesz i cialo bedzie lepiej wygladac.
foxy313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 22:15   #3
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foxy313 Pokaż wiadomość
WEGLOWODANY NA PRZYTYCIE BO TO CUKRY, a od Bialka sie chudnie, bo cukry tylko moga sie zamienic w tluszcz!! lepiej cwicz z ciezarkami a masy nabierzesz i cialo bedzie lepiej wygladac.
czyli jak?
Stary 2014-06-12, 14:12   #4
_Lorelai_
Raczkowanie

Hmmm wg mnie powinnac jesc wiecej bialka i do tego cwiczyc na silowni.
Lepiej miec miesnie niz tłuszcz
_Lorelai_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 15:27   #5
ewawelo
Przyczajenie

powinno się łączyć białko z węglowodanami, jeżeli chcesz przytyć w sam tłuszcz to wystarczy nadmiar węglowodanów, jeżeli chcesz zbudować masę mięśniową najlepiej użyć proporcji 4:1. Dla przykładu, aby 10 gram białka się wchłonęło, potrzebujesz energii z 40 gram węglowodanów
Stary 2014-06-14, 23:08   #6
foxy313
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czlowiek Istota Marna Pokaż wiadomość
czyli jak?
jak cwiczyc? czy jak jak??

cwiczenia z ciezarkami na biodra czy nogi czy poslady to przysiady przede wsystkim ze sztanga na plecach, na rece to chyba nie trzeba tlumaczyc..
foxy313 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-15, 00:29   #7
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foxy313 Pokaż wiadomość
jak cwiczyc? czy jak jak??

cwiczenia z ciezarkami na biodra czy nogi czy poslady to przysiady przede wsystkim ze sztanga na plecach, na rece to chyba nie trzeba tlumaczyc..
A moglabys polecic jakis filmik instruktazowy ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 10:05   #8
FashandRoll
Raczkowanie

Ja na diecie odchudzającej miałam ustalone przez dietetyka że na obiad jem np. 1/3 woreczka BRĄZOWEGO RYŻU 100 g mięsa i ile chcę warzyw.
Mój chłopak jest na diecie na przytycie i na obiad je 1 i 1/3 woreczka BIAŁEGO RYŻU, 100 g mięsa i warzyw ile chce (ale generalnie jak ma zjeść tyle ryżu, to tych warzyw już nie je za dużo, bo zwyczajnie nie ma miejsca).

Różnica na naszych dietach polega głównie na ilości węglowodanów (ja minimalnie, on bardzo dużo).
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-15, 17:08   #9
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FashandRoll Pokaż wiadomość
Ja na diecie odchudzającej miałam ustalone przez dietetyka że na obiad jem np. 1/3 woreczka BRĄZOWEGO RYŻU 100 g mięsa i ile chcę warzyw.
Mój chłopak jest na diecie na przytycie i na obiad je 1 i 1/3 woreczka BIAŁEGO RYŻU, 100 g mięsa i warzyw ile chce (ale generalnie jak ma zjeść tyle ryżu, to tych warzyw już nie je za dużo, bo zwyczajnie nie ma miejsca).

Różnica na naszych dietach polega głównie na ilości węglowodanów (ja minimalnie, on bardzo dużo).
I to faktycznie dziala ? jakie produkty oprcz ryzu maja najwiecej weglowodanych ? Ja rowniez pomagam przytyc znajomej
Stary 2014-06-16, 07:28   #10
201607040946
Konto usunięte

Lubię takie "badania naukowe": ochotników dzieli się na 3 grupy: jedna je białka, druga węgle, trzecia tłuszcze. Okazuje się, że najwięcej tyją ci, co jedzą węgle. Magia, poezja. Jedzmy węgle! Jak przypomnę sobie źródło, to wrzucę, żeby nie było ,że wymyślam.
Na drugim miejscu oczywiście tłuszcze, a na samym końcu białko.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 15:11   #11
Czlowiek Istota Marna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Lubię takie "badania naukowe": ochotników dzieli się na 3 grupy: jedna je białka, druga węgle, trzecia tłuszcze. Okazuje się, że najwięcej tyją ci, co jedzą węgle. Magia, poezja. Jedzmy węgle! Jak przypomnę sobie źródło, to wrzucę, żeby nie było ,że wymyślam.
Na drugim miejscu oczywiście tłuszcze, a na samym końcu białko.
Juz powybieralam produkty z najiweksza zawartoscia weglow ,mojej znajomej ,ale ona nie jest szczupla ,tylko chuda wrecz...
Stary 2014-06-16, 21:21   #12
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czlowiek Istota Marna Pokaż wiadomość
Juz powybieralam produkty z najiweksza zawartoscia weglow ,mojej znajomej ,ale ona nie jest szczupla ,tylko chuda wrecz...
Bez sensu.

Jesli ktoś jest zbyt szczupły do trybu zycia i ilości zjadanego pokarmu, to przede wszytkim nalezy wykluczyć choroby tarcycy, pasozyty, nietolerancje pokarmowe :alergie, celiaklię.

A jesli wszytko Ok, to wdrozyć więcj sportu i więcej jedzenia, ale nie bez sensu że napucha sie kogoś ryżem białym mało nie peknie więc ogranicza warzywa (genialny pomysł po prostu), tylko zwyczajnie osoba powinna zjadać więcej dobrze zrównowazonego pokarmu, dbając żeby znajdowało się w nim sporo pokarmów o dużej gęstości biologicznej. jak jest dodatni bilans kaloryczny to pojawi sie równolegle i wieksza masa i więcej tłuszczu jesli jest potrezbny a uda się także zachować dobra jakość ciała i zdrowie!
najłatwiej zwiekszac masę na mieszance tłuszczu z weglowodanami ale MUSI im towarzyszyć także białko.
Przy odrobinie gimnastyki da sie skomponowac diete zdrową, gęstą (nie trzeba zjadać wielkich porcji) smaczną i budująca zdrowe ciało. Ale konieczny jest sport! Mięsnie od samej diety nie rosną, a bez mięsni to jest flak na szkielecie.

Natomiast nie pojawią sie niedobory, galopująca próchnica pomimo prewencji, zniszczone nerki, artretyzm, osteoporoza, anemia, stłuszczenie watroby, tradzik, depresje pochodzące z niedoborów w diecie (!!!!) choroby wieńcowe, itp. atrakcje będące wynikiem złego odżywiania.
głupie diety, głupio się kończą. A konsekwencje sa ZAWSZE , tylko niestety pojawiaja sie sporo później. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2014-06-16 o 21:22
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 16:50   #13
marigolde
Raczkowanie

Ja polecałabym zwiększenie ilości spożywanych kalorii w ciągu dnia. Dieta musi być zbilansowana, czyli trochę białka, trochę węglowodanów itd.
marigolde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 17:21   #14
201607040946
Konto usunięte

Ale ja tylko odpowiedziałam na pytanie, zawarte w temacie nie namawiam do niezdrowego tycia
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości