Elmex - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-13, 10:11   #1
Qyodai
Raczkowanie

Question

Elmex

Mój TŻ ma bardzo słabe zęby. Nasza pani stomatolog zaleciła mu używanie pasty Elmex. Dała mu nawet bezpłatne próbki.
Czy sądzicie, że ta pasta jest tak dobra?
I jak należy jej używać, bo na tubce nie jest nic napisane.
Czy do kompletu warto kupić również płyn do płukania jamy ustnej Elmex?
Qyodai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:19   #2
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984
Dot.: Elmex

Zgadzam się - pasta Elmex jest dobra. Ja co prawda używam już teraz innej, ale płyn do płukania jamy ustnej stosuję właśnie tej firmy i porównując go z innymi wypada zdecydowanie najlepiej . Polecam.
Stary 2005-10-13, 10:24   #3
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

to jest moja ulubiona pasta... Jak kiedys mi jej zabralko i wrocilam do blendamed to mialam wrazenie brudnych zebow po godzinie, elmexem zabki czyste mam przez 12h.

Jest to jedna z najlepszych past, jakie znam. Pasta z pomaranczowym napisem sluzy do codziennego stosowania, natomiast zielona jest do zebow wrazliwych i z odslonietymi szyjkami zebow, nalezy ja uzywac przez jakis czas, a pozniej wrocic do pomaranczowej.

W srodku kazdej pasty znajduje sie ulotka. Kiedys przed wizyta u dentysty, umylam zeby elmexem, i podczas nakladania plomby pani dentystka mi mowi, prosze nie myc zebow elmexem bo zle mi sie plomby przykleja Pasta ta powoduje efekt sliskich zebow tzn. bakterie i kwasy maja slabszy dostep do umytych zabkow niz po zwyklej pascie.

Ale strzelilam reklame

W kazdym razie polecam!

Plyn rowniez jest OK, ale ja np stosuje rozne plyny bo smak plynu elmexa troche mi nie podchodzi

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:31   #4
Kiya
Zakorzenienie

Elmex ma swoje plusy i minusy,niewątpliwe zalety to aminofluorki które wspomagają regenerację szkliwa stosowanie tej pasty przez dłuższy okres czasu przynosi dobre rezultaty,ja natomiast nie lubie jej z jednego aczkolwiek ważnego powodu,po zastosowaniu tej pasty mam wrażenie że wogóle nie umyłam zębów (to nie tylko moja opinia) wpływ na to ma bardzo niski wskaźnik ścieralności tej pasty.
Dlatego elmexu nie używam.
Zdecydowanie bardziej wole mniej rozreklamowaną pastę Elgydium (dostępna w aptekach) z płynów do pułkania polecam Listeryne.
(Uwaga:to nie jest reklama)
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:33   #5
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Kiya
Elmex ma swoje plusy i minusy,niewątpliwe zalety to aminofluorki które wspomagają regenerację szkliwa stosowanie tej pasty przez dłuższy okres czasu przynosi dobre rezultaty,ja natomiast nie lubie jej z jednego aczkolwiek ważnego powodu,po zastosowaniu tej pasty mam wrażenie że wogóle nie umyłam zębów (to nie tylko moja opinia) wpływ na to ma bardzo niski wskaźnik ścieralności tej pasty.
Dlatego elmexu nie używam.
Zdecydowanie bardziej wole mniej rozreklamowaną pastę Elgydium (dostępna w aptekach) z płynów do pułkania polecam Listeryne.
(Uwaga:to nie jest reklama)
no ja wrecz odwrotnie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:38   #6
jucha
Wtajemniczenie

ja używam co prawda ale żelu elmex i jak dla mnie rewelka poleciła mi go pani dentystka i wiedziała co robi cena co prawda wysoka, ale warto! tubka malutka, ale starcza na baaardzo długo, używam go raz w tygodniu (teraz nawet rzadziej) i efekt-żadnych dziurek ani ubytków - bo takie jest jego działanie ! polecam naprawdęsuper chroni ząbki
jucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:44   #7
barbi20
BAN stały

.

Edytowane przez barbi20
Czas edycji: 2007-10-26 o 13:18
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:45   #8
barbi20
BAN stały

.

Edytowane przez barbi20
Czas edycji: 2007-10-26 o 13:19
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 10:46   #9
amika79
Wtajemniczenie

Elmexu używam od lat (czerwony na zmianę z zielonym). Jest to naprawdę delikatna pasta. Kiedyś tak mocno czyściłam ząbki, aż w dwóch czwórkach starłam sobie szkliwo przy samych dziąsłach (sic!). Są to b. wrażliwe miejsca i nie mogę ich myć żadną pastą tylko elmexem i b. delikatną szczoteczką.Pasta ma jednak wadę: odkąd jej używam mam problemy z kamieniem nazębnym. No, ale nie ma ideałów.
Stary 2005-10-13, 10:50   #10
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amika79
Pasta ma jednak wadę: odkąd jej używam mam problemy z kamieniem nazębnym. No, ale nie ma ideałów.

to właśnie ten niski wskaźnik ścieralności o którym pisałam.
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 11:00   #11
jucha
Wtajemniczenie

nie mam, ale mogę zrobić-jest mały, wygląda tak samo jak pasty z tej serii, używa się go na suchą szczoteczkęi szczotkuje normalnie ząbki, potwm wypluwa i nie płucze !!! smak bleeee, ale trzeba to wytrzymać
jucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 11:07   #12
SandraBullock
Wtajemniczenie

Ja używałam przez jakiś czas Elmexu zielonego.Miałam wówczas odsłonięte szyjkie zębów,ale potem wszystko wróciło do normy.Innych past wówczas nie mogłam stosować,bo mnie bolały te szyjki.Teraz tej pasty nie używam,ale gorąco polecam.Mam w domu tęz ieloną,bo mama myje nią zęby,ale używam teraz innej pasty.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-13, 11:31   #13
olafjensen
Raczkowanie

Uzywam produktow elmex od wielu lat (kiedys moj ojciec przywozil je z zagranicy bo niestety w Polsce nie byly dostepne) ...

Moje zdanie jest takie, ze zarowno pasta elmex jak i plyn do plukania elmex to najlepsze produkty z serii "do zabków" dostepne na rynku (z produktow ze tak powiem "nie medycznych").... sa znacznie drozsze od innych ale uwazam, ze warto doplacic ...
I plynu i pasty uzywa sie "normalnie" tak jak innych tradycyjnych produktow ...
Stary 2011-04-05, 21:28   #14
sylvi_86
Zakorzenienie

witam. wiem ze watek stary ale nie bede nic nowego zakladac:P

otoz. kupilam żel elmex ii jest tam napisane zeby po szczotkowaniu 2-3 minuty wypluc zel i wyplukac jame ustna, a wszedzie w internecie pisza zeby nie plukac woda. wiec jak to w koncu jest? płukac czy nie płukac?
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 22:08   #15
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość

otoz. kupilam żel elmex ii jest tam napisane zeby po szczotkowaniu 2-3 minuty wypluc zel i wyplukac jame ustna, a wszedzie w internecie pisza zeby nie plukac woda. wiec jak to w koncu jest? płukac czy nie płukac?
nie uzywa sie wody,nalewasz sobie odpowiednia ilosc plynu ( ja tam leje na koreczek ) pluczesz jame ustna, wypluwasz i juz.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 22:25   #16
sylvi_86
Zakorzenienie

dziekuje za zainteresowanie ale mnie chodzi o ten zel do fluoryzacji elmexu nie plyn do plukania

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-f.html&next=1 oo ten wlasnie
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 23:20   #17
KATona
Raczkowanie

Polecam Elmex Twojemu chłopakowi i to pomarańczowy, do codziennego stosowania, jeśli jest za mało ścieralny to na zmianę z inną pastą, mocno ścierny jest Parodontax (smak okropny). Żel z Elmexu jak najbardziej, dobry jest jeszcze produkt GC Tooth Moose ktory dostepny jest w aptekach stomatologicznych, to jest taki biały krem do wcierania (smarujesz na czyste zęby, po 4 minutach ścierasz nadmiar, językiem rozprowadza się resztki kremu, i przez pół godziny nic nie jeść żeby było odpowiednie stężenie w ślinie)-bardzo pomocny w odwapnieniach szliwa, w próchnicy początkowej.
Stary 2011-04-06, 12:43   #18
Ilena
Zakorzenienie

ja używam elmexu od wielu lat. Zaczęłam go używać przed aparatem ortodontycznym i używam do teraz. Wszystkie inne pasty są dla mnie sztuczne w smaku i kiepskie. Nie mam w ogóle problemów z próchnicą. W czasie noszenia aparatu nie zrobiła mi się ani jedna dziurka. Ja uważam że ścieralność ma bardzo dobrą ale ja zmieniam bardzo często szczoteczki do zębów może dlatego mam śliskie i cudowne ząbki. Poczytaj opinie na KWC
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 13:11   #19
a34
Zakorzenienie

Ja również używam tej pasty i jestem z niej b.zadowolona Jeśli chodzi o wrażenie czystości zębów, to myślę, że wiele zależy też od tego, jakiej szczoteczki używamy. Wg mnie zęby są po niej dokładnie umyte i śliskie . Co do smaku: kilka razy zdarzyło mi się użyć innych past i ich smak wydał mi się dziwny, więc po jakimś czasie do smaku Elmexu można się bardzo przywiązać
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 13:28   #20
evanaeve
Zadomowienie

GG do evanaeve

Sa tez szczoteczki elmex, niestety niedostepne w Polsce albo ja nie wiem gdzie kupic. Sa bardzo dobre.

Życie takie ma klimaty, że co dobre to na raty
Jacek Kaczmarski
evanaeve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 13:41   #21
a34
Zakorzenienie

Znalazłam na allegro, ale b.mało aukcji i głównie szczoteczki dla dzieci. Chyba istnieją jakieś sklepy z artykułami dentystycznymi.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 15:25   #22
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

ja mam niestety słabe zęby i dodatkowo jestem w ciążyUżywam Elmex i mam nadzieję, że choć trochę pomoże

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 16:14   #23
Threnetes
Raczkowanie

Cytat:

Ja nie płuczę.
Ulotki już nie mam, więc nie sprawdzę, ale gdyby było tam napisane by płukać, to bym pewnie płukała, bo zazwyczaj czytam ulotki, a że nie płuczę, to pewnie było aby nie płukać . Może to płukanie odnosi się do dzieci?

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
Friedrich Nietzche
Threnetes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 00:51   #24
gosienka65
Przyczajenie

Cytat:

Stosuj 1 cm żelu elmex raz w tygodniu i czyść zęby dokładnie przez 1-2 minuty. Następnie dobrze wypluj pozostałości. Dzieci nie powinny połykać preparatu podczas szczotkowania i powinny lekko przepłukać usta po szczotkowaniu.
gosienka65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 08:16   #25
pendraiw
Zakorzenienie

Ja uzywam elmexu pomarańczowego od lat, polecam
Stary 2013-07-17, 09:02   #26
effcia82
Zakorzenienie

Ja niestety po tego typu pastach mam niedomyte zęby. Po około 2 tygodniach stosowania pojawia się brązowy osad.
Za to inna pasta wyżarła mi skórę na dłoni.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 13:51   #27
simsa22
Zadomowienie

Znalazłam tańszy i lepszy odpowiednik elmexu- Adent sensitive.
Tylko nie w każdej aptece jest
większość wizażowej elity studiuje na renomowanych uczelniach,rozwijają swoje ambitne hobby, spędzają aktywnie czas, mają swoich idealnych TŻ, i przyjaciół- więc skąd do cholery macie jeszcze czas na codzienne kilkugodzinne przesiadywanie na wizażu?
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 05:23   #28
katerina_23
Raczkowanie

witam
elmex to JEDYNA pasta w Polsce o odpowiednim współczynniku ścieralności (poniżej 30)
pozdrawiam
PS sama jej używam i bardzo polecam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości