sylikonowe zegarki, jelly watch. Jak sie je nosi? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 09:58   #1
afrodytek
Zadomowienie

sylikonowe zegarki, jelly watch. Jak sie je nosi?

Chcę zamówić sobie przez internet zegarek, ale nie chce wydać na niego dużo ( coś do 30 zł) tak żeby czasem założyć.
Najpierw chciałam złoty czy srebrny, taką podróbkę Michaela Korsa ... domyśliłam się, że taka podróbka będzie się ścierać... i z czasem będę musiała go wyrzucić.
Zatem pomyślałam, że lepiej kupie taki z sylikonowym paskiem, niby jelly watch... Nie kosztuje dużo, ale nie chce zamówić i pochodzić tydzień a potem wyrzucić. Chciałabym kolor albo biały albo miętowy, więc raczej z tych jasnych.
Dlatego potrzebuję opinii czy ktoś ma taki zegarek, czy szybko ten pasek się brudzi, czy farbuje, czy można czymś to wyczyścić?
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 10:23   #2
winklepicker
Wtajemniczenie

Dot.: sylikonowe zegarki, jelly watch. Jak sie je nosi?

Mam biały, prawie 2 lata i nie ubrudził się, ale też nie narażałam go na jakieś wielkie zabrudzenia. Najwyżej się zakurzył, ale łatwo umyć sam pasek pod wodą czy zetrzeć mokrą ściereczką. Generalnie nie oczekuj wielkiej jakości za taką cenę, chociaż akurat ja jestem zadowolona, wykonanie jest przyzwoite. Po mniej więcej roku musiałam zmienić baterię (to praktycznie norma, pierwsza bateria zawsze się szybko wyczerpuje). Jedyny mój zarzut dotyczy jego głośności - moim zdaniem on jest za głośny, na noc chowam go do szafki.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-12, 11:11   #3
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Mam biały, prawie 2 lata i nie ubrudził się, ale też nie narażałam go na jakieś wielkie zabrudzenia. Najwyżej się zakurzył, ale łatwo umyć sam pasek pod wodą czy zetrzeć mokrą ściereczką. Generalnie nie oczekuj wielkiej jakości za taką cenę, chociaż akurat ja jestem zadowolona, wykonanie jest przyzwoite. Po mniej więcej roku musiałam zmienić baterię (to praktycznie norma, pierwsza bateria zawsze się szybko wyczerpuje). Jedyny mój zarzut dotyczy jego głośności - moim zdaniem on jest za głośny, na noc chowam go do szafki.
ha ha ha mam to samo z moim zegarkiem - cyka jak BOMBA normalnie! A kolory mam właśnie biały i miętowy i szczerze polecam, świetne są na lato, nie brudzą i nie ścierają a kurz można łatwo wyczyścić wilgotną ściereczką!
Stary 2014-06-12, 12:16   #4
whenee
Zakorzenienie

jedynie baterie mają kiepskie, kupiłam w zimie za 9,99 zł a już bateria się wyczerpała.

kupiłam na szmatach używanego fossila 4 lata temu (kupując go nawet nie zauważyłam że chodził ) i bateria dopiero się wyczerpała z miesiąc temu.

ew. jeśli chcesz przedłużyć żywotność baterii a masz kilka zegarków to wyciągać to pokrętło do ustawiania godziny i nastawiać zegarek jak ubierzesz. ja mam już w 4 zegarkach baterie do wymiany

potwierdzam, jelly watche z genevy cykają strasznie głośno!
Stary 2014-06-12, 13:12   #5
niusiak25
Zadomowienie

Mam czarny i różowy i oba działają bez zarzutów także śmiało polecam

Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość.
niusiak25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-13, 14:05   #6
Starlight1804
Zadomowienie

serio wasze tak głośno cykają? ja swoich w ogóle nie słyszę
w zeszłym roku kupiłam biały, miętowy i czarny. w czarnym bateria już się wyczerpała biały to mój ulubiony, trochę się brudzi, ale można łatwo go wyczyścić. tylko niestety trochę się popsuł...jak go zakładałam i 'naciągałam' ten pasek to pękła z jednej strony guma trzymająca tą hmm...sprzączkę? dlatego zakładaj go delikatnie i tak jak na zegarek za 10zł długo wytrzymał
co do miętowego - w internetach ten kolor wygląda na jaśniutki, ale to taka dość ciemna mięta
tak czy siak strasznie się przyzwyczaiłam do tego zegarka i ciągle go noszę

w załączniku zdjęcie popsutego zegarka. przepraszam za jakość, telefon nie chce współpracować

ahaaa i jeszcze co do białego - pofarbował mi się lekko od różowej zimowej kurtki ale już zeszło i jest taki jak dawniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140613_145806.jpg (60,3 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Starlight1804
Czas edycji: 2014-06-13 o 14:09
Starlight1804 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-13, 14:19   #7
MadameBlossom
Raczkowanie

Cykają strasznie głośno Są łatwe w obsłudze i pielęgnacji, wystarczy woda, polecam

Zobacz

www.madameblossom.blogspo t.com
MadameBlossom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-13, 21:09   #8
Emilia0618
Raczkowanie

Moje też głośno cykają, kupiłam brązowy a czerwony dostałam.
Ten brązowy swego czasu nosiłam z bransoletkami z drewnianych koralików (teraz nie noszę wcale bo dziecko moje za wszelką cenę próbuje zjeść wszystko co jest na nadgarstku)
Z baterii jestem zadowolona, w obu zegarkach wytrzymały ok 3 lata. Dodatkowym plusem jest banalne czyszczenie i to, że można komponować własne zestawienia zegarka z paskiem
Emilia0618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 11:31   #9
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Starlight1804 Pokaż wiadomość
serio wasze tak głośno cykają? ja swoich w ogóle nie słyszę
Mój chodzi tak głośno, że osoby które siedzą obok słyszą go. W sytuacjach gdy jest obok mnie zupełna cisza (np. egzamin) to chyba cała sala go słyszy. Nie jestem w stanie usnąć z nim w jednym pokoju (w ogóle nie lubię odgłosów zegarów, a on jest głośny jak niektóre budziki), w szafce jest ok.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości