Dziwna relacja. Nie wiem, co robić :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 19:02   #1
julka_25
Rozeznanie

Dziwna relacja. Nie wiem, co robić :(

Cześć,

piszę, bo chcę się poradzić w pewnej sprawie.
Otóż, weszłam w relację z pewnym chłopakiem i od początku była ona dość zawikłana.
Na początku mieliśmy okres wielkiej fascynacji sobą; spędzaliśmy ze sobą sporo czasu, rozmawialiśmy, pisaliśmy na fb itp. Wszystko potoczyło się bardzo szybko. Z tym, że ani nie staliśmy się parą ani on nie zachowywał się jak przyjaciel... Bywał zazdrosny, potrafił być nieprzyjemny, gdy spędzałam czas z kimś innym, a nie z nim, doszło do tego, że zaczęłam się tłumaczyć ze wszystkiego, chociaż przecież nie miałam takiego "obowiązku".
Zaczęły się kłótnie, potem próby pogodzenia się i tak w kółko. Jestem osobą dość ugodową, więc dziwiłam się, że w ogóle potrafię aż tak gwałtownie wyrażać uczucia. Kilkukrotnie podjęłam z nim próbę rozmowy na temat naszej relacji. No i właśnie: ON NIE POTRAFI JEJ NAZWAĆ.
Kiedy kogoś nowego poznaję i zaczynam się nastawiać na zmianę statusu z singla na osobę w związku, on zaczyna znowu starać się o zacieśnianie relacji. Wtedy nagle zaczynamy wychodzić razem, kupuje mi drogie prezenty itp.
Jestem nim zafascynowana, nie potrafię obojętnie reagować na jego zachowanie. A kiedy pytam, o co chodzi i jakie ma oczekiwania, nie potrafi się jasno określić.
Jestem strasznie zamotana. Nie jesteśmy przyjaciółmi, nie jesteśmy parą... Tyle rozmów na ten temat przeprowadziłam i nic z tego nie wyszło. Już dwa razy odchodziłam, usuwałam się z jego życia, żeby dać mu szansę na przemyślenia i za każdym razem prosił o kolejną szansę. Szansę na co? Nie wiem.
Niepokoi mnie też, że coraz częściej rozmawia ze mną o seksie. Nie jestem osobą zainteresowaną układami opartymi tylko na seksie. I on o tym wie.
Potrzebuję trzeźwej oceny sytuacji, bo sama nie ogarniam.
julka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 19:25   #2
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dot.: Dziwna relacja. Nie wiem, co robić :(

Cytat:
Napisane przez julka_25 Pokaż wiadomość
Cześć,

piszę, bo chcę się poradzić w pewnej sprawie.
Otóż, weszłam w relację z pewnym chłopakiem i od początku była ona dość zawikłana.
Na początku mieliśmy okres wielkiej fascynacji sobą; spędzaliśmy ze sobą sporo czasu, rozmawialiśmy, pisaliśmy na fb itp. Wszystko potoczyło się bardzo szybko. Z tym, że ani nie staliśmy się parą ani on nie zachowywał się jak przyjaciel... Bywał zazdrosny, potrafił być nieprzyjemny, gdy spędzałam czas z kimś innym, a nie z nim, doszło do tego, że zaczęłam się tłumaczyć ze wszystkiego, chociaż przecież nie miałam takiego "obowiązku".
Zaczęły się kłótnie, potem próby pogodzenia się i tak w kółko. Jestem osobą dość ugodową, więc dziwiłam się, że w ogóle potrafię aż tak gwałtownie wyrażać uczucia. Kilkukrotnie podjęłam z nim próbę rozmowy na temat naszej relacji. No i właśnie: ON NIE POTRAFI JEJ NAZWAĆ.
Kiedy kogoś nowego poznaję i zaczynam się nastawiać na zmianę statusu z singla na osobę w związku, on zaczyna znowu starać się o zacieśnianie relacji. Wtedy nagle zaczynamy wychodzić razem, kupuje mi drogie prezenty itp.
Jestem nim zafascynowana, nie potrafię obojętnie reagować na jego zachowanie. A kiedy pytam, o co chodzi i jakie ma oczekiwania, nie potrafi się jasno określić.
Jestem strasznie zamotana. Nie jesteśmy przyjaciółmi, nie jesteśmy parą... Tyle rozmów na ten temat przeprowadziłam i nic z tego nie wyszło. Już dwa razy odchodziłam, usuwałam się z jego życia, żeby dać mu szansę na przemyślenia i za każdym razem prosił o kolejną szansę. Szansę na co? Nie wiem.
Niepokoi mnie też, że coraz częściej rozmawia ze mną o seksie. Nie jestem osobą zainteresowaną układami opartymi tylko na seksie. I on o tym wie.
Potrzebuję trzeźwej oceny sytuacji, bo sama nie ogarniam.
Zwodzi cie po prostu
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 19:31   #3
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Pogrywa sobie z Tobą, a Ty widocznie mu ulegasz bo nie spotykasz się dalej z innymi chłopakami tylko wracasz do tej dziwnej relacji z nim.
Jedyne co powinnaś zrobić to jasno mu powiedzieć, że albo określacie co jest między wami albo to koniec znajomość.

W ogóle to ostatnio jest coraz więcej podobnych wątków na wizażu. Czemu takiego typu facetów się naraz namnożyło?
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 19:55   #4
Individualist
Rozeznanie

Popieram wypowiedzi.
Można się raz nie umieć określić ale nie ciągle. Ma szanse to jej nie wykorzystuje, Ty próbujesz nowego życia on udaje zainteresowanego.. pies ogrodnika.
Możesz z nim pogadać i albo się określi albo zakończ znajomość.
Stary 2014-06-14, 20:23   #5
Lady_Mosquito
Rozeznanie

Bawi się Tobą.

Mój paznokciowy instagram
lubimy czytać
Lady_Mosquito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 20:49   #6
julka_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szynka_w_toscie Pokaż wiadomość

W ogóle to ostatnio jest coraz więcej podobnych wątków na wizażu. Czemu takiego typu facetów się naraz namnożyło?
Może to jakaś epidemia? Roznosi się niczym świńska grypa

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Ogólnie to zbieram się do ostatecznego rozstrzygnięcia. Niczym Rocky Balboa w tych starych filmach planuję powalić rywala na deski
julka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości