|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dziwna relacja. Nie wiem, co robić :(
Cześć,
piszę, bo chcę się poradzić w pewnej sprawie. Otóż, weszłam w relację z pewnym chłopakiem i od początku była ona dość zawikłana. Na początku mieliśmy okres wielkiej fascynacji sobą; spędzaliśmy ze sobą sporo czasu, rozmawialiśmy, pisaliśmy na fb itp. Wszystko potoczyło się bardzo szybko. Z tym, że ani nie staliśmy się parą ani on nie zachowywał się jak przyjaciel... Bywał zazdrosny, potrafił być nieprzyjemny, gdy spędzałam czas z kimś innym, a nie z nim, doszło do tego, że zaczęłam się tłumaczyć ze wszystkiego, chociaż przecież nie miałam takiego "obowiązku". Zaczęły się kłótnie, potem próby pogodzenia się i tak w kółko. Jestem osobą dość ugodową, więc dziwiłam się, że w ogóle potrafię aż tak gwałtownie wyrażać uczucia. Kilkukrotnie podjęłam z nim próbę rozmowy na temat naszej relacji. No i właśnie: ON NIE POTRAFI JEJ NAZWAĆ. Kiedy kogoś nowego poznaję i zaczynam się nastawiać na zmianę statusu z singla na osobę w związku, on zaczyna znowu starać się o zacieśnianie relacji. Wtedy nagle zaczynamy wychodzić razem, kupuje mi drogie prezenty itp. Jestem nim zafascynowana, nie potrafię obojętnie reagować na jego zachowanie. A kiedy pytam, o co chodzi i jakie ma oczekiwania, nie potrafi się jasno określić. Jestem strasznie zamotana. Nie jesteśmy przyjaciółmi, nie jesteśmy parą... Tyle rozmów na ten temat przeprowadziłam i nic z tego nie wyszło. Już dwa razy odchodziłam, usuwałam się z jego życia, żeby dać mu szansę na przemyślenia i za każdym razem prosił o kolejną szansę. Szansę na co? Nie wiem. Niepokoi mnie też, że coraz częściej rozmawia ze mną o seksie. Nie jestem osobą zainteresowaną układami opartymi tylko na seksie. I on o tym wie. Potrzebuję trzeźwej oceny sytuacji, bo sama nie ogarniam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna relacja. Nie wiem, co robić :(
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pogrywa sobie z Tobą, a Ty widocznie mu ulegasz bo nie spotykasz się dalej z innymi chłopakami tylko wracasz do tej dziwnej relacji z nim.
Jedyne co powinnaś zrobić to jasno mu powiedzieć, że albo określacie co jest między wami albo to koniec znajomość. W ogóle to ostatnio jest coraz więcej podobnych wątków na wizażu. Czemu takiego typu facetów się naraz namnożyło?
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Popieram wypowiedzi.
Można się raz nie umieć określić ale nie ciągle. Ma szanse to jej nie wykorzystuje, Ty próbujesz nowego życia on udaje zainteresowanego.. pies ogrodnika. Możesz z nim pogadać i albo się określi albo zakończ znajomość.
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Bawi się Tobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ogólnie to zbieram się do ostatecznego rozstrzygnięcia. Niczym Rocky Balboa w tych starych filmach planuję powalić rywala na deski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.