potworny, naprawde potworny kaszel... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-15, 09:42   #1
Megg
BAN stały

potworny, naprawde potworny kaszel...

Nic mi nie jest, nie mam kataru ani bólu gardła (ale miałam), nie mam i nie miałam gorączki. Tylko KASZEL. Mam dość. Od środy nie daję rady. Lekarz przepisal mi Mucosolvan i po nim to już w ogóle kaszle jak szalona. Zazywam ten syrop od czwartku. Czy nie powinien juz zaczac dzialac ?????

Pisze tu, bo moze znacie jakies inne sposoby wyleczenia takiego kaszlu... obecnie mam mokry kaszel - jako skutek Mucosolvanu, ktory jest syropem wykrztusnym. Wieczorem wszystkie miesnie i glowa niesamowicie mnie bola po dniu kaszlenia. Nie jestem w stanie chodzic na zajecia z takim kaszlem. W miejscach dusznych (np metro) dostaje w ogole jakichs dzikich atakow kaszlu Dzizas, ponoc ten Mucosolvan najlepszy jest, ale moze jednak jest cos lepszego, cos co mi wreszcie pomoze ???

Megg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 09:53   #2
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Dot.: potworny, naprawde potworny kaszel...

syrop z cebuli [ale ja go nienawidze, bleee]

a poza tym nasmarowac plecki na noc czyms rozgrzewajacym,
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 09:54   #3
Megg
BAN stały

Nawet jesli mnie w plucach ani oskrzelach nic nie boli ani nie piecze ? To też smarowac?

Jedynie tak mnie laskocze co w efekcie powoduje ten wstretny kaszel ?

I czy syrop z cebuli nie dziala czasem przeciwkaszlowo ? Bo jest tak musialabym odstawic Mucosolvan.
Stary 2005-10-15, 10:34   #4
Jelonek
Zakorzenienie

Biegiem do apteki po Thiocodin (zawiera fosforan kodeiny i sulfogwajakol), pomaga na suchy kaszel Już dawno go nie kupowałam (tfu tfu ), ale nie kosztuje więcej niż 10 zł. Przestaniesz kaszleć, naprawdę dobry
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-15, 10:38   #5
Megg
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Biegiem do apteki po Thiocodin (zawiera fosforan kodeiny i sulfogwajakol), pomaga na suchy kaszel Już dawno go nie kupowałam (tfu tfu ), ale nie kosztuje więcej niż 10 zł. Przestaniesz kaszleć, naprawdę dobry

Thiocodin, syropek przeciwkaszlowy.. ok, czyli ten Mucosolvan jest zly ?
Stary 2005-10-15, 10:41   #6
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megg
Nawet jesli mnie w plucach ani oskrzelach nic nie boli ani nie piecze ? To też smarowac?

Jedynie tak mnie laskocze co w efekcie powoduje ten wstretny kaszel ?
ja wlasnie zawsze mam tak ze nmie laskocze, jeszcze nigdy mnei eni pieklo ani nie bolalo, a masc opwodowala rozgrzanie i w efekcie cala flegma[czy co to tam jest] sie oderwala i kaszel szybko sie skonczyl
Stary 2005-10-15, 10:43   #7
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
hmmm, a co jesli Megg ma juz kaszel mokry?? teraz trzeba tylko dzialac w strone wyksztuszenia clej nieporzadanej zawartosci jaka osiadla na oskrzelach, czyli cos na mokry kaszel, na wyksztuszanie

a co do bolu glowy i miesni-wspolczuje, tez tak nieraz mialam, ruszac sie nei moglam tak bolaly mnei miesnie
Stary 2005-10-15, 10:46   #8
Megg
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
hmmm, a co jesli Megg ma juz kaszel mokry?? teraz trzeba tylko dzialac w strone wyksztuszenia clej nieporzadanej zawartosci jaka osiadla na oskrzelach, czyli cos na mokry kaszel, na wyksztuszanie

a co do bolu glowy i miesni-wspolczuje, tez tak nieraz mialam, ruszac sie nei moglam tak bolaly mnei miesnie
Dzięki ja własnie kaszle bo wyksztuszam z siebie te flegme. Kupie te masc rozgrzewajaca i jak jutro juz sie nie polepszy wyraznie to ja juz nie wiem
Kupie tez jodyne, wsypie do wody i niech powietrze bedzie zdrowe niestety u mnie grzeje kaloryfer na fula a nie da sie go skrecic, wiec niesamowicie utrudnia mi wyzdrowienie
Masc i moj syrop na wyksztuszanie beda wystarczajace ? Myslisz ?

Ehh dziekuje
Stary 2005-10-15, 10:50   #9
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

wiem tyklo ze masc beidze rozgrzewajaca, przez co flegma powinna oderwac sie z oskrzeli i latwiej oraz szybciej bedziesz mogla ja wykrztusic, syrop napewno pomoze w tym,

nasmaruj sie mascia pod wieczor to przez noc powinno dobrze wygrzac
Stary 2005-10-15, 10:56   #10
Megg
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
wiem tyklo ze masc beidze rozgrzewajaca, przez co flegma powinna oderwac sie z oskrzeli i latwiej oraz szybciej bedziesz mogla ja wykrztusic, syrop napewno pomoze w tym,

nasmaruj sie mascia pod wieczor to przez noc powinno dobrze wygrzac

Oki dziekuje Ci mam tylko nadzieje, ze w nocy bede spala a nie kaszlala tylko
Stary 2005-10-15, 11:04   #11
karolina2020
Zadomowienie

Mozesz tez sobie kupic taki pojemniki na wode na kaloryfer albo powiesic mokry recznik, to nawilzy powietrze
karolina2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-15, 11:07   #12
Megg
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolina2020
Mozesz tez sobie kupic taki pojemniki na wode na kaloryfer albo powiesic mokry recznik, to nawilzy powietrze

Dzieki Tak wlasnie robie.. mam nadzieje ze pomoze..
Stary 2012-10-27, 19:44   #13
szalona_3
Przyczajenie

hejka,
dołączam się do wypowiedzi koleżanki! Mnie też pomaga najbardziej Sinulan na katar i kaszel. Biorę go raz dziennie i mam z głowy. Do tego jakaś herbatka z sokiem malinowym i cytrynką lub mleko z masłem i czosnkiem (chociaż ta propozycja mi nie smakuje), aspiryna i czuję się jak nowo narodzona Te tabletki działają cuda, przynajmniej na mnie!
szalona_3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 19:59   #14
samotari
Raczkowanie

a jaki to rodzaj kaszlu? krtaniowy czy oskrzelowy? Ja np. mam zawsze typowo krtaniowy,szczekajacy kaszel. Czuję się jakby mi w gardle nagle wyschło i zatkało przepływ powietrza. Co wtedy mi pomaga: chłód - nieważne jak zimno na dworze, nie odkrecam kaloryfera, wietrze często pokój, do tego dużo płynów żeby nawilżyć oraz hallsy żeby znieczulić zawsze mam przepisywane od lekarzy dziwaczne leki, po których ani trochę nie jest lepiej, wiec wypracowałam sobie własny system leczenia
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 20:12   #15
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megg Pokaż wiadomość
Nic mi nie jest, nie mam kataru ani bólu gardła (ale miałam), nie mam i nie miałam gorączki. Tylko KASZEL. Mam dość. Od środy nie daję rady. Lekarz przepisal mi Mucosolvan i po nim to już w ogóle kaszle jak szalona. Zazywam ten syrop od czwartku. Czy nie powinien juz zaczac dzialac ?????
Wydaje mi się, że po niektórych syropach jest gorzej, bo musisz się wykaszleć, tak jak kichając pozbywasz się zarazków. Nie zażywaj ich tuż przed snem, żeby się nie męczyć, tylko np. rano i po południu.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-07, 12:49   #16
picadelo
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

mnie na kaszel też pomógł sinulan , poleciła mi go pani w aptece i sceptycznie podszedłem do niego ale działa , dychałem masakrycznie , napady jak u gruźlika , już po kilku dniach była znaczna poprawa , do tego syrop z cebuli .Generalnie preferuję naturalne metody i unikam chemii .A te tabletki są ziołowe .
picadelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-28, 04:34   #17
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Firma Novascon została poinformowana o nielegalnej działalności.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2013-05-28 o 04:37
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości