|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problemy z okresem
Witam. Od pewnego czasu niepokoją mnie moje "dziwne" miesiączki. 22 czerwca dostałam jednodniowy okres, jeśli można to tak w ogóle nazwać (krwawienie wystąpiło zgodnie z cyklem po 28 dniach, więc żadne owulacyjne krwawienie raczej to nie było.). Przed tym miałam z jakieś 5 dni brązowego plamienia. Coś takiego u mnie pojawiło się pierwszy raz i poszłam do ginekologa, aby się upewnić czy wszystko aby z kobiecymi sprawami u mnie dobrze. Lekarz stwierdził, że wszystko jest jak najbardziej dobrze i może mi tylko na coś takiego przepisać antykoncepcje. Nawet nie zapytał się czy aby jakiś badań na hormony by nie zrobić -,-' Jednak po uzgodnieniu z lekarzem postanowiłam czekać na następną miesiączkę i zobaczyć jaka ona będzie. Po dwóch tygodniach, a mianowicie wczoraj wieczorem znów dostałam "okresu", ale jest dużo śluzu wymieszanego z krwią i raczej znów zapowiada się na bardzo skąpe krwawienie. Boje się, że znów będzie trwać jeden dzień. Czy któraś z was miała podobnie? Co radzicie zrobić? Udać się do ginekologa, prosić o badania hormonalne i spróbować antykoncepcją doprowadzić miesiączkowanie do normy? Już sama nie wiem co robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z okresem
Rozumiem, że możliwość ciąży wykluczasz?
Nie jesteś czasem na jakiejś diecie? Usg, cytologia, badania hormonów, możesz też zrobić wymaz z pochwy. Dopiero potem antykoncepcyjne jeżeli współżyjesz. Jeśli nie to szkoda się truć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.