![]() |
#1 |
Kocia i psia mama :)
|
Problem z siostrą narzeczonego. Proszę o rady.
Mam pewien problem z siostrą mojego narzeczonego. Siostra nie chce przyjść na nasz ślub. Chciałabym abyście powiedziały mi jak wy to widzicie i co byście zrobiły.
Mieszkamy razem z narzeczonym P. od ponad 4 lat. Zaczęliśmy życie w nowym mieście, województwie nie mając nikogo bliskiego . Jedyną osobą, która znaliśmy był kolega Tżta. Nazwijmy go M. Pomógł nam na początku poprowadził. Doradzał. Odradzał. Na początku spędzaliśmy ze sobą dużo czasu, grille, spotkania, imprezy, wycieczki itp później trochę to się zmieniło ponieważ się przeprowadziliśmy, ale nadal kontakt i spotkania są. Na jedno z takich spotkań dokładnie 4 lata temu przyjechała siostra P. Tż ostrzegał ja przed M. ponieważ M. był już po rozwodzie i dziewczyn nie traktował poważnie. (M miał w tamtym czasie 35 lat),a siostra po rozstaniu z poprzednim chłopakiem była wręcz zdesperowana aby być z kimś. Czuła się nikomu nie potrzebna, nie kochana (siostra P. w tamtym czasie miała 24 lata). No i stało się przespali się kilka razy ze sobą. Ona narobił sobie mega wizji ze ślubem i dziećmi w tle. Po kilku spotkaniach 3? 4? rozpadło się to. Przeżywała. Mówiła , że ją wykorzystał itp. Teraz 4 lata późnej planujemy z P. ślub a jeszcze przed tym chce zrobić imprezę niespodziankę z okazji okrągłych urodzin mojego P. Narzeczony bardzo chce aby M. był u nas na ślubie. Chciałabym też zaprosić go na imprezę urodzinowa. Siostra P. od września ma męża. Dziecko 5 miesięczne. I powiedziała, że nie przyjedzie do nas na ślub jeżeli będzie tam M. Do swojego jedynego brata, którego podobno bardzo kocha. Tż z siostrą mają ze sobą dobre kontakty nawet powiedziałabym, że bardzo dobre a dzisiaj z tego powodu się po kłócili. Bardzo często jej pomagamy, widujemy się. Moim zdaniem gdyby mój brat miał ślub i byłby na nim jego kolega z którym się przespałam to nie robiła bym takich cyrków tylko poszła bym na uroczystość. Przecież nie musiałabym z nim gada, bawić się.. A nigdy w życiu nie chciałabym robić takiej przykrości mojemu bratu. Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Tż jest uparty i może nie opuścić. Nie wiem jak rozwiązać problem imprezy urodzinowej czy mówić jej że będzie M. i wtedy ona nie przyjedzie czy nic nie mówić i przejdzie i się zdziwi. Szczerze mówiąc myślę nad ta druga opcją. I dla jasności mąż siostry P. wie o M. wiec to nie jest żadną tajemnicą. Jeżeli ktoś dobrnął do końca i zrozumiał mój trochę chaotyczny wpis to będę wdzięczna za Wasze spostrzeżenia i rady ![]() Edytowane przez lilianna90 Czas edycji: 2014-07-08 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z siostrą narzeczonego. Proszę o rady.
jak dla mnie skoro siostra Twojego narzeczonego zachowuje się jak 17-nastoletnia gówniara i z dziwnych przyczyn nie chce przyjść na ślub własnego brata, to niech po prostu nie przychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Baby to jednak czasami dziwne są...
![]() |
![]() |
#5 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zielona Driada
|
Bardzo durne zachowanie ze strony siostry
![]() Poza tym tamta historia miała miejsce kilka lat temu, siostra ułożyła sobie życie, więc nie rozumiem tych żali. Nikt jej nie każe z M. na ślubie czy urodzinach rozmawiać.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jaki cyrk. Siostra przeżywa to, że się z kimś przespała ileś tam lat temu rzeczywiście jak nastolatka. Mało, ona jeszcze zwala winę na faceta, że ją wykorzystał - to co, upił ją i do łóżka zawlókł? Męża ma, dziecko a dalej siano w głowie. Wcale się nie dziwię, że Twój TŻ twardo obstaje przy swoim, ciężko żeby nie zaprosił tak bliskiego przyjaciela na ślub. Teściowa też powinna iść po rozum do głowy, i zamiast wydzwaniać do was, niech ustawia do pionu rozhisteryzowaną córcię. Jeżeli siostra przez taką pierdołę nie przyjdzie na ślub brata, to naprawdę, marna ta jej miłość i niewiele warta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Siostra twojego narzeczonego mogła też mieć przelotne romanse z innymi facetami, którzy mogą okazać się, waszymi znajomymi
![]() Moim zdaniem jest to problem z ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Elwirka-Elmirka :D
|
1. Jeśli siostra nie chce przyjść, to niech nie przychodzi, jej decyzja.
2. Do czasu ślubu może się rozmyślić i niepotrzebnie wszyscy zszarpiecie sobie nerwy. 3. Może też być taka opcja, że kolega nie przyjdzie i siostra będzie się dobrze bawić . Dajcie spokój. Po co na siłę się wtrącać w nie swoje życie .
![]() |
#14 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Ja bym twardo trzymała się tego, że M. będzie i już. Czuję, że siostra i tak przyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
|
Ale na imprezę urodzinową nie przyjdzie jeżeli jej powiem, że będzie M. I w sumie to chyba nic nie powiem i przyjdzie, ewentualnie obrazi się na mnie śmiertelnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Pamiętaj o jednym - wesele robisz dla siebie, nie dla rodziny. U mnie 3/4 się obraziło, bo kogoś tam nie zaprosiłam, a kogoś innego tak. A ja miałam to w nosie, bo nie stać mnie było na wesele dla 100 osób, a tak by wyszło, gdybym chciała zaprosić wszystkich.
Z perspektywy kilku lat już nikt nic nie pamięta ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nie zmusisz jej żeby przyszła na ślub, skoro woli strzelać fochy to niech strzela. Wy to olejcie, powiedzcie "jak nie to nie", ewentulanie zarezerwujcie miejsce gdyby zmieniła zdanie.
Tak naprawdę to nigdy wszystkim nie dogodzisz, nawet jakbyś bardzo chciała. Może siostra się obawia tego, że jak zobaczy M. to jej uczucie odżyje?
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Chore... Żeby była jeszcze z tym M. w jakimś poważnym związku to bym próbowała zrozumieć, ale tak? Tym bardziej, że ją ostrzegaliście. Nie potrafi wziąć na siebie konsekwencji własnych czynów.
Poza tym ma męża, więc tym bardziej nie rozumiem. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Może ona z tych co lubią, jak się ich prosi i wszystko do nich dostosowuje. Ale potrzeba zaznaczenia swojej obecności u takich osób też często jest silna więc też się skłaniam ku temu, że przyjdzie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z dziewczynami, pewnie na ślub przyjdzie i tak. Teraz tak was szantażuje, ale skoro są z bratem tacy związani to pewnie odpuści. Nie przejmuj się tym. Dziewczyna ma ewidentnie jakiś problem ze sobą, nie dostosowuj swojego ślubu do jej wymagań. Edytowane przez narcyzowa Czas edycji: 2014-07-08 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ech, tak poza tematem, ciekawa jestem co na to mąż siostry narzeczonego, dla mnie by to mega dziwne było, że partner aż tak mocno przeżywa jakaś historię sprzed lat...
Ja bym zaprosiła na obie imprezy wszystkie osoby, które chcę, żeby tam były, a siostrę powiadomiła o fakcie, że będzie tam M i niech sama zdecyduje co zrobi. Najgorzej jak zacznie się w to angażować pół rodziny, porobią się obozy itp., więc ucinałabym wszystkie rozmowy na te tematy z innymi osobami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Cytat:
Obecnie namawia ją od kilku miesięcy aby poszli na ślub do jego najbliższego przyjaciela a zarazem jej bliskiego kuzyna a ona nie chce iść ponieważ na jej weselu przyszła żona kuzyna powiedziała jej , że ma chu..wą sukienkę. Ja bym poszła na takie wesele, nie dla niej dla kuzyna i aby mężowi nie robić przykrości. Ale ona nie chce się ugiąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ante Pante
|
Cytat:
![]() Wszyscy powinni ignorować jej jakże dorosłe zachowanie. Może to by ją nauczyło.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jakaś "rozpieszczona księżniczka" z tej Twojej przyszłej szwagierki
![]() Aż żal słuchać, że ma męża, dziecko i prawie 30 lat - zachowuje się jak niedojrzała nastolatka. Ciekawe jak dziecko wychowa z takim podejściem do życia i ludzi. Ja bym na miejscu Twojego TŻ postawiła sprawę jasno - powiedziałabym siostrze, że to mój ślub, moje wesele i ja będę decydować o tym, kogo na nie zaproszę. Że bardzo miło mi będzie jak ona się pojawi, bo jest moją najbliższą rodziną, ale niestety nie uniknie M. ponieważ nie zrezygnuję z zaproszenia go. I żeby ze względu na moje dobre samopoczucie schowała urażoną dumę i cokolwiek tam jeszcze do kieszeni i po prostu pojawiła się na tej uroczystości i bawiła się dobrze. Jeśli ona tego nie zrozumie i będzie nadal się upierać to nie ma sensu jej "zmuszać" i skakać dookoła. Z Twojego opisu wynika, że ona jest właśnie przyzwyczajona do tego, że zazwyczaj stawia na swoim. Jeszcze mama jest po jej stronie - mieszanka wybuchowa. Co do urodzin - nie powiedziałabym jej, że M. będzie, ale jakby sama zapytała to potwierdziłabym jego obecność żeby jej nie oszukiwać. I niech sama decyduje co jest dla niej ważniejsze - rodzony brat czy żal do faceta, z którym się bzykała kilka lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Zraniona duma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
Cytat:
A co do dziecka to temat rzeka... O tym mógłby powstać nowy wątek. Generalnie dziecko ma 5 miesięcy, mój 4 kilogramowy pies, który w przeciwieństwie do mnie kocha dzieci nie może do niej nawet podejść, bo alergie, bakterie, same siedlisko chorób. I generalnie dziecka nie dopuści do zwierząt dopóki samo nie będzie się umiało przed nim obronić (pomijając fakt, że dorośli ludzie nie potrafią się obronić przed agresywnymi psami). Mój pies siedzi cały czas w domu z innymi psami/kotami nie ma kontaktu, generalnie jest wypieszczony i czyściutki a nie może nawet wskoczyć na łożko (zaścielone kocem) na którym czasami leży dziecko w trakcie karmienia. Cud, że może chodzić po podłodze, ale może to dlatego, że dziecko jeszcze tam nie chodzi. Generalnie od 5 miesięcy słucham jak minął poród, chyba ona oczekuje, że ktoś Oskara jej da za trudy rodzenia i o tym jak dziecko nie będzie siedziało z teściową, bo u teściowej są koty i mnóstwo kurzu. Teściowa wychowała już ok 12 wnuczków i uwaga! każde z nich żyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.