Czym jest pożądanie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 20:02   #1
pomarancza091
Przyczajenie

Czym jest pożądanie?

Witam! Postanowiłam w końcu napisać z moim problemem. Mam 19 lat i jestem w pierwszym związku z chłopakiem dwa lata starszym ode mnie. Bardzo mi się on podoba, nie czuję na jego widok jakiegoś odrzucenia czy coś, super się dogadujemy i w ogóle nie wyobrażam sobie związku z kimś innym. Jesteśmy ze sobą rok, ja jestem dziewicą. No i tu pojawia się problem - na seks wiem, że nie jestem gotowa bo nawet nie zeszliśmy z chłopakiem do jakichś bardziej intymniejszych pieszczot, ale ostatnio zastanawiam się czy to, że nigdy się nie masturbowałam (nie miałam ani ochoty, ani z ciekawości nie chciałam sprawdzić) sprawia, że jestem nierozbudzona seksualnie czy coś. Nie rozumiem czym jest podniecenie czy pożądanie. Jak się caluję, rpzytulam, pieszczę z chlopakiem to jest to albo przyjemne albo w ogóle nic nie czuję. Niby czuję że "robi mi sie mokro" itd ale mam wrażenie, ze temu nie towarzysza zadne emocje? No i tu pojawia się moje pytanie, czy to po prostu wina, że dopiero wchodze z chlopakiem w te seksualne strefy czy może przyczyna leży gdzieś indziej? Jak się naczytałam książek to wszędzie w związkach i przy seksualnych czynnościach towarzyszą ogromne emocje, jakieś mega przyjemności itd, a jako że nie mam doświadczenia to nie wiem na ile jest to podkoloryzowana fikcja literacka a na ile prawda. Proszę o zrozumienie, jestem młoda i dopiero teraz jestem w pierwszym w życiu związku, stąd moje pytanie
pomarancza091 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-08, 23:06   #2
AniolDobra
Raczkowanie

Dot.: Czym jest pożądanie?

Nie ma midzy wami chemi.. tego czegos... to przydzi samo z siebie gsy sie kocha
Stary 2014-07-09, 10:12   #3
201607040946
Konto usunięte

Może nie ten facet...
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 18:56   #4
kalincia
BAN stały

Czym jest pożądanie? Chcesz dotyku i penetracji.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 11:58   #5
hs1603
Przyczajenie

Miałam 19 lat kiedy zaczęłam być ze swoim facetem. I czułam dokładnie to co Ty. Taką przyjemność mechaniczną, ale zero emocji. Myślałam, że tak już jest, bo był moim pierwszym. Ale teraz wiem, że to brak chemii. Że emocje jak najbardziej powinny być. I zwróć na to uwagę i w żadnym wypadku nie myśl, że Ty tak masz, że tak być powinno. Ja z tym brakiem jakichkolwiek emocji i przekonaniem, że jestem oziębła ( z czasem przestałam w ogóle mieć ochotę na seks) żyłam przez długich kilka lat. To był błąd. Będziesz wiedziała o jakie emocje chodzi, gdy poznasz kogoś kto je wywoła
Stary 2014-07-10, 22:29   #6
Sapphiere_Alice
Raczkowanie

Ale uogólniacie ..zależy też od charakteru danej osoby, znam takie, które jakoś nie mają pociągu do seksu ,znam takie, które mają średni pociąg i takie ,które wręcz są uzależnione od seksu. Dla wielu wchodzą też w grę poglądy. I nie chodzi tylko o seks przed ślubem/ po ślubie. Wiele osób może mieć traumatyczne przeżycia, a jak np. dziewczyna pisała, że nigdy się nie masturbowała, bo ją to nie interesowało to być może i na ten seks rzeczywiście nie jest gotowa i to nie ten czas.. Być może dziewczyna ma jakieś problemy ,jest w tym coś głębszego- fakt, może być też brak chemii, ale nie siedzimy w Tobie i nie wiemy co Ci na to odpowiedzieć, czytając skrawek Twojej wypowiedzi. Przemyśl sobie dokładnie dlaczego według Ciebie tak jest, porozmawiaj szczerze z samą sobą. Ja Ci powiem ze swojego punktu widzenia, że na początku ,gdy zbliżałam się ze swoim chłopakiem była wielka euforia, która z czasem mijała, były okresy ,gdzie miałam wrażenie, że to właśnie takie bez emocji, a był czas ,gdzie te emocje wręcz wybuchały! I wiem, że jak wybuchały to mnie aż roznosiło. Ważne jest wprowadzenie w nastrój. Nie raz mam dni, gdzie samo spojrzenie sprawia, że czuję kręcenie (przyjemne oczywiście) w brzuchu, a nie raz takie, że choćby nie wiem co robił ,nie ma mowy na seks. Z tym ,że ja jestem dziewczyną wrażliwą, często wszystkim na raz się przejmuję, gdy się czymś martwię nie umiem tak po prostu się kochać, a niestety..martwię się często. No ale do rzeczy. Weźmy taką moją sytuację. Co to jest podniecenie- wielka, gigantyczna euforia. W jednej chwili siedzisz obok swojego chłopaka, spoglądasz na niego kątem oka ,on patrzy na Ciebie- Tobie nawet od samego wzroku robi się milej. Zaraz potem zaczynacie się delikatnie całować, narasta takie ..hmm bardzo dziwne, ale przyjemne uczucie w okolicach brzucha, podbrzusza (to nie motylki! przynajmniej ja tak myślę, to jakieś podświadome podniecenie ) i od samego tego uczucia jakie się w Tobie pojawia przez sytuacje, np. gdy zaczynacie się dotykać, Tobie staje coś w gardle, zaczynasz się nakręcać i czujesz, że od tego uczucia zaraz Cię rozsadzi od środka. Ja jestem osobą ,którą ciężko doprowadzić do takiego stanu. Z początku takiej euforii nie było, u nas to dopiero z doświadczeniem nadeszło ; ) Ale jak mówiłam, zależy od wielu spraw! Jeśli chodzisz zmartwiona, lub chorujesz, czy bierzesz leki- może to też mieć wpływ na całość. A może masz po prostu taki charakter? Lub rzeczywiście to nie ten. Chociaż z Twojej odpowiedzi można wywnioskować, że kochasz go , skoro nie wyobrażasz sobie bez niego życia. Ale z kolei czemu? Bo boisz się samotności, czy dlatego, że Ci na nim bardzo zależy? Znam związki ,gdzie boją się samotności..i to jest złe. A kiedy wiesz, że Ci zależy, że chcesz układać sobie z tym facetem życie to po prostu dużo rozmawiajcie na ten temat..być może masz jakiś wewnętrzny uraz do seksu? może w dzieciństwie stało się coś ,co sprawiło, że seks Cię podświadomie obrzydza? Lub uważasz, że to coś niestosownego. Może za dużo o tym myślisz. A może jeszcze nie odkryliście swoich upodobań i na to trzeba czasu ;p u mnie minęło trochę zanim odkryłam swoje upodobania a potem to już euforia

Zapuszczam naturalne włosy ;p

Wprowadzam wiele zmian!
Sapphiere_Alice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 20:47   #7
ricca166
Wtajemniczenie

Może to nie ten facet, może masz niskie libido, a może się jeszcze nie rozbudziłaś seksualnie po prostu. Spróbuj sama ze sobą się pobawić. Jak dotykasz się, to też nic nie czujesz?
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 21:19   #8
Alexandra92x
Rozeznanie

Dla mnie pożądanie jest wtedy gdy spojrzę na niego i pragnę go całować bez końca. Chcę się przytulić, być bardzoo blisko, mieć go bardzo blisko, a później prosić by był najbliżej jak tylko może . I mieć wrażenie, że wciąż Ci go mało i mało, i chcesz więcej, i częściej. To także czuć podniecenie i takie fajne napięcie.

Nie jest to uczucie, które towarzyszy mi ciągle, bo gdy mam gorszy dzień i się przejmuje czymś to nie czerpię satysfakcji aż takiej z seksu. Chociaż uwielbiam to uczucie bliskości.

Dodam, że jesteśmy razem ponad rok, to była chemia od pierwszego wejrzenia (pragnęłam by mnie złapał za rękę, a nawet średnio mi się podobał, a teraz nie ma faceta, który podobałby mi się bardziej od niego) oraz też nigdy nie masturbowałam się, bo dla mnie to takie zbyt przewidywalne, a seks nie jest tylko potrzebą fizjologiczną, a również emocjonalną. Podobno poziom mojego podniecenia był bliski szaleństwu, a wystarczyło muśnięcie, a byłam już... hehe .

To jest według mnie pożądanie. Oczywiście z czasem trochę ostyga, ale ciągle jest fajnie .

luty 2014 - początkująca włosomaniaczka
Alexandra92x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 21:44   #9
201709120941
Konto usunięte

zgadzam się z Tobą :-D

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
201709120941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości