|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyjazd na Safari
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyjazd na Safari
Cytat:
ja bylam raz na tzw. self-drive czyli "safari" wlasnym samochodem (w tym wypadku oczywiscie z wypozyczalni) w RPA w Parku Krugera. to wielki obszar, ktory mozna objezdzac samodzielnie i na wlasna reke "polowac" na zwierzeta. w Parku jest swietna infrastruktura (mozliwosc noclegu na kempingach, ale takze i rozne opcje o wyzszym standardzie; restauracje, male stacje benzynowe). Pozwala to na spedzenie w parku kilku dni, bez koniecznosci wyjezdzania z niego co dzien, a jednoczesnie masz swietna okazje do robienia tego, na co masz ochote. Jesli czujesz potrzebe podgladania natury z przewodnikiem, mozna wykupic sobie to jako dodatkowa wycieczke. Bylam takze na 3-dniowym safari w Tanzanii - kupilam je na miejscu z dnia na dzien. Jezdzilismy grupa (pierwszego dnia 2 osoby, drugiego - 4, trzeciego - 6), bylismy w 3 parkach na polnocy kraju. Musze przyznac, ze nie bylo juz takiego dreszczu emocji, jak w RPA za pierwszym razem, ale bylo b. interesujaco. Kierowca byl jednoczesnie przewodnikiem i dzieki niemu na pewno zobaczylismy duzo wiecej (lwy atakujace antylopy w oddali etc.). Na safari na pewno warto miec lornetke, bo sporo dzieje sie w duzej odleglosci. Podgladanie zwierzat jest fascynujace. Jesli masz mozliwosc takiego wyjazdu, nie wahaj sie ani chwili! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jej bardzo dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej
![]() organizacja za kazdym razem byla dosc spontaniczna. W RPA na miejscu wypozyczony samochod osobowy, nie pamietam za ile, ale byly to jakies ogarnialne koszty + koszty wjazdu do parku i bytnosci tam (tez nie jakies kosmiczne). Mysle, ze kilka dni zamknelo sie w kwocie max kilkaset zl. To byla tylko czesc mojej miesiecznej podrozy po RPA, wiec kosztow specjalnie nie zakonotowalam w Tanzanii (i Kenii) safari jest zdecydowanie drozsze. Cena negocjowana na miejscu (po targowaniu) to 150-160 USD / os/ dzien (w cenie wszystko - transport, wstepy do parkow, wyzywienie, przewodnik). Do Tanzanii pojechalam wchodzic na Kilimandzaro, na safari zdecydowalam sie w trakcie wyjazdu, zalatwilam z dnia na dzien. Biur to robiacych na miejscu nie brakuje. jesli safari to twoje marzenie, to na pewno je - predzej czy pozniej - spelnisz. powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam na Safarii raz jeden i ostatni... Zostawiam to emerytom
![]() Jeśli chodzi o koszty to na nas czekał już samochód i mieliśmy plan eskapady zanim wyjechaliśmy. Koszt takiej zabawy to ( bez pośrednika taniej! Na miejscu można spokojnie sobie wszystko zorganizować jeśli masz ochotę) to ok 1300 euro za 5 dni za samo safarii ,jechałam z chłopakiem ![]() W koszt wchodzi nocleg w Parku ( można nocować , wynając dom lub w tamszej opcji kemping) Samochód z przewodnikiem , no i u nas wszedł w cene niemiecki pośrednik. Lornetki dostaliśmy na miejscu. Przyroda piękna , zwierzaki super, ale trochę nuda... Warto jechać, warto zobaczyć, ale wolę jechać na narty ![]()
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-06-20 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.