|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Maraton książkowy! 7 dni, 7 wyzwań. Dołączysz?
Cześć!
Piszę do Was z pomysłem, który realizuję w tym tygodniu. Biorę udział w "bookathonie", czyli maratonie książkowym. Zostało stworzone przez anglojęzyczny YouTube książkowy i polega on na wypełnieniu kilku książkowych wyzwań - możecie wypełnić je wszystkie bądź tylko wybrane. Wyzwania wyglądają tak: 1. Przeczytaj książkę z obrazkami. Może to być komiks, manga albo po prostu książka z jakimikolwiek rysunkami w środku. Nawet małymi i sporadycznymi ![]() 2. Rozpocznij i zakończ czytanie serii. 3. Przeczytaj książkę z czymś czerwonym na okładce. 4. Przeczytaj książkę, którą wybierze dla Ciebie ktoś inny. 5. Książka, z kategorii po którą sięgałeś najrzadziej w tym roku. 6. Przeczytaj książkę i obejrzyj jej filmową adaptację. 7. Przeczytaj 7 książek lub 2100 stron w ciągu tygodniowego wyzwania. Jeśli miałybyście ochotę to więcej szczegółów i moja lista książek do przeczytania czeka na blogu > klik ![]() Ktoś dołączy? Milej będzie w towarzystwie zmagać się z czytelniczymi wyzwaniami! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Maraton książkowy! 7 dni, 7 wyzwań. Dołączysz?
Chętnie dołączę
![]() Przy czym ja zacznę maraton od jutra od 10 rano i skończę w przyszły wtorek o 10 rano. Żeby mieć pełne 7 dni a dzisiejszy już się dla mnie właściwie skończył. 1.Komiks z Kaczorem Donaldem. 2.Seria "Ognisty Wiatr" 3.Doktor Sen. 4.Czarna Anarchia. Woody'ego Allena. 5.Dr House i filozofia - wszyscy kłamią. 6. Paragraf 22. 7. nie liczę stron bo mam na pewno 7 książek ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maraton książkowy! 7 dni, 7 wyzwań. Dołączysz?
Super!
Pewnie, grunt to zmieścić się w tych 7 dniach żeby był to jednak faktycznie maraton ![]() Jestem bardzo ciekawa książek, które masz do przeczytania, a komiksy Donalda uwielbiam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.