|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Akademia Techniczno-Humanistyczna
hej,dostałam się na ATH w Bielsku zarządzanie i inzynierie produkcji,wybiera sie ktos?
jakies opinie na temat uczelni?
Edytowane przez xoxo_p Czas edycji: 2014-07-16 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Akademia Techniczno-Humanistyczna
Gratuluję i powodzenia na studiach
![]() Ja dostałam się na filologię hiszpańską na ATH ale (z pewnym smutkiem, bo mam wielki sentyment do Bielska) wybrałam z wielu powodów UŚ, m.in. koszmarna komunikacja międzymiastowa (niemalże jej brak) z moim Zadupiem ![]() ![]() Co do tematu, to fajnie, że ktoś założył wątek o tej uczelni, brakowało takiego tu ![]() Na temat ATH czytałam wiele opinii pozytywnych i negatywnych ale ja się tym nie kieruję.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a jak oceniasz samo Bielsko do studiowania,jest co robić? ja liczyłam na Kraków,ale niestety się nie dostałam,myslalam tez o Gliwicach ale bylam tam na dniach otwartych i nie podobało mi się
i również gratki ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Trudno mi powiedzieć, lepiej żeby wypowiedziały się tamtejsze studentki
![]() Dziękuje ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a ja się wybieram na filo ang, na magisterkę, licencjat też robiłam na ath, ogólnie uczelnia syf, nie wiem jak wyglądają inne kierunki, ale kierunki humanistyczne to pomyłka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dlaczego syf?
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem absolwentką ATH. Według mnie bardzo dobra uczelnia, dość wysoki poziom, praca podczas zajęć głównie indywidualna, nie ma zaliczenia przedmiotu na podstawie referatów jak to bywa na niektórych uczelniach. Minusem jest to co Lizzie0 zauważyła: nienajlepszy dojazd na uczelnię. Są 3 busy, kursujące 2-3 razy na godzinę, ale jest to do zniesienia. No i niekiedy dzienne studia zamieniają się w studia wieczorowe, bo zdarza się mieć plan wypełniony zajęciami od 9 do 19.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o Bielsko.
Jest tanio- nie da się tego porównać z Krakowem, ale BB to małe miasteczko, więc nie ma się co dziwić. Nie jest to na pewno typowe miasto studenckie, nie ma przez to tego klimatu, miejsc i imprez typowo studenckich. Jeśli chodzi o dorabianie sobie podczas studiów, to jest to jakaś kpina. Stawki są tam głodowe, no, chyba że ktoś chce pracować za 4 zł/h - niestety realia. Chodzi mi oczywiście o prace, którymi normalnie zajmują się studenci w większych miastach. Komunikacyjnie, jak już ktoś wspomniał, rewelacji nie ma. Sama uczelnia opinię ma bardzo przeciętną, z terenów pogranicza małopolski - woj. śląskiego idą tam głównie osoby, które nie dostały się do Krakowa, czy na Śląsk. Może i na tym terenie bezrobocie nie jest najwyższe, ale generalnie znajomi sami przyznają, że o pracę w tym rejonie coraz ciężej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.