|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Suknia ivory, koszula i krawat = ?
Witam! Mam problem z doborem kolorów...
Moja suknia jest w kolorze ivory, dodatki srebrne a buty ciepły beż/brzoskwinia, bukiet z herbacianych róż. TŻ ma garnitur ciemny, prawie czarny. Co do tego? Mamy koszulę ecru, ton ciemniejszą od sukienki. Ale jaki krawat do tego? Kompletnie nie mam pomysłu ![]() Pomocy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia ivory, koszula i krawat = ?
do takiej sukienki absolutnie nie biała koszula bo będzie bardzo się odznaczać, więc może być ciemniejsza (ivory i te wszystkie odcienie, ale nie biała) to na prawdę bardzo się gryzie, mogę pokazać ci zdjęcie porównawcze. Fakt to nie koszula, ale ja miałam suknię ivory i to nie rzucało się w oczy bo wyglądała jak biała, ale jak stanęła obok mnie osoba w białym żakiecie to widać to strasznie. Zresztą nam tak doradzała pani w sklepie z sukniami i garniturami. Mój tż miał czarny krawat, poszliśmy w klasykę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja znów spotkałam się z tym że do sukni ivory koszula może by biała.
Co z tego że się odznacza? przecież pan młody nie ma pasować do pani młodej a wyglądać ładnie elegancko i z klasą. Są panowie którzy bardzo niekorzystnie wyglądają w koszulach ecru albo ivory. No i potem taki Pan młody stojąc sam wygląda źle albo jakby miał zżółkniętą koszulę bo takie coś też widziałam. To po pierwsze. Po drugie jak już panna młoda decyduje się na suknię nie-białą czyli szampan ivory ecru śmietankowa biel czy coś to czemu na siłę się potem kamufluje ten kolor wtapiając w pana młodego? nie ma co ukrywać że suknia nie jest śnieżnobiała. Takie jest moje zdanie. Nawet sławne pary biorące ślub decydują się na białe koszule do nie białych sukni. Poza tym jak już chce się dobrać koszulę pod kolor sukni to najlepiej dobrać idealny odcień a nie ciemniejszą czy ton jaśniejszą bo to dopiero wygląda nieciekawie moim zdaniem. no i krawat raczej bym wybrała nie biały do takiej koszuli. Albo pod kolor garnituru albo pary decydują się na coś w kolorze "przewodnim" wesela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może źle się wyraziłam, ale ogólnie uważam, że wszystko to można ładnie połączyć
Jeśli pan młody będzie miał białą koszulę to suknia pani młodej będzie wyglądała na zżółkniętą i odwrotnie. Jest tyle pięknych kolorów i tak delikatnych, że nawet nie widać, że to nie biel, a strój państwa młodych ładnie współgra Może pokażę to na zdjęciach: ja i mój tż - obydwoje mamy na sobie kolor ivory Na drugim zdjęciu: dziewczyna ma biały żakiet, a ja suknię ivory (obok niej stoi chłopak z białą koszulą), ja uważam, że niefajnie byśmy razem wyglądali. Chociaż może autorce wątku się to spodoba, a wtedy to już inna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja nie uważam że twoja suknia wygląda na zżółkniętą w zestawieniu z białym żakietem. Po prostu nie masz białej sukni i to się uwidacznia w takim zestawieniu ale taka jest konsekwencja wyboru nie-białej sukni
![]() przykłady "mieszanych" par klik kilk klik klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, jeśli komuś w źle w tym kolorze to można dobrać inny, ale mnie osobiście takie zestawienia które pokazałaś się nie podobają ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
sukienka do slubu cywilnego
Dziewczyny! Kobiety pomóżcie we wrześniu biorę ślub cywilny ale nie mam jeszcze sukienki ;( gdzie mogę kupić w Kielcach elegancką suknię koktajlową lub wieczorową ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W większości potwierdziłyście moje obawy, zostanę więc chyba przy śmietankowej, kremowej koszuli. Grzebię w necie i za chiny ludowe krawatu pod to znaleźć jednak nie umiem a raczej nie chciałabym czarnego... TŻ wyglądałby kompletnie jak gość wtedy.
Próbowałam w necie znaleźć kolor tej koszuli, wychodzi cos takiegohttp://eleganckipan.com.pl/1632-thic...a-slim-fit.jpg ffffc2.jpg ale wiadomo, na kazdym monitorze wyjdzie inaczej... W sklepie przymierzalismy jakies krawaty typowo ślubne, niby ecru, ale były wg mnie praktycznie białe i odznaczały się za bardzo od koszuli, głupio to wyglądało... Gdzie znajdę jakieś ładne krawaty o ładnym ciepłym odcieniu ecru? W Bytomiu i Wólczance to albo białe, albo ciemne... Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2014-07-20 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a np muszka dla tż? mierzył? może by pasowało mu i byłoby to na pewno wyróżniające bo raczej mało który gość przychodzi w muszce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pan Młody nie musi pasować do sukni ślubnej ![]() Ten pogląd pokutuje w szczególności w salonach z sukniami, bo mnie oczywiście również poinformowano jak kupowałam swoja suknię, że jak mam suknię naturalna biel, to czysto biała koszula odpada. Mój narzeczony akurat nie będzie miał czysto białej koszuli, bo po prostu źle w niej wyglądał, w ecru też średnio. Ma taką złamaną biel, ciemnogranatowy garnitur, nie będzie żadnej kamizelki. Wahamy się tylko z krawatem - jasny odpada, bo nam się nie podoba, rozważamy granat i szary - szary to podobno kolor neutralny, i każdemu Panu ładnie w takim krawacie ![]() Uwierz mi autorko wątku, Pan młody od innych gości zawsze się odróżni ![]() do muszki nosi się zupełnie inny typ koszuli, podpytaj w sklepie, zresztą w muszce nie każdemu Panu ładnie. My raczej zdecydujemy się na ciemny krawat (nie czarny, bo dla mnie czarny, z wyjątkiem fraka do ślubu odpada i jest to chyba dość powszechny pogląd z tego co czytałam) - czyli granatowy jak garnitur, nie identyczny odcień, może ciut jaśniejszy i uważam, że narzeczony odznaczy się od gości ![]() Jeśli Twój narzeczony ma czarny garnitur, to może szary krawat albo faktycznie jasny ? czarnego nie bierzcie, ale to moje zdanie ![]() Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-07-20 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tutaj też wklejałam różnicę między sukienką ecru, a białą koszulą
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=40 A tutaj jak to wyszło na Czartoryskiej i Bogaczu - i akurat nie najgorzej ![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Na naszymi slubie moj maz mial koszule snieznobiala, moja suknia byla w kolorze ivory i moim zdaniem wygladalo to dobrze. Zgadzam sie z opinia, ze Pan Mlody nie musi pasowac do sukni slubnej, w koncu to tez jego wielki dzien. Mnie wystarczylo, ze krawat mial dobrany pod kolor sukni, ale to tez byl tylko jego wybor
![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wyglądaliście przepięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.