|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ćwiczenia po porodzie naturalnym
Po jakim czasie od porodu naturalnego zaczęłyście ćwiczyć? I jakie to były ćwiczenia? Konkretnie mam na myśli serię z Mel B, która jest na YT, czy ich intensywność to dobry wybór? Bo bardzo mi one pomagały przed ciążą, dlatego chciałam robić je także teraz. Czy któraś z Was robiła Mel B po ciąży? Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia po porodzie naturalnym
ja zaczęłam biegać i robić skalpel (na raty oczywiście
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja zaczęłam jakieś 4 tyg. po porodzie od shreda Jillian Michaels (na początku było bardzo ciężko). teraz jestem już prawie 4 miesiące po porodzie i dwójka dzieci nie bardzo mi daje ćwiczyć, (zmęczenie i nieprzespane noce też dają mi się we znaki). zostaje dieta i intensywne spacery z wózkiem.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, brak czasu.... To najgorszy wróg. Przed zajściem w ciążę ćwiczyłam duuuużo Chodakowskiej, Mel B i boczki Tiffany, a trakcie ciąży czasem przy dobrym samopoczuciu pozwalałam sobie na ćwiczenia rozciągające i wzmacniające dla kobiet w ciąży. Teraz jestem 5 miesięcy po porodzie i bardzo bym chciała wrócić do ćwiczeń. Dobrze się przy nich czułam, sprawiały,że czerpałam z nich radość, a teraz nie mam kiedy się za nie wziąć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Chciałoby się powiedzieć: my mamy tak już mamy
![]() Najlepiej zostawic dziecka pod opieką babci,taty ( o i le mamy taką możliwość) i wyrwać się do fitness clubu ze 3 razy w tygodniu,ale wiem,że dla niektórych mam to "marzenie ściętej głowy". Spacery z wózkiem też pozwalają spalić kalorie. W niektórych miastach fitness cluby organizują zajęcia dla mam z małymi dziećmi,w innych podczas ,gdy mama ćwiczy,dzieckiem zajmują się w osobnej salce zabaw, odpowiednio przeszkolone opiekunki
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Poczekaj parę miesięcy po porodzie około 4-5, wtedy rana nie będzie cię boleć i będziesz mogła ćwiczyć wszystko co tylko chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jaka rana??? Pytanie było o ćwiczenia po porodzie naturalnym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ale mogła miec np.nacinane krocze
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ok, ale w poście startowym nic o cięciu krocza nie było więc się zdziwiłam. Tutaj napisane zostało tak, jakby poród naturalny był równy prawie pół roku gojącej się ranie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
W moim odczuciu najlepiej jak najszybciej podjąć aktywność fizyczną po porodzie,bo pozwala szybciej wrócić do formy.Przecież ni emuszą to byc intensywne ćwiczenia,ale już np.spacery z kijkami krzywdy nikomu nie zrobią
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.