| 
|||||||
| Notka | 
 | 

| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Proszę o pomoc - farby i pielęgnacja zniszczonych włosów.

Postaram się krótko  

Sytuacja wygląda tak : włosy farbuję od ok.3 lat, przeważnie co 3 miesiące. Głównie brązowe odcienie. Testowałam już wiele farb - Syoss, L'Oreal, Garnier, Palette. Niestety, moje włosy są bardzo niesforne i nie mogę obyć się bez prostownicy - trwa to już ok.4 lata. Włosy nie są jakieś straszne, jednak mimo częstego podcinania końcówek wolno rosną, stały się cienkie i dość zniszczone. Ostatnio na mojej głowie pojawiły się okropne odrosty i postanowiłam zafarbować po raz kolejny. Jednak jak wiadomo - farb tysiące, a ja nie wiem już co robić i jaką wybrać. Chciałabym, abyście poleciły mi jakąś trwałą, dobrą farbę, w przystępnej cenie, która będzie jednocześnie delikatna i nie zniszczy mi włosów, tak jak np. Garnier.   Zależy mi także na tym, by szybko się nie zmyła. Istnieje takowa "idealna" farba?   Jestem nawet zadowolona z L'Oreal jednak stale poszukuję czegoś nowego.   Bardzo proszę o pomoc, jeśli jesteście w stanie polecić mi coś odpowiedniego. I jeszcze - jeśli macie jakieś rady, jak dbać o takie włosy, jakie kosmetyki będą najlepsze i jakie polecacie to chętnie ich wysłucham. Planuję zadbać bardziej o włosy, jednak nie wiem, jakie kosmetyki dadzą efekt i rzeczywiście pomogą na zniszczone włosy. Pozdrawiam.

| 

| 

| 

| 
		#2 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Dot.: Proszę o pomoc - farby i pielęgnacja zniszczonych włosów.

A co stosujesz w pielęgnacji? Jeśli używasz prostownicy codziennie- włosy nigdy nie będą piękne i zdrowe. 

Co do farb- Wella Koleston, Alfaparf, fryzjerska Londa- warto zapoznać się z farbami profesjonalnymi  

Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb  | 

| 

| 

| 
		#3 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Szczerze to roznie, bardzo czesto zmieniam szampony i odzywki. Zawsze uzywalam tych do wlosow farbowanych ostatnio sprobowalam do zniszczonych planuje jednak kupic szampon i odzywke z jednej serii jednak nie wiem wlasnie z jakiej najlepiej. Kiedys prostowalam codziennie, ale w wakacje zawsze odpuszczam moim wlosom i rzadko siegam po prostownice.  

Dlatego tez planuje bardziej teraz o nie zadbac. Dziekuje za rade wybiore ktoras z tych farb.   I przepraszam za brak polskich znakow i tych interpunkcyjnych ale pisze wlasnie z telefonu.  

| 

| 

| 

| 
		#4 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Nie ma sprawy. Zadbałabym o lepsze nawilżenie włosów! Jeden lekki szampon, jeden nawilżający, dwie dobre odżywki, maska i olejowanie- mus przy prostowaniu, jeśli już jest ono konieczne- lekko niweluje skutki dobra pielęgnacja  

Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb  | 

| 

| 

| 
		#5 | 
| 

Przyczajenie 

| 

Polecałabyś szczególnie jakąś firmę kosmetyków do włosów?  

| 

| 

| 

| 
		#6 | 
| 

Zakorzenienie 

| 

Z masek: Biowax z ojejkami, Kallos placenta, fioletowy Loreal.  

Z szamponów: rumiankowa Barwa dla oczyszczenia, z nawilżających Garnier awokado i karite, Garnier oliwa i rozmaryn, Alterra z granatem. Z odżywek: niebieska Isana, Fructis goodbye damage i wszystkie garnierowskie poza tą z glinką białą i cytryną. To takie moje hiciory.  

| 

| 

| 
		#7 | 
| 

Konto usunięte 

| 

O pielęgnacji masz tu całe podforum, a farby najmniej niszczące tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713911

| 

| 

![]()  | 

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
 | 
| 
 | 
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |

| 

| 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

Sytuacja wygląda tak : włosy farbuję od ok.3 lat, przeważnie co 3 miesiące. Głównie brązowe odcienie. Testowałam już wiele farb - Syoss, L'Oreal, Garnier, Palette. Niestety, moje włosy są bardzo niesforne i nie mogę obyć się bez prostownicy - trwa to już ok.4 lata. Włosy nie są jakieś straszne, jednak mimo częstego podcinania końcówek wolno rosną, stały się cienkie i dość zniszczone. Ostatnio na mojej głowie pojawiły się okropne odrosty i postanowiłam zafarbować po raz kolejny. Jednak jak wiadomo - farb tysiące, a ja nie wiem już co robić i jaką wybrać. Chciałabym, abyście poleciły mi jakąś trwałą, dobrą farbę, w przystępnej cenie, która będzie jednocześnie delikatna i nie zniszczy mi włosów, tak jak np. Garnier. 
 Zależy mi także na tym, by szybko się nie zmyła. Istnieje takowa "idealna" farba?