|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Żandarm na emeryturze
|
kolejne bugi w KWC
Pojawił się problem w KWC (nie wiem kiedy, bo dość rzadko dodaję ostatnio recenzje):
Pojawiają się jeszcze trzy błędy ale nie znam mechanizmu ich powstania - wspólny dla nich jest mobilny Wizaż (były dodawane z aplikacji KWC na androida):
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-12-16 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
Dot.: kolejne bugi w KWC
Dziękuje Noor
![]() Przekazuję do analizy, gdybyś jeszcze coś zauważyła napisz w tym wątku ![]() aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*
|
![]()
Od niedawna używam przeglądarki Internet Explorer 11 i zauważyłam, że podczas wysyłania zgłoszenia nowego kosmetyku nie dołącza się jego zdjęcie.
Jaka może być przyczyna? Avatar dodałam bez problemu, na innych serwisach też obrazki dołączają się. ![]() Nie, nie robiłam tak; wysyłane zgłoszenia były od początku "pełne". Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-08-17 o 09:04 Powód: połączenie trzech postów w jeden ze wszystkimi informacjami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Problemy techniczne z Forum
I drugi bug - dotyczący zdjęć przy zgłaszaniu nowego kosmetyku do KWC.
Opis: Po wypełnieniu wszystkich pól i załączeniu zdjęcia kosmetyku z komputera, próbujemy wysłać zgłoszenie ale okazuje się, że nieprawidłowo wypełniliśmy jakieś pole (np. "Pojemność / waga"). Zgłoszenie się nie wysyła, a my dostajemy komunikat w czerwonej ramce "Podałaś cenę, ale za jaką ilość produktu?". Niestety tego typu komunikat kasuje jednocześnie dodane zdjęcie kosmetyku. Efekt: uzupełniamy info i wysyłamy ponownie prawidłowo uzupełnione zgłoszenie ale bez zdjęcia, bo nikt tam przecież już nie zagląda i nie uzupełnia. Skoro raz dodał zdjęcie, to myśli, że ciągle jest.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-08-17 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Problemy techniczne z Forum
Ten błąd istnieje od dawna, ale wreszcie można by go poprawić:
Adres strony internetowej producentów w KWC Zawsze wychodzi 404 Not Found, ponieważ Wizaż przy kliknięciu w link do strony producenta zapisany w bazie, dokleja na początku właściwego adresu swoje "https://wizaz.pl/kosmetyki/..."
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-08-21 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zostały rozwiązane zgłoszone problemy z kasowaniem odpowiedzi na pytanie "Czy kupiłabyś ten produkt ponownie" i kasowaniem odstępu między treścią a sekcją "czas używania", "ilość zużytych opakowań" podczas edycji recenzji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witam.
Weszłam w KWC na profil osoby, która miała ponad 200 recenzji i przejrzałam znajdujące się tam 5 stron (rzuciłam okiem na to, co oceniała). Potem od razu kliknęłam "Moje KWC" (mam wystawione 7 recenzji) i... w miejscu, gdzie dotychczas widziałam własne recenzje, zobaczyłam to, co wrzucam w screenie (na dole napis: "Wyświetlam pozycje od 201 do 7 spośród 7). Co dziwne - później wróciłam na profil tamtej osoby i zmieniłam stronę z 5 na 1, kliknęłam "Moje KWC" i nagle wszystko wróciło do normy. Nie wiedziałam, co z tym zrobić, więc piszę tutaj. Jeśli nie ten temat, to proszę o wyrozumiałość - jestem tu od niedawna, a w sprawach błędów jestem laikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Żandarm na emeryturze
|
Wygląda na to, że wielokrotnie zapisujące się recenzje, to efekt błędnego działania aplikacji mobilnej KWC,
Dostałamnp. taki opis błędu: "Chciałabym prosić o skasowanie zbędnych kopii mojej recenzji, które wysłałam, bo aplikacja mobilna zwracała komunikat "coś poszło nie tak", gdy próbowałam dodać wpis". Niestety, ten post informuje, że błąd występuje również w "stacjonarnym" oprogramowaniu KWC: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4414
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-10-20 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
kosmita jakiś normalnie
|
Wątek mam nadzieję wybrałam właściwy, bo zgłoszenie dotyczy cudów
![]() Produkt/recenzja: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=940353 Produkt ma 4 recenzje, ale po kliknięciu tej właśnie, ostatniej, pojawia się tylko ostatnia i uwaga na dole, z produkt nie otrzymał jeszcze żadnej recki. Produkt: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...oundation.html świeżo przeze mnie zgłoszony, jest u mnie w Torebce i na liście w Torebce ma 2,5 gwiazdki i info o 1 recce. Ale jak weń kliknę, to nie ma zadnych recek ![]() Takie dziwne ruchy obserwuję od jakiegoś czasu, ale nie wiem konkretnie od kiedy.
![]() |
![]() |
#12 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Ale pamiętam, że coś takiego wychodziło mi, kiedy przeglądałam kilkustronne recenzje czegoś lub kogoś i nie wróciłam potem z np. piątej do PIERWSZEJ strony. Pomagało czyszczenie kukisów, ale faktycznie można by to naprawić, bo błąd nie jest oczywisty i nie każdy się zorientuje jaki jest jego ewentualny powód. Chyba zresztą to jest gdzieś wyżej zgłoszone... wydaje mi się, że #8 i #9 właśnie coś takiego opisują.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-21 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Ale w reckę (w dniu zgłoszenia problemu) nie klikałam z recek pod produktem (bosze, jak to brzmi ![]() A na podkład z linku w mojej torebce. I zdaje mi się, ale nie na 100%, że analogiczne przypadki widziałam właśnie w takich samych okolicznościach - klikając z setki lub własnej torebki ![]() Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-11-21 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Żandarm na emeryturze
|
Podobno ten błąd występuje też przy wielostronnej Torebce.
![]() |
#15 |
kosmita jakiś normalnie
|
Wielostronnej?
Chodzi faktycznie kilka stron samej torebki, czy wiele zakładek (folderów) w niej, bo moja ma jedną stronę, ale sporo folderów, a kilka z nich więcej niż 1 stronę (tak, jestem chomikiem ![]() No ale akurat ten podkład jest na pierwszej stronie folderu, bo całkiem nowy w KWC, a żel ma tylko kilka recek, więc tylko jedną stronę z reckami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Żandarm na emeryturze
|
Nie bug ale mam ważną sugestię natury technicznej:
Czy można by przywrócić nam opcję, która kiedyś już była w panelu KWC? Chodzi o to, że teraz po usunięciu recenzji w karcie produktu widnieje kompletnie nieprzydatna i nic nie mówiąca informacja "Usuniecie recenzji nr 535344" Natomiast kiedyś ta informacja wyglądała tak: "Usunięto recenzję nr 433980 produktu nr 35064 napisana przez usera 499816" i mówiła nam wszystko - kiedy? kto? co? komu? i (w efekcie dało się sprawdzić) dlaczego? Teraz, kiedy jest nas już więcej, to bardzo przydatne informacje (różnica między jednym i drugim na zrzucie poniżej) I przywrócić opcję admin user bez reklamy - prosiłyśmy już o to ale na KWC ciągle się wyświetlają
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-06-18 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Nadgorliwa autokorekta (?):
przeglądając składy często trafiam na frazę "... roqt extract" i kiedy próbuję poprawić ją w edycji na "root extract" nic się nie dzieje. Często samoistnie rooty zamieniają mi się też na roqty. Myślałam, że to wewnętrzny błąd KWC, ale kiedy skorzystałam z wyszukiwarki, wyrzuciła też całkiem sporo rootów, więc najwyraźniej nie wszystkie ulegają automatycznej "poprawie". Zaczynam się zastanawiać czy to błąd systemu, czy np. niektórych przeglądarek. Jeśli to pierwsze, to czy da się to naprawić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Żandarm na emeryturze
|
Moim zdaniem to po prostu błąd osób zgłaszających kosmetyk, które bezkrytycznie kopiują opis i skład z internetu. Na stronach sklepów i aptek roi się od "roqtów".
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-10-13 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Noor, wiem, że to drobnostka, ale porusza we mnie obsesywno-kompulsywną strunę. Możliwe, że w wielu przypadkach rzeczywiście chodzi o niechlujne bądź bezrefleksyjne kopiowanie i wtedy pewnie bym tego nie zauważyła. Ale to się dzieje też kiedy sama przepisuję składy z opakowania. Zrobiłam test mikrofonu w jednej recenzji i "root Root ROOT" zamieniło mi na "roqt roqt roqt". Może problem istnieje tylko w okienku dodawania recenzji, a błędy w opisach wynikają z przeklejenia składów właśnie z recenzji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Żandarm na emeryturze
|
Faktycznie
![]() kolejny bug - niepożądane autopoprawki Wizażu -> zrzut poniżej - wszędzie tam napisałam "root extract". Co więcej Wizaż sam "poprawił" również kapitaliki na małe litery w słowie "ROOT". - Problem dotyczy zarówno dodawania nowych produktów do KWC z podanym składem, jak i pisania recenzji oraz edycji recenzji. - Nie dotyczy edycji i uzupełnienia składu przy już istniejących w bazie produktach.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2014-10-10 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.