|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Łokcie
Wiecie moze co zrobic:: mam na lokciach taka szorstka sucha, skore, nie zbyt pieknie to wyglada wiec prosze o pomoc jak to wyleczyc (jesli sie da
)
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łokcie
jeśli masz ten kłopot długo i nic na to nie pomaga, to zbadaj sobie tarczycę w kierunku niedoczynności.
ogólnie na takie łokcie pomaga systematyczne złuszczanie np. grubym solnym peelingiem, potem smarowanie kwasem, np. solkiem z cytryny, a na koniec solidne nawilżanie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Mam dokladnie to samo, szorstkie,suche lokcie, ktore wygladaja jak brudne.Ja od jakiegos czasu wcieram w nie kwasek cytrynowy,stosuje tez krem cytrynowy do ciala i raz na tydzien robie piling.Pomaga na jakis czas.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie coś na kolanach
To wygląda jakby były brudne, ale przecież szoruje je i po wyjściu z kapieli nadal takie są.... chyba spróbuje z tymi peelingami
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Również miałam takie suche łokcie, niestety żadne kremy mi nie pomagały i wybrałam się do dermatologa, który przepisał mi Elocom, jest to bardzo skuteczna maść, ale niestety na receptę, ponieważ są to sterydy. Ta maść to ostatnia deska ratunku, polecam ją gdy naprawdę nic już nie pomaga.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Powiem tak moje łokcie tez tak wyglądały,tez smarowałam natłuszczałam itd.,ale niestety takie cos na długo nie pomagało.Po duzszym czasie zaczelo juz na tyle mnie denerwowac ze poszłam do dermatogoga,niestety diagnoza byla nie za ciekawa.Łuszczyca-choroba nie uleczalna tylko podleczalna
Byc moze akurat u Was to nie to ale radze sie wybrac do dermatologa i naprawde uzbierac sie w cierpliwosc.Ja na tą chorobe lecze sie juz okolo9 lat Pozdrawiam i trzymam kciuki
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba każdy w jakimś stopniu ma "ten" problem... ja osobiście pozbyłam sie go poprzez częste smarowanie łokci intensywnie nawilżającym kremem do ciała... POZDRAWIAM
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Jutro kupie jakis krem nawilazajacy zobacze czy mi pomoże.
Jaki krem nawilżający polecacie??? Ja sie kompletnie na nich nie znam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Moja Mama poradziła sobie z problemem suchej skóry za pomocą siemienia lnianego. Gotuje sobie codziennie "gluta"
i pije dwie szklanki dziennie. Jest zachwycona efektem, za każdym razem kiedy przyjeżdżam pokazuje mi z dumą swoje mięciutkie łokcie A miała duży problem z szorstką skórą. Ja też próbowałam to pić, ale nie mam cierpliwości <leniwiec pasqdny )
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siemię jest tanie, nie pamiętam w tym momencie jaka jest dokładna cena, ale to będzie kilka złotych za opakowanie (strzelam, ze od 3 do 5 zł, zależy jak dużą paczkę kupisz).
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie można to siemię kupic??? I ile mniej wiecej trzeba czekac na rezultaty? Bo tez nie jestem zbyt cierpliwa.
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, że w większości spożywczych będzie. Efekty powinny być już po miesiącu Może wcześniej
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
możesz także smarować maścią z witaminą A ładnie natłuszcza i kosztuje niecałe 2zł
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm siemie mozna kupic i w aptekach.Widze ze to jest na wszystko gdyz weterynarz przepisal to mojemmu psu na wypadanie wlosow
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak wogóle to już kupiłam w realu za 99 groszy ![]() Niedlugo skosztuje
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Szukałem szukałem i znalazłem wkoncu No wiec mam podobny problem jak poprzednicy. Mam 18 lat.. ogolnie mam suchą skórę. Kiedyś na kolanach i na łokciach miałem podobny problem.. z kolan udało mi się tego pozbyć.. Normalnie smaruję się balsamem z AVONu (mama zamawia )Mialbym do Was taka wielgachna prosbe.. Doradzcie mi prosze czym moge pielegnowac skore.. Pozdrawiam i prosiłbym o rady Michał mis87 MILEGO WIECZORKU
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy pomoże Tobie, ale mi pomogło
![]() krem BAMBINO nakładałam sporo na łokcie i kolana i faktycznei mi pomogło ))
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Heyah..
No wiec.. powiedz mi prosze jak czesto smarowalas kremem bambino? Teraz tez smarujesz czy juz nie? Hmm |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wystygnie, pijesz A i jeszcze jedno... garnuszka trzeba pilnować i mieszać, bo to się szybko gotuje
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
mis87, kiedy miałam problem ze skórą łokci i kolan, to smarowałam kilka razy dziennie. To było latem, więc nie było problemu z brudzeniem ubrań, ale teraz zimą, to najlepiej nałożyć sobei sporo na noc i na to piżamka
))a teraz też czasem stosuje, ale rzadko, bo mój balsam dobrze sobie radzi z suchą skórą [Nivea z mleczkiem migdałowym]
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

)

To wygląda jakby były brudne, ale przecież szoruje je i po wyjściu z kapieli nadal takie są.... chyba spróbuje z tymi peelingami
i pije dwie szklanki dziennie. Jest zachwycona efektem, za każdym razem kiedy przyjeżdżam pokazuje mi z dumą swoje mięciutkie łokcie