Biuro podróży- wybrać się do stacjonarnego czy polegać na stronie internetowej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 13:55   #1
okej01
Raczkowanie

Biuro podróży- wybrać się do stacjonarnego czy polegać na stronie internetowej?

Dokładnie tak jak w temacie:
Wiem, że często oferty "na miejscu" są atrakcyjniejsze, jestem ciekawa jakie wy macie doświadczenia. Polegać na stronie internetowej, czy pofatygować się i przejść po biurach podróży z nadzieją na atrakcyjniejsze last minute? A może nie zawracać sobie tym głowy i załatwić wszystko online?
Chcemy wybrać się na początku września do Grecji i zastanawiamy się, co robić Ceny spadają, czas goni. Pomożecie?
okej01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 13:10   #2
emadzj
Przyczajenie

Dot.: Biuro podróży- wybrać się do stacjonarnego czy polegać na stronie internetowej?

..

Edytowane przez emadzj
Czas edycji: 2015-07-28 o 17:44
emadzj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 09:00   #3
Agatkie
Raczkowanie

GG do Agatkie
Dot.: Biuro podróży- wybrać się do stacjonarnego czy polegać na stronie internetowej?

Ja jestem po moich pierwszych wakacjach na "all'u", wybrałam Itakę przez internet.

Przed zamówieniem wakacji, przeszłam się do dwóch biur podróży, w jednym pani była niemiła, mówiąc, że moje oczekiwania nie są adekwatne do ceny, jednocześnie obsługując parę, która kupiła wycieczkę. Pokazała mi kilka ofert, były identyczne, jak te w sieci, tylko tak jak mówiła poprzedniczka - w biurach zawsze są zaktualizowane te oferty, w tym sensie, że pokazują ilość miejsc na dany wypad, które jeszcze są dostępne.

W drugim biurze pani była bardzo miła, wytłumaczyła mi, że last minute prawie nie zdarza się do krajów europejskich, głównie Egipt, Tunezja czy Turcja. Przedstawiła mi też wycieczki, które cenowo pokrywały się ze stronami internetowymi. Podkreślam, że szukałam wyjazdu jedynie ze sprawdzonymi biurami.

Zamówiłam sama ze strony internetowej, rozmawiałam z bardzo przyjemną panią konsultantką, która przyjęła ode mnie dane, poinformowała o wszystkich ważnych rzeczach i po kilku minutach przesłała mi dokumenty na wycieczkę. Wakacje udane, nie miałam przykrych doświadczeń, dlatego mogę polecić

Pure happiness!
Agatkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 15:18   #4
Baska_W
Przyczajenie

A ja też rezerwuję nocleg na miejscu ale już po przyjeździe w miejsce pobytu Jeśli ktoś wybiera się w czerwcu albo we wrześniu np. do Chorwacji to tylko w ciemno. Wtedy jeszcze nie ma takiego napływu turystów i niedrogo można znaleźć fajne miejsce.
Baska_W jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 20:56   #5
k-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez okej01 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak w temacie:
Wiem, że często oferty "na miejscu" są atrakcyjniejsze, jestem ciekawa jakie wy macie doświadczenia. Polegać na stronie internetowej, czy pofatygować się i przejść po biurach podróży z nadzieją na atrakcyjniejsze last minute? A może nie zawracać sobie tym głowy i załatwić wszystko online?
Chcemy wybrać się na początku września do Grecji i zastanawiamy się, co robić Ceny spadają, czas goni. Pomożecie?
Ja wolę się przejść do biura. Na miejscu można dopytać o szczegóły, których nie ma na stronie lub uzyskać inne interesujące nas informacje. Np. raz pani z biura odradziła nam hotel, bo sama w nim była i twierdziła, że nie jest wart wydania takiej kasy, jaką za niego chcą. Albo że hotel jest kilometr od plaży i trzeba do niej iść bardzo ruchliwą ulicą (w ofercie nie było o tym ani słowa). Bezpośrednio w biurze można zrobić darmową rezerwację do określonego czasu.

Przerabiałam też opcję szukania na miejscu i też sobie ją chwalę. Człowiek widzi co bierze i za co płaci. Jednak nie zawsze taka opcja jest możliwa i nocleg musimy sobie zarezerwować wcześniej.

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości