|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wypłukiwanie się koloru
Witam serdecznie
![]() Szukam porady doświadczonych włosomaniaczek w farbowaniu włosów. Mój problem tkwi w wręcz czarnych końcówkach oraz szybkim wypłukiwaniu się farby z odrostów. Zacznę od tego, że rzadko farbuje włosy, ponieważ widzę co one z nimi robią na niekorzyść ![]() ![]() Czasami mam wrażenie że moje włosy chcą mi na siłę uświadomić że chcą być w blondzie :P W sumie czemu nie tylko wtedy farbowanie co miesiąc z rozjaśnianiem. Dodaje w załącznikach mój mniej więcej naturalny kolor (jasny chłodny brąz) oraz aktualne odwrotne ombre w wykonaniu moich włosów. Pytanie brzmi, co zrobić żeby wyrównać kolor? Oczywiście nie farbując na czarno, nie chce wyglądać jak śmierć ![]() ![]() Pozdrawiam Edytowane przez kask Czas edycji: 2014-08-27 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypłukiwanie się koloru
W tym roku farbowałam Loreal Preference o ile dobrze pamiętam, a miesiąc temu Garnier Olia. Jak widać farby amoniakowe.
Loreal nakładałam metodą na olej i bardzo mało chwyciła.. spodziewałam się lepszych efektów więc zakończyłam przygodę z olejem pod farbę. Ostatnio Granier nakładałam normalnie, nie pamiętam odcienia ale zawsze są bardzo do siebie zbliżone. Przy głowie wyszedł jakiś rudy a niżej ciemny brąz. btw, najgorsza farba chyba do tej pory na moich włosach ;] edit: mała pomyłka, olia bez amoniaku jest ![]() Edytowane przez kask Czas edycji: 2014-08-27 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Z tym amoniakiem to faktycznie coś musi być
![]() Przeglądam teraz farby i mam na oku dwie.. z Loreal Prodigy oraz Joanny MultiCream. Zastanawiam się czy którakolwiek dałaby rady moim końcówka.. ich nie "zczernić a jedynie dać kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Końcówki masz bardzo ciemne więc wątpię żeby farba je rozjaśniła. Pewnie już pozostaną trochę ciemniejsze po kolejnym farbowaniu.
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Napigmentowałaś sobie te końce, dlatego są ciemniejsze. Spróbuj kąpieli rozjaśniającej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ok w takim razie wypróbuję tej kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Rozjaśniając lekko dół, wyrównasz odcienie, wtedy farbowanie powinno się udać. Co do wypłukiwania, to zależy od kondycji włosów. Zabrzmi śmiesznie, ale żeby farba się nie spłukiwała, robi się pigmentację (u ciebie dół był napigmentowany wieloma farbowaniami, stąd różnica odcieni). Zależy, jaki masz i chcesz mieć poziom, wtedy należałoby zrobić pigmentację, ale już jasniejszym odcieniem, żeby nie było ciemniejszego dołu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Czyli rozumiem, że najpierw należy rozjaśnić dół, później nałożyć na to farbę w jaśniejszym odcieniu, a następnie dopiero bawić się w kolor docelowy? Popraw jeśli się mylę
![]() ![]() Kolor który by mi najbardziej odpowiadał to taki jak w załączniku.. najbliższy mojemu naturalnemu i sprzed lat. Tylko wyobrażam sobie ile kąpieli bym musiała przejść. ehh najpierw zrobię jedną i zobaczę jak wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Rozjaśniasz dół tak, żeby wyrównać odcienie, wtedy (zależy, jaki poziom otrzymasz), dajesz farbę z naturą, np. 5.0, żeby napigmentować włosy. Jeśli to na zdjęciu to ciemny brąz, to jestem baletnicą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
haha jasny brąz chciałam bo taki mam mniej więcej naturalny a ten z preference właśnie mi się najbardziej podoba.. ma numeracje 5.0 więc chyba nie za ciemny i nie za jasny jest
![]() ![]() Ok dzięki wielkie już wiem co to pigmentacja.. będę działać i mam nadzieję w końcu na normalny kolor włosów ![]() oo teraz widzę... faktycznie podpisali tą farbę ciemny brąz.. na to nie patrzyłam ![]() Edytowane przez kask Czas edycji: 2014-08-31 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
To znowu ja
![]() Zrobiłam 4 kąpiele rozjaśniające i efekt tego możecie zobaczyć w załącznikach ![]() ![]() ![]() Włosy na dole są jakby trochę czerwone.. trochę rude, wyżej to jest mniej więcej miodowy blond pomieszany z miedzią.. chociaż przeważa blond. Niżej kolor bardzo mi się podoba i gdyby nie ta góra pewnie bym zostawiła to nie farbując. No ale jak myślicie jaką farbe można już nałożyć? tak żeby kolor był w miarę fajny, nie czerwony. Szukałam chyba wieki w drogeriach farby która by po przecinku miała 2 lub 1.. ehh i skończyłam z pustymi rękoma. Więc teraz myśle czy nie rozjaśnić jeszcze 2x tych końców bo zostało mi jedno opakowanie joanny i wtedy położyć np Syoss http://www.syoss.pl/syoss/pl/pl/home...ark_blond.html Jak myślicie? wyjdzie ładny kolor? ![]() Lub... sama nie wiem.. proszę doradźcie bo już mam taki mętlik w głowie że nie wiem co robić ![]() Ah to pasemko na karku.. zawsze miałam jaśniejsze ale teraz już przesadziło xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.